بازدید 2749

مالکی: دولتم درگیر مبارزه با «فتنه» است

کد خبر: ۳۶۹۲۸۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶ 06 January 2014
شرق نوشت: نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق می‌گوید دولتش درگیر مبارزه با فتنه است. منظور او از فتنه گروه‌های تندرو سنی مرتبط با القاعده هستند که آرامش را از استان الانبار گرفته و در اندیشه خودمختاری هستند. اما مخالفان مدعی هستند که فتنه را خود دولت عراق با سیاست‌های تبعیض‌آمیزش علیه سنی‌ها به پا کرده است. ریشه درگیری‌های اخیر هر چه باشد، امروز عراق را در معرض تبدیل‌شدن به سوریه همسایه غربی‌اش قرار داده است.

گزارش‌ها حاکی است که شبه‌نظامیان مرتبط با گروه القاعده توانسته‌اند کنترل شهر «فلوجه» در استان انبار را در دست بگیرند.

به گزارش بی‌بی‌سی، شهر فلوجه از نظر استراتژیکی یکی از مهم‌ترین شهرهای عراق است که از زمان حمله آمریکا و نیروهای موتلفش به عراق، تا دو سال پیش از خروج نیروهای نظامی آمریکا، تحت کنترل این نیروها بود. یک گروه وابسته به شبکه القاعده موسوم به«دولت اسلامی عراق و شام» کنترل بخش‌های جنوبی شهر را به دست گرفته است. با این حال بازار خبرهای ضد و نقیض داغ است. در حالی که منابع عراقی از ادامه درگیری‌ها میان ارتش با القاعده در دو شهر الرمادی و الفلوجه خبر دادند، شورای نظامی قبایل عراق اعلام کرد که اخبار تبدیل فلوجه به‌عنوان «پایتخت اسلامی» از سوی شورشیان القاعده صحت ندارد.

به گزارش اسکای‌نیوزعربی، درگیری‌ها در دو شهر الرمادی و فلوجه در استان سنی‌نشین الانبار واقع در غرب عراق همچنان ادامه دارد و به گفته منابع عراقی گروه‌ «دولت اسلامی عراق و شام» وابسته به القاعده توانسته چند پایگاه را که پیش‌تر بر آن سلطه پیدا کرده بود، حفظ کند. این در حالی است که اهالی شهر فلوجه سلطه القاعده بر این شهر را تکذیب و اعلام کردند که سران قبایل عراقی که از سوی ارتش حمایت می‌شوند بر این شهر سلطه داشته و گروه‌های مسلح را بیرون رانده‌اند. در مقابل یک منبع امنیتی بلندپایه در استان الانبار اعلام کرد که شهر الانبار از سلطه ارتش به طور کامل خارج شده و به اشغال گروه«دولت اسلامی عراق و شام» موسوم به«داعش» درآمده است.

همچنین برخی از منابع در گروه‌های قبیله‌ای عراق که همراه با ارتش می‌جنگند، اعلام کردند که به پیروزی‌های اساسی در استان الانبار دست یافته‌اند و توانسته‌اند موفقیت‌هایی را در چهار منطقه دیگر به دست آورند. در همین حال محمد البجاری، سخنگوی تحصن‌کنندگان فلوجه با تکذیب این خبر تاکید کرد که شهر فلوجه هنوز در کنترل نیروهای قبایل و ارتش عراق است.  در همین حال نوری المالکی‌ گفته است عملیات نظامی نیروهای دولتی تا نابودی تمام «گروه‌های تروریستی» ادامه خواهد یافت.

به گزارش «الجزیره» نیروهای وابسته به گروه «دولت اسلامی عراق و شام» طی ماه‌های اخیر توانسته‌اند نفوذ خود را در استان سنی‌نشین انبار در غرب بغداد تا مرز سوریه گسترش دهند. این گزارش اضافه کرده است که عشایر سنی در این استان مانع ورود نیروهای ارتش به فلوجه شده‌اند. «الجزیره» اضافه کرده است، نیروهای دولتی در حال مذاکره با روسای عشایر و قبایل سنی برای ورود به شهر فلوجه هستند. برپایه این گزارش‌ها، در جریان در‌گیری روز جمعه در رمادی و فلوجه دست‌کم صدنفر کشته شده‌اند.

تنش‌ها در استان انبار پس از آن بالا گرفت که نیروهای امنیتی و ارتش عراق اقدام به برچیدن چادرهای معترضان سنی‌مذهب در این استان کردند. این تحصن از یک سال پیش و در اعتراض به سیاست‌های دولت آغاز شده بود. نوری‌المالکی که می‌گفت محل تحصن به پناهگاهی برای نیروهای القاعده تبدیل شده است، دستور برچیدن چادرها را صادر کرد. این اقدام باعث خشم عشایر انبار و درگیری آنها با نیروهای دولتی شد. پس از توافق صورت‌گرفته برای خروج ارتش از شهر‌ها به منظور آرام‌کردن اوضاع و سپردن امنیت به نیروهای پلیس محلی، نیروهای مرتبط با القاعده به شهر‌های رمادی و فلوجه یورش بردند.

همزمان یکی از مقام‌های سازمان‌ملل می‌گوید شمار پناهجویان عراقی در اردن رو به افزایش است.  با بالاگرفتن درگیری‌ها جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت آمریکا از دولت عراق در برابر شبه‌نظامیان سنی پشتیبانی می‌کند اما قصد ندارد که نیروهای نظامی خود را به این کشور بازگرداند. کری در بیت‌المقدس به خبرنگاران گفت: «ما در کنار دولت عراق می‌ایستیم تا این تحرکات برای ایجاد بی‌ثباتی را عقب برانیم. اما به اینکه نیرو بفرستیم فکر نمی‌کنیم، این جنگ خودشان است. این تصمیمی است که پیش از اینها گرفته‌ایم.» با این حال سناتورهای جمهوریخواه آمریکا، به این دلیل که گروه‌های وابسته به القاعده کنترل بخش‌هایی از عراق از جمله شهر فلوجه را که پیش‌تر توسط نیروهای آمریکایی کنترل می‌شد، در دست گرفته‌اند، دولت باراک اوباما را سرزنش کردند.

به گزارش فاکس‌نیوز، جان مک‌کین و لیندسی گراهام، سناتورهای جمهوریخواه آمریکا حوادث اخیر عراق را غم‌انگیز و قابل پیش‌بینی خوانده و عنوان کردند که باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا این تفکر غلط را به آمریکایی‌ها منتقل کرد که رهبران عراق خواستار خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان بودند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی