بازدید 12809
کیوسک بین المللی «تابناک»؛

واکنش نتانیاهو به آزمایش موشکی ایران/ ادامه تلاش‌های عربستان علیه ایران در منطقه

اظهارات نماینده سازمان ملل درباره زمان و نوع برگزاری انتخابات در سوریه، انتقاد روسیه از مواضع ترکیه درباره مذاکرات صلح سوریه، موضع گیری نخست وزیر رژیم اسرائیل علیه آزمایش موشکی ایران، ادامه تلاش های عربستان سعودی علیه ایران در منطقه و سفر اوباما به انگلیس در حمایت از ماندن این کشور در اتحادیه اروپا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۷۴۵۵۶
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ 13 March 2016
اظهارات نماینده سازمان ملل درباره زمان و نوع برگزاری انتخابات در سوریه، انتقاد روسیه از مواضع ترکیه درباره مذاکرات صلح سوریه، موضع گیری نخست وزیر رژیم اسرائیل علیه آزمایش موشکی ایران، ادامه تلاش های عربستان سعودی علیه ایران در منطقه و سفر اوباما به انگلیس در حمایت از ماندن این کشور در اتحادیه اروپا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. 

به گزارش «تابناک»، در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات بین المللی صلح سوریه، بخشی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی به موضوعات مربوط به سوریه اختصاص یافته است. در این راستا، شبکه خبری «المیادین» اظهارات استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه را بازتاب داده که گفته در سوریه تنها انتخاباتی پذیرفتنی است که شورای امنیت آن را تعیین کرده باشد. وی همچنین تأکید کرد که تا ۶ ماه دیگر باید در سوریه هم قانون اساسی و هم قدرت جدید بر روی کار بیاید. دی میستورا اظهار داشته: «به نظر من، تنها انتخاباتی که در سوریه به حساب می‌آید، انتخاباتی است که شورای امنیت آن را مشخص کرده است». در مقابل، وزیر خارجه سوریه اظهار داشته: «استفان دی‌میستورا حق ندارد درباره انتخابات ریاست جمهوری صحبت کند؛ زیرا این حق منحصراً متعلق به ملت سوریه است». 

*****

ادامه تنش های روسیه و ترکیه در چارچوب مذاکرات صلح سوریه، از جمله دیگر موضوعات مهم و قابل توجه در این چارچوب است. در تازه ترین نمود این امر، شبکه خبری «راشا تودی» گزارش داده که وزارت خارجه روسیه اعلام کرده تهدیدهای ترکیه مبنی بر اینکه در صورت مشارکت کرد‌ها در مذاکرات سوریه، این مذاکرات را به شکست خواهد کشاند، پذیرفتنی نیست. وزارت خارجه روسیه همچنین تأکید کرد که معارضان تندروی سوری باید از درخواست خود برای کنار رفتن فوری بشار اسد از قدرت عقب نشینی کنند. روسیه همچنین برخی از اتهامات را در مورد اینکه روسیه آتش‌بس را در سوریه نقض کرده است، تکذیب کرده است. 

*****

در این میان، نشریه «آتلانتیک» با انتشار مطلبی، به بررسی سیاست های دولت باراک اوباما در سوریه پرداخته و می نویسد این سیاست، سبب برانگیخته شدن انتقادات زیادی از وی شده است. در این مطلب آمده احتیاط اوباما درباره سوریه، برخی از مقامات دولت آمریکا را که در زمان‌های مختلف در چهار سال گذشته فرصت را برای تغییر دادن میدان نبرد برضد اسد مناسب دیده‌اند، به خشم آورده است. برخی فکر می‌کردند تصمیم پوتین مبنی بر جنگیدن در جبهه اسد اوباما را ترغیب خواهد کرد تلاش‌های آمریکا به منظور کمک به شورشیان مخالف حکومت [اسد] را افزایش دهد. اما به نظر می‌رسد اوباما دست کم تا زمان نگارش این متن اقدامی انجام نداد؛ زیرا معتقد بود وظیفه او نیست مانع شود روسیه کاری را انجام دهد که فکر می‌کرد اشتباه بزرگی بود.

*****

در میان مطالب مربوط به ایران، نخست وزیر رژیم اسرائیل خواستار اقدام فوری علیه ایران به دلیل آزمایش موشکی اخیر شده است. به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، به وزارت امور خارجه این رژیم دستور داده در تماس با کشورهای عضو گروه ۱+۵ از آنان بخواهد اقدام‌های تنبیهی آنی در پاسخ به آزمایش‌های موشکی اخیر ایران در نظر بگیرند. دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای اعلام کرد: «واکنش کشورهای ۱+۵ گامی مهم و آزمونی است برای قدرت‌های جهانی که مشخص می‌کند چگونه از پس اجرای توافق هسته‌ای بر می‌آیند». جروزالم پست می نویسد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دو موشک بالستیک را آزمایش کرد و اعلام کرد با این موشک‌ها می‌توان اسرائیل را هدف قرار داد. این روزنامه مدعی است ایران با این آزمایش تهدید آمریکا به اعمال تحریم‌های تازه را نادیده گرفت.

*****

روزنامه «السفیر» به تلاش های عربستان سعودی علیه ایران در منطقه پرداخته و می نویسد عربستان سعی می‌کند دشمنی با ایران را دغدغه ملی عربی جلوه دهد؛ موضوعی که در ملی‌گرایی تاریخی و در میان ناسیونالیست‌های عربی جایگاهی ندارد. عربستان سعودی با روی کار آمدن سلمان بن‌ عبدالعزیز و شعله‌ور‌تر شدن اختلافات و درگیری‌های بین دو جبهه مقاومت و همسو با غرب، تمام تلاش خود را حول ایجاد اجماع بین کشورهای عربی برای مقابله با ایران، صرف کرده است. این در حالی است که رابطه ایران با کشورهای بزرگ دنیا، در حال متحول شدن است و ملی‌گرایی عربی نمی‌تواند این را متوقف کند. کار این روزهای کشورهای دنیا مبارزه با تروریسم است؛ اما ملی‌گرایی عربی چگونه می‌تواند در مقابل تروریسم اقدام کند، در حالیکه در میان اختلافات جامعه عربی گیر افتاده است؟

*****

در نهایت، در میان دیگر موضوعات، روزنامه «ایندیپندنت» از تلاش رئیس جمهور آمریکا برای حمایت از باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا خبر داده است. به نوشته این روزنامه، رئیس جمهور آمریکا در ماه آینده میلادی برای نشان دادن حمایتش از ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا، به لندن سفر خواهد کرد. این دخالت اوباما گرچه یک تحول مهم برای کمپین طرفداران اروپا شمرده می‌شود اما در همین حال سبب خشم طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز خواهد شد. دیدار اوباما از انگلیس به معنای حمایت از مواضع دیوید کامرون نخست وزیر این کشور در قبال اتحادیه اروپا نیز شمرده می‌شود. سفر اوباما به لندن همچنین می‌تواند سبب ترمیم رابطه مخدوش شده وی با دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار