صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
آب قم اهالی کوچری را به تهران کشاند

تجمع اهالی روستایی که قرار است به زیر آب برود!

این روستا، یکی از روستاهای باستانی به شمار می‌رود و بنا بر گفته‌های میر محمدی آثار باستانی و دست‌نوشته‌های چند هزار ساله در این روستا وجود دارد که با بی‌توجهی مسئولین میراث فرهنگی به زیر آب خواهند رفت و به رغم پیگیری‌های مکرر نماینده مردم، هنوز این سازمان اعتباری برای این کار در نظر نگرفته است.
کد خبر: ۳۶۶۲۰۹
| |
23629 بازدید
|
استعفای نمایندگانپروژه آب‌رسانی به ‌قم با نزدیک شدن به مراحل پایانی خود به برخی مشکلات اساسی برخورده است، به گونه‌ای که باعث شد تا امروز اهالی یکی از روستاهایی که در مسیر این پروژه قرار دارد و قرار است‌ کامل در جریان ساخت سد کوچری به زیر آب برود ‌به پایتخت آیند.

به گزارش «تابناک»، اهالی روستای کوچری با تجمع در مقابل وزارت نیرو، خواستار رسیدگی به اوضاع پدید آمده از سوی مسئولین این وزارت‌خانه شدند. داستان ‌از آنجا سرچشمه می‌گیرد‌ که مسئولین در آغاز پروژه ـ که از سال 1386 کلید خورده ـ قرار بوده تا همه زمین‌های این روستا را تملک کنند و اهالی روستا را ـ که بالغ بر۱۵۰ خانوار بوده ـ در یکی از روستاهای مجاور ساکن کنند.

اما با نزدیک شدن به مراحل پایانی، گویا هنوز برخی از مالکین زمین‌ها ‌با وزارت نیرو به توافق نرسیده‌اند. بنا بر گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم، هم‌اکنون ۹۸ درصد از زمین‌ها و مزارع این روستا تملک شده و تملک دامداری‌ها و بناهای مسکونی و تأسیسات آن باقی مانده است.

وی بیان داشت: با توجه به این موضوع، پروژه در سال ۹۲ بدون بهره‌گیری از سد کوچری ادامه خواهد یافت و سد گلپایگان نقش تنظیمی آب و مازاد نیز به سد ۱۵ خرداد منتقل می‌شود تا بتوان در تابستان که مصرف آب زیاد است، از این ذخیره بهره برد.

رضوی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ‌۲۰۰ متر از لاینینگ تونل انتقال باقی‌ مانده، بیان کرد: احتمالاً این میزان نیز تا آخر بهمن ماه اجرا شود.

سید حسین میر محمدی، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار گفت: ظهر امروز شماری از اهالی روستای کوچری ـ که ‌به سی تن می‌رسند ـ در مقابل وزارت نیرو تجمع کردند و خواستار حق آبه و تسویه تملک زمین‌های این روستا با مسئولین این وزارت‌خانه شدند.

وی اظهار داشت: این تعداد از اهالی در واقع تعداد باقی‌ مانده از افرادی هستند که ‌‌قرار است با ساخت سد کوچری زیر آب رود، و هنوز وزارت نیرو با آنها به توافق نرسیده است را شامل می‌شود.

این نماینده با بیان اینکه تجمع اعتراضی این افراد امروز مدیریت ‌و مانع به خشونت کشیده شدن ماجرا شد، افزود: با معترضین صحبت شد و از بین آن‌ها سه تن که از اعضای شورای شهر این روستا بودند، به نمایندگی از اهالی روستا برای شرکت در ‌جلسه‌ای در محل وزارت نیرو، دعوت شد تا به مشکلات این افراد رسیدگی شود.

این نماینده گفت: هم‌اکنون همه پروژه‌های آبی کشور تعطیل شده، ‌ولی با ‌وجود این، با هماهنگی که با مسئولین وزارت نیرو شده، قرار بر این شد تا این پروژه دوباره آغاز به کار کند و مقرر شد تا اعتبارات مورد نیاز برای ادامه این کار تأمین شود.

لازم به توضیح است که این روستا، یکی از روستاهای باستانی به شمار می‌رود و بنا بر گفته‌های میر محمدی آثار باستانی و دست‌نوشته‌های چند هزار ساله در این روستا وجود دارد که با بی‌توجهی مسئولین میراث فرهنگی به زیر آب خواهند رفت و به رغم پیگیری‌های مکرر نماینده مردم، هنوز این سازمان اعتباری برای این کار در نظر نگرفته است، در حالی که دولت لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ را با کسر موضوعات مربوط به هدفمندی یارانه‌ها روانه مجلس شورای اسلامی کرد، سر و صدای مجلس بلند شد که لایحه بودجه بدون هدفمندی ناقص است؛ اما ‌آنچه مشخص است، نشان می‌دهد که این کار دولت و آن انتقادات، روی در چیزی دیگر داشته است و نه نقص لایحه بودجه.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۴۴
خبرنگارایسنادرگلپایگان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
باعرض سلام و خسته نباشید.
سپاس فراوان از شماهمکاران خوبم جهت درج این خبر.
نکته کوچکی بود خواستم بهتون بگو و اون اینکه کوچه ری به صورت "کوچری " نوشته می شود.
جسارتم را ببخشید موفق وموید باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
هموطن خبرنگار محترم. با تشکر از شما به خاطر تذکرتان بایستی عرض کنم کوچری یک کلمه ترکی میباشد به معنی کوچ کننده که معمولا به عشایر اطلاق میشود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
اهالی می تونن کوچ کنن بیان دزفول زندگی کنند. در بستر خشک رودخانه دز و کارون جا برای زندگی هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
عجیبه کل اب مملکت خشک شده تا یزد و قم اباد بشن
خوانساری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
چرا بیخود شلوغش میکنی تابناک !!!

دروغ که کنتور نمیندازه !! کدوم روستای باستان ! بیخود جو نده . خجالت داره !

این آب فقط به قم نمیرسه ، ببین چند تا شهر و روستا از این آب استفاده میکنن! من ساکن شهرستان خوانسار هستم ، انصافا این آب زندگی رو به خوانسار برگردوند. خشکسالی بیداد میکنه ...
گلپایگان و ... هم همین وضعه .
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
از چین فرهنگ و روستاهای باستانی وارد میکنیم
چرا نمیشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
بله مگر سیوند را سازمان یافته به آب ندادند این هم روش! واقعا متاسفم!
چوپان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
برای آبگیری سد کارون 3 دهها روستا زیر آب رفت . چرا آنموقع ساکت بودید. برای آبگیری سد گتوند آب و برق شان قطع شد. پزشک بهیار از روستا فرا خوانده شد و به شیوه غیر انسانی آنها از روستا رانده شدند چرا آنموقع ساکت بودید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
آیا تاریخ و نسلهای آینده از ما به نیکی یاد خواهند کرد؟؟؟
پاسخ ها
شریفی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
شما کار خودت رو درست انجام بده! لازم نیست توی تاریخ ثبت بشی و دانش آموزان رو هم به دردسر بندازی!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
بله بنيكي ياد ميكنند !! همانطور كه ما از گذشتگانمان به نيكي ياد ميكنيم!! وانان را با فرهنگ ترين و بهترين و شجاعترين و... ميدانيم!!!! ولي نميدانيم چرا با اين عقبه باستاني سراسر بزرگي و افتخار و علم و .... الان اوضاعمان چنين است!!؟؟!؟!؟!؟
اري برادر عزيز وقتي پيشرفت خواهيم كرد كه بفهميم نه خودمان چيزي هستيم و نه گذشتگانمان چيزي بودند!!!؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
هرگز
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
من خودم اصلیتم بر گلپایگان متاسفانه شهرستان گلپایگان وخوانسار وروستای اطراف با مشکل آبی روبه روست ولی متاسفانه حق مردم گلپایگان دارن میدن به قم چون زورشون بیشتر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
اهالی روستای کوچری (به معنای کوچ کننده-ترکی) مجبور به کوچ شده. از دوران مادها آثاری در این روستا به جامانده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
من سالها در این پروژه کا نموده ام. می دانم که چه خون دلها خورده شده تا آب به مرکز ایران برسد و مردم منطقه نجات یابند. مطرح نمودن این مسائل خوب است لیکن حل مشکل سی انسان کار ساده ای است نیازی نیست که موضوع را شما به اطلاع عامه مردم برسانید. این حرکات برای آرامش جامعه درست نمی باشد و جامعه را به سمت و سوی اختلاف سوق می دهد. اگر مردم قم و دلیجان و محلات وخمین و... با کمبود آب روبرو باشند (که هستند) جواب آنها را چه فردی باید بدهد؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار