رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه استفاده از حمل و نقل ریلی مترو در بروز حوادث احتمالی در تهران بسیار مناسب است، گفت: در صورت موافقت مسئولان شهرداری این مهم در پایتخت برای کاهش مدت زمان امدادرسانی و دسترسی سریع امدادگران به محل حادثه محقق میشود.
محمود مظفر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون استانتهران 257 بار لرزیده است، گفت: کمترین زمینلرزه قدرت حدود یک ریشتر و بزرگترین آنها چهار ریشتر بوده است.
وی با بیان اینکه سهم تهران در این میان وقوع هفت زلزله حدود یک تا سه ریشتر بود، گفت: این زلزلهها ناشی از فعالیت گسلهای شهرری، شرق و غرب تهران بود.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه در ساعت 15:45 روز سهشنبه زلزلهای به بزرگی 2.2 ریشتر گسل شمال تهران (نیاوران) را لرزاند، گفت: این در حالی بود که گسل نیاوران سابقه فعالیت نداشته و فعالشدن این گسل، نگرانیهایی را ایجاد کرد.
مظفر با بیان اینکه این گسل مدتهای زیادی خاموش بوده، به گونهای که حتی مسئولان نگران فعالشدن این گسل نبوده و فعالیتها و برنامهریزیهای خود را معطوف به شرق، غرب و شهرری کرده بودند، گفت: پس از سالهای متمادی گسل شهرری روز سهشنبه با قدرت 2.2 ریشتر لرزید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال لرزشهای بزرگتر این گسل وجود دارد، با بیان اینکه تجربه زلزله آذربایجانشرقی و هرمزگان نشان داده که 10 روز پس از وقوع زمینلرزه بزرگ، پیشلرزههایی با قدرت یک تا پنج ریشتر، آن منطقه را لرزاند، گفت: با این حال نمیتوانم ادعا کنم که این تجربیات در مورد تهران نیز صدق میکند و زلزلهای بزرگتر رخ میدهد.
مظفر در پاسخ به این سئوال که با توجه به فعالیت گسل نیاوران، آیا احتمال وجود ارتباط میان گسلهای دیگر و فعالشدن آنها هم وجود دارد؟ گفت: هیچ ارتباطی بین گسلها وجود ندارد و در صورت فعالشدن گسل نیاوران، پیشبینی میشود که این سازمان به حدود 100هزار تن امدادرسانی سریع خواهد کرد.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در پاسخ به این سوال که در صورت زلزله احتمالی گسل نیاوران چه طرح عملیاتی برای این منطقه در نظر گرفتهاید؟ گفت: پیش از این طرح عملیاتی برای شمیرانات و گسل نیاوران تدوین شده که بر اساس آن ظرفیتبندی و امکانسنجیهای آن منطقه از تهران مشخص شده است.
مظفر با بیان اینکه با توجه به این طرح در ابتدا شعب تهران و سازمان امداد و نجات وارد عمل میشوند، گفت: پس از آن و در صورت نیاز، استانهای مازندران، سمنان، قم، البرز و قزوین به عنوان استانهای معین وارد میشوند که مسیر ورود و خروج، محل اسکان و ... برای این استانها مشخص شده است.
وی با بیان اینکه در صورت بروز زلزله احتمالی در شمال تهران، 100هزار تن توسط امدادگران، امدادرسانی میشوند گفت: اگر حداقل مسائل ایمنی در برجسازیهای این منطقه در نظر گرفته شده باشد، مشکل و نگرانی خاصی در مورد منطقه وجود ندارد، اما بحث بافتهای فرسوده یکی از مشکلات ما در این منطقه خواهد بود.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفت: اگر در ساخت و ساز برجها، حداقل مسائل ایمنی و مهندسی را رعایت کرده باشند و مشکل خاصی در رابطه با برجنشینان شمال تهران نخواهیم داشت.
او گفت: در پی وقوع زمینلرزه در تهران یکی از مسیرهای بسیار مناسب انتقال اقلام امدادی و اعزام امدادگران، مترو خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران با برنامهریزی دقیق توانسته خط متروی تهران را در شرق، غرب، شمال و جنوب پایتخت امتداد دهد، گفت: در صورت وقوع حادثه، مسیر مترو به دلیل ایمنبودن آن برای امدادرسانی بسیار مناسب است که امیدواریم با رایزنیهای صورت گرفته با مسئولان شهرداری، موافقتشان در مورد استفاده از خطوط ریلی مترو کسب شود.
مظفر درباره فعالیت آتشفشان دماوند با فعالشدن گسل شمال تهران گفت: با فعالشدن گسل شرق تهران که در نزدیکی دماوند قرار دارد، این احتمال وجود دارد، اما گسل نیاوران نگرانی را در بحث فعالشدن آتشفشان تهران ندارد.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه این سازمان همچنان به انتظار سولههای شهرداری تهران است که بتواند نسبت به دپوی اقلام مورد نیاز در زمان بروز حادثه اقدام کند، گفت: استفاده از شیوه حمل و نقل ریلی مترو در امدادرسانی، کاری جدید و نو است که در صورت موافقت شهرداری تهران این مهم محقق میشود.