صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
کیوسک بین‌المللی «تابناک»

گمانه‌‌زنی‌ها پیرامون دور جدید مذاکرات هسته‌‌ای ایران

سخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره دور جدید مذاکرات هسته‌ای با غرب و واکنش اتحادیه اروپا به این موضوع، سخنان تند یک مقام اسرائیلی علیه نتانیاهو درباره سیاست‌های این رژیم در قبال ایران، افزایش بی‌سابقه صادرات طلای ترکیه به واسطه تبادلات با ایران و برنامه ایران برای کاهش اتکا به درآمدهای نفت خام، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۲۹۵۶۰۴
| |
17091 بازدید
|
۵
سخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره دور جدید مذاکرات هسته‌ای با غرب و واکنش اتحادیه اروپا به این موضوع، سخنان تند یک مقام اسرائیلی علیه نتانیاهو درباره سیاست‌های این رژیم در قبال ایران، افزایش بی‌سابقه صادرات طلای ترکیه به واسطه تبادلات با ایران و برنامه ایران برای کاهش اتکا به درآمدهای نفت خام، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.


به گزارش «تابناک»، مهمترین موضوعی که از روز گذشته تاکنون، اخبار مربوط به آن در شمار بسیاری از مطبوعات جهانی بازتاب یافته، اظهارنظرهای مقامات ایرانی و غربی درباره زمان برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ است.

در این راستا، خبرگزاری فرانسه از «استقبال ایران از مذاکرات جدید هسته‌ای» خبر داده و نوشته، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران، روز جمعه از بازگشت بهمذاکره با قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ای این کشور استقبال کرده، اما از آن‌ها خواسته اشتباهات گذشته خود را تکرار نکنند. این خبرگزاری همچنین می‌نویسد، سعید جلیلی، دبیر شورای امنیت ملی ایران در جریان این سخنان که روز گذشته در هند مطرح کرده، گفته ایران شش ماه پیش از اعضای ۱+۵ برای حل و فصل این معضل دعوت کرده بود، ولی این پیشنهاد اکنون مورد توجه آنها قرار گرفته است. خبرگزاری فرانسه اشاره می‌کند که آخرین دور مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ که ماه ژوئن ۲۰۱۲ در مسکو برگزار شد، دستاورد مشخصی به همراه نداشت.


در همین حال، برخی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها، از جمله «تودی زمان» ترکیه به نقل از مقامات اتحادیه اروپا نوشته‌اند، هنوز هیچ تاریخ دقیقی برای دور جدید مذاکرات با ایران تعیین نشده، ولی آن‌ها امیدوارند این مذاکرات به زودی برگزار شود.

این روزنامه به نقل از «مایکلمان»، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌نویسد، مباحثات پیرامون زمان و مکان مذاکرات، همچنان در جریان است.

وی همچنین گفته، «مقامات ارشد اتحادیه اروپا و ایران، روز ۳۱ دسامبر درباره دور جدید مذاکرات با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند و ما امیدواریم این امر به زودی رخ دهد». تودی زمان می‌نویسد سخنانمان واکنش به بخشی از صحبت‌های جلیلی بوده که گفته مذاکرات در ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد.


اما یکی دیگر از موضوعات مورد توجه مطبوعات جهانی که از روز گذشته بازتاب گسترده‌ای داشته، انتقادهای شدید یکی از مقامات سابق رژیم صهیونیستی از نخست‌وزیر این رژیم است.

«نیویورک تایمز» در این باره می‌نویسد، «یووال دیسیکین»، رئیس سابق سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در مصاحبه‌ای شدیداللحن، نتانیاهو را متهم کرده که در زمان گرفتن تصمیمات حیاتی درباره ایران، منافع شخصی، فرصت‌طلبانه و جاری را به منافع دولت ترحیج می‌دهد.

دیسیکین که هجده ماه پیش از سمت خود در دولت نتانیاهو استعفا داده، وی و ایهود باراک، وزیر جنگش را دارای افکار موعودگرایانه دانسته و گفته، آن‌ها در موضوع حمله احتمالی به ایران، در حال هدایت مردم به سمت و سویی نادرست هستند.


در خبری اقتصادی، خبرگزاری «رویترز» از افزایش چشمگیر و بی‌سابقه صادرات طلای ترکیه، به واسطه مبادله طلا در برابر گاز با ایران خبر داده است. این خبرگزاری به نقل از وزیر اقتصاد ترکیه نوشته در سال گذشته، صادرات طلای ترکیه به واسطه افزایش چشمگیر تبادلات با ایران، نزدیک ۸۰۰ درصد رشد داشته و به رغم فشارهای بین‌المللی، این تجارت همچنان ادامه خواهد یافت. به گفته این مقام دولت ترکیه، ارزش صادرات طلای ترکیه در یازده ماه اول سال ۲۰۱۲ به ۱۲.‌۷ میلیارد دلار بالغ شده؛ در حالی که در کل سال ۲۰۱۱، این مبلغ برابر با ۱.‌۴۷ میلیارد دلار بوده است. 


در پایان، سایت خبری «انرژی تریبیون» از برنامه ایران برای کاهش اتکا به صادرات نفت خام خبر داده است. این سایت مبنای خبر خود را سخنان اخیر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران دانسته که گفته، ایران باید صنایع پالایشگاهی بیشتری را در بخش‌های نفت و گاز تأسیس کند تا وابستگی خود به صادرات نفت خام را کاهش دهد؛ افزون بر این، وی گفته بودجه سال آینده کشور دربردارنده اتکای کمتر به درآمدهای نفت خام است. 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۵
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۶
ترکیه تلاش میکند که هر روز ارزانتر از دیروز از ما خرید کند .
در قبال هر روز گرانتر از دیروز به ما بفروشد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۶
انگلیس باید از 5+1 بیرون رود این باید یکی از شروط ایران باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۶
تا انگلیس حضور دارد توافق بسیار سخت است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۶
لینک خبر های خارجی رو هم می شه قرار بدید؟
سینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۶
امیدوارم که دور جدیدمذاکرات که اعلام شده تا اواخر دی ماه انجام میگیره هر چه سریعتر تحقق پیدا کند و ما از این فرصتها استفاده کنیم تا سیاسی ترین و اصولیترین برنامه را پیش پای طرف مذاکره قرار دهیم تا از فشار تحریم ها کاسته شود و نیاز ما به خرید طلا از ترکیه هم به پایان برسد ، درباره سخنان مقامات رژیم اشغالگرقدس باید بگویم که فقط جنگ تبلیغاتی است برای مطرح شدنشان وگرنه چیز دیگری ندارد .
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟