صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مصرف سالانه گوشت محرومان جامعه؛ 1600 گرم

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری: توان اقتصادی روستائیان کاهش یافته است
کد خبر: ۶۲۳۲۵۹
| |
12602 بازدید

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری: توان اقتصادی روستائیان کاهش یافته است.

به گزارش صداوسیما سیدابوالفضل رضوی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوسیما با بیان اینکه در سال 1335 شصت و هشت درصد جمعیت کشور روستائیان بودند و در سال 57 این جمعیت به 52 درصد رسید گفت: اکنون و براساس سرشماری نفوس و مسکن سال 90 بیست و هشت و 6 دهم درصد جمعیت کشور روستایی و عشایری است.

رضوی افزود: از سال 1335 تا پایان سال 1393 سی و سه هزار روستا و آبادی از سکنه خالی شده است .وی با اشاره به طرح توانمند سازی اقتصادی روستاییان و توسعه روستایی گفت: روستاییان با ایجاد تشکل های کوچک تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند .وی گفت : اگر 25 خانوار روستایی که ساکن روستا باشند یا نباشند تشکل اقتصادی ایجاد کنند 40 درصد آورده را خود می آورند و 60 درصد را تا سقف 750 میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند .

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد : اگر 50 خانوار سهامی خاص و تعاونی تشکیل دهند 35 درصد آورده و تا مرز یک میلیارد تومان تسهیلات دریافت می کنند.

وی افزود : اگر 100 خانوار تشکل اقتصادی تشکیل دهند 30 درصد آورده و تا سقف 2 میلیارد تومان دریافت می کنند و اگر 150 خانوار تشکل اقتصادی تشکیل دهند 25 درصد آورده و تا سقف 3 میلیارد تومان تسهیلات می گیرند .

رضوی گفت : اگر 200 خانوار به بالا تشکیل اقتصادی ایجاد کنند 20 درصد آورده و تا سقف 4 میلیارد تومان تسهیلات دریافت می کنند .وی گفت : کارمزد این تسهیلات 3 درصد و وثیقه آنها کارت یارانه روستائیان است .

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود : این تسهیلات از 6 ماه تا دو سال تنفس و دوره مشارکت دارد و از ماه هفتم یا سال دوم به مدت سه تا پنج سال بازپرداخت می شود .وی گفت : این تسهیلات برای روستاهای مرزی با کارمزد صفر درصد است.

رضوی افزود : این تسهیلات به هر نوع فعالیتی که سبب شغل پایدار ، افزایش درآمد و سکونت دائم در روستا ها شود اختصاص می یابد .وی گفت : تا کنون 168 شرکت مشارکتی روستاییان در خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، اصفهان ، یزد ، قزوین ، آذربایجان شرقی و استانهای دیگر تاسیس شده است .

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود : روستائیان حدود 320 شرکت غیر مشارکتی برای این طرح تشکیل داده اند.

رضوی گفت : زنجیره ارزشی و همه متغیرهای اشتغال در طرح توانمند سازی اقتصادی روستاییان و توسعه آن دیده شده است .وی با بیان اینکه میانگین در هر 5 خانواده روستایی یک تحصیلکرده دانشگاهی وجود دارد گفت : روستاییان ظرفیت شناسایی پتانسیل های اقتصادی مناطق خود را دارند .وی افزود : از مشکلات روستاییان تبعیض ها میان روستا و شهر است و به طور مثال اکنون 70 درصد روستاییان بدون سند ملکی و مسکونی هستند در حالیکه همه شهرنشینان سند مسکونی و ملکی را دارند .

رضوی گفت : چرا 70 درصد روستاییان از ارزش افزوده سند ملکی و مسکونی محروم هستند .وی با بیان اینکه 38 هزار روستا در کشور وجود دارد افزود : اکنون سه روستا در استان های گیلان و کرمانشاه به عنوان روستاهای نمونه توسعه یافته معرفی شده اند .

وی متولی سیاست گذاری توسعه روستاها را معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعلام و افزود: با تلاش های ایجاد شده اکنون در برخی از روستاها مهاجرت معکوس وجود دارد .

حجت ورمزیاری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این برنامه گفت : بحث اشتغال روستایی و عشایری متغیرهای بسیاری دارد که برای برنامه ریزی باید به آنها توجه شود .وی گفت : بسیاری از بنگاه های اقتصادی در روستاها ایجاد شده اند اما نتوانسته اند به فعالیت خود ادامه دهند و اکنون بدهکار بانکی هستند .

ورمزیاری افزود : برای اشتغال روستاییان نیاز به نهاد سازی محلی است .

این استاد دانشگاه در ادامه افزود : قرار بود جمعیت روستایی در سال آخر برنامه پنجم روستایی تثبیت و مهاجرت معکوس شود اما اکنون اینگونه نیست و اگر روند توسعه روستاها چشمگیر بود اکنون این وضع را نداشتیم .

وی گفت : بر اساس برآورد سازمان ملل جمعیت روستایی کشور در سال 2025 میلادی به 22 درصد و در سال 2050 میلادی به 16 درصد کاهش می یابد که این آمار بسیار نگران کننده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟