صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

عوارض کمبود غلات سبوس‌دار در ایران

نتایج این طرح پژوهشی همچنین بیانگر آن است که مصرف غلات بدون سبوس و تصفیه شده مانند برنج و نان های سفید که به یک عادت و فرهنگ غذایی در بین ایرانی ها تبدیل شده، افزایش میزان اختلالات متابولیک را به همراه داشته است.
کد خبر: ۴۷۵۱۹۳
| |
7598 بازدید
|
۴
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکترای علوم تغذیه گفت: نتایج تحقیقات صورت گرفته در ایران نشان می دهد که کمبود غلات سبوس دار یکی از علل بروز سندرم متابولیک مانند اختلالات قند، چربی و فشار خون، چاقی شکمی و دیابت نوع 2 در بین ایرانی ها است.

دکتر لیلا آزادبخت محقق طرح پژوهشی «ارتباط دریافت های غذایی با خطر بیماری های غیرواگیر» شنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: نتایج این طرح پژوهشی همچنین بیانگر آن است که مصرف غلات بدون سبوس و تصفیه شده مانند برنج و نان های سفید که به یک عادت و فرهنگ غذایی در بین ایرانی ها تبدیل شده، افزایش میزان اختلالات متابولیک را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه بروز اختلالات متابولیک می تواند تا حد زیادی به دریافت کربوهیدرات های ساده مرتبط باشد، افزود: مصرف غلات تصفیه شده همچنین افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به دنبال دارد.

آزادبخت خاطر نشان کرد: مساله دیگر مصرف کربوهیدرات زیاد در کشور است؛ مصرف زیاد نان و برنج سفید که جزوی از گروه کربوهیدرات ها است، می تواند عامل بروز بسیاری از بیماری ها باشد.

متخصص تغذیه گفت: بخشی از مطالعات انجام شده در این طرح پژوهشی در مورد کیفیت رژیم غذایی دریافتی در کشور است که نشان می دهد ارزیابی کیفیت مواد غذایی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

آزادبخت ادامه داد: صنایع غذایی کمتر در زمینه تولید محصولات سبوس دار فعالیت می کنند و به ناچار بیشتر غلاتی که مردم مصرف می کنند، بدون سبوس و تصفیه شده است.

وی اظهار کرد: تنوع محصولات غذایی سبوس دار در کشور بسیار محدود است و لازم است دست اندرکاران صنایع غذایی به این مساله توجه کنند و برای رفع این مشکل اقداماتی را صورت دهند.

به گفته آزادبخت، درحال حاضر تنها نان سنگک، بربری و برخی نان های تافتون و برخی از انواع نان های سبوس دار در کشور تولید می شود که این میزان به نسبت نان های سفید بسیار کم است.

وی با بیان اینکه همچنین میان وعده های مصرفی مانند انواع بیسکویت ها و کیک ها از آرد سفید تهیه می شود، افزود: صنایع با ورود به تولید میان وعده ها از آردهای سبوس دار می توانند بخش مهمی از کمبود غلات سبوس دار و عوارض ناشی از آن را کاهش دهند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد استاندارهای جهانی میزان مصرف سبوس در رژیم غذایی روزانه افراد اظهار کرد: استاندارد جهانی در مورد میزان کافی مصرف سبوس وجود ندارد اما انجمن های علمی جهانی توصیه کرده اند که حداقل یک سوم از آرد نان و غلات مصرفی سبوس دار باشد.

آزادبخت به مردم توصیه کرد: سعی شود میزان مصرف برنج را کاهش دهند و بیشتر از نان ها و غلات سبوس دار مانند جو و گندم سبوس دار در مصرف غذایی روزانه خود استفاده کنند.

وی گفت: همچنین می توان سبوس ها را جداگانه به غذاها اضافه یا از جوشانده سبوس استفاده کرد.

وی با یادآوری افزایش مصرف غذاهای آماده (فست فودها) در بین کودکان و نوجوانان اظهار کرد: نان ساندویچ ها و پیتزاها از نوع نان سفید است و از آنجایی که مصرف این نوع از غذاها در رژیم روزانه کودکان و نوجوانان افزایش یافته است، کاهش دریافت سبوس را به دنبال دارد و می تواند آنها را در سنین بالاتر با اختلالات متابولیک روبه رو سازد. 
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
چرا نان بي سبوس دست مردم مي دهيد چرا مردم ارد بي كفيت سفيد را بر ارد با كيفت و پر از ويتامين ترجيج مي دهند بايد فرهنگ سازي كنيد يا در هر محله هم نانوايي نان سبوس دار باشد هر نانوايي نان سفيد البته اگر ه ردوي انها را با افزودن جوهر قند يا جوش شيرين به نابودي نكشانند اين وزارت بهداشت است كه بايد نانوا ها را مجبور كنند از خمير مايه مثل قديم براي نان استفاده كنند هر كس نان سبوي دار سياه مي خواهد بخرد هر كس نمي خواهد برود همين نان بي كيفيت را بخرد پس برنامه ريزي كنيد و نگذاريد بيش از اين مردم بيمار بشوند كه خرج خودتان بالا مي رود مگر ما قديم چه مي كرديم گندم را با سبوس به اسياب مي برديم و ارد درست مي كرديم نان مي پحتيم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
ما چرا ترقی معکوس میگنیم ؟ یک موقعی سنگک را با نان سبوس دار می پختند رنگ سبوس هم در نان قابل رویت بود سنگک های فعلی به رنگ نان با آرد سفید هستند .
هم وطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
تا حالا يك نفر هم نگفته گرفتن سبوس آرد گندم خوب است. ضمنا راه سبوس دار كردن آرها هم خيلي ساده است كافي است سبوس آرد جدا نشود!! اما چرا استاندارد و بهداشت و... به كارخانه هاي آرد اجازه مي دهند كه سبوس آرد را جدا كند، والله اعلم!!!
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
چرا آرد سبوس دار بهنانوایی ها داده نمی شود؟؟
نان سنگگ هم دیگر با ارد سبوس دار درست نمی کنند، سفید سفید است.
این مسأله کوچکی نیست، دولت جدی بگیرد
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار