صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
با نامزدها در مسیر پاستور، عصر سی‌ام اردیبهشت

بگم بگم بین دولت و سازمان تبلیغات شروع شد

شاید مهم‌ترین خبر انتخاباتی امروز، سخنانی بود که درباره مبنای تصمیم‌گیری‌های شورای نگهبان در احراز صلاحیت نامزدها گفته شد و بیشتر از هر کسی، هاشمی رفسنجانی را نشانه رفت. در دعوای میان دولت و یک نامزد مورد حمایت سازمان تبلیغات اسلامی هم، بگم بگم‌های انتخاباتی آغاز شد.
کد خبر: ۳۲۰۶۹۴
| |
95846 بازدید
بگم بگم بین دولت و سازمان تبلیغات شروع شد

محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم، امروز در جمع مردم اصفهان دلیل جدیت خود در نامزدی در انتخابات را توضیح داد‌. دبیر مجمع تشخیص در این مورد گفته است: من در کار خود جدی هستم و به دلیل این که این توان را در کاندیداهای دیگر نمی‌بینم که بتوانند مشکلات اقتصادی را رفع کنند، تا پایان این راه ایستاده‌ام و امیدوار‌م بتوانم با کمک مردم ایران، گامی صحیح در راه رفع مشکلات اقتصادی این کشور بردارم.

خبر مهم انتخاباتی امروز، خبری بود که دقایقی پیش و به عنوان نتیجه جلسه جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و لنکرانی، نامزد مورد حمایت جبهه پایداری تاکنون اعلام شد و بنا بر آن، لنکرانی به نفع جلیلی از حضور در انتخابات کناره‌گیری کرد‌. برخی از رقبای لنکرانی پیش از این با اشاره به اخبار غیر رسمی درباره عدم احراز صلاحیت لنکرانی، از احتمال نمایش «کنار‌ه‌گیری» وی خبر داده بودند. در همین حال، ستاد جوانان حامی سعید جلیلی با نام «راه امام» با صدور بیانیه‌ای آغاز به کار کرده است.

در کنار جلیلی و لنکرانی، نام دو نامزد مطرح شده بود که احتمال داده می‌شد با یکدیگر در ادامه راه همراه شوند. یکی از این نامزدها زاکانی است که امروز مورد حمله رسانه‌های نزدیک به دولت قرار گرفت. یکی از این رسانه‌ها، سند تفاهم نامه‌ای به تاریخ 25 خرداد 90 به امضای علیرضا زاکانی و سید مهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی را منتشر کرده ‌که بر پایه آن، سازمان تبلیغات از سه ماه پیش از امضای این تفاهم نامه مبلغ پانصد میلیون تومان را به نشریه زاکانی کمک می‌کند تا وی به شرح خدمات مورد نظر یعنی «بصیرت‌افزایی دینی و سیاسی، تعلیم و تربیت دینی، تبلیغ مباحث اعتقادی و دینی، معرفی نهادها و مراکز و شخصیت‌های سیاسی و انقلابی و مذهبی» بپردازد.

ساعاتی بعد، نزدیکان زاکانی با صدور جوابیه‌ای گفته‌اند، فاکتور، سند پرداخت است و تفاهم‌نامه، همکاری پیش از اجراست و هیچ مبلغی به جز مبلغ خرید نشریه پنجره ـ که قرارداد آن موجود و قانونی است ـ از سازمان تبلیغات اسلامی دریافت نشده است.

در همین حال زاکانی گفته است: در صورت احراز یا عدم احراز صلاحیت از شورای نگهبان تشکر می‌کنم، چرا که ما بنا به تکلیف وارد میدان شدیم.

دیگر ضلع این مربع، یعنی حداد عادل نیز امروز از خطرات بزرگ سخن گفته است. وی اظهار داشته در این پنجاه سال هیچ زمان مانند امروز نگران اصل انقلاب نبودم و احساس نگرانی نکرده‌ام. البته شاید اشتباه می‌کنم و در تخمین خطر دچار افراط و اغراق شده‌م، اما احساسم این است. کشورهای غربی و رسانه‌هایشان به دنبال تضاد احمدی‌نژاد با رهبری بودند و بنده فکر می‌کنم طراحی دشمنان برای آینده ایران، تقابل میان ‌هاشمی و رهبری است و این بسیار خطرناکتر از تقابل احمدی‌نژاد با رهبری خواهد بود‌ و ‌هاشمی گزینه بسیار مناسبی برای ادامه بحران‌های سیاسی و اقتصادی در ایران است.

شنیده‌ها حکایت از آن دارد که هاشمی رفسنجانی بر اساس مشورت تیم برنامه ریزی و اتاق فکر خود تصمیم دارد در این دوره از انتخابات بر خلاف سال 84، که از تهران خارج نشد، به مراکز استان‌های بزرگ و پرجمعیت کشور از جمله شیراز، ساری، اصفهان، مشهد، تبریز و احتمالا اهواز سفر کند. بنا به شنیده‌ها از منابع نزدیک به ستاد ‌هاشمی، قرار است در این سفرهای تبلیغاتی سید محمد خاتمی نیز وی را همراهی کند‌.

البته ‌هاشمی رفسنجانی امروز را در شرایطی گذرانده ‌که در برخی رسانه‌ها، عدم احراز صلحیت وی، بیش از هر زمانی ممکن جلوه‌گر شده است. این موضوع به ویژه وقتی جدی‌تر شد که سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت فردی که تنها قادر به انجام چند ساعت کار در روز باشد، تأیید صلاحیت نمی‌شود. چنین مشخصاتی از سوی برخی سیاسیون و از جمله حجت‌‌الاسلام شجونی فورا به ‌هاشمی رفسنجانی اختصاص داده شد.

در واکنش به اخباری از این دست، علی مطهری در جمع خبرنگاران اظهار داشته ‌که بعید است ‌هاشمی رفسنجانی نسبت به ردّ صلاحیتش اعتراض کند. هرچند رأی نهایی در اختیار شورای نگهبان است، ‌رهبری می‌تواند با صدور حکم حکومتی به این موضوع ورود پیدا کند. صدور حکم حکومتی نیازی به درخواست‌ هاشمی ندارد و شاید خود رهبری تشخیص دهند که باید حکمی در این زمینه صادر شود.

محسن ‌هاشمی نیز خبرهای مربوط به رد صلاحیت پدرش را «خبرسازی رسانه‌ای» دانست و گفته: سایت‌ها، نماینده شورای نگهبان نیستند که به جایش اظهارنظر کنند، لذا باید از منبع رسمی این خبر را شنید.

تعیین وضعیت اصلاح‌طلبان در انتخابات در صورت عدم حضور ‌هاشمی معمای پیچیده‌ای است. از این طیف، مسعود پزشکیان در پاسخ به این ‌که آیا تصمیم نهایی‌تان را برای ماندن در صحنه و یا کنار رفتن از انتخابات گرفته‌اید، گفته: هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته‌ام. بنده منتظر پاسخ شورای نگهبانم تا ببینیم پس از آن چه می‌شود.

محمدرضا صادق، معاون ستاد تبلیغاتی آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی نیز از دیدار عارف، روحانی، مطهری و پزشکیان با وی خبر داده است؛ هر چند ‌ساعاتی بعد علیرضا خامسیان مسئول روابط عمومی دفتر محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات منکر نشست‌ هاشمی رفسنجانی با عارف شد.

آخرین چهره مهم انتخاباتی، اسفندیار رحیم مشایی است که لغو همه سفرهای احمدی‌نژاد در روزهای اخیر، از جمله سفر به تایلند و لرستان و مازندران و شاید سفر فردای وی به کرمان به احتمال رد صلاحیت وی مرتبط دانسته شده است.

از سوی دیگر، با وجود اعلام قبلی مبنی بر این که مشایی ستاد انتخاباتی نخواهد داشت، امروز از نوع دوم و سوم ستادهای مشایی رونمایی شده است. شریف زاده رئیس ستاد «زنده باد بهار» مشایی شده ‌و دفتر هماهنگی ستادهای مردمی حامیان مشایی نیز اعلام موجودیت کرده ‌که البته فعالان آن، همان افرادی هستند که پیش از این نامشان به عنوان اعضای ستاد انتخاباتی مشایی مطرح شده بود؛ یعنی عبدالرضا شیخ الاسلامی، ابوالحسن فقیه، علی ذبیحی، مجید امیدی شهرکی، عبدالرضا داوری، حسن قاسمی، بهمن شریف زاده، فرید اجلالی، علی همتی و محمدرضا ایلدرآبادی.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟