صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

شگفتي ناظران از جهش آراي محسن رضايي

کد خبر: ۳۲۵۳۷۸
| |
18360 بازدید

از همان روزهاي اول آغاز رقابت‌هاي انتخاباتي و حتي قبل‌تر از آن در روزهاي پاياني سال گذشته، همه ناظران سياسي، وقوع يک سونامي سياسي و ظهور يک فرد جديد براي کسب کرسي رياست‌جمهوري را نويد مي‌دادند. هر چه به روزهاي پاياني رقابت انتخاباتي يازدهم نزديک مي‌شويم، اين سونامي بيش از پيش خود را نمايان مي‌کند.

واقعيت آن است که در قريب به اکثريت نظرسنجي‌هاي انتخاباتي که توسط نهادهاي مختلف کشور برگزار مي‌شود، فارغ از هرگونه جهت‌گيري سياسي، آراي نامزد مستقل انتخابات رو به افزايش است. اين اتفاق در حالي رخ داده که جامعه‌شناسان سياسي معتقد بودند فضاي کشور همچون انتخابات‌هاي گذشته دوقطبي خواهد شد و در اين شرايط چيزي شبيه به راست و چپ يا اصلاح‌طلب و اصولگرا، روبه‌روي هم قرار مي‌گيرند.

اما حمايت‌هاي پرشور و اقبال خارق‌العاده مردم به محسن رضايي به عنوان نامزد مستقل انتخابات و برنامه‌هاي وي براي آينده کشور نشان داد که دوره تفکرات صفر و يکي گذشته است. سليقه مردم در انتخابات جمعه پيش‌رو که به وضوح در نظرسنجي‌هاي معتبر نيز مشهود است؛ تغيير ذائقه از سياسي‌محوري به برنامه‌محوري را نشان مي‌دهد که اين اتفاق، حادثه‌اي مبارک را در فضاي سياسي و اجتماعي کشور رقم خواهد زد. برهمين اساس، بررسي تطبيقي آراي محسن رضايي در چند نظرسنجي اخير نشان از رشد بسيار قابل توجه وي در انتخابات و کاهش رأي رقباي وي دارد.

اصلاح‌طلبان تمام ضرب و زور خود را به کار بستند تا بتوانند از ميان عارف و روحاني يکي را در رقابت نگاه داشته و از پراکندگي سبد رأي خود در رقابت با دو ضلع ديگر انتخابات يعني محسن رضايي و نامزد اصولگرايان جلوگيري کنند. در همين راستا تا روزهاي آخر نيز جنگ قدرتي ميان هواداران خاتمي و هواداران ‌هاشمي در جريان بود که در نهايت به پيروزي کارگزاراني‌ها منجر شد. خاتمي تلاش داشت تا معاون اول خود يعني محمدرضا عارف را بر کرسي بنشاند و ‌هاشمي و اطرافيان، حسن روحاني سابقا جناح راستي را براي اين صندلي مناسب مي‌ديدند.

اما برخلاف آنچه پدرخوانده‌هاي اصلاح‌طلب توقع داشتند، نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد، کناره‌گيري عارف -اگرچه دير و ناگهاني بود- اما نتوانست موجب انتقال دربسته بدنه رأي عارف به روحاني شود. در سوي ديگر ميدان نيز اصولگرايان دچار تشکيک هستند.

اگر از کنار غلامعلي حدادعادل که به نفع رأي‌آوري مجموعه اصولگرايي کناره‌گيري کرد و مورد تقدير قاطبه اصولگرايان قرار گرفت، بگذريم؛ اين روزها سه نامزد ديگر (قاليباف، ولايتي و جليلي) هر يک خواب پاستور را مي‌ بينند و دوست دارند ديگري به نفعشان کنار برود.

بدنه اصولگرايان نيز از اين آشفتگي در رنج است. به طريق اولي نيز مردم از اين سياسي‌کاري رنج مي‌برند و همين باعث شده تا اقبال مردم به سوي بابرنامه‌ترين نامزد انتخابات رياست‌جمهوري اوج بگيرد.

منبع: روزنامه تابناک

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟