بازدید 48056
جان کری، نامزد وزارت خارجه آمریکا:

به دنبال مذاکره محرمانه و علنی با ایران خواهم بود

با جدی شدن مباحث درباره انتخاب سناتوری جان کری به عنوان وزیر خارجه جدید ایالات متحده، گمانه‌زنی درباره راه جدیدی که وی در سیاست خارجی این کشور خواهد گشود، شدت یافته؛ اما درباره سیاست احتمالی وی در قبال ایران، اسنادی که به تازگی از سوی «ویکی لیکس» منتشر شده، بیانگر نکات مهمی است.
کد خبر: ۲۹۲۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۱ - ۰۲:۵۶ 22 December 2012
با جدی شدن مباحث درباره انتخاب سناتوری جان کری به عنوان وزیر خارجه جدید ایالات متحده، گمانه‌زنی درباره راه جدیدی که وی در سیاست خارجی این کشور خواهد گشود، شدت یافته؛ اما درباره سیاست احتمالی وی در قبال ایران، اسنادی که به تازگی از سوی «ویکی لیکس» منتشر شده، بیانگر نکات مهمی است.

به گزارش «تابناک»، در صورتی که تا چند روز دیگر، جان کری وزیر خارجه جدید آمریکا معرفی شود، یکی از مهمترین دستورکارهای وی، برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود. اسناد منتشره در سایت «ویکی لیکس» در این زمینه، می‌تواند در شناخت رویکرد وی نسبت به ایران راهگشا باشد.

بنا بر این گزارش، نشریه «فارن پالیسی» که اسناد ویکی لیکس درباره جان کری را بررسی کرده، می‌نویسد: نخستین اظهارنظر وی درباره برنامه هسته‌ای ایران، به گفت‌و‌گویی در سال ۲۰۰۵ با «میشل بارنیه»، وزیر خارجه فرانسه بازمی‌گردد. در این دیدار، کری اظهار داشته گفت‌و‌گو‌هایش در منطقه، وی را به این نتیجه رسانده که ایران همچنان در پی یک برنامه تسلیحاتی هسته‌ای است؛ اما به باور وی، هیچ جایگزین خوبی برای مذاکره نیست.
 
هرچند وی در این دیدار، گزینه نظامی را رد نکرده، تأکید نموده که این کار «دشوار خواهد بود».

او همچنین با اشاره به تحریم‌های سازمان ملل، این تحریم‌ها را جایگزینی مناسب برای گزینه نظامی دانسته است.
 
کری که در آن زمان به تازگی رقابت‌های انتخاباتی‌اش با جورج بوش را به پایان رسانده و از وی شکست خورده بود، گفته: اگر وی رئیس‌جمهور می‌شد، تلاش می‌کرد آشکارا و نیز پشت پرده، تماس‌هایی با ایران داشته باشد.

و به این ترتیب بود که پنج سال بعد، وی این فرصت را پیدا کرد تا برای برقراری یکی از این تماس‌های غیرعلنی و غیرمستقیم با ایران تلاش کند.

وی در جریان دیداری با امیر قطر در فوریه ۲۰۱۰ مدعی شده بود، تلاش‌های آمریکا برای برقراری تماس پشت پرده با ایران، بی‌پاسخ مانده و تأکید کرده بود، باید راهی برای گفت‌و‌گو با ایران پیدا شود. در این زمان، امیر قطر پیشنهاد کرده بود به نیابت از آمریکا با رئیس جمهور ایران وارد گفت‌و‌گو شود.

جان کری در پاسخ به این پیشنهاد گفته: «ایالات متحده در پی مذاکرات جدی است و تلاش دارد تا بر پایه سازگاری غیرتقابلی ایران با شروط آژانس و دیگر منافع دوجانبه، بنیان جدیدی برای روابط ایجاد نماید».

وی این منافع دوجانبه و مشترک را شامل مبارزه با قاچاق مواد مخدر، طالبان و تجارت غیرقانونی دانسته است؛ افزون بر این، کری در این دیدار به امیر قطر گفته، وی نگران است که ایران گمان کند، هنوز با آمریکای سال ۱۹۵۳ روبه‌روست که برای براندازی دولت ایران (دولت مصدق) تلاش می‌کرد.
او همچنین گفته، ایالات متحده تمایل ایران برای تبدیل شدن به یک بازیگر منطقه‌ای را به رسمیت می‌شناسد و خواهان مذاکره در این باره است که ایران چگونه قدرتی خواهد بود.
وی درباره وضعیت روابط آمریکا با ایران تأکید کرده: «ادامه حرکت در این مسیر تقابلی، دیوانگی است».
به هر حال، هرچند از زمان این دیدار تاکنون مسائل متعددی در روابط ایران با غرب به طور کلی و آمریکا به طور خاص رخ داده و بسیاری از مسائل را در این زمینه تغییر داده است، در صورتی که جان کری هنوز به دیدگاه‌های چند سال گذشته خود معتقد باشد، می‌تواند رویکردی تعاملی را در مسأله هسته‌ای ایران برگزیند.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۴
انتشار یافته: ۲۰
سیاست یه کشور و یه نفر عوض نمیکنه!
اونم کشوری مثل امریکا.اوبامام اولش مدافع دیپلماسی با ایران بود مثلا، ولی بدترین تحریمارو شاهدشیم.
اینم وزیر اونه و فقط ژست گفتمان داره.
حالا واقعا امریکا تو هدف فعلیش با هدفش در سال 1953 تفاوتی هست؟؟؟؟؟
مساله دولت مصدقه مگه؟ شما دنبال نفت ما هستید. امپراتوری انگلیس پنجه در خون داره و امپراتوری شما پنجه در نفت. مصدق پا روی شاهرگ پنجتون گذاشت که باهاش در افتادید. مردم هنوز طبس، شهدای هواپیمای ایرباس، شهدای فاو و... کلی از کارای شمارو فراموش نکردن. ما نمی گیم تحریم ها روی ما اثری نداشته ولی حاضر نیستیم به خاطر چهار تومن ارزونی، شرافتمون رو بفروشیم.
متاسفم برای قدرت منطقه ای که برایش باید با امریکا مذاکره کرد و یا به ‍پشتیبانی روسیه نیاز باشد. یا اینکه انگلیس باید حرف آخر را بزند. قدرت یک کشور باید با تکیه برقدرت مردم و دید و ابهت مردم و امکانات آن کشور باشد.
نامه ای کوتاه به جان کری
دیر مستر جان کری
شنیدیم به سمت وزیر خارجه دولت امریکا منصوب شدی مبارکت بادا .
از نحوه ی انتخابت که بگذریم برای ما این مهم است که شما کٍری هستی یا کٌری یا کری (گوش نا شنوا)
اگر گر باشی که خیلی مهم نیست گر اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی ما امیدی به شما نخواهیم داشت می خواهی اهل مذاکره باش یا مشاجره .
مهم و مهم این است که کر نباشی , چرا که اکر کر باشی کار ما دشوار می شود آخر سیاستمداران شما که اسمشان کر نیست همه کرند وای به حال شما .
حالا اگر کر نیستی بشنو این چند کلام را و برای بقیه به انگلیسی غیر بریتانیایی ترجمه کن :
اولا مذاکره بهتر است از مشاجره
دوم مشاجره بهتر است از مجادله
سوم مجادله بهتر از از مقابله
در مذاکره هرچه شما حوصله داشته باشید ما نداریم و در مشاجره هرچه شما حیله داشته باشید ما نداریم و در مجادله ما اصلا بلد نیستیم ولی در مقابله جواب کلوخ انداز را با سنگ می دهیم .
ما اهل مقابله به مثل هستیم پس بهتر است آخری را از سیاست خارجی خودت حذف کنی
و کم کم از مجادله بیایی روی میز مذاکره ؛این هم برای خودت خوب است هم برای رئیست که معلوم نیست اوبا ما ست یا با ما نیست .
بهانه هم نیاورید شما در افغانستان بودید ما هیچ نگفتیم در عراق آمدید خوب به ما حق بدهید بی تفاوت ننشینیم در سوریه که نمی شود همینجور سرتان زیر بیاندازید و وارد شوید . طویله که نیست , کشور است .
دیر مستر کری یا گری
بهانه تراشی را فراموش کن , هسته ای و حقوق بشر و لبنان و اسراییل و اینها را بگذار کنار بیا با هم حرف بزنیم این بهانه ها بدرد نمی خورد , کاری هم از شما بر نمی آید . بی خودی سرو صدا راه نیاندازید که حمله نظامی هم یکی از راههاست . اول خودتان و اروپاییها را از این منجلابی که ساخته اید بیرون بیاورید بعد سرو صدا کنید .
در آخر اینکه اگر می خواهید نرخ بیکاری در کشورتان پایین بیاید ( چون شما عادت ندارید به بیکاری ولی ما عادت داریم )
اگر می خواهید سرمایه هایتان در کشور های با بازده بالا سرمایه گذاری شود(ما که سرمایه گذاری نمی کنیم همه اش را می دهیم یارانه )
اگر می خواهید به منافع درازمدت فکر کنید(ما که فکر نمی کنیم برایمان هم مهم نیست )
اگر می خواهید خود را بی خودی به زحمت نیاندازید
دست از این سخنرانی های بی خاصیت بردارید و بیایید بنشینید پای میز مذاکره ,به شرطی که پذیرفته باشید که حرف زور نزنید .
بی صبرانه منتظر پاسخ شما هستم
ادیب الطنز اهوازی
در آمریکا شخص نمی تواند مسیر سیاسی را تعییین کند رئیس جمهور با اون قدرتش نتونسته روند رو تغیر بدهد وزیر که دیگه کاره ای نیست پس دلمون رو خوش نکنیم .تابناک از تو بعید بود این حرفا!!!!!!!!!!!
اين هم مثل بقيه!!!!!!!!!!!
به نظر عاقل میاد!!!
سیب رو که میندازی بالا هزار چرخ می خوره آقا جون, سال 2005 کجا و در آستانه سال 2013 بودن کجا!
اینکه جدیدا ایران از پوسته تدافعی ضربات خوبی به امریکا وارد کرده. خود مایه امیدواریه.
به نظر سالهایی در حال امدن است که ضربات نظامی به گستاخیهای امریکا در خاک ایران روزشمار میشود.
ایران علنا و محکم و پرقدرت. اعلام کند در صورت بیشتر شدن تحریمها بلافاصله از ان پی تی خارج میشود و هرگونه عواقب ناشی از این موضوع مستقیم متوجه امریکا و کشورهای غربی خواهد بود. امریکا در حال سقوط است و خداوند خود این قول را داده. پس از این فرصت باید استفاده بیشتری کرد...
ایران اگر نخواهد پاسخی به کم شدن روزمره صادرات نفت بدهد. فرصت سوزی خواهد شد و عاقبت خوبی برای کشور نخواهد داشت. پاسخ پر قدرت مسوولین را که مقصر این بلاها و این مشکلات هستند را خواستاریم... وزیر امو خارجه ما انسان شریفی است ولی قدرت انچنانی در بیان و تحکم در سخن گفتن ندارد.
به نظر من شخصی چون رستم قاسمی وزیر نفت سزاوار پست وزارت امور خارجه است.
با سلام

در صورتیکه آمریکا بتواند بقیه کشورها را با خود بر علیه هر کشوری همراه کند تحریمها از جنگ نظامی نیز شکننده تر خواهد بود. جنگ با ژاپن به این ترتیب و موقعیت دشوار کره شمالی در چند سال اخیر و تضعیف موضع عراق به همین منوال انجام شده است. این روش فرسایشی, طولانی مدت و شکننده است. در شروع برخی کشورها بدشواری همراه خواهند شد. اما پس از مدتی بدلیل اینکه سهم قابل درک تعاملات اقتصادی کاهش خواهد یافت پس از مدتی تحریم ایران برای سایر کشورها آسان خواهد بود. تحریم نباید طولانی شود. حتی اگر نمی خواهیم یا نمی توانیم مشکلات با آمریکا حل شود با یک مصالحه انقلابی می توان بقیه کشورها را از دایره تحریم خارج نمود.
يه ضرب المثل مازندراني ميگه : خر همون خره، فقط ونه پالون عوض بيه.يعني وزير امور خارجه امريكا عين همون قبلياست فقط قيافش عوض شد.
ما چقدر بدبختیم که قطر برامون وساطت میکنه.
تاظلم در جهان هست مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم. این سخن جاودانه امام که برگرفته از بیان مولا(ع) که فرمود: کونا لظالم خصما و للمظلوم عونا. بنابراین اگر آمریکا آدم شود و درست از ظلم بردارد و نظام جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسد که امر بعیدی است قضیه فرق می کند وگرنه این تاکتیک ها برای ما شناخته شده است. انقلاب اسلامی آمده است تا نظام سلطه نباشد و این به فضل الهی محقق خواهد شد. دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد این وعده حتمی خداوند است هرچند عده ای در این مسیر جدا شوند و کم بیاورند.
اگر دولت امریکا تحریمهای جدید را که کنگره تصویب کرده رد کند خوبست با آنها مذاکره کنیم و وجود آقای کری هم در صورتیکه زیاد بر طبل فشار نکوبد فضا را بهتر میکند.
اين گوي واين ميدان ، ببينيم چكارخواهدكرد.
سگ زرد برادرشغال است
داده های یک سایت مجهول و مشکوک نمیتواند منبع موثقی برای تحلیل مسایل
تلقی شود
چه دل خجسته ای شما دارید. همین دیروز مجلس نمایندگان ایران رو دوباره تحریم کرد.
بالا غیراتا" به شخصیت این بابا احترام بگذارید و اجازه دهید از این دست آدمها در سیاست امریکا موفق تر باشند در غیر این صورت باید منتظر آدمهای جنگ طلبی بوده که لزوما" به ایران حمله نمیکنند ولی به مظلومان بیشتری در سراسر جهان حمله نظامی میکنند.
5 سال پیش با الان خیلی فرق میکند
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر