صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

افزایش خطر سرطان پستان با رژیم غذایی غربی

کد خبر: ۵۵۸۱۰۰
| |
2990 بازدید

کارشناسان هشدار دادند که سطح بالای مواد قندی موجود در رژیم غذایی غربی خطر بروز سرطان‌های پستان و ریه را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، گروهی از پزشکان دانشگاه تگزاس در بررسی‌های خود دریافتند فروکتوز موجود در مواد قندی، رشد تومورهای سرطانی را به دنبال دارد و به گسترش آن‌ها کمک می‌کند.

پیش از این نتایج بررسی‌ها حاکی از آن بود که مصرف مواد قندی با ابتلا به چندین نوع سرطان ارتباط دارد. همچنین بین مصرف این مواد و بروز التهاب که خود عامل رشد تومورهای سرطانی است رابطه وجود دارد.

دکتر «لورنزو کوهن» از متخصصان این مطالعه گفت: در بررسی فعلی تاثیر مواد قندی خوراکی روی رشد تومورهای سرطانی پستان در تعدادی موش آزمایشگاهی و مکانیزم‌های دخیل در آن مورد مطالعه قرار گرفت.

به گفته کوهن، فروکتوز موجود در مواد قندی در تسهیل بروز سرطان ریه و تولید 12-HETE در تومورهای پستان نقش دارد.

در این مطالعه رژیم‌های غذایی حاوی میزان مختلفی از ساکاروز و فروکتوز روی تعدادی موش مورد بررسی قرار گرفت. بین 50 و 58 درصد از موش‌هایی که رژیم غذایی حاوی ساکاروز دریافت کردند در سن شش ماهگی به تومورهای پستان مبتلا شدند در حالیکه تنها 30 درصد موش‌های مصرف کننده رژیم غذایی حاوی مواد نشاسته‌ای در همین سن دچار این بیماری شدند.

همچنین مشاهده شد وجود تومورهای ریوی در موش‌هایی که رژیم غذایی‌شان حاوی سطح بالاتری از فروکتوز یا ساکاروز بوده بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، کوهن افزود: مواد قندی موجب تولید 12-LOX و 12-HETE در سلول‌های تومور پستان شده و در نتیجه رشد آن‌ها را به دنبال دارد. هرچند لازم است بررسی شود تاثیر مواد قندی روی رشد تومورها مستقیم یا غیرمستقیم بوده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار