پس از 9 ماه عملیات نظامی؛

چه عاملی سعودی‌ها را در یمن زمین‌گیر کرده است؟

رهبران سیاسی و فرماندهای نظامی عربستان در آغاز جنگ علیه یمن انتظار داشتند با صرف هزینه کم و در یک بازه زمانی کوتاه، به اهداف خود در این جنگ دست یابند. امروزه و پس از گذشت ماه‌ها از آغاز جنگ گفته می‌شود، جغرافیای خشن یمن، نه تنها مانع دستیابی آل سعود به اهداف خود شده، بلکه موجی از اعتراضات داخلی را نیز در این کشور ایجاد کرده است.
کد خبر: ۵۶۱۵۶۴
|
۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۴ 17 January 2016
|
25653 بازدید
چه عاملی سعودی‌ها را در یمن زمین‌گیر کرده است؟رهبران سیاسی و فرماندهای نظامی عربستان در آغاز جنگ علیه یمن انتظار داشتند با صرف هزینه کم و در یک بازه زمانی کوتاه، به اهداف خود در این جنگ دست یابند. امروزه و پس از گذشت ماه‌ها از آغاز جنگ گفته می‌شود، جغرافیای خشن یمن، نه تنها مانع دستیابی آل سعود به اهداف خود شده، بلکه موجی از اعتراضات داخلی را نیز در این کشور ایجاد کرده است.

به گزارش «تابناک»، نشریه «اکونومیست» به نقل از سرلشكر سعد، فرمانده نظامي عربستان می نویسد، جغرافياي خشن يمن همانند پستي و بلندي هاي يمن نيروها و جنگنده هاي عربستاني را به شدت در فشار قرار داده است.

اين نشريه همچنين آورده است، عربستان به دلیل شرايط جغرافياي خشن و ناهموار موجود در مرزهاي ميان خود و يمن، مجبور شده بيش از 7 هزار نظامي را از روستاهاي نزديك به مرز خارج كند.

بنا بر اطلاعات آمده در اين نشريه، شرايط مذكور باعث شده، توپخانه ها و مراكز كنترل حملات هوايي عربستان به خوبي نتوانند مواضع انتخابي را در يمن مورد اصابت قرار دهند و با شك و ترديد حملات خود را انجام دهند.

در اين رابطه نمونه هاي فراواني وجود دارد كه مي توان از جمله آن اصابت موشك هاي عربستاني به خانه هاي غيرنظاميان و ديگر اماكن غيرنظامي از جمله هتل ها و بيمارستان هاي شهرهاي مختلف يمن اشاره كرد.

بررسي هاي ميداني در شهرهاي مختلف يمن نشان مي دهد كه پس از حملات نظامي عربستان شهروندان اين كشور از موقعيت و توانمندي هاي جغرافيايي نهايت استفاده را برده و براي حفاظت از جان خود خانه و كاشانه خود را رها كرده و به ارتفاعات و كوه ها پناه مي برند. اين موضوع سبب شده است كه خيابان هاي شهري به شهر ارواح شبيه شود.

در تأييد اين ادعا يعني گرفتاري هاي عربستان در جغرافياي خشن يمن مي توان به اين نكته نيز اشاره كرد كه پيش از اين و در آغاز حمله عربستان به يمن وزير دفاع جوان عربستان، محمد بن سلمان گفته بود كه پيروزي عربستان در جنگ با يمن ساده و بسيار قريب القوع است.

اين موضوع در حالي از سوي وزير دفاع عربستان اشاره شده بود كه ائتلاف مردمي عدن توانست بلافاصله پس از تصرف بخش هايي از كشور يمن  توسط نظاميان عربستاني، بيش از 80% از مناطق را باز پس بگيرد.

در اين تحليل آمده است، هم اکنون حضور و استمرار جنگ در يمن براي آل سعود هزينه هاي بسيار سنگيني داشته، اما عربستان مجبور است به دليل رقابت هاي منطقه اي با ايران و ارسال اين پيام به ايران كه نفوذ خود را در بخش عراق ، سوريه و لبنان كاهش دهد، ادامه  دهد.

گفته مي شود، جنگي كه عربستان در يمن به راه انداخته است و انتظار داشت يك تنه در كوتاه ترين زمان با پيروزي به سرانجام برساند، اکنون به جنگی فرسايشي تبديل و عربستان مجبور شده است براي كاهش هزينه هاي جنگي خود، دست به دامان كشورهايي مانند كويت و پاكستان بشود.

واقعيت اين است كه هزینه هاي عربستان در اين جنگ به شدت در حال افزایش است و اين جنگ به يك جنگ فرسايشي تبديل شده است، به طوري كه محمد بن سلمان، وزير دفاع عربستان براي تقويت نيروهاي خود در داخل يمن با كسري شديد بودجه روبه روست.

فارغ از كسري بودجه، فرسايشي شدن جنگ در يمن باعث شده، نوعي خستگي، اعتراض و نا اميدي در ميان نيروهاي نظامي عربستان ايجاد شود و آنها به وضعيت بهداشتي و بسياري موارد ديگر اعتراض كنند.

 گفتني است، حملات عربستاني ها به يمن بدون اينكه اين كشور را به نتايج مد نظر برساند، به قتل عام تعداد زيادي از شهروندان غير نظامي يمن منجر شده و از شهرهاي يمن يك قبرستان ساخته است.

اين موضوع باعث شده، بسياري از روحانيان عربستاني همچون شيخ سلمان آل عوده با زير سؤال بردن جنگ عربستان عليه يمن از اختصاص ميلياردها دلار از درآمدهاي ملي عربستان به اين جنگ ـ كه نتيجه آن مرگ هزاران مسلمان شده است ـ انتقاد كنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت