وی با بیان اینکه حمایت از بیمهگذاران و حقوق آنها دومین وظیفه بیمه مرکزی است، گفت: اعمال نظارت دولت بر فعالیتهای بیمه، ارشاد و هدایت و نظارت بر مؤسسات بیمه، حمایت از آنها جهت حفظ بازار بیمه و جلوگیری از رقابتهای مکارانه و ناسالم از دیگر وظایف بیمه مرکزی است.
رئیس کل بیمه مرکزی به آمار ماه ابتدایی سال در این حوزه اشاره کرد و گفت: رشد حق بیمه در سه ماه ابتدایی امسال بالای 20 درصد بود و تا پایان سال نیز این رقم حفظ خواهد شد و یا بیشتر میشود.
همتی گفت: امیدواریم نفوذ بیمه در کشور از رقم دو درصد عبور کند، سال 73 این رقم 0.34 درصد بود و از سال 84 به 1.4 درصد رسید و این رقم متوقف شد.
وی اظهار داشت: در سال 93 نفوذ بیمه در کشور 1.9 درصد بود که این رقم در سال 94 هم همین حولوحوش خواهد بود البته میانگین منطقه 1.7 درصد، میانگین جهانی نفوذ بیمه بیش از 6 درصد است که این رقم باید در کشور ما هم افزایش یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: در سه ماهه اول امسال خسارت 32 درصد رشد داشته است؛ 6.9 میلیون فقره خسارت پرداخت شده است و نسبت خسارت به حق بیمه به 62.5 درصد رسید.
همتی ادامه داد: سه رشته شخص ثالث زندگی و درمان بیشترین سهم را در بیمار دارند و افراد 4 درصد حق بیمه را در سه ماه اول امسال به خود اختصاص دادند.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: در پایان سه ماهه ابتدایی امسال بیمه دولتی ایران 32 درصد بازار و بیمههای غیردولتی 68 درصد بازار را بر عهده گرفتند.
وی درباره بیمه زندگی گفت: در حال حاضر 12 درصد فوق بیمه زندگی است و 70 درصد آن از این رقم بیمه زندگی اندوختگی است که 8 درصد پورتفوی میشود که این رقم در منطقه 25 درصد و در جهان 55 درصد است.
همتی تأکید کرد: راه اصلاح نفوذ بیمه در کشور افزایش سهم در بیمه زندگی است.
وی همچنین درباره ادغام همه بیمهها گفت: امکان ادغام بیمههای بازرگانی و تأمین اجتماعی فراهم نیست و در دنیا هم این گونه است.
رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: اختلافنظرهایی بین ما در وزارت تعاون، کار و رفاه در برخی همپوشانیها در بیمههای عمر، تکمیلی و درمان وجود دارد که باید وظایف به دقت تفکیک شود.
* 1.340 میلیارد تومان از تسهیلات اعطایی به هیأت عامل بیمه مرکزی پس گرفته شد
همتی درباره دستمزدها در بیمه مرکزی و فیشهای حقوقی مدیران قبلی بیمه مرکزی گفت: بخشی از این موارد قانونی و طبق مقررات بوده است و بخشی نیز مقررات نبوده است و به اشتباه برداشتهایی از آن شده است که در بیمه مرکزی درباره وامها برداشتهای اشتباه صورت گرفت و این تسهیلات به اشتباه واگذار شد.
وی گفت: طبق آییننامه مصوب سال 1388 سقف تسهیلات برای کارکنان مشخص شده است اما ما برای هیأت مدیره مشخص نکرده بودیم بعدها بر اساس اختیار بنده طی ماده 50 قانون برنامه پنجم فوقالعاده خاص برای مشاغل تخصصی که با پول سروکار دارند مدنظر قرار گرفت که حدود 5.5 برای مدیرعامل و 5 برای اعضای هیأت مدیره بود.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: عدهای به اشتباه این برداشت را داشتند که این موضوع جزو حقوق ثابت است اما دیوان محاسبات ورود کرد و گفت که نباید در حقوق ثابت اعمال شود بنابراین از حکمها خارج کردند؛ اما چون وامها جزو احکام آمده بود در 45 ضرب شد که به این ترتیب رقمها افزایش یافت.
وی افزود: اینجانب در تاریخ 10 مرداد ماه به محض ورود به بیمه مرکزی به بخش مالی دستور دادم که 45 برابر این مبالغ که بابت وام ضروری و وام اتومبیل به هیأت عامل پرداخت شده است باید پس گرفته شود.
همتی افزود: در این راستا یک میلیارد و 640 میلیون تومان از هیأت مدیره و اعضای هیأت عامل پس گرفته شد همچنین 210 میلیون تومان هم اضافه کار بود که واریز شده بود.
رئیس کل بیمه مرکزی تأکید کرد: معتقدم نباید هیچ پرداختی خارج از ضابطه پرداخت شود ضمن آنکه لازم نیست هیأت مدیره از وامها استفاده کند قطعاً ارقام 500 و 600 میلیون تومانی وام ضروری محسوب نمیشود.
وی بیان کرد: البته دو تن از آقایان چک یک ماهه دادند اما اگر کسی پولها را برنگرداند با هیچ کس شوخی نداریم و برخورد قانونی میکنیم.
همتی تأکید کرد: حقوق فعلی هیأت عامل و مدیران در بیمه مرکزی بر اساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد است اما در حقوق کارمندان منتظر ابلاغ قانون خدمات کشوری هستم.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین درباره بیمههای عمر بیان کرد: لازم است بیمه عمر از غیرعمر جدا شود و اینجانب مجوز بیمه مختلط در بیمه مرکزی نمیدهم. ما در این باره بازه زمانی دو سال در نظر گرفتیم تا نرخها واقعیتر باشد البته بیمهنامههایی که تا روز ابلاغ مصوبه شورای عالی بیمه بوده است با همان نرخها به قدرت خود باقی است.
وی درباره دو شغله بودن برخی کارگزاران بیان کرد: از 600 کارگزار حدود 90 کارگزار دو شغله هستند که در حال بررسی موضوع هستیم.
* ضربالاجل یک و نیم ساله به بیمهها برای دستیابی به حداقل سرمایه
رئیس کل بیمه مرکزی اظهار داشت: معتقدم سطح کفایت سرمایه برای بیمهها باید کاهش یابد و در بیمههای مختلط 150 میلیارد تومان و در بیمههای اتکایی 250 میلیارد تومان باشد.
وی افزود: قبلا این رقم 250 میلیارد تومان برای بیمههای مختلط و 400 میلیارد تومان برای بیمههای اتکایی بود که در حال ترمیم آن هستیم.
همتی با تأکید بر اینکه شرکتهای بیمه باید پوشش لازم را از طریق بیمههای اتکایی انجام دهد،تأکید کرد: اگر افراد مجرب فنی در اتکایی باشد با سرمایه اندک هم میتوان پوششهای مناسب داد.
وی افزود: پیشنهاد دادهایم که تا پایان سال 96 بابت کفایت سرمایه در ارقام مذکور به بیمهها مهلت دهیم و پس از آن هر شرکتی که به حد نصاب نرسید درباره آن اقدام قانونی کنیم.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره مجموعه ذخایر بیمه شخص ثالث در سال 94، گفت: کل ذخایر خسارت معوقه صنعت بیمه در پایان سال 94، 5 هزار و 300 میلیارد تومان بود که از این مبلغ 3 هزار و 900 میلیارد تومان مربوط به شخص ثالث و حادثه رانندگی است.
همتی تأکید کرد: به این شرکت بیمهای اجازه ندادهایم در بیمه شخص ثالث تخفیف اعمال کند و آن 2.5 درصد تخفیف هم طبق قانون است که به نظر من لازم نیست اجرا شود چون شخص ثالث زیانده است بنابراین کسانی که در شخص ثالث تخفیف میدهند دنبال خراب کردن بازار هستند.
وی درباره آییننامه جدید بیمه شخص ثالث گفت: 16 بند دارد و به زودی نهایی شده و به دولت میفرستیم.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: در آییننامه سرمایهگذاری مجدداً در حال بررسی هستیم همچنین نگرش عدم اخذ مالیات بر ارزش افزوده از بیمهها از سوی وزیر اقتصاد مثبت ارزیابی شده است و به زودی این باره بررسیهای دقیقتر انجام خواهیم داد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی از مشتریان بدحساب بعد از بالا آوردن بدهی به سراغ بیمه های دیگر می روند و به این ترتیب هر سال به یک بیمه بدهکار می شوند، راهکار بیمه مرکزی در این باره چیست؟ گفت: حتماً بانک اطلاعاتی مشتریان بیمه ها را راه اندازی می کنیم و این موضوع را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به کلاهبرداری برخی افراد تحت عنوان بیمه مرکزی گفت: اسامی این افراد نزد ما وجود دارد و فقط به خاطر بحث های حقوقی فعلا اعلام نمی شود. این موضوع را به دایره حقوقی بیمه مرکزی اعلام کرده ایم و اگر آنها بگویند که اعلام اسامی مشکلی ندارد اسامی را اعلام می کنیم.
همتی در پاسخ به این سوال که برخی شرکت های بیمه برای اقوام خود به صورت صوری نمایندگی بیمه درست کرده اند، گفت : اینکه نماینده بیمه براساس رابطه و ارتباط با مدیران بکار گرفته شود من هم شنیده ام و حتما با آن برخورد می شود زیرا اینگونه مسائل حیثیت همه بخش های بیمه را خراب می کند.
وی درباره دو شغله ها در نمایندگی های بیمه هم گفت: براساس آمار ما ۹۰ کارگزار دو شغله وجود دارد که در حال بررسی و پالایش هستیم و اگر کسانی هم واقعا شغلی غیر از بیمه داشته باشند آنها را اصلاح خواهیم کرد.
همتی درباره نظارت بر شرکتهای بیمه گفت: نظارت ما براساس حمایت از این شرکت ها خواهد بود و باید از شرکت های بیمه ای حمایت شود. در این حال نظارت و کنترل جدی بر عملکرد این شرکت ها نیز ادامه خواهد داشت. به عنوان مثال مشکل بیمه توسعه که خیلی از مردم را درگیر کرد به خاطر مشکل نظارتی بود و اگر شرکت های بیمهای احساس کنند که احساس انضباطی در بیمه مرکزی وجود دارد آنها نیز بسیاری از مسائل را رعایت خواهند کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره پذیرش افراد سانحه دیده تصادفات در بیمارستانهای دولتی و خصوصی براساس قانون بیمه شخص ثالث هم گفت: بیمارستان های دولتی و خصوصی موظفند که سانحه دیدگان تصادفات را به صورت اورژانسی پذیرش کنند. اگر بیمارستانی در این زمینه کوتاهی کرد و اگر گزارش شود حتما مسئله بررسی خواهد شد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.