بازدید 34656

نخستین نشست خبری رئیس‌جمهور جدید برگزار شد

نخستین نشست‌ خبری حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور که عصر سه‌شنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، بیش از هر چیز تحت تأثیر مذاکرات هسته‌ای و مسائل مرتبط با آن بود. رئیس جمهوری به پرسش‌هایی درباره وضعیت اقتصادی کشور، ترکیب وزرای پیشنهادی و مسائل حقوقی و سیاسی ‌پاسخ داد.
کد خبر: ۳۳۶۹۶۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۶ 06 August 2013
اولین نشست خبری دوره ریاست جمهوری حسن روحانینخستین نشست‌ خبری حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور که عصر سه‌شنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، بیش از هر چیز تحت تأثیر مذاکرات هسته‌ای و مسائل مرتبط با آن بود. رئیس جمهوری به پرسش‌هایی درباره وضعیت اقتصادی کشور، ترکیب وزرای پیشنهادی و مسائل حقوقی و سیاسی ‌پاسخ داد.

به گزارش «تابناک»، نشست خبری امروز رأس ساعت ۱۷ با حضور حجت‌الاسلام روحانی آغاز شد و بنا به گفته مجری برنامه تا ساعت ۱۸:۳۰ ادامه خواهد یافت. مجری در آغاز برنامه اعلام کرد که بیش از هفتاد درخواست سؤال از سوی خبرنگاران ارائه شده است.

رئیس‌جمهور در آغاز نشست اظهار داشت: مایلم از همه خبرنگاران داخلی و خارجی که در دو ماه اخیر در بازتاب اخبار مربوط به انتخابات خرداد سال ۱۳۹۲، پیروزی‌های مردم، شادمانی‌های ملت ایران و امید و اعتماد به وجود آمده را به خوبی به جامعه منعکس کنند، به ویژه رسانه ملی که تلاش‌های فراوانی در این زمینه داشته‌ و به ویژه دو روز تاریخی تنفیذ و تحلیف، از همگی صمیمانه متشکرتم و از حضور همه شما در این کنفرانس خبری سپاسگزارم. پیشاپیش عید سعید فطر و همچنین روز هفدهم مرداد، روز خبرنگار را خدمت حضار محترم تبریک عرض می‌کنم.

روحانی افزود: انتخابات خرداد ۹۲ از لحاظ داخلی نشانگر فرآیند تثبیت شدهٔ دمکراسی و تعمیق پویایی سیاسی در ایران بود. و از لحاظ خارجی رویکرد اعتدال و عقلانیت پیام روشنی را برای همه جهانیان داشت. که عزم ملت ایران، تعامل عزتمندانه با جهان و پیگیری منافع و مصالح کشور است. هدف اینجانب در نخستین روزهای شروع مسئولیت، از دعوت اصحاب رسانه وفای به عهدم بود. من در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن به مردم وعده دادم که دولت آینده دولت پاسخگو خواهد بود و با شفافیت عمل خواهد کرد. بر اساس وعده‌ام به صورت نوبه‌ای، اما انشاءالله مستمر با مردم عزیز کشورم سخن خواهم گفت. از پیشرفت‌ها، عملکرد‌ها، موفقیت‌ها و حتی از کاستی‌ها و نقص‌ها.

از کمک و حمایت مردم عزیزمان گرفته تا آنجایی که لازم باشد، عذرخواهی از مردم بزرگوار میهن عزیزمان. این دولت بعد از امید به حق، هیچ سرمایه‌ای بالا‌تر از مردم ندارد. امید این دولت به حمایت مردم و همکاری مستمر مردم بزرگوار و فهیم ایران است. دولت بدون حمایت مردم هیچ گاه نمی‌تواند به اهداف بلند خود دست یابد. رسانه‌ها و مطبوعات، می‌توانند رابطهٔ بسیار خوبی را میان دولت و مردم برقرار کنند. و نظرات دولت را به مردم و مردم را به دولت منعکس نمایند. بعد از پیروزی ملت در انتخابات ۲۴ خرداد، دو وظیفه اساسی بر دوش اینجانب بود. وظیفه اول تهیه خط مشی و برنامه کلی برای دولت تدبیر و امید. به همین دلیل کمیته‌ها و کارگروه‌هایی را برای بررسی شرایط کشور، شرایط حتی منطقه و جهان، در حدی که به مسائل داخلی ما کاملاً مرتبط بود تعیین کردم. که در ‌‌نهایت منجر به تدوین برنامه دولت شد.

روحانی خاطرنشان کرد: این‌‌ همان برنامه‌ای است که در روز تحلیف تقدیم مجلس شورای اسلامی کردم و در اختیار افکار عمومی مردم قرار گرفته است. وظیفه دوم تعیین تیم‌های اجرایی برای شناسایی و معرفی افراد ذی‌صلاح برای عضویت در کابینه دولت تدبیر و امید بود. برای این کار تمام افراد شناخته شده، افرادی که در معرض چنین مسئولیت بزرگی می‌توانستند قرار بگیرند، با کمک صاحب‌نظران، نمایندگان محترم مجلس، متخصصین، انجمن‌ها، دانشگاه‌ها، تمام نظراتی که از طریق ایمیل، فکس، نامه‌ها و یا پیام‌های مختلف به این کمیته‌ها می‌رسید افراد را مورد بررسی قرار می‌دادند، در برخی از موارد از افراد دعوت می‌کردند با آن‌ها گفت‌وگو می‌کردند و در نتیجه ۴ کمیته سیاسی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی و همچنین سیاست خارجی در مجموع با مشارکت ۵۰۰ نفر از نخبگان و صاحب‌نظران و با صرف وقت حدود بیش از ۶ هزار ساعت نتایج هم‌برنامه‌ای و هم بررسی افراد را در اختیار من قرار دادند. مجددا با مشاورین مورد بررسی قرار گرفت. کمیته‌ها جلسات مشترک تشکیل دادند و ‌‌نهایت تلاش ما این بود که در نخستین فرصت ممکن افراد مورد نظر برای کابینه آینده در اختیار مجلس شورای اسلامی برای بررسی و در ‌‌نهایت رأی اعتماد قرار گیرد.

رئیس جمهور گفت: مبنای ما شایستگی اخلاقی و انقلابی، تجربه، تخصص و دانش لازم برای مسئولیت و همچنین توان کار گروهی و هماهنگی درون بخشی و میان بخشی در دولت بود. به همین دلیل ترکیب کابینه یک مجموعه‌ای هست که می‌تواند برای تحقق برنامه دولت و اهداف دولت به صورت هماهنگ و یکپارچه عمل کند. البته مجلس دارای اختیارات قانونی برای بررسی و در ‌‌نهایت رأی اعتماد خواهد بود. بنای ما بر همکاری با مجلس شورای اسلامی و در کل با قوای سه گانه است. خوشحالم اعلام کنم که برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران علاوه بر نشاط و امیدی که در داخل کشور در سایه حضور حماسه‌آفرین مردم در این انتخابات به وجود آمد، تعامل سازنده با منطقه و جهان نیز آغاز شد. در مراسم تحلیف، ۵۵ هیأت بلند پایه از منطقه و جهان در این مراسم شرکت کردند. از رؤسای جمهور، نخست‌وزیران، رؤسای مجالس تا وزیران خارجه و نمایندگان ویژه.

روحانی افزود: مهم‌تر آنکه من با بسیاری از سران که در این یکی دو روزه ملاقات کردم، می‌گفتند انتخابات ایران شور و شعفی در میان ملت ما هم ایجاد کرده  و این برای من بسیار حائز اهمیت و جالب توجه بود. مسئولین کشورهای منطقه می‌گفتند در ۲۴ خرداد در منطقه امید صلح و آشتی و ثبات در منطقه آغاز شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، روحانی ادامه داد: این نشانگر عظمت ملت ایران و تأثیر نظام پربرکت و جایگاه ایران اسلامی در منطقه و جهان است.

وی خاطرنشان کرد: تأکید اساسی ما در دولت آینده بر قانون‌گرایی و اخلاق‌مداری خواهد بود. اخلاق و قانون پایه‌های اساسی خط اعتدال خواهد بود. خوشبختانه از همین روزهای اولیه فضای مناسب کسب و کار در سایه ارتقای سرمایه اجتماعی در کشور ما به وجود آمده است و این نخستین چراغ امید و نخستین حرکت به سمت ثبات و آرامش در کشور هست. این انتخابات نشان داد که چه سرمایه عظیم اجتماعی و عاطفی و ارتباطی در این کشور وجود دارد. و ملت ما این سرمایه اجتماعی را در این انتخابات به نمایش گذاشت. در پایان لازم می‌دانم از مقام معظم رهبری سپاسگزاری کنم به خاطر تأثیر بیانات ایشان در ایجاد این حماسه و همچنین برای دعوت معظم له در روز تنفیذ از همگان برای کمک به دولت و همچنین نکته مهمی که بیان فرمودند که برخورد ما با جامعه جهانی، برخوردی حکمت‌آمیز و از موضع منطق خواهد بود. همواره هدایت‌های ایشان و رهنمودهای ایشان سرمایه‌ای بزرگ برای مردم و دولت خواهد بود. از این که در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران در نخستین کنفرانس مطبوعاتی با حضور اصحاب رسانه شرکت می‌کنم بسیار خرسندم و امیدوارم بتوانم خطوط کلی سیاست داخلی و خارجی را برای مردم و مخاطبان ترسیم کنم.

* ساعت ۱۷: ۲۴ طرح سؤالات خبرنگاران آغاز شد. مجری اعلام کرد درخواست‌های سؤال به هشتاد تن رسیده و ممکن است به همه خبرنگاران فرصت سؤال نرسد.

شبکه خبر: مسائل اقتصادی و آینده یارانه‌ها

مجید اخوان خبرنگار شبکه خبر نخستین پرسش را پرسید: جنابعالی از امروز تا پایان کار دولت یازدهم ۱۴۵۷ روز فرصت دارید. اولویت برنامه شما اقتصاد هست. اولویت دولت یازدهم در عرصه اقتصاد چیست و آیا پرداخت یارانه به شیوه فعلی ادامه خواهد یافت؟

روحانی: مسلماً موضوعات اقتصادی جزو اولویت‌های دولت خواهد بود. به دلیل مشکلات مردم، و خواست مردم. تیم اقتصادی دولت هماهنگ تعیین شده، این تیم اقتصادی قبل از آنکه معرفی شوند در کارگروه‌ها فعالیت می‌کردند و در آخرین دور بررسی‌های اقتصادی با حضور خود من، مسائل مهم اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و برنامه‌ای برای چهار سال به طور کلی در کارگروه‌ها تعیین شده و البته طبیعی است که در قالب بودجه‌های یک ساله تبلور خواهد یافت. دولت در نخستین دستور جلسه خود که فردا هست، موضوع یارانه را در دستور گذاشته است. یارانه به‌‌ همان مقداری که تا الان پرداخت می‌شده دولت مصمم است ادامه دهد. البته با توجه به شرایط اقدامات مقتضی دیگر انجام خواهد شد.

* المیادین لبنان: مسائل منطقه‌ای

در جریان بحران ایران و کشورهای عرب، برنامه شما چیست برای بهبودی و بهتر کردن روابط فیمابین ایران و کشورهای عرب و به خصوص منطقه؟

روحانی: دولت آینده نسبت به روابط با همسایگان خود و کشورهای منطقه اولویت اول قائل است. توسعه روابط با همسایگان جزو دستور کار دولت فعلی خواهد بود. تلاش برای ایجاد آرامش و ثبات در منطقه و کاهش تنش‌هایی که امروز منطقه ما با آن مواجه است، با کمک کشورهای دوست در این منطقه جزو برنامه‌ها و اولویت‌های این دولت خواهد بود. در ملاقات‌های یکی دو روز اخیر با کشورهای منطقه، یکی از مواردی که مورد تأکید کشورهای منطقه هم بود، حضور فعال‌تر ایران برای ثبات منطقه و در ‌‌نهایت توسعه در این منطقه بود که دولت این راه و مسیر را آغاز کرده و ادامه خواهد داد.

* خبرگزاری ایسنا: مسائل دانشجویی

به عنوان یک رئیس جمهور حقوقدان در راستای احیای اصول معطل مانده قانون اساسی به خصوص حقوق مردم چه خواهید کرد؟ دولت شما چقدر به مطالبات دانشجویان اهمیت می‌دهد. برای بازگشت شور و شوق به دانشگاه‌ها. اخیرا تفکیک جنسیتی و حذف برخی رشته‌ها برای دانشجویان دختر بودیم. و رشته علوم سیاسی از دانشگاه علامه حذف شد. در سالهای اخیر با پدیده خروج دانشجویان هم روبرو بودیم.

روحانی: ظاهرش چند سؤال ولی باطنش چند سؤال بود. تدوین حقوق شهروندی جزو وعده‌های این دولت است. این کار با شروع کار دولت در بخش مربوطه شروع خواهد شد. مبنای اصلی ما در تدوین حقوق شهروندی فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت است. قانون اساسی ما بسیار مترقی و پویاست. اصول قانون اساسی می‌تواند به خوبی حقوق شهروندی مردم را تامین کند به شرط این که در کنار این قانون اساسی قوانین موضوعه مورد نیاز تدوین شود. بنابراین دولت این کار را خواهد کرد که اگر اصولی از قانون اساسی در این بخش معطل مانده، اجرایی و عملیاتی شود.

فضای دانشگاه باید فضای باز‌تر با احساس امنیت بیشتر، با آزادی بیشتر برای بیان اظهارنظر و با نشاط بیشتر و توام با فضای علمی و فرهنگی پررنگ و در کنارش فضای سیاسی مورد لزوم جامعه و کشور ما باید باشد. بر همین چارچوب با بخش فرهنگی دولت صحبت شده است. مقصودم از بخش فرهنگی کاندیداهایی هستند که پیشنهاد شدند به مجلس برای این بخش. و با فردی که به عنوان وزیر آینده علوم در نظر گرفته شده به طور مفصل صحبت شده. امیدوارم دولت قادر باشد با کمک همگان و همه فعالان دانشجویی، در دانشگاه فضای بهتری را برای تضارب آرا و گفت‌وگو و علم و دانش و بحث و بررسی و انتقادهای سازنده به وجود بیاوریم انشاءالله.

* خبرنگار ان‌بی‌سی: مسأله هسته‌ای و تحریم‌های جدید آمریکا

کاخ سفید می‌گوید اگر ایران بخواهد به طور جدی وارد تعامل شود آمریکا آمادگی و تمایل دارد. برای شما چقدر مهم است با آمریکا مستقیما مذاکره کنید و تاثیر اقدام اخیر مجلس نمایندگان آمریکا در رفتار شما چقدر بوده است؟

روحانی: رأی مردم ایران در حماسه ۲۴ خرداد، خود یک اقدام جدی و معنادار بود که هنوز پاسخ عملی و متناسب با این حماسه از سوی مقامات آمریکا داده نشده است. بیانیه اخیر کاخ سفید نشانگر ‌آن است که برخی از مسئولان آمریکایی هنوز درک صحیح و کاملی از واقعیت‌های کشور و از این انتخابات و پیام ملت بزرگ ایران را ندارند. رفتار‌ها متناقض و پیام‌ها هم ناهمسو در گفتار و عمل. متاسفانه در آمریکا گروه فشار که گروه جنگ‌طلب و مخالف گفتگوهای سازنده هست، و در پی منافع یک کشور خارجی هست و بیشتر هم از او دستور می‌گیرد، منافع یک کشور خارجی و یک گروه، تحمیل شده بر نمایندگان مجلس آمریکا و ما می‌بینیم که حتی در این اقدامات، منافع آمریکا هم حتی مدنظر قرار نمی‌گیرد. دولت تدبیر و امید مبنایش اجماع ملی داخلی با عزم راسخ ملت ایران برای حراست از حقوق ملت، از مسیر تعامل سازنده، فعال و متناسب با اقدامات عملی طرف‌های گفتگوست. برای ما آنچه مهم است، پاسخ عملی دولت آمریکاست نه بیانیه‌ها. ما همه اقدامات دولت آمریکا را به دقت رصد خواهیم کرد، به اقدامات عملی سازنده و معناداری اگر وجود داشته باشد قطعا پاسخ مشابه و متناسب از طرف دولت ایران داده خواهد شد.

* روزنامه اعتماد: تمهید عملی برای خروج از بن‌بست مذاکرات هسته‌ای

به شما و همه مردم ایران احیای امید به صندوق‌های رأی را تبریک می‌گم و امیدوارم شما از این امید پاسداری کنید. مهم‌ترین انتظار داخلی و بین‌المللی از شما، حل مسأله هسته‌ای و خروج از بن بست هسته‌ای است ولی از طرفی تندروهای داخلی و خارجی می‌خواهند بگویند شما تصمیم گیرنده نهایی در این زمینه نیستید و از طرف دیگر تحریم‌های ظالمانه تری نسبت به ایران تصویب شده است. شما چه تمهید عملی دارید برای خروج از بن بست غیر از دعوت دنیا به تغییر ادبیات نسبت به ایران. وجه ممیز دولت تدبیر و امید با دولت‌های قبلی چیست؟

روحانی: سؤال مهمی است و به ناچار باید مفصل‌تر پاسخ داده شود. اولا برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران موضوعی ملی و فراجناحی است. اصولی که در این زمینه هست حفظ خواهد شد. به این معنا که حقوق هسته‌ای ایران بر اساس مقررات بین‌المللی مورد تأکید دولت خواهد بود و ما از حق مردم کوتاه نخواهیم آمد اما در عین حال اهل تعامل و گفت‌وگو هستیم. آمادگی داریم با جدیت و بدون اتلاف وقت با طرف‌هایمان وارد مذاکرات جدی و محتوایی بشویم. اگر طرف مقابل ما هم همین آمادگی را داشته باشد من مطمئن هستم که نگرانی‌های دو طرف از طریق گفت‌وگو در زمانی نه چندان بلند رفع خواهد شد. اما درخواست‌های فراقانونی یا غیرمعقول و تاریخ مصرف گذشته، راه به جایی نخواهد برد. باید با واقع‌بینی با مسأله برخورد کنیم. سرلوحه کار باید گفت‌وگو باشد و نه تهدید. این کلید مسأله است.

روحانی افزود: اگر طرف مقابل ما در مقام عمل بداند که راهکار صرفا و صرفا گفت‌وگو است و تهدید جز این که مشکل را افزوده کند، هیچ راهکاری نخواهد بود و اگر کسی فکر می‌کند از طریق تهدید می‌تواند خواسته‌هایش را بر ملت ایران تحمیل کند، دچار خطا و اشتباهی بس عمیق شده است. راهکار هسته‌ای نیاز به اراده سیاسی دارد. بحث‌های مطول و کلی و طولانی مورد نیاز نیست. مسأله از دیدگاه من کاملا روشن است. من به عنوان رئیس جمهور ایران اعلام می‌کنم که نظام جمهوری اسلامی ایران اراده سیاسی جدی برای حل این مسأله با حفظ حقوق مردم ایران را دارد و همزمان رفع نگرانی‌های طرف مقابل را هم مد نظر قرار خواهد داد. امید ما این است که طرف مقابل هم دارای این اراده سیاسی باشد که اگر این چنین باشد نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد. نه در بلند مدت بلکه در کوتاه مدت.

* سی‌ان‌ان: میزان خوش‌بینی به مذاکرات هسته‌ای

آقای دکتر انتخابتان را تبریک می‌گویم. شما همین الان درباره مذاکره با غرب صحبت کردید در ارتباط با برنامه هسته‌ای. تا چه حد به این مذاکرات خوش بین هستید با توجه به تحریم اخیر آمریکا علیه نفت و معدن ایران.

روحانی: همان طور که اشاره کردم بیانیه‌های کاخ سفید با رفتار‌هایش همسویی ندارد. من در کل بدبین نیستم به آینده مذاکره. من فکر نمی‌کنم که غرب پیام ایران را نشنیده باشد. من فکر نمی‌کنم که غرب فکر کند ادامه تحریم یا تهدید آن‌ها را به جایی برساند. تعامل و گفتگوی سازنده و رفع نگرانی‌های مشترک به نفع دو طرف خواهد بود. ما در پی بازی برد ـ برد هستیم و این کار امکان پذیر است. البته این که کشوری مثل آمریکا مسیر دوگانه‌ای را انتخاب کرده، این مسیر دوگانه آن‌ها را به نتیجه‌ای نخواهد رساند. صداقت مقامات آمریکایی را این مسیر دوگانه زیر سؤال قرار می‌دهد. البته نمی‌خواهم بگویم آیا بین کنگره و دولت آمریکا تقسیم کار پنهایی صورت گرفته یا نه. اما آنچه برای ما مناط هست، سیاست عملی آمریکا خواهد بود. در صورتی که آمریکا با حسن نیت بر اساس احترام متقابل از موضع برابر و بدون دستور کار پنهانی برخورد کند راه برای تعامل بازخواهد بود.

واحد مرکزی خبر: مبارزه با فقر و فساد و تبعیض

در مراسم تحلیف گفتید یکی از برنامه‌های محوریتان مبارزه با فقر و فساد و تبعیض خواهد بود. این مبارزه به چه شکل سازماندهی می‌شود تا مردم احساس کنند؟

روحانی: بله همان طور که تأکید کردم یکی از برنامه‌های محوری‌ام مبارزه با فساد است. این مبارزه با فساد است که مقدمه‌ای برای رونق خواهد بود و این رونق است که در کنار سیاست درست بازتوزیع به عدالت منجر می‌شود. اما مبارزه با فساد با شعار درست نمی‌شود. مبارزه با فساد این است که در زمینه اقتصادی فضا کاملاً رقابتی شود و انحصار‌ها باید شکسته شود. هر کس دارای هر ویژگی هست اگر می‌خواهد فعالیت اقتصادی کند باید در فضای رقابتی وارد شود. حذف رقیب در دنیای سیاست یعنی ایجاد فساد. ما برای رفع فساد نیاز به شفافیت داریم و دادن اطلاعات به مردم. این که گروهی از رانت اطلاعاتی استفاده کنند به معنای فساد خواهد بود. باید در تعامل جهانی مسائل ارتباطات اقتصادی را با جهان در چهارچوب مقررات و به صورت شفاف انجام دهیم. شرایط فعلی به وجود آمده بی‌تردید موجب فساد خواهد بود. برای مبارزه با فساد باید عوامل اصلی آن و ریشه‌های اصلی آن برخورد شود. و دولت قدم به قدم این کار را خواهم کرد. من با صداقت با مردم سخن خواهم گفت. علامت‌ها را از هم‌اکنون، نه، از‌‌ همان روزهایی که برخی در نظرسنجی‌ها احساس کردند که من پیروز انتخابات هستم، کار را شروع کردند. اما زمان گله امروز نیست و زمان بحث‌ها هم نیست. هنوز فرصت باقی است که همه ما در مسیر اعتدال ست به دست هم بدهیم. راجع به وزرا اگر می‌خواهیم اظهارنظر کنیم کاملاً صادقانه نه بر مبنای این که یک کسی قرار بود چون نشد حالا فشار بیاوریم.

برنامه بر این مبناست که با سعه صدر وتحمل جلو برویم و امیدوارم هیچوقت لازم نباشد گله‌ها را برای مردم بازگو کنیم. امیدوارم بتوانیم فضای رقابت سالم اقتصادی و فضای کسب و کار در جامعه ایجاد کرده و رانت‌ها را از بین ببریم. این آغازی است برای دفع و رفع فساد وسپس رونق اقتصادی و مبارزه با فقر که در کنارش انشاءالله عدالت هم ایجاد خواهد شد.

* ریانووستی روسیه: همکاری روسیه در ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای

طاعات و عباداتتان قبول باشد. آیا جمهوری اسلامی ایران با روسیه برای همکاری به منظور ساخت نیروگاه هسته‌ای ۲ و ۳ آمادگی دارد؟

روحانی: ایران بعد از تکمیل نیروگاه بوشهر، و حتی قبل از آن به فکر ایجاد نیروگاه‌های هسته‌ای دیگر نیز بود. مجلس شورای اسلامی در‌‌ همان مجلس هفتم مصوب کرد که ایران نیاز دارد به ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای. دو مسیر انتخاب شده. یک مسیر ساخت نیروگاه هسته‌ای توسط ایران که این کار آغاز شده است و امیدواریم طبق برنامه ریزی کار پیش برود و ایران بتواند خودش بسازد و بعد هم ادامه دهد و انشاءالله با سوختی که خودش تولید می‌کند آن را اداره کند.

راه دوم خرید نیروگاه هست. فعلا کشوری که اعلام آمادگی کرده روسیه است. مذاکرات کلی اولیه صورت گرفته. در این زمینه دولت این راه را ادامه خواهد داد برای هم ادامه ساخت نیروگاه هسته‌ای و هم خرید نیروگاه هسته‌ای. حالا یا در بوشهر یا در جاهای دیگر که در موقع خودش اعلام خواهد شد.

* خبرگزاری ایلنا: کاهش قدرت خرید کارگران

قدرت خرید کارگران ۵۰ درصد کاهش یافته است. در سه دهه گذشته فاصله دستمزد کارگران و تورم به بهانه‌های مختلف دائماً افزایش یافته و شکاف عمیقی ایجاد شده. برنامه‌تان برای پرکردن شکاف چیست؟

روحانی: اصل موضوع کاملاً قابل قبول است. بین افزایش دستمزد و تورم وقتی فاصله ایجاد می‌شود یعنی فشار به زندگی روزمره مردم و به خصوص کارگران. دولت مصمم است این شکاف را پرکند. اما این که زمان‌بندی برنامه چطور خواهد بود وابسته به بررسی‌هایی است که انجام خواهد گرفت. در طول صد روز اول همکاران من وضعیت واقعی کشور را به تدریج برای مردم بیان خواهند کرد که مردم بدانند وضع اقتصادی کشور چگونه است و مشکلات کشور چگونه است. البته در این صد روز هم برنامه‌هایی تقدیم و اجرا خواهد شد. این که برخی رسانه‌ها گفتند در صد روز اول فقط گزارش کار تهیه می‌شود اینطور نیست. بلکه همزمان اقداماتی هم در زمینه اقتصادی اجتماعی فرهنگی و حتی سیاست خارجی و داخلی انجام خواهد شد. در تدوین کارگروه‌ها همه برنامه‌های کوتاه مدت و می‌ام مدت و بلند مدت تدوین کرده‌اند. برنامه صد روزه و شش ماهه و سالانه داریم. در این زمینه هم اقداماتی خواهد شد اما این که کی این شکاف کاملاً پر می‌شود بستگی به بررسی‌ها دارد. اما اصل این به عنوان یک هدف مدنظر خواهد بود.

* روزنامه جمهوری اسلامی: اقتصاد مقاومتی

اگر احیانا کشورهای غربی بر روند فعلی پافشاری کردند و روند تحریم تنگ‌تر شد برنامه شما برای اقتصاد مقاومتی چیست؟

روحانی: من نگفتم خوش بینم، گفتم بدبین نیستم. معنایش فرق می‌کند. به دلیل این که ما با منطق و استدلال وارد مذاکره می‌شویم و در عرصه افکار عمومی منطقمان را اعلام می‌کنیم. بد‌ترین شیوه این است که آدم خیلی بلند حرف بزند و یواش عمل کند. ما گام‌های بلند در عمل برمیداریم اما در بیان منطقی و مودبانه و حکمت آمیز با دنیا حرف می‌زنیم تا دنیا کاملاً بفهمد که جمهوری اسلامی ایران دنبال حقوق مسلم خود است. دنیا باور کند به خوبی ما قصد تهدید کسی و مداحله در امور داخلی کشوری نداریم و فعالیت ما صلح آمیز است. اما این که اگر نشد چه خواهد شد تا آن وقت در مصاحبه‌ها توضیح می‌دهم. حتما بدانید ما راهکار و مسیر داریم برای اقدامات آلترناتیو اگر لازم باشد.

* خبرگزاری سی‌بی‌اس: دیدار احتمالی با اوباما

آیا شما می‌خواهید با اوباما در اجلاس آتی مجمع سازمان ملل ملاقات کنید؟

- روحانی: سفر من به نیویورک در دست بررسی است. هنوز تصمیمی برای سفر نگرفتم اما گروه کاری سیاست خارجی بررسی خود را شروع کرده و دارد ادامه می‌دهد. ممکن است سفر انجام بشود یا نشود. اما آنچه برای ما مهم است منافع ملی ماست. احقاق حقوق مردم است. رسیدن به اهداف ماست. بقیه مسائل، فرعی است. نسبت به آمریکا اعلام شده که ما اگر حسن نیت را ببینیم و دوگانه زبان و عمل را نبینیم و احترام متقابل را شاهد باشیم، نگرانی‌های مشترک مطرح باشد. موضع برابر باشد و احساس نکنیم یک دستور کار پنهانی وجود دارد. ادمینیستریشن اوباما جوری عمل کند و کنگره جور دیگری. اگر ببینیم اینطور نیست، این که با کی ملاقات و دیدار کنیم فرعی است. اصلش را درست کنیم آن فرع زمان خودش حاصل خواهد آمد.

* خبرگزاری مهر: عدم پذیرش اشرافی‌گرایی در دولت

برای جلوگیری از اشرافی‌گرایی در دولت چه برنامه‌ای دارید؟

- روحانی: اخلاق و معیارهای اخلاقی و انقلابی نخستین معیار ما بوده. با همه همکاران صحبت شده است. معیارهایی مدنظر بوده و با آن‌ها در میان گذاشته شده است. بی‌تردید شرایط کشور ما سازگار با اشرافی‌گری نیست. حتی اگر شرایطمان بسیار عالی بود بازهم در کشوری که هنوز فقر وجود دارد، هنوز مشکلات اقتصادی برای مردم وجود دارد، اشرافی‌گری نمی‌تواند مفهومی داشته باشد. برای اینکار تلاشمان ایچنین خواهد بود که هزینه‌های غیرضرور کاسته شود. شرایط بودجه‌ای ما هم این را خواهد گفت. من رئیس برنامه و بودجه آینده که هفته آینده احتمالا اعلام خواهد شد به مردم گزارش می‌دهد که درآمد و مخارج و بودجه چیست. باید هزینه‌های غیرضرور کاسته شود تا بتوانیم در چارچوب انضباط دقیق مالی مسیر اجرایی و همچنین فعالیت‌های عمرانی را انشاءالله پیش ببریم. مبارزه با هر گونه تجمل گرایی، اشرافی‌گری، عدم انضباط مالی، جزو مواردی است که دولت بر آن تأکید دارد.

* پرس‌تی‌وی: ابزارهای جایگزین مذاکره برای مقابله با تحریم‌ها و تهدید‌ها

شما در سخنرانی‌های خود اشاره کردید که مذاکره بهترین راهکار است. دولت شما به جز مذاکره چه اقداماتی برای مقابله با تحریم‌ها و تهدید‌ها خواهد داشت.

روحانی: تحریم برخلاف ادعای آنهایی که تصویب کننده تحریم بودند. هدف این تحریم‌ها عملاً ایجاد فشار بر اقشار مختلف مردم است. این که گفته می‌شود با این تحریم‌ها جلوی فعالیت هسته‌ای و موشکی ایران گرفته می‌شود بی‌اساس است و این را خودشان می‌دانند. وقتی ما برای خرید مایحتاج مردم حتی گندم برای نقل و انتقال مالی دچار مشکل هستیم، معلوم است که هدف تحریم فشار بر زندگی مردم است. البته مردم ثابت کردند برابر فشار خارجی می‌ایستند وایستادگی خواهند کرد. ما به عنوان خدمتگزاران مردم وظیفه داریم با اتخاذ سیاست‌های داخلی و خارجی با تحریم مقابله کنیم. انتظار مردم این است که معضلات اقتصادی آن‌ها را حل کنیم و سرلوحه کار ما باشد. ما مذاکره جدی را با طرف خارجیمان آغاز خواهیم کرد و نشان خواهیم داد در مذاکرات جدی هستیم. اما در عین حال دست روی دست نمی‌گذاریم که طرف خارجی پاسخ مثبت یا منفی بدهد. ما برای شرایط حال برنامه داریم. حالا اسمش اقتصاد مقاومتی یا استقامتی است ادامه می‌دهیم. البته برای رفع تحریم‌ها تلاش خواهیم کرد. یکی از راهکار‌های اساسی مذاکره است البته و ما برای آن تأکید می‌کنیم. برای رفع نگرانی‌های مشترک دو طرف.

* المانیتور: برنامه برای صدور ویزا و باز شدن بخش کنسولی با ‌آمریکا

خوشحالم دوباره شما را می‌بینم. مذاکره با ۵+ ۱ به شکست منتهی شده آیا شما در نظر دارید فکر کنید به مذاکره مستقیم با آمریکا. برنامه شما برای صدور ویزا و باز شدن بخش کنسولی با ‌آمریکا چیست؟

روحانی: خوش‌بینی ایشان زیاد بود. با ۵+۱ مذاکرات به تعبیر ایشان شکست، حالا به شکست منجر نشده ولی به آن نتایج مورد نظر رسیده نشده است. ما با ۵+۱ مذاکرات صریح‌تر و جدی‌تر خواهیم داشت. پس از این که مسئولان محترم مذاکره تعیین شوند در این دولت، این مذاکرات شروع می‌شود. اما این که گفتند چون ۵+۱ مذاکراتش منجر به شکست شده پس باید مذاکره مستقیم با آمریکا باشد این مقدمه نیاز نیست. هر کس با حسن نیت با ما صحبت کند و احساس کنیم منافع ملیمان در مذاکرات تامین می‌شود مشکلی نخواهیم داشت حالا حتی اگر آمریکا باشد. بقیه مسائلی که گفتید برای آینده دور خواهد بود. اگر ببینیم آمریکا دنبال زبان فشار و تهدید نیستند. آن سیاستی که تعبیر به چماق و هویچ می‌کنند هیچوقت نمی‌پسندیدم و الان نمی‌پسندیم. اگر بنا به تامین منافع متقابل باشد راه باز خواهد بود برای صحبت کردن.

* روزنامه ابتکار: توصیف میراث اقتصادی تحویل گرفته

۸ سال پیش رئیس جمهور وعده داد نفت را به سفره می‌آورد. اما الان نه نفت آمد و نه نان ماند. توصیف شما از میراثی که در ۱۲ مرداد تحویل گرفتید به خصوص در بخش اقتصاد چیست؟

روحانی گفت: در طول ۱۰۰ روز اول همکارانم در بخش‌های مختلف همکارانم آمار و ارقام را صادقانه به مردم خواهند گفت. البته کم و بیش نخبگان و مردم از آمار خبر دارند. معیار اصلی تورم جیب مردم است نه بانک مرکزی و مرکز آمار. بیکاری هم لازم نیست ما آمار بدهیم هر کس در خانه‌اش می‌تواند بفهمد بیکاری چقدر است.

همه تلاش، بهبود معیشت مردم و زندگی بهتر مردم است. برای اینکار باید امید به وجود بیاید و آرامش و ثبات به وجود بیاید و باید شرایط برای رونق اقتصادی آماده شود. دولت در برنامه‌های کوتاه و بلند مدت خود در پی بهبود معیشت مردم خواهد بود اما واقعیت‌های کشور را هم صادقانه به مردم خواهد گفت و همچنان به مردم می‌گوید این دولت هیچکاری را بدون کمک و حمایت مردم نمی‌تواند انجام دهد و مطمئن است با کمک مردم همه کار به اذن خداوند شدنی است.


خبرگزاری فارس: انتقاداتی به ترکیب پیشنهادی وزرای دولت

انتقاداتی به کابینه پیشنهادی شما مطرح شد. از حضور برخی افراد که با حوادث ۸۸ مرزبندی شفافی نداشتند تا چینش کابینه با فشار برخی گروه‌ها و نادیده گرفتن سهم زنان.

روحانی: معیار ما برای انتخاب کابینه، شایستگی افراد و نیاز کشور به افراد باسابقه، متخصص و باتجربه بود. ما احساس کردیم زمان نداریم برای این که بار دیگر بخواهیم خطا کنیم. با صراحت اعلام می‌کنم هیچ کسی بر بنده به عنوان رئیس جمهور فشاری نیاورده که کسی را انتخاب کنم. بنده هم کسی نیستم، آن‌ها که من را می‌شناسند می‌دانند کسی نیستم که در شرایط فشار تصمیم بگیرم. تمام افراد را خودم انتخاب کردم البته با دیگران مشورت کردم. اما با صراحت اعلام می‌کنم آنچه شایع است درست نیست. دولت شرکت سهامی نیست که بگوید این گروه یا آن گروه و این جناح یا آن جناح سهمش چقدر است. مبنای ما اعتدال گرایی و تخصص و تجربه و پاکدستی و باور به آنچه مردم در انتخابات گفتند و... بوده است. اعضای کابینه من باید انتخابات مردم را باور داشته باشند و به آن‌ها گفته شده و به اعتقاد من آن‌ها پیام انتخابات را شنیدند و باور کردند. اتهاماتی که بعضی کنار و گوشه نسبت به برخی افراد می‌زنند درست نیست. غیراخلاقی است. البته ممکن است این مسائل احتمالا در مجلس مطرح شود و من پاسخ خواهم داد. من از همه وزرای پیشنهادی‌ام با قاطعیت دفاع می‌کنم. آن‌ها را می‌شناسم یا مستقیم با آن‌ها کار کردم یا در جنگ و شورای امنیت ملی با آن‌ها بود. در مراکز تحقیقات و پژوهش‌ها با آن‌ها کار کردم. البته چند نفری هم در کابینه هستند که آشنایی زیادی نسبت به گذشته آن‌ها ندارم اما افراد مطمئنی به ما معرفی کردند و در مجموع به آن‌ها اطمینان ‌کردم. هیچ کس به من فشار نیاورده، به ویژه آن‌ها که در انتخابات در کنار من بودند و همصدا بودند. حالا گاهی برخی که در مسیر دیگری بودند مستقیم و غیرمستقیم می‌خواستند فشاری شروع کنند اما در لحظات اولیه دیدند که واکنش من در برابر فشار چگونه است.

به ملت می‌گویم مبنای انتخاب من نه سهم خواهی گروه‌ها بوده و نه فشار گروه‌ها. مبنای ما معیار‌ها بوده است. همه افرادی که انتخاب کردم در لیست کارگروه‌ها وجود داشتند و مورد بررسی قرار گرفته بودند. با خیلی‌هایشان از گذشته رفیق بودم در مجلس و شورای امنیت با هم بودیم و لیاقتشان را دیدم. آنچه بیان شد که فشاری در این زمینه بوده اصلا واقعیت ندارد. مبنایمان شایسته سالاری و اعتدالگرایی بوده. به مردم اعلام می‌کنم برمبنای قولی که داده بودم عمل کردم و اگر روزی قرار باشد به قولم عمل نکنم از مردم عذرخواهی می‌کنم. وظیفه می‌دانم همانطور که قسم خوردم امانتدار مردم باشد و از حقوق مردم دفاع کنم.

پس از خبرنگار فارس، یک رسانه آمریکایی سوالی مطرح کرد. پس از آن به دلیل عدم امکان سؤال بعضی از خبرنگاران جمعی از آن‌ها اعتراضاتی داشتند.

روحانی: باید سازوکاری تعیین شود که این مشکلات پیش نیاید. خواهش می‌کنم همکارانم با اصحاب رسانه بنشینند و سازوکاری پیداکنند برای آینده. تا طرح سوالات به صورت عادلانه باشد.

پس از این آقای روحانی به بخشی از سؤال خبرنگار فارس که فراموش کرده بود به آن بپردازد، پاسخ داد و گفت: درباره خانم‌ها هم سؤال کرده بودند که یادم رفت جواب بدهم. قولم این بود دولت فرصت برابر برای خانم‌ها در فعالیت‌های اجتماعی به وجود بیاورد که من بر سر قولم هستم. و وفادارم. این که حتی در هیأت دولت افرادی از خانم‌ها خواهند بود و از نظرات آن‌ها استفاده خواهد شد، این هم اینچنین خواهد شد و از وجود چند خانم استفاده خواهیم کرد چرا که معاونین هم در کابینه هستند. اما حتی اگر یک وزیر خانم باشد، اصلا نباید خانم‌ها قانع باشند. این نیست که اگر یک خانم وزیر شد یعنی زن‌ها به حقشان رسیدند. تمام عقب ماندگی‌ها باید جبران شود در سطوح مختلف مدیریتی. در نخستین جلسه کابینه تأکید خواهم کرد که از خانم‌های صاحب تخصص و دانش استفاده شود.

* نیویورک تایمز: معنای گام‌های عملی آمریکا

شما در طول این مصاحبه مؤکدا گفتید مایل به مذاکره با آمریکا هستید و این که آمریکا رفتارش منافقانه و ناصادقانه نباشد. انتظار شما از گام‌های عملی آمریکا چیست؟

-روحانی: من اظهار تمایل نکردم. من گفتم برای منافع ملی حاضرم با هر کشوری که لازم باشد حرف بزنم. نه اشتیاقی داریم و نه تمایلی نشان دادیم. این را برای تصحیح لحن اعلام کردم.

آمریکا باید پیام مردم ایران را بشنود. همین. ما چیز دیگری نمی‌خواهیم. دنیا صدای ملت را شنید و ۵۵ کشور در تحلیف شرکت کردند و اینهمه تبریک گفتند از مقامات اروپایی و آسیایی و قاره آمریکا و همه کشورهای دنیا در پیام تلفنی یا کتبی. آمریکا پیام را بشنود همین. کاری که گروه فشار در امریکا برای تشدید تحریم انجام می‌دهد به معنای سردرگمی کاخ سفید است. توصیه می‌کنیم کاخ سفید از این سردرگمی دربیاید. اگر احساس کردیم آمریکا برای حل معضلات واقعا جدی هستند، اراده ایران برای حل و فصل مسائل و رفع نگرانی‌ها جدی است. آن‌ها هم اگر جدی بودند کار پیش می‌رود.

*دنیای اقتصاد: هماهنگی تیم اقتصادی دولت

درباره هماهنگی تیم اقتصادی‌تان چه برنامه‌ای دارید؟

روحانی: در دولت‌های گذشته ناهماهنگی‌ها در این بخش مشکل زا شده بود. البته دیدم که برخی رسانه‌ها نوشتند تیم اقتصادی من هم هماهنگ نیست. ولی اینگونه نیست. تیم اقتصادی من هماهنگ است. این دغدغه بحق وجود دارد که اگر تیم اقتصادی هماهنگ نباشد دودش در چشم مردم می‌رود. انشاءالله اینطور نخواهد بود. یکی از معیارهای انتخاب ما این بوده که دولت بتواند گروهی کار کند. برخی رسانه‌ها که شاید مبنایشان تاثیرگذاری بر مجلس باشد به خودشان زحمت ندهند چون تاثیر ندارد خیلی. نمایندگان خودشان هوشیارند واهل مطالعه هستند.

*سی‌سی‌تی‌وی چین: قابل مذاکره نبودن غنی‌سازی

آیا شما پیشنهادهایی برای دور آینده مذاکرات هسته‌ای خواهید داشت؟ رسانه‌های ایران مطالب زیادی می‌نویسند مبنی بر این که بحث مربوط به غنی سازی هسته‌ای قابل مذاکره نیست؟

-روحانی: مگر قرار بود قابل مذاکره باشد؟ اصل غنی سازی حق همه ملت هاست. طبق ان‌پی‌تی حتی کشورهای دیگر موظفند به کشوری که می‌خواهد فعالیت صلح آمیز هسته‌ای کند کمک کند. یعنی ما طلبکار هستیم. هیچ کس در ایران در هیچ زمانی نگفته که غنی‌سازی را کنار می‌گذاریم. ما در مذاکره حتما طرح خواهیم داشت ولی هنوز زود است باید دولت تشکیل شود و تیم مذاکره تعیین شوند. آنچه ما دنبالش هستیم در این مذاکرات، رفع نگرانی‌های مشترک است. ممکن است ما و طرفمان نگرانی داشته باشیم که قادریم رفع کنیم. دستیابی به منافع مشترک نیست امکان پذیر است. مذاکرات باید برد-برد برای دو طرف باشد.

* تی‌آر‌تی ترکیه: مسائل روزهای اخیر سوریه

درباره تحولات روزهای اخیر در شمال سوریه بین گروه‌های کرد و گروه‌های مسلح نظرتان چیست؟

روحانی: ما جنگ داخلی در سوریه را محکوم می‌کنیم. حضور تروریست‌های خارجی را در سوریه محکوم می‌کنیم. دخالت‌های خارجی را هم محکوم می‌کنیم. راهکار سوریه را نظامی نمی‌دانیم. راهکارش سیاسی است با حضور همه گروه‌های سوری اعم از دولتی یا معارضین. البته گروه‌های تروریستی معنایی ندارد که از خارج از کشور آمده‌اند و باید اخراج شوند. راهکار سوریه مذاکره همه گروه‌های سوری برای یافتن راهکار مورد نظر مردم و در ‌‌نهایت دمکراسی و انتخابات است. البته کشورهای منطقه مانند ایران و ترکیه و دیگران می‌توانند با مشارکت هم کمک کنند که این پروسه سریع‌تر به راهکار برسد.

* روزنامه شرق: لایحه جرم سیاسی و آزادی زندانیان امنیتی سیاسی

لایحه جرم سیاسی در مجلس در حال بررسی است. شما بار‌ها گفتید با فضای امنیتی مشکل دارید. آیا برای آزادی زندانیان امنیتی سیاسی رایزنی شده یا خیر؟

روحانی: بحث حقوق ملت مد نظر قرار خواهد گرفت. یکی از مباحث حقوق شهروندی مربوط به جرم سیاسی خواهد بود که این جرم چیست. دولت حمایت می‌کند که این لایحه زود‌تر در مجلس تصویب شود و به قانون تبدیل گردد. اما درباره سیاسیونی که مورد اشاره قرار دادید، این‌ها نیاز به اجماع ملی و مذاکره با سه قوه هست. دولت که تشکیل شود مذاکرات را با دو قوه دیگر خواهیم داشت و اینگونه مسائل را دنبال می‌کنیم. برای دولت لذت بخش است که صفا و صمیمیت و برادری در کشور جایگزین و اختلافات و شکاف‌ها شود در چارچوب قوانین و مقررات.

* آیا ایران و شما مایلید با آمریکا و بریتانیا که بازیگران اصلی هستند در مناقشه سوریه بر سر میز مذاکره بنشینید؟ شما مدت‌ها در گلاسکو زندگی کردید چه چیزی در فرهنگ این کشور مورد پسند شما بوده است؟

روحانی: اساس کار در سوریه مردم سوریه هستند و دیگران باید تسهیل کنند ومداخله نکنند و ارسال اسلحه را متوقف کنند و تروریست‌ها را تشویق نکنند. اما درباره سؤال شما بحث ژنو ۲ مطرح است و اگر در جمع بین‌المللی حضور داشته باشیم به طور طبیعی ایران با دیگران حرف خواهد زد.

* اعتراض دوباره یکی از خبرنگاران، این نشست خبری را برای لحظاتی با حاشیه مواجه کرد.

* این خبرنگار معترض گفت: اعتدال به معنی حذف دیگران به معنای افراط و تفریط نیست. اعتدال یعنی من مثل بوقلمون رنگ عوض نکنم. من به احمدی‌نژاد عشق می‌ورزم. به اسم اعتدال، سر اعتدال را نبرید. من نابینا هستم باید نابینایان تکریم شوند.

روحانی: بیان جنابعالی و نکاتی که فرمودید مورد احترام است و خودتان هم مورد احترامید. اما شیوه‌ای که به کار بردید، حتما با اعتدال نمی‌خواند؛ یعنی اگر نخستین اصل در اعتدال، قانون و نظم است، این جزو اصول اولیه است. همان طور که جنابعالی به خود حق می‌دهید بلند شوید و سؤال کنید، باید راضی باشید آن‌ها که نوبت به‌شان نرسیده بلند شوند و صحبت کنند، ولی این که گفتید به افراد معلول و نابینا مورد توجه جدی دولت و مردم باشند و تکریم شوند کاملا درست است.

* روزنامه اطلاعات: اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و تغییرات اقتصاد

درباره اصل ۴۴ برنامه شما چیست؟ با توجه به انحرافاتی که در انتقال اقتصاد به بخش شبه دولتی اتفاق افتاده است.

روحانی: اساس سیاست این بوده که اقتصاد ما رقابتی شود و تصدی‌گری دولت کاهش یابد و کار به بخش غیردولتی واگذار شود. اجرای این سیاست‌ها با نواقص و مشکلات زیادی توام بوده. برگرداندن آن‌ها کار آسانی نیست اما از این پس دولت همه اهتمام خود را به کار خواهد بست تا سیاست‌های اصلی اصل ۴۴ قانون اساسی، کاملاً اجرا وعملیاتی شود.

خبرنگار روزنامه اطلاعات آخرین فردی بود که پرسش خود را مطرح کرد و پس از آن با وجود باقی ماندن سوالات برخی خبرنگاران، نخستین نشست خبری آقای روحانی در کسوت ریاست جمهوری پایان پذیرفت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۰
انتشار یافته: ۳۰
ایشان صحبت از پاسخگویی میکنند ولی‌ پاسخ‌هایشان همه کلی‌ گویی است، آقای روحانی لحنی که ملت و دنیا دنبال آن هستند پاسخ صریح و به دور از کلی‌ گویی است...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
نه که خیلی تو یه جلسه پرسش و پاسخ خیلی وقت هست که برن تو جزییات!بذار دولت کارشو شروع کنه بعد تو جلسه های دیگه پرسش و پاسخ اگه نگفتن اونوقت بیا حرف بزن.
من
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
سیاستمدار یعنی همین، اینکه آقای روحانی ترجیح می‌دهد حرفی نزند که بخواهد بهانه دست عده‌ای بدهد که بخواهند به برنامه‌ها حمله کنند و کلی صحبت می‌کند، میتونه نشان از ذکاوت و هوشمندی ایشان باشد. باید صبر کرد تا وزرا تایید شوند و طرح 100 روزه آماده شود.
بازهم اقای روحانی آب پاکی روی دست اونایی ریخت که میخواستن از سهم خواهی اصلاح طلبان استفاده کنند. اونهایی که میگفتن عارف به ایشان فشار آورده .روحانی موچکریم
خداییش آدم کیف میکنه وقتی روحانی حرف میزنه.

افتخار می کنم که بهش رای دادم
سلام
من به صورت زنده این صحبت ها رو شنیدم ولی باز هم مثل گذشته و مسئولین گذشته فقط اقدام به کلی گویی میشه..
سوال پرسیده میشه که شما چه پیشنهادی در مورد فلان قضیه دارید
جواب شنیده میشه که پیشنهاد داریم

همین و بس.
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
آقا فرشاد عزیز
اول اجازه بدید تیم کاری رو بچینه، بعد این مسائل بررسی بشه و بعد ازشون جواب کامل رو بخاید. این طور که شما انتظار دارید از دولت درست نیست، قرار نیست که یک نفر تمام امور رو بدونه و خبره باشه درش!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
هنوز وزراش رای اعتماد نگرفته اند. هنز یک روز هم کاری انجام نداده اونوقت می گید کلی گویی کرده؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
اگرقرارباشه که همه ازجمله من وشما ازراهکارها وپیشنهادهاخبرداشته باشند که من وشماراهم باید می بردند داخل کابینه نه عزیزدل اینطورنیست که شمافکرمی کنید یه خورده صبرخوب است تابه مرورمتوجه پیشنهادات بشوید
مصاحبه اقاى دكتر روحانى كاملا حرفه اى و جامع و عالى بود.
بس از مدتها بعنوان يك ايرانى مى توانم در دنيا به رئيس جمهورم افتخار كنم وازمواضع او با سر بلندى دفاع كنم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
شب دراز است وقلندر بیدار
از اقای روحانی که این گونه صادقانه با ملت صحبت نمود قابل تشکر وسپاس است.ایشان نشان دادکه18 میلیون رای بی دلیل به ایشان داده نشده است!!!
تا زمانی که صادقانه با مردم سخن بگوید مردم پشت سر او هستند حتی اگر نتواند اندک مشکلی را حل کند مهم صادق بودن است نه درووغ گفتن به ملت!!!
ان شالله که با همت همه مسئولین مملکت با توجه به حمایت قوی مردمی از نظام و دولت، مشکلات هر چه سریعتر رفع گردد تا آسایش حداقل نسبی به زندگی اکثریت مردم برگردد. توجه داشته باشیم که آمریکا نقش اصلی و تعیین کننده در سراسر دنیا را دارد. زیرا غول اقتصادی و نظامی دنیاست. پس روابطمان را بهبود بخشیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
اگر آنها هم بخواهند و به حقوق ایران احترام بگذارند رابطه برقرار میشود ولی اگر تهدید بکنند ما این رابطه را نمیخواهیم.
جناب روحانی در صحبتهای خود از قدرت کلام ویقین برخوردار نبودندوالبته با وضعیت تحریمهای جدیدو اوضاع بد کشور که تحویل ایشان شد حق دارند نتوانند مسلط باشند به صحبتهای خود.برایشان ارزوی موفقیت می کنم.برایش دعا میکنیم
پاسخ ها
بهنام
| United States |
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
اتفاقا کاملا برعکس است اگر به متن کلی صحبت های ایشان نگاه کنید بسیار مسلط تر و سنجیده تر صحبت میکنند، حقوق دان ها بهترین سخنران ها هستند، وقت ان شده که دستگاه دیپلماسی کشور با ادبیات کوچه بازاری خداحافطی کند انشاالله
عالی بود
درود بر عقلانیت و تدبیر
ممنون از سايت خوبتون ؛ من کنفرانس رو نديدم ولي اينجا تونستم به طور کامل در جريان اون قرار بگيرم
سلام .احسنت به این مصاحبه.واقعا عالی بود.به این میگند رییس جمهورلایق و با تدبیر انشالله بااین نگرش همه مسایل رو حل کنه.بسیار اقای ارام و با تدبیریند.
اکثر مردم به دولت جدید امیدوار هستند و این کاملا مشخص است و به امید خدا، دولت تدبیر و امید بتواند به این امید مردم پاسخ دهد
و اگر مردم ناامید شوند فاجعه می شود
با سلام
خدا قوت
بسیار متین و عالی بود
احسنت به جواب هاي بسيار پخته و سنجيده آقاي روحاني. واقعا لذت بردم. براي ايشان در مقام عمل هم آرزوي موفقيت دارم.
خیلی پاسخگویی رئیس جمهور عزیز عالی بود.
خیلی متین با فهم و کاردان به سوالات پاسخ دادند
مشکل ایران و امریکا با حرف حل نمیشود.
آنجا که گفتند برای منافع ملی حاضر به گفتگو با هر کشوری هستم و همچنین اضافه کردند شخصا اشتیاق و تمایل به مذاکره با امریکا ندارم بلکه مذاکره در چهار چوب تامین منافع ملی با هر کشوری خواهم داشت بسیار عالی و حرفه ای بود ... درود بر روحانی
ناشناس محترم این جا کلاس اول نیست سیاست یعنی این مابه چندتاچنین سیاستمدار نیاز داریم تادرجهان سیاست قدعلم کنیم تاازحق کشورمان دفاع کنیم
آقای روحانی باید با کار و تلاش خستگی ناپذیر جواب همه را بدهد. به عمل است نه سخندانی. لطفا از دانشگاهیان و نخبگان جوانتر استفاده کنید.
در خصوص دوستانی که میگویند کلی گویی میکند میگویم که :

در سوالی که جواب آن نیاز به کار و جسلسات بسیاری دارد و روزها بایستی کار و بررسی شود تا یک سوال جواب دهد چه انتظاری دارید .

توقع دارید در یک جلسه 1.5 ساعته کل زمان را در خصوص تیم اقتصادی صحبت کند ...
درود بر روحانی درود بر عقلانیت و تدبیر احسنت به این مصاحبه عالی واقعا"مقام ریاست جمهوری شایسته اقای دکتر روحانی است و ایشان شخصیتی متین باسوادبا ادب معتدل سیاست مدار مطلع و مایه افتخار ایران و اسلام می باشند خدا نگهدارشان باشد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی