یک جامعه شناس گفت: سازندگی جامعه در گروه همت و پشتکار جوانان و زمانی که تنبلی جای فعالیت را بگیرد باید منتظر تزلزل جامعه بود.
جعفری بای محقق و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: جوانان سرمایههای گرانبهای کشور هستند و جامعه با همت پشتکار آنها ساخته میشود اما گاهی کم تحرکی می تواند سبب آسیبهای اجتماعی شود.
وی با اشاره به دلایل بروز کم تحرکی در بین جوانان گفت: افزایش سطح رفاه اجتماعی از یک سو و رشد امکانات و پیدایش بنگاههای خدماتی از سوی دیگر سبب رشد نوعی تنبلی و کم تحرکی در بین جوانان شده است.
بای با اشاره به ارتباط سطح رفاه و میزان کم تحرکی جوانان گفت: قشر رفاه طلب به طور طبیعی میتواند دچار راحتی در به دست آوردن امکانات زندگی شده و به اندازه نیازش حرکت و تلاش کند.
وی تاکید کرد: مصرف زدگی، فقدان الگوی مناسابی برای مصرف، غلبه زندگی ماشینی و افزایش سرسام آور مشاغل کاذب در جامعه سبب شده است که جوانان کمتر به فکر تولید و تلاش باشند.
این جامعه شناس خاطر نشان کرد: تاخیر در سن ازدواج و کاهش شدید بی مسئولیتی برای تشکیل خانواده دلیل دیگری برای بیتفاوتی و کم تحرکی جوانان است.
وی با اشاره به راههای درمان این معضل اجتماعی تاکید کرد: خانه و خانواده محلی برای تمرین زندگی آینده جوانان است بنابراین آنها باید در شرایط سخت رشد کرده و با مشکلات و راههای حل مسئله آشنا می شوند.
این جامعه شناس افزود: والدین لازم است از توجه افراطی به جوانان و ناز پرورده بار آمدن آنان اجتناب کنند و به شیوه فرزندسالاری کمترین توجهی نشان دهند.