صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
عصرانه انتخاباتی جمعه بیستم اردیبهشت ماه

این بار هاشمی رفسنجانی به بنی‌صدر تشبیه شد

در فاصله یک روز مانده به پایان فرصت نام‌نویسی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، هنوز هم بخشی از پازل انتخابات مبهم است! در حالی که محسن رضایی، حداد عادل و محمدرضا عارف، نامزدهای مهمی بودند که‌ روز جمعه ‌‌نام‌نویسی کردند، هنوز وضعیت بخش‌هایی از اصلاح‌طلبان، اصولگرایان و هواداران دولت ‌مبهم است.
کد خبر: ۳۱۸۵۸۳
| |
3985 بازدید
این بار هاشمی رفسنجانی به بنی‌صدر تشبیه شد

یک روز مانده به پایان نام‌نویسی و در آستانه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، خواندن بیانات مقام معظم رهبری در این زمینه که در صفحه ویژه انتخابات khamenei.ir منتشر شده، جالب و آموزنده است؛ هر چند آنچه ‌در این صفحه آمده، مفصل است، دو مورد زیر برای خوانندگان این مطلب برگزیده شده است:

1 ـ من البته به ‌هیچ ‌وجه توصیه نمى‌کنم ‌کسى در مقابل افرادى که مى‌خواهند با قانون گردن‌کلفتى کنند کوتاه بیاید. این را هم به آقایان گفتم، هم به بعضى از کسانى که براى شکایت پیش ما آمدند؛ اما مؤکّداً توصیه مى‌کنم که مراقب باشید حقّ کسى ضایع نشود؛ چون ردّ صلاحیت چیز کوچکى نیست؛ یعنى این که ما کسى را ردّ صلاحیت کنیم و احیاناً صلاحیت داشته باشد. «جرح»، مسأله خیلى مهمى است. این ‌طور نیست که بگوییم ما این ‌طور فهمیدیم؛ نه، باید جوانبش کاملًا دیده و رعایت شود.

2 ـ نظارت شوراى نگهبان در مسائل انتخابات‌، یکى از مهمترین کارهایی است که انجام مى‌دهد؛ کار بسیار مهمى است، کار بسیار لازمى است. به جوسازى‌هایی که علیه این کار مى‌شود، ابداً نباید اعتنا‌ کرد. البته کار را باید درست انجام داد. به همان اندازه که کار مهم است، به همان اندازه سلامت کار مهم است؛ یعنى باید معیارها را درست فهمید، و فقط بر اساس این معیارها قبول ‌یا رد کرد. از این معیارها نباید تخطى شود، کوتاهى هم نباید بشود، غفلت هم نباید بشود.

چهارمین روز ‌‌نام‌نویسی از نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در محل وزارت کشور در حالی به پایان رسید که با احتساب نامزدهای امروز، تعداد ‌‌نام‌نویسی کنندگان به عدد 366 رسید. نامزدهای شناخته‌تر شده امروز انتخابات، عارف، حداد، زاکانی، اعلمی، علی‌احمدی و رضایی بودند.

رضایی که امروز عصر و پس از نماز جمعه و راهپیمایی اعتراض به هتک مقدسات اسلامی برای ثبت نام به وزارت کشور آمد، در بیانیه اعلام حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری، جبران خسارات ناشی از سوءمدیریت را مهمترین برنامه دولت فراگیر خود دانسته است.

در بخشی از این بیانیه مفصل آمده است: «ملت عزیز ایران، در شرایط حاضر همان‌گونه که یاس و ناامیدی بیانگر انحرافی بزرگ است، توجیه وضع موجود نیز بزرگترین آسیب و مانع بروز توانمندی‌های ملی ماست. تدبیر، اقتدار، شجاعت، صداقت و توان اجرایی و عملیاتی بالا در اداره امور کشور، نیاز ضروری امروز ایران بزرگ است. دست یافتن به چنین قابلیتی، مستلزم تحول در شیوه اداره حکومت و جامعه بوده که آنهم بدون نوسازی در جمهوری اسلامی و در نتیجه یک جنبش اجتماعی توحیدی در مردم، امکان‌پذیر نیست. اگر چنین خیزش و جنبش مهمی را با هم شکل دهیم، شاهد ظرفیت‌سازی انسانی، مدیریتی و اداری جدیدی در جامعه و اداره کشور خواهیم بود».

دیگر نامزد مهم امروز عارف از طیف اصلاح‌طلبان بود که برای ‌نام‌نویسی بدون همسرش به وزارت کشور آمد. معاون اول خاتمی شعار انتخاباتی خود را «معیشت همراه با منزلت و عقلانیت» اعلام کرد و گفت:‌ رنگ انتخاباتی‌ام سفید و رقیب اصلی من عدم حضور مردم است. وی همچنین گفته ‌که دلیلی برای رد صلاحیت خود نمی‌بیند و رنگ انتخاباتی‌اش سفید است.

در حالی که از ولایتی امروز خبر مهمی منتشر نشده است، دیگر عضو ائتلاف 2+1 یعنی حداد عادل امروز ثبت نام خود را انجام داد. حداد که کمتر در ماه‌های اخیر برنامه‌ای برای دولت آینده ارائه کرده از نهضت ازدواج آسان سخن گفته و البته در شهرکرد گفته است: من حدس می‌زنم آقای مشایی رد صلاحیت شود و همچنین احتمال می‎دهم که بعد از این رد صلاحیت آقای احمدی‌نژاد واکنش نشان دهد اما جای نگرانی ندارد.

دیگر عضو ائتلاف 2+1 یعنی قالیباف شهردارر تهران با جدیت مشغول سازماندهی نیروهای خود است. گفته شده است وی ساعت 9 صبح شنبه در انتخابات ثبت نام می‌کند. این در حالی است که، پرویز اسماعیلی امروز به عنوان سخنگوی ستاد فالیباف معرفی شده است. محمدرضا زمردیان نیز به عنوان مسئول روابط عمومی ستاد محمد باقر قالیباف منصوب شد است. هر دوی این افراد پیش از این سابقه فعالیت در رسانه‌های طرفدار قالیباف و نیز شهرداری تهران را داشته‌اند.

در متن منتشره از مصاحبه قالیباف با یک خبرگزاری نیز در مورد مزایا و معایب دولت احمدی‌نژاد آمده است: این دولت شعارهای انقلابی را مطرح کرد و طبیعتا فرصت بهتری برای آنها فراهم بود تا شعارهای خود را تحقق ببخشند. اما اشکالی که پیش آمد و بزرگترین ظلمی که رخ داد این بود که دولت به همه شعارها و گفتمانی که انقلابی هم بود در عمل پشت کرد.

متکی عضو ائتلاف 2+3 که به دلیل برتر دانستن خود در نظرسنجی‌ها تن به انتخاب این جمعی نداده است، باز هم به سخنان متفاوت و غیر معمول خود ادامه داده است. وی این بار گفته پیشرفت اقتصادی مقدم بر عدالت است چرا که اگر اقتصاد قوی نباشد باید فقر را عادلانه میان مردم توزیع کرد.

در طیف اصلاح‌طلبان هنوز آمدن و نیامدن هاشمی مسأله اصلی است. در حالی که امروز خبر رفتن سرتیم حفاظت وی به وزارت کشور برای بررسی شرایط حضور وی منتشر و سپس تکذیب شد، گفته شده است که تا آخر امشب، آمدن و نیامدن آیت الله هاشمی رفسنجانی مشخص می شود. بر این اساس هاشمی تا آخرین ساعات امشب، چندین جلسه مهم دارد که در این جلسات به جمع بندی نهایی می رسد. برخی نزدیکان آیت الله هاشمی احتمال کاندیداتوری او را منتفی می دانند اما همچنان از تصمیم نهایی ایشان ابراز بی اطلاع می کنند ، برخی دیگر از نزدیکان ایشان نیز معتقدند که در عالم سیاست، هیچ چیز قطعی نیست و احتمال حضور آیت الله در دقیقه نود وجود دارد.

این رفتار هاشمی مورد انتقاد شدید دو چهره کاملا متفاوت قرار گرفته است. مهدی کلهر مشاور سابق احمدی‌نژاد گفته: اطرافیان هاشمی با بحرانی نشان دادن کشور می‌خواهند او را به عنوان منجی مطرح کنند در حالی که ما به رستم دستان نیاز نداریم بلکه یک نفر را برای خدمت به مردم می‌خواهیم. وی در تبیین لایه‌های مدل انتخاباتی هاشمی رفسنجانی که آن را شبیه مدل رفتاری بنی‌صدر دانسته، گفته است: رفتار تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی در دنیا شیوه‌های مختلفی دارد که باید آنها را مورد واکاوی قرار داد.

اعلمی نماینده مجلس ششم نیز که امروز برای کاندیداتوری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده با بیان اینکه هاشمی به دنبال منافع خود است و یکی به نعل می زند و یکی به میخ تأکید کرده: هاشمی را قطعا اصلاح طلب نمی دانم. وی با بیان اینکه هاشمی به دنبال منافع خودش است و یکی به نعل می زند و یکی به میخ تأکید کرد: هاشمی را قطعا اصلاح طلب نمی دانم اما بسیار مایلم که با خاتمی مناظره کنم.

از خاتمی نیز نقل شده که گفته است کوچکترین نگرانی از رأی اکثریت مردم ندارم. وی بر خلاف اعلمی هاشمی را مظلوم واقع شده دانسته و گفته اگر او بیاید، کشور به سوی توسعه همه جانبه و رفع مشکلات مردم حرکت کند، بهترین شخصیتی که می‌تواند به نظام کمک کند، آقای هاشمی است.

خاتمی در بخشی دیگر از سخنان خود ادامه داده است که: در سال 76 که نتیجه انتخابات آن شد که می دانید گفتند مردم اسلام می خواستند، سید بود و دوستش داشتند و ... و از اوضاع و احوال ناراحت بودند و رأی دادند و این رأی به اصلاحات و جامعه مدنی و آزادی اندیشه و ... نبود. در سال 80 در نخستین سخنرانی بعد از انتخابات گفتم در همه جا رأی دوره دوم یک رئیس جمهور افت بسیاری دارد؛ حالا ممکن است استثناء هایی هم باشد، ولی در ایران برای اولین بار رأی مردم در دور دوم 1.5 میلیون بیش از دور اول بود. کسی نمی تواند بگوید که مردم ناآگاهانه رأی دادند و خوب بود این پیام از سوی همه گرفته شود که نشد.

دیگر نامزد انتخابات یعنی حسن روحانی که همچنان در حال ذکر سوابق سیاسی و دیپلماتیک خود است با حمله دیگری مواجه شده است. علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه همایش سراسری "هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور" که در مشهد مقدس برگزار شده، اظهار کرد: متأسفانه برخی افراد که در گذشته در پرونده هسته‌یی جمهوری اسلامی ایران نقشی ایفا کرده‌اند اقدامات خود را منتسب به بعضی از چهره‌ها و به خصوص شخص مقام معظم رهبری می‌کنند که در جواب این ادعاها باید گفت این افراد باید بروند و کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌یی که توسط فردی نوشته شده که در آن زمان مسوولیت پرونده هسته‌یی را در دست داشته و صفحات 176، 177، 186، 294، 308، 798، و 801 آن را بخوانند.

حسن سبحانی چهره اقتصادی حاضر در صحنه انتخابات در ادامه نظرات قبلی خود امروز هم گفته است که هدفمندی یارانه‌ها را نمی‌پسندم اما دولت قانون تشکیل می‌دهم و قوانین موجود و هدفمندی را نیز با آنکه به آن انتقاداتی دارم، اجرا می‌کنم.

وی که شعار خود را دولت قانون اساسی قرار داده است همچنین گفته است: آزادی راه پیمائی ها و اجتماعات سیاسی را قانونی می کنم. کشور ما با انتخابات اداره می شود و بر همین اساس آزاد بودن احزاب و تشکل ها یکی از موارد مهم است و باید به تشکیلات حزبی بر اساس قانون اهمیت داده شود.

آخرین چهره امروز علیرضا علی‌احمدی است که میان اعلام احتمال ثبت نام وی و انجام این کار در امروز کمتر از یک روز فاصله بود. وزیر آموزش و پرورش دولت نهم در کنفرانس خبری گفته است کاندیداتوری من هیچ ربطی به احمدی‌نژاد ندارد و مستقل آمده‌ام.

در سکوت رسمی این روزهای دولتی‌ها در مورد انتخابات ممکن است نامزد دولت نیز مانند علی‌احمدی به سرعت وارد می‌شود. در همین حال گفته شده ‌که عده‌ای با مراجعه به منزل الهام، سخنگوی دولت از وی خواسته‌اند او نامزد ریاست جمهوری شود.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟