بازدید 50851
خبر خوب برای داوطلبان ورود به دوره «Ph.D»؛

ریشه‌یابی نمرات پایین و «-۰-» متقاضیان ورود به دکترا

در شرایطی که مصاحبه آزمون دکترا، همزمان با اظهارنظر مسئولان دانشگاه تهران مبنی بر اینکه «معرفی شدگان برای مصاحبه، کیفیت علمی لازم را نداشته‌اند و کنکور باید ارتقا یافته و تخصصی‌تر شود» متحول شده و می‌رود که دارای معیار و ملاک شود، سری به ملاک‌های دانشگاه تهران زدیم تا میزان تخصصی بودنشان را دریابیم و شگفت آن که به هیچ وجه نتوانستیم با این ملاک‌ها به نمره صفر برای یک داوطلب برسیم!
کد خبر: ۲۸۷۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۱ 30 November 2012
دانشگاه تهران مدعی است که نفرات برتر کنکور دکترای امسال ـ که به این دانشگاه معرفی شده بودند ـ دانش علمی لازم را نداشته‌اند و این کمبود کیفیت، ایشان را مجبور کرده که سرانجام ظرفیت از پیش تعیین شده‎‌شان را به روش‌های دیگری پر کنند؛ اکنون شاید بد نیست، نگاهی به ملاک‌های در نظر گرفته شده برای مصاحبه داوطلبان ورود به مقطع دکترا بیندازیم و چگونگی کشف «ضعف علمی داوطلبان» در دانشگاه تهران را بازخوانی کنیم.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که اعتراضات گسترده داوطلبان ورود به مقطع دکترای دانشگاه های سراسری در سال جاری، نهایتا به تغییر وزن مصاحبه و برابری آن با وزن آزمون کتبی در آزمون سال آتی منجر شد، اکنون چند روزی است که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های مختلف، از درخواست اکثریتیِ داوطلبان این مقطع برای کاسته شدن سهم مصاحبه در پذیرش‌شان سخن گفته و در ادامه با تاکید بر ضرورت شفاف سازی مصاحبه، از بررسی، تعیین و نهایتا ابلاغ ملاک‌های مصاحبه به دانشگاه‌ها در هفته پیش رو خبر می‌دهد.

خبر خوش سازمان سنجش برای ابهام‌زدایی از پذیرش سال بعد

دکتر ابراهیم خدایی در تشریح ماجرا به مهر می‌گوید: در آزمون دکترای سال ۹۱ یک نظرسنجی از ۱۳۰ هزار داوطلب کنکور دکترا انجام دادیم که ۵۸ درصد بر این باور بودند که وزن مصاحبه در پذیرش دکترا، باید کمتر از ۵۰ درصد باشد و ۲۳ درصد می‌گفتند که مصاحبه نباید در پذیرش دخیل باشد (روی هم رفته ۸۱ درصد مخالف با شیوه سال ۹۱)؛ در این میان تنها ۵ درصد افرادی که در نظرسنجی شرکت کردند، موافق بودند که وزن مصاحبه باید بیش از ۷۵ درصد در پذیرش دکترا مؤثر باشد و بقیه با تأثیر ۵۰ تا ۷۵ درصدی موافق بودند.

وی در ادامه با تأکید بر شفاف بودن مصاحبه می‌افزاید: باید ملاک‌های مصاحبه در دکترا روشن باشد تا داوطلب بداند، در صورتی که در مصاحبه شرکت می‌کند، با چه مواردی روبه‌رو می‌شود و خلاقیت یا اطلاعات کلی وی ارزیابی می‌‌شود؛ هر زمان که داوطلب احساس اغنایی در روند پذیرش داشته باشد و با یک فرآیند روشن و شفاف روبه‌رو باشد، می‌تواند حتی در صورت پذیرفته نشدن هم آن را به آسانی بپذیرد. به این دلیل هفته آینده ملاک‌های مصاحبه در آزمون دکترا را بررسی کرده و پس از نهایی شدن به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد تا بر پایه آن رفتار شود.

تعیین ملاک‌ها، حکم نوعی استانداردسازی را دارد که می‌تواند هم منویات سیستم آموزشی را در بر بگیرد و هم داوطلبان را از معرض قرار گرفتن در برابر سلیقه افراد در امان بدار؛ خبر خوبی که برای داوطلبان ورود به دوره دکترا در سال‌های بعد، شفاف سازی را در پی خواهد آورد، چراکه سخن گفتن از لزوم شفافیت در مراحل گزینش داوطلبان، بی‌گمان از ابهاماتی سرچشمه گرفته که نحوه گزینش برخی دانشگاه‌ها و نمرات عجیب و غریب فرستاده شده به سازمان سنجش پدیدار شد؛ نمراتی بسیار پایین و‌ گاه «-۰-» که نه تنها توانست مانع قبولی برخی از دانشجویان ممتاز در آزمون کتبی شود، بلکه شگفتی مسئولان سازمان سنجش و حتی وزیر علوم را نیز رقم زد!

بدین ترتیب، رخدادهایی رقم خورد که پر نشدن ظرفیت دانشگاه، شاید کم اهمیت‌ترین آن‌ها باشد، چراکه مدیران دانشگاه تهران، پذیرای یک دهم دانشجویان دوره دکترا در هر سال، بر این باورند که این نمرات بسیار درست بوده و کیفیت علمی پایین داوطلبان آن را پدید آورده و ایشان سهمی در پایین بودن نمرات نداشته‌اند؛ به عبارتی بهتر، برگزیدگان کنکور سراسری دکترا به زعم مدیران این دانشگاه، افرادی ضعیف هستند که به دلیل آزمون بدون کیفیت سازمان سنجش ممتاز شده‌اند و از دید مجموعه حاکم بر دانشگاه تهران، اینقدر سطح نازلی دارند که جذب دانشجویانِ آزمون نداده بورسیه به جای ایشان توجیه دارد.

چرا خواسته ۸۱ درصدی متقاضیان با تأیید مدیران دانشگاه تهران روبه‌رو نشد؟

اینجاست که تغییراتی در نحوه پذیرش سال آینده در نظر گرفته می‌شود، ولی گویا امثال دانشگاه تهران از این تغییرات خرسند نبوده و حتی خواستار معافیت از شمول آن شده‌اند؛ اما چرا به اینجا رسیده‌ایم که ۸۱ درصد داوطلبان مقطع دکترا خواستار کاهش وزن مصاحبه هستند، حال آن که مدیران نخستین دانشگاه کشورمان از این تصمیم استقبال نمی‌کنند؟!

برای پاسخ به این پرسش، به سراغ پیشنهادهای دریافتی به خبر «دانشگاه تهران: ظرفیت دکترا را جور دیگری پر کردیم!» و آرای ثبت شده برای دیدگاه‌های گوناگون رفتیم؛ جایی که برخی همراستا با 81 درصد ذکر شده، اتفاقات رخ داده در گزینش دکترای گذشته را عین بی عدالتی دانسته بودند؛ اما در مقابل، برخی به دانشگاه تهران حق می‌دادند که به دنبال انتخاب دانشجویان مورد نظر خودش با تکیه بر مصاحبه بوده و راهی را برود که بسیاری از دانشگاه های معتبر جهان می‌روند؛ برگزیدن دانشجوی دکترا با مصاحبه و بدون وجود آزمون کتبی و کنکور که شاید ملاک خوبی برای سنجش داوطلبان دکترا نباشد.

یکی از داوطلبان ممتاز کنکور سال گذشته که در مصاحبه دانشگاه تهران پذیرفته نشده، در این باره می‌وید: من کار‌شناسی ارشدم را از دانشکده فنی دانشگاه تهران گرفتم و بعد در کنکور ارشد حقوق شرکت کردم و از دانشکده حقوق تهران دوباره کار‌شناسی ارشد گرفتم. امسال در کنکور دکترای حقوق رتبه سوم بودم و بهترین رتبه‌ای بودم که به مصاحبه دانشگاه تهران رفتم و البته رد شدم! با وجود این، در مصاحبه دانشگاه شهید بهشتی نفر دوم شدم و هم‌اکنون در دوره دکترای حقوق این دانشگاه مشغول به تحصیل هستم.



کاشانی که از جمله معترضان به نتایج آزمون دکترای سال ۹۱ است، در پاسخ به کسانی که پذیرش دکترا در جهان را تنها وابسته به مصاحبه دانسته و سلیقه دانشگاه را در آن کارآمد می‌دانند، می‌گوید: یکی از مهمترین مشکلات ما، مقایسه بدون در نظر گرفتن همه جوانب بین مثلا دانشگاه‌های ایران و دانشگاه‌های آمریکاست. روش پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه‌های خوب آمریکا ـ که بیشتر خصوصی هستند ـ نمی‌تواند حتما روش مناسبی برای دانشگاه‌های ایران باشد. نخستین و مهمترین تفاوت در دولتی و خصوصی بودن است؛ یعنی کسی نمی‌تواند به دانشگاهی مانند هاروارد به دلیل پذیرش نداشتن اعتراضی داشته باشد، چون این دانشگاه خصوصی است، ولی دانشگاه تهران، دولتی است و با هزینه بیت‌المال اداره می‌شود. البته مسأله دیگری هم در این میان مطرح است و آن این که در کشورمان در سطوح گوناگون، تعادل بین متقاضی و ظرفیت‌ها نیست و نمی‌توان با استناد به این موضوع که در دیگر کشورهای جهان آزمون دکترا وجود ندارد، این نسخه را برای ایران هم پیچید چراکه اساسا آن‌ها چنین آزمونی برای مقطع کار‌شناسی هم ندارند.

وی با یادآوری آزمون‌های دانشگاه کشورمان پیش از سراسری شدن کنکور دکترا می‌گوید: در شرایطی که دانشگاه‌های بسیاری از نقاط جهان با تکیه بر ارزیابی سوابق متقاضیان و ‌گاه پس از یک مرحله مصاحبه با ایشان نسبت به انتخاب دانشجویان دکترا تصمیم می‌گیرند، دانشگاه‌های ایران پیش از برقرار شدن کنکور سراسری دکترا هم بدون آزمون کسی را برای راه یافتن به مرحله مصاحبه برنمی‌‌گزیدند؛ اما سخن اینجاست که مصاحبه باید مبتنی بر اصول و استانداردهایی باشد؛ شخصا دیده‌ام که دو روز تعیین شده برای مصاحبه در برخی گروه‌های دانشگاه تهران، تبدیل به یک روز شد و دانشجویان تا دیروقت منتظر شدند و با خستگی در مصاحبه شرکت کردند تا یک وقت استادی مجبور نشود برای روز دوم تشریف بیاورد. ارزیابی سوابق هم به یکی دو نفر سپرده شد.

آیا این مصاحبه است یا زمانی که ارزیابی توسط تمام اعضای گروه و یا دست کم یک تیم مثلا هفت نفره از اساتید و با رأی‌گیری و شور آن‌ها (به مانند دانشگاه‌های مطرح جهان) انجام شود؟

علوم انسانی و فنی را به یک چوب می‌رانیم

کاشانی در ادامه می‌گوید: یکی از موارد مهم در مصاحبه‌های علمی در سطح جهان، توجه به نکاتی است که انگار ما به کل فراموش کرده‌ایم؛ مثلا مصاحبه را در هیچ جا مبتنی بر حافظه فرد دایر نمی‌کنند، چراکه خطای این امر زیاد است؛ یعنی استانداردهایی در نظر می‌گیرند که نتیجه رقم خورده در آن در فواصل مکانی و زمانی تا اندازه بسیاری مشابه باشد، نه اینکه امثال من را در یک دانشگاه رد کنند، ولی در یک دانشگاه دیگر به عنوان نفر دوم پذیرفته شوم! برون‌داد روش‌های ارزیابی استاندارد، انحراف قابل قبولی خواهد داد.

وی می‌افزاید: نکته مهم دیگری که در کشورمان از یادها رفته، تصمیم‌گیری درباره حوزه‌های گوناگون به شیوه واحد است؛ مثلا ـ به عنوان کسی که هم در دانشکده فنی و هم دانشکده حقوق تحصیل کرده می‌گویم ـ مسائل فنی و تجربی عینی هستند، ولی در حوزه علوم انسانی مسائل ذهنی است. فیزیک در همه دنیا یکی است، ولی در علوم انسانی هر کس یک نظر دارد و خیلی اوقات آزمایشگاهی برای سنجش درستی نظریه‌ها نیست؛ یعنی در مهندسی و ریاضی نمی‌توان به زور دکترا گرفت، چون باید پژوهش به نتیجه برسد، ولی در علوم انسانی هر کسی می‌تواند با داشتن رابطه با اساتید دکتر شود. البته بخشی از این مشکل، ناشی از جدی نگرفته شدن علوم انسانی در دانشگاه‌های ماست و بخشی دیگر هم ناشی از همین مرزبندی علوم انسانی است که بر خلاف رشته‌های فنی، حتی ترکیب دولت‌های گوناگون در ترکیب بورس‌های دکترای علوم انسانی اثر می‌گذارد!

بدین ترتیب، مجموعه دیدگاه‌های بیان شده به اینجا می‌رسد که گویا هم‌اکنون گریزی از برگزاری آزمون سراسری برای متقاضیان دکترا نخواهیم داشت؛ اما از آن مهمتر، ارزیابی‌ها و مصاحبه‌هایی شفاف است که نتیجه نهایی این آزمون را رقم می‌زند؛ موضوعی که جای خالی آن در انتخاب اساتید و مدیران دانشگاه‌هایمان هم دیده می‌شود و چه بسا ریشه اصلی مشکلات کنکور دکترا را در آن باید جست.

چگونه می‌توان در مصاحبه و ارزیابی «صفر» گرفت؟

ماجرای اعتراض برخی داوطلبان کنکور دکترای امسال به نتایج، فارغ از همه دفاعیاتی که دو طرف برای محق بودن خود مطرح می‌کنند، از این روی باورناپذیر و حتی مشکوک است که نمره صفر (از صد نمره) در مقابل نام برخی از داوطلبان معرفی شده به دانشگاه‌ها درج و در مکاتبات رسمی به سازمان سنجش تسلیم شده است؛ هرچند نام دانشگاهی که این کار را انجام داده، گفته نشده، ولی شواهد و قرائن انگشتشان را به سمت دانشگاه تهران نشانه رفته‌اند. اینجاست که فارغ از درستی سنجش ماجرا، ملاک‌های این دانشگاه در مصاحبه را ارزیابی کردیم.

بر پایه دستورالعمل دانشگاه تهران در خصوص نحوه گزینش دانشجوی دکترا (اینجا)، مصاحبه این دانشگاه در دو مرحله (ارزیابی تخصصی عمومی و ارزیابی سوابق و مدارک) هر کدام با بارم بندی پنجاه نمره (معادل نمره آزمون کتبی) طراحی شده است.

مرحله نخست، خود به دو مرحله ارزیابی تخصصی و عمومی بخش شده و در رویکری ناباورانه، هیچ بارم‌بندی خاصی برای آنها به چشم نمی‌خورد! البته این ماجرا زمانی عجیب‌تر می‌شود که در ارزیابی تخصصی، برای برخی پردیس‌های وابسته میانگین نمرات چند درس دوره کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد ایشان، ملاک سنجش تخصص شناخته شده، حال آن که دیگران باید با آزمون کتبی و ارزیابی حضوری سنجیده شوند؛ تفاوتی ماهوی که بررسی آن در این مجال نمی‌گنجد.



اما در ارزیابی عمومی، «انگیزه فردی، تمام‌ وقت بودن، موضوع مورد علاقه برای رساله دکترا، تسلط به زبان و گفتار فارسی، کیفیت پایان‌نامه کار‌شناسی ارشد و...» ملاک‌های مؤثر در نمره داوطلبان آمده که همگی با پرسش و پاسخ‌های انتزاعی تعیین تکلیف شده و تا اندازه بسیاری وابسته به سلیقه پرسگر است، چرا که «انگیزه فردی» و «موضوع مورد علاقه برای رساله» (!) به اندازه‌ای شخصی و سلیقه‌ای است که قابلیت ارزش داوری ندارند؛ کیفیت پایان‌نامه مقطع قبلی هم که پیشتر با روش نمره گذاری سنجیده شده، مگر اینکه این سطح‌بندی هم برای دانشگاه تهران بی‌اهمیت باشد؛ تسلط به زبان و گفتار فارسی هم شاید مهم باشد؛ اما قطعا حق خواهید داد که داوطلبان مقطع دکترا تفاوت چندانی در این زمینه نخواهند داشت و البته جذب دانشجویان خارجی در این دانشگاه و تسلط ایشان به فارسی هم نشان‌دهنده حساسیت بسیار پایین این آیتم است؛ البته این آیتم‌ها با گذاردن چند نقطه در پایان،ملاک‌های اعلام شده ادامه می‌یابند تا پرسش ارزیابان به گواه بسیاری از داوطلبان به مسائلی مانند پوشش رایج در خانواده و گرایش‌های سیاسی هم برسد!

حالا تصور کنید که سهم این ارزیابی از ۵۰ نمره در نظر گرفته شده برای ارزیابی تخصصی و عمومی، حد وسطی مانند ۲۵ نمره و یا حتی کمینه‌ای مانند ۱۵ نمره باشد؛ یعنی ارزش‌گذاری طراحان برای این آیتم، بسیار بالا‌تر از تألیف کتاب و حتی اختراع و اکتشاف در سطح جهانی قرار گرفته (ادامه دستورالعمل را بخوانید) و همه این ارزیابی بسته به تشخیص پرسگر رسیده و وجود نمرات صفر در مصاحبه، حکایت از این دارد که برخی داوطلبان از دید ممتحنان، نه انگیزه ادامه تحصیل مناسبی داشته‌اند، نه پایان نامه مقطع قبلیشان حتی یک نمره دریافت می‌کرده، نه تکلم فارسی می‌دانسته‌اند و نه...!

از اینها که بگذریم، نیمی دیگر از نمرات در نظر گرفته شده برای مصاحبه را «ارزیابی سوابق و مدارک» داوطلبان در بر گرفته که فعالیت‌های گذشته ایشان (مقالات داخلی و جهانی، مقالات چاپ شده تخصصی، تألیف و ترجمه کتاب، اکتشاف و اختراع و تئوری‌پردازی، آثار هنری و تشویق نامه‌های بین‌المللی) را در بر گرفته و با جزییات بارم‌بندی شده است اما «بنا به نظر هیأت ممتحنه» به تک تک موارد آن سنجاق شده تا شایبه اعمال سلیقه در بند بند مصاحبه دکترا به چشم بخورد.




نگاهی به بارم‌بندی شش ردیف در نظر گرفته شده برای ارزیابی سوابق داوطلبان از یک سو و نمرات صفر لحاظ شده برای برخی از ایشان، ثابت خواهد کرد که برخی از نفرات بر‌تر کنکور دکترا، حتی یک مقاله در سطح داخلی هم در کارنامه نداشته‌اند؛ اکنون چگونه می‌شود که حتی از دریافت نمره حاصل از ترازبندی معدل کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشدشان هم برنیامده‌اند، حکم پرسشی را دارد که تنها پاسخش را برخی ممتحنان می‌دانند!

در ادامه دستورالعمل، هیأت ممتحنه معرفی می‌شود که دایره مشمولیت خاصی داشته و هیأتی هفت نفره به دست می‌دهد؛ اینجاست که باید از داوطلبان مراجعه کرده به این دانشگاه پرسید که آیا با اینچنین هیأتی روبه‌رو شده‌اند یا این آیین‌نامه هم نوشته شده که بایگانی کامل باشد؟

البته این آیین نامه از یک نظر دیگر هم عجیب است و آن این که در شرایطی که سازمان سنجش، هزینه مصاحبه را بیست و پنج هزار تومان اعلام کرده بود، دانشگاه تهران هم سال گذشته و هم امسال، این مبلغ را برای متقاضیان دو برابر کرده تا ثابت کند تافته‌ای جدا بافته در سیستم آموزش عالی کشورمان است و هچ ملاکی غیر از خواسته‌‌های مدیرانش ندارد!

با این تفاسیر، بد نمی‌بینیم که از مسئولان سازمان سنجش درخواست کنیم که اگر به دنبال استانداردسازی و تعیین ملاکی به مانند دستورالعمل دانشگاه تهران هستند، اقدام نکردنشان موجه‌تر خواهد بود، مگر اینکه ریز جزییات را تعیین کرده و هیچ جای اعمال سلیقه‌ای باقی نگذارند.

در پایان گفتنی است، «تابناک» آمادگی دارد، توضیحات دانشگاه تهران به ابهامات مطرح را شنیده و برای آگاهی عموم منتشر نماید.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳۸
انتشار یافته: ۱۶۶
ریشه ها همه به یک جا میرسد و ان هم پول هست و بس !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
آقا جان یه دونه خازن یا مقاومت نمی تونیم بسازیم یعنی دکترا و تهران و شریف کشک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
گل گفتی حاجی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
خداییش چجوری از صد نمره صفر دادن؟!!! اساتید دست اندر کار رو باید معاینه کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
عده اي با صرف هزينه هاي زياد و پذيرش از دانشگاههاي خارجي متاسفانه بعد از فارغ التحصيلي و تاييد مدارك توسط رايزن علمي و سفارت و وزارت امور خارجه متاسفانه با عدم پذيرش و ارشيابي مدارك توسط وزارت محترم علوم مواجه مي شوند چرا ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
تو اين مملكت يا پول يا پارتي يا رابطه
بقيه ديگه فقط شكل كاره كه كثلا بايد رعايت بشه. تمام مسئولين مملكتي ما يا مداركشون ..... يا اصلا از ايران نگرفتن. دانشگاه تهران كه رتبش تو جهان بالاي 100 يعني بين 100 دانشگاه برتر هم جايي نداره. .......... يعني بقيه آزمون هاي مملكت اين مشكلو ندارن .... خيلي ساده انگاريد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
در آزمون دکترای برق و سایر رشته ها فکر کنم این ایراد وجود داشت که کل دروس تخصصی یک درس حساب شده و ضریب چهار داشت اما زبان به تنهایی دارای ضریب دو داشت. لذا ضریب زبان در حالت کلی خیلی بالا میشود. سنجش لطف کند دروس تخصصی را جدا از هم ضریب اعمال کند فکر نکنم کسی که فقط زبان میزند و تخصصی نمیزند بتواند از مرحله اول دکترا عبور نماید
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
اینکه مصاحبه سلیقه ای اشکال داره قبول، ولی کنکور با این شیوه هم ملاک خوبی نیست.
1- وقتی توی کارشناسی کنکور رو حذف میکنن خنده داره که برای دکتری کنکور به این شکل بگذارن . هیچ جای دنیا اینطوری کنکور نمی گیرن. کشورهای دیگه هم درنهایت استاد تصمیم میگیره شما نمی تونی بگی چون من نمره امتیاز تافل و GMAT زیاد گرفتم باید منو بردارن در نهایت استاد انتخاب می کنه. اگر اینطوری بود که چه میشد. فکرشو بکن توی کشورای خارجی هم امتحان میگرفتن یک کسانی قبول میشدند که دانشگاههای درجه اول دنیا زیر سوال میرفت.
2- اساتید دانشجوها رو براساس تواناییهاشون برمیدارن. چون اگر اون دانشجو نتونه دفاع کنه استاد زیر سوال میره و از طرف دیگه اگه دانشجو قوی باشه همکار خوبی میشه برای استاد توی کارهای پژوهشی. اکثریت اینطوری هستن. به دلیل اشتباه یک عده کم اشتباه بزرگتری انجام میدیم و تشخیص استاد رو که اهل فن و متخصص اون رشته است میگذاریم کنار و یک امتحان عمومی از درسها برگزار میکنیم. به نظرم در دراز مدت نتیجش درست شدن موسسات کنکوری و تست و اینهاست. توی کارشناسی شاید ملاک خوبی نداریم ولی در دکترا کلی ملاک داریم که مقالات و معدل دروس و ...
تابناک البته اگر بی طرف هستی نظر من را هم درج کنید:
1-چرا تمام این حمله ها به سوی دانشگاه تهران است و بقیه دانشگاه های کشور که حتی انحصاری تر برخورد می کنند بی نصیب از نقد شما هستند.
2-از کی تا حالا از دانشجو می پرسند که ببخشید چطوری دوست دارید از شما امتحان بگیریم که شما این مسله رو مطرح کردید؟
3- طبیعی هست که فارغ التحصیلان ارشد تهران نه تنها در تمامی دانشگاه های داخل پذیرفته می شوند یلکه تعداد بسیار زیادی از آنها بدون هیچگونه شرط و پیش شرطی در دانشگاه های رتبه یک جهانی ادامه تحصیل می دهند.
4- باید باور کنیم که دوره دکتری بسیار حساس است که بایستی طبق نظر گروه علمی دانشجو پذیرفته شود نه بر اساس ..... نتیجه این کار همین ندانم کاری در حوزه اقتصادی است که مملکت را دچار مشکلات عمده نموده است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دانشگاه تهران که اصلاح شود دیگر جاها اصلاح خواهند شد.همه ی کارها درصورتی که در تهران اصلاح شود شهرستان ها هم خوب خواهد شد چون همه جا از تهران الگو میگیرند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
جواب شما : 1 - اكثر رشته ها دكتراي آن فقط در تهران است مثل فرهنگ و زبانهاي باستاني و در ديگر شهرستانها نيست
2 - كسي از دانشجويان نگفته از من چه جور امتحان بگيربد وقتي نمره اول امتحان كتبي رشته فرهنگ و زبانهاي باستان رد مي شود به نظر شما جاي تعجب نيست ( فارغ التحصيل دانشگاه شيراز در كارشناسي ارشد با معدل بالا )
3 - همه ما دانشجوياني از فارغ التحصيل دانشگاه تهران را مي شناسيم كه سوادشان به اندازه ديپلم هم نيست ( اگه بگم تابناك جوابيه را چاپ نمي كنه و خودتان بهتر مي دانيد )
4 -دوره دكترا حساس است ولي اجازه بدهيد بقيه هم بيايند و وقتي تعداد زياد شد با سوادها كارها را انجام مي دهند و بيسوادها خود به خود كنار مي روند و مشكلات عمده درست مي شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دوست من، اتفاقا دانشگاه تهران بیش از همه دانشگاه های مادر با گزینش دانشجو جهت دار برخورد می کند.
شاید زمانی دانشگاه تهران، تنها دانشگاه شناخته شده ایران در جهان بود و لی امروز ان طور نیست. دانشگاه تهران در رنکینگ جهانی در رتبه بالای 1500 قرار دارد که از نتایج عملکرد نادرست و بینش غلط مسئولان قبلی و فعلی آن است.
اگر مشکلی در حوزه اقتصاد است ناشی از این است که اکثر مشاوران مسئولین مملکت از اساتید دانشگاه تهران بوره و هستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
بنده کارشناسی ارشدم رو توی دانشگاه تهران خوندم. برای دکتری دوستان لطف کردند و به من نمره صفر دادند! بعد خیلی جالب بود که توی دانشگاه های دیگه، بهترین نمره های مصاحبه رو آورده بودم. حالا 2-3 تا نکته:
اولا اینکه دانشگاه های معتبر جهان با مصاحبه دانشجو می گیرند درست؛ اما آیا اون دانشگاه ها از نمره جی مت، تافل و سایر مواردی مثل این ها استفاده نمی کنند؟! خوب این آزمون کتبی عملا باید بره به همون سمت و فکر می کنم حداقل توی رشته مدیریت که من شرکت کردم، به این موضوع نزدیک شده بود؛ هر چند باید بهتر بشه، اما مجموعا چیز غریبی نیست.
دوما اینکه شما یا باید سیستمت مثل همه جا باشه، یا وقتی نیست نمی تونی نصفه و نیمه مثل اون ها باشی. توی هاروارد شما میری با اساتید صحبت می کنی، علایق رو می گی، سوابقت رو می گی، دلیل ورودت به دکترا رو می گی، استادت اگر اکی داد، دانشگاه موضوع بورسیه و ... رو بررسی می کنه و در نهایت جواب می ده. اینجا دوستان می خوان بیان بگن شما تشریف بیارید آزمون کتبی دانشگاه تهران که ما ازتون چرت و پرت ترین سوالای ممکن که فقط خودمون تو فلان کتابمون نوشتیم رو بپرسیم، بعد این می شه ملاک سطح علمی شما! به سازمان سنجش هم می گن روش ما درسته و روش شما غلط! من توی 2 تا گرایش مدیریت توی دانشگاه تهران مصاحبه دادم، یکیشون در مورد فیلم های مورد علاقه از من پرسید و سوالات عمومی (5 دقیقه)، دومی 45 دقیقه آزمون تخصصی ازم گرفت و هر چی که تصورش رو کنید در مورد رشته خودم (بازاریابی) ازم پرسید! این الان روش استاندارد و درجه یک دانشگاه تهران برای جذب دانشجوئه؟!
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
فقط به خاطر مورد سوم منفی دادم باید بگم دانشگاههای شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و اصفهان هم کم از دانشگاههای تهران ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
بابا رتبه دانشگاه تهران مگه چنده؟ یه زمانی شد 150 حالا فک کنم حدودا 500 ! خیلی دیگه اغراق نکن|!
ناشناس
| Japan |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
تو یکی از همونایی که با بی عدالتی وارد دکتر شده. واقعا تو دانشجوی دکنرایی که ...........................؟؟!!
فارغ التحصيل ارشد دانشگاه صنعتي شريف
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
با نظر شما موافق نيستم.
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
من اشتباها مثبت دادم-بعد كه تا آخر خواندم ديدم كه 1000 منفي دارد
افشین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
دوست گرامی چطور ممکنه بنده که رتبه 5 دکتری سال 91 یکی از رشته های علوم انسانی بوده ام در سه دانشگاه برتر دیگر کشور جزو اولویت های اول باشم اما دانشگاه تهران بنده رو با چندین مقاله، سابقه تدریس و رتبه نخست المپیاد ونمره زبان بالا امتیاز پایین داده باشد. البته ما به دنبال شکایت یا اعتراض مثل دوست دیگرمان نرفته ایم چون اعتقاد داریم که دانش یا علم فقط در اختیار اساتید محترم در دانشگاه تهران نیست.
ف-ا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
آقای محترم چون خر خودت از پل گذشته اینطوری فکر میکنی. در هیچ کجای دنیا ضلم کردن کار خوبی بحساب نمیاد. خود اساتید دانشگاه تهران چطوری رفتن درس خوندن. .......... مگر غیر از اینست که کنکور از کتابهای تخصصی گرفته می شود. داستان نویسی نیست که بگیم قبول ندارم. شاید اگر خود شما هم کنور سراسری می دادین قبول نمی شدین.پس انصاف هم خوب چیزیه. شرایط مملکت ما با اروپا و جاهای دیگه فرق میکنه، اگر امتحان از دروس تخصصی است مصاحبه از چه چیزی باید باشد که وزنش بچربد به تخصص.
ای ول تابناک
دمت گرم
من دانشجوی کارشناسی ارشد برقم میخواستم واسه دکترا امتحان بدم پس اگه اینجوره باید قید دکترا رو بزنم
پاسخ ها
دانشیار دانشگاه در رشته فنی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
نه عزیزم درست رو خوب بخون امتحان رو هم خوب بده حتما پذیرفته میشی. دررشته های فنی حداقل این حرفهای تابناک مصداق ندارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
برای دکترا بری آمریکا خیلی راحت تر از اینه که بخوای اینجا دکترا بگیری!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
جناب دانشیار تهران اتفاقا من برق بودم و در مصاحبه شرکت کردم دو یا سه سئوال عمومی پرسیدید و گفتید که برید من ارشد تهران بودم با این چند سئوال عمومی تشخیص دادید که من مجوز ورود به دکترا را ندارم و ردم کردید بدون اینکه نمره ای رد کنید اما یکی از دوستان نمره زبان نزدیک 80 زده بود و تخصصی اصلا نزده بود و تو انگلیس ارشد نیمه هادی خونده بود الان در یکی از دانشگاههای تهران دکترا میخونه. جالب است تخصصی 0 و زبان 80 مساوی با دکترا در دانشگاههای دولتی تهران= با عدالت آموزشی با مصاحبه
امین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
سلام. من یک دانشگاه آزادی هستم. کل این صفحه را خوندم و باید بگم برای کشورم متاسفم. یکی میگه دانشگاه آزادی ها هم دکتر می شوند و آبرویمان می رود. یکی میگه کنکور سخته و یکی میگه مصاحبه مشکل داره. نتیجه همه این حرف ها می شه دکتر هایی که به داشتن مدرک فکر می کنند و کشوری که پر از مدرک شده اما هیچ کاری بلد نیست انجام بده. کدام استاد دانشگاه را سراغ دارید که به اختراع و اکتشاف و کار عملی مشغول باشه و هم زمان کاغذ بازی دانشگاه را هم انجام بده. مگه استاد بودن وقتی برای کسی میذاره که کار عملی انجام بده؟ برای آزمون دکترا باید آزمایشگاه یا کارگاهی در اختیار افراد گذاشت و از اونها ساختن چیزی را طلب کرد وگرنه روی کاغذ کار کردن نتیجه اش می شود روی کاغذ زندگی کردن. آزمون تستی یا کنکور دکترا را می شود با کلاس های پر رونق کنکور از سر راه برداشت اما چه سود؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
دوست عزیز حالا میخای دکترا بخونی که چی بشه!
حالا یعنی صنعت ما اینقدر پیشرفت کرده ما نیاز به دانشجو دکترا داریم اونم تو این تیراژ
یا مثل بقیه برای فرار از سربازی و کار و ....
الان یک حلقه در کشور ما ایجاد شده که در اون همه دارن درس میخونن که برن درس بدن
با این وضعی که داریم دکترا خوندن فقط وقت تلف کردنه!!!!
تابناک جان؛ اگر به فرض محال زور شما برسد و کسانی را به زور به دانشگاه ... تحمیل کنید؛ در حالیکه استادی که باید همان فرد را فارغ‏التحصیل کند اصلا دانشجو را نحواهد آن وقت شما فقط دانشجو را بدبخت کرده اید. دلیلش ساده است؛ استاد مسئله‏ای به دانشجو می‎دهد که دانشجو نتواند به نتیجه برساند (همان روز اول هم که این معلوم نخواهد شد) بعد از پنج سال خیلی راحت ما با دانشجوی دکتری سروکار داریم که هنوز هیچ کار نکرده و اصلا هم نمی‎داند چکار کند(!) بعد مجبور است با حداقل نمره دفاع آموزشی کند و بعد عمرا جایی شغل پیدا نماید! پس لطف کنید اگر قصد تاثیر گذاری دارید از راه تعامل وارد شوید نه فشار!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
این دوستمان به یک نکته دقیق اشاره کرده ولی منظورش را با الفاظ مناسبی بیان نکرده.

کاشکی کسانیکه در این مورد اظهار نظر میکنند با عمق موضوع اشنائی بیشتری داشتند.
دانشگاه تهران به شدت از سوی مسئولان آن در حال ضربه خوردن است. چون مسئولان این دانشگاه یک پیله غرور و نخوت را دور خود پیچیده اند و این مانع از آن می شود که نگاه واقع بینانه ای به توانمندی های داوطلبان داشته باشند. این یکی از دلایل تنزل سالانه سطح کیفی و علمی دانشگاه است. دومین مشکل که مسئولان و اساتید دانشگاه عامل آن هستند هیچ دانشگاه شهرستانی را قبول ندارند و وقتی که دوطلبی تحصیل کرده دانشگاه های کوچک باشد، قبل از مصاحبه تکلیف او را مشخص کرده اند. و هر چه داوطلب از توانایی خود بگوید، گوش شنوایی وجود ندارد. مسئله بعد، الویت مصاحبه کنندگان جذب مربیان هیات علمی خود دانشگاه برای مقطع دکتری است که این به شدت شانس سایر داوطلبان را کم می کند.
من معتقد هستم که اساتید پیر و فاقد توان جسمی و روحی کافی و واجد تجربه وافی، که تعداد شان در دانشگاه تهران بسیار زیادتر از سایر اساتید هستند، فقط می توانند مشاوران خوبی برای مسئولان باشند. و لازم است که هر چه زودتر به افتخار باز نشستگی نائل شوند.
دانشگاه تهران باید از پیله غرور خود خارج شود و بپذبرد که دانشگاه تهران متعلق به کل ملت ایران است.
اینا انیشتن رو هم رد صلاحیت میکنن....!!! ........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
برعکس
احتمالا انیشتین نمره آزمون نمیاره
چون موقع درس خوندن برای آزمون داشته تحقیق میکرده
بنده به هنوان یک استاد دانشگاه، شخصا با روش گزینشی که سازمان سنجش در پی گرفته مخالف بوده و آن را عین بی عدالتی میدانم.
در دانشگاه ما حتی افرادی که به مصاحبه دعوت شده بودند، و امتیاز آنها نیز در مرحله آزمون نیمه متمرکز بالا بود و در مصاحبه نیز امتیاز بالایی آوردند، نه از دانشگاه ما و نه از هیچ دانشگاهی قبول نشدند.
این ادعا که وزن مرحله مصاحبه بالا بوده و سبب اعتراضات شده را صرفا یک ادعا می دانم برای سرپوش گذاشتن در مورد اشتباهات زیادی که سنجش در چند سال گذشته انجام داده است.
متاسفانه در مملکتمون هیچکس در جای خودش نیست. اساتیدی که غیرمنصفانه به داوطلبی نمره غیرعادلانه صفر می دهند سرنوشت او را تغییر می دهند. اگر به آخرت اعتقاد داشته باشند بر خود خواهند لرزید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دوست عزیز نمره صفر به یک داوطلب به معنی بی صلاحیتی و عالم نبودن وی نیست.

امسال بنده با 15 نفر مصاحبه کردم که حسب قانون فقط اجازه داشتم یکی را انتخاب نمایم. با هیچکدام هم آشنائی قبلی نداشتم و تلاش داشتم مناسب ترین ( با تاکید مناسبترین ) فرد را انتخاب نمایم . با سیستم موجود راهی بجز اینکه بهترین فرد نمره بالا و یک یا دو نفر هم بعنوان رزرو نمره پائین تری بگیرند و مابقی هم در واقع تناسب رشته و علاقه با استاد مربوطه ندارند و مردودند حالا در مقام کمی و نمره به این افراد باید چه نمره ی داد ؟
اوریا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
چرا صفر؟!! درسته نشانه بی صلاحتی نیست نشانه غرض ورزی و بی انصافی و خدانشناسیه . با روند که اساتید دانشگاه ها بخصوص تهران پیش گرفتن به سوی بی سوادی ودر جا زدن در علم و شاید هم پس رفت می رویم. بعضی اساتید که می ترسن جایگاهشون رو از دست بدن نخبه ها رو رد میکنن چون خودشون بار علمی ندارن.
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
استاد عزیزی که میفرمایید 14 نفرو رد کردم و فقط اجازه داشتم 1 نفرو انتخاب کنم ، کجا گفته که شما حق انتخاب داری ؟؟؟ اگه قراره شما انتخاب کنی دیگه آزمونو وردارین آیتمهای مصاحبه هم جمع بشه و خودتون اعلام کنین نظر شخصی استاد ملاک اول و آخره تا این بنده خداها الکی خودشونو اذیت نکنن...
به نظر من این سیستم جدید داره به سمت بی سواد پروری پیش میره. نه سیستم قبلی درست بوده ونه این سیستم. آزمون دکتری نباید فقط بر اساس رابطه و یا صرفا خوندن بشه که. فردا همین دانشجو استاد مملکت می شن ولی دریغ از تجربه تحقیقاتی، علمش فقط در حد کتاب و جزوه های طراح سوال ها بیشتر نمی شه.
پیشنهاد من اینه که با توجه به سیستم جدید موقع ثبت نام همه داوطلبین سابقه پژوهشی شون را رو سایت سازمان سنجش آپلود کنن. برا هر رشته ای چند تا هیات داور بشینن به سوابق پژوهشی نمره بدن، بعد این امتیاز با نمره داوطلب در آزمون کتبی جمع بشه و در نهایت رتبه نهایی اعلام بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
نمی شود عزیز دل؛ برای اینکه استادی که باید پنج سال یک دانشجوی دکتری را بپروراند باید (الزاما) راضی و خوشنود از این کار باشد؛ با زورچپون کردن فقط زندگی دانشجو را به بازی می‏گیرید. ظاهرا دکتری قبول می‎شود؛ باطنا بدبخت می‎شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
شرط میبندم دانشجوی دکترا نیستین
لطفا اسامی اشخاصی را که تایید شده اند بررسی کنید ببینید احیانا از خواص نبوده اند .
مثلا مسئولین ، فرزندان آنها ، وابستگان سببی و نسبی و دوستان و آشنایان و همکارانشان .
و در نهایت سوابق علمی آنها .
فکر میکنم از این طریق جواب سوال را پیدا می کنید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
اخوی نظر شما شاید تو بورسیه ها درست باشه! اما تو کنکور ذکتری واسه تهران از این حرفا نیس!!
جو الکی نده
بابا جمع کنید بساط........................... دکترا که کنکور سراسری نداره هیچ جای دنیا! فردا همه دانشگاه آزادی ها هم دکتر میشند چرا توی رشته پزشکی ظرفیتو زیاد نمی کنید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
بنده خودم فارغ التحصیل دانشگاه دولتی در دو مقطع لیسانس و فوق لیسانس هستم و دانشجوی دکتری دولتی اما فکر می کنم طرز تلقی شما از فارغ التحصیلان آزاد کمی آپارتایدگونه است. در بین دانشجویان آزاد هم باسواد زیاد هست عزیز من
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
من لیسانس دانشگاه آزاد گرفتم فوق لیسانس هم با معدل 18.6 از داشگاه امیر کبیر گرفتم تا قبل از اینکه بیام امیر کبیر فکر میکردم چه شق القمری میکنند این دانشجوهای دولتی ....ولی بعد فهمیدم اینا همش یهجور انحصار طلبی محض هست والا بچه های آزاد به دلیل انگیزه ای که دارند بسیار بهتر در مقاطع بالاتر عمل مبکنند
عجب دانشگاه خوبى است اين دانشگاه آزاد كه امكانات و فرصت تحقيق به دانش پژوهان ميدهد. دانشگاه تهران اگر هم امروز اسم و رسمى برايش مانده يادگاريست از گذشته هاى دور و از اين دانشگاه فعلا انگار هيچ آبى گرم نميشود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
نمی دانم اگر این دانشگاه تهران مربوط به گذشته است، چرا بالاترین رتبه بین المللی را در بین دانشگاه های کشور را دارد (بر اساس نظر سنجی های بین المللی)!؟ ضمناً نمی دانم چرا همه دلشان می خواهند بیایند این دانشگاهی که هیچ آبی از آن گرم نمی شود!؟
گربه دستش به گوشت نمی رسید، می گفت پیف پیف بو می ده!!!
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
اره دیگه انگار فقط همین یه دونه دانشگاه توی ایران هست که ملت بخوان واسش خودکشی کنن.ناشناس عزیز لطفا مودب باش یعنی چی گربه دستش به گوشت نمیرسه....
هر جا که میشه حرف از دانشگاه تهرانه بهترین اساتید روهم که دارن.این حسینی بای هم که راه میره و از دانشگاه های تهرانی گزارش تهیه میکنه انگار اصلا دیگه توی کشور دانشگاه نیست.این همه تبعیض.......
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
عزیز تو که دستت به گوشت رسیده و رفتی دانشگاه تهران چه گلی به سر این مملکت زدی
حتما سهمیه داشتی
...............
این قصه جذب افراد بورسیه در شریف هم هست
تابناک تحقیق کند
وزارت علوم دانشجویانی که بورسیه خارج کرده است را بدون اینکه پذیرش از دانشگاهی در خارج داشته باشند به عنوان دانشجوی دکتری به یک دانشگاه معرفی می کنند و در دانشگاه شریف هم این موضوع دیده شده است
به عنوان مثال در دانشکده مدیریت که پس از کش و قوس فراوان ۲ نفر ظرفیت روزانه در دفترچه سنجش قرار گرفت یک نفر هم مثلا بورس به دانشجویان اضافه شد
اصلا معلوم نیست تو این سازمان سنجش چی میگذره؟ تمام ازمونهایی که میگیره ابهام و اعتراض داره!!!!!!!!!!!!
من با روش قبلی در دکتری دانشگاه تهران پذیرفته شده ام. نه تنها دانشگاه تهران بلکه اثکر دانشگاه ترجیح می دهند که دانشجویان خود را در دوره دکتری بپذیرند دلیل آن هم این است که در دوره های پیشین روی این دانشجویان سرمایه گذاری کرده اند و دوره دکتری دوره بازدهی آنها است. حالا وقتی دانشجویی از دانشگاه دیگر وارد ای دانشگاه می شود چون با سیستم متفاوتی در دوره کارشناسی و کارشاسی ارشد آموزش دیده است عملا نمی تواند در دوره دکتری کارایی لازم را داشته باشد.
اگر وزن مصاحبه را كم كنن آخه با سه چهار تا درس كارشناسي و كارشناسي ارشد چه طوري ميشه صلاحيت داوطلب را تشخيص داد؟ پس فعاليتهاي پژوهشي چي ميشه؟ اون دانشجويي كه در دوران دانشجويي به صورت تمام وقت كار پژوهشي انجام ميداده با اون دانشجويي كه دنبال كار و درآمد بوده و فقط چند ماه آخر تحصيل، پايان نامه شا انجام داده نبايد تفاوتي داشته باشن؟
با سلام
بنده دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران بودم. معدل ارشد 18 و 13 صدم و فارغ التحصیل رتبه یک ورودی گرایش خودم و رتبه دو لیسانس بودم. دارای یک مقاله ISI و یک مقاله در کنفرانس بین المللی و دو مقاله در کنفرانس داخلی بودم.
نمره قبولی مصاحبه بنده را نیز برابر صفر زدن. برای اعتراض به دانشکده رفتم و درخواست بررسی مجدد داشتم که متوجه شدم هیچ راهی برای اثبات حرفم ندارم و در انتها بهانه این بود که با موضوع کار شما استاد با ظرفیت خالی نداریم ولی وقتی از استادم پرسیدم گفت دارای دو ظرفیت خالی می باشم.
راهی برای اثبات حرفهایم نداشتم. تنها فرد مصاحبه شونده در گرایش خودم بودم گه دارای مقاله ISI بودم و این نکته را به رئیس دانشکده مطرح کردم و در آخر دلیل آورد که داشتن ISI دلیل بر ارجحیت علمی نیست واین به نظر اساتید بر می گردد.
خواهشمند است این موضوع را پیگیری نمایید

با تشکر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
من هم با توجه به معدلم و اینکه دو مقاله چاپ شده داشتم در سهمیه استعداد درخشان می تونستم شرکت کنم. مدارکم رو حدود 1.5 ماه بود فرستاده بودم دانشگاه تهران. بعد از این مدت یه خانمی بهم زنگ زد گفت که شما اول 50هزارتومن به فلان حساب بریز و ما بعدش مدارکت رو بررسی کنیم! در عجبم که تو این مدت فقط منتظر این پول بودن که مدارک ما حتی نگاهی هم بهشون نشده؟!
منم پول رو نریختم و جالب اینکه خانومه دیگه حتی باهام تماس نگرفت!!!!
لطفا این رو درج کنید تا معلوم بشه که در این دانشگاهها واقعا چه خبره!
این خبرها رو که میشنویم از ادامه تحصیل و درس خوندن بیزار میشویم و انگیزمون کم میشه. کار خوب اینه که از همون اول که دیپلم گرفتی بری سر یه کار پردرامد و ثروت رو بر علم ترجیح بدی. دوستانی که بعد از دیپلم سراغ کار های آزاد نظیر معامله و ساخت و ساز مسکن رفتن الان هم ماشین و هم خونه از خودشون دارن ولی ما هنوز باید درسمون رو ادامه بدیم تازه درامدمون آخرش میخوان چه قدر بهمون بدن!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
پ ن پ میخواستی از علم به ثروت برسی؟؟؟
عزیز من تموم شد اون دوران
"یک دانشجوی دکتری بدبخت"
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
کاملاً با حرفت موافقم. دوره درس برای فارغ التحصیلان دهه 70 بود.
تازه خوبه این افراد متقاضی دوره دکترا هستن حالا تصور کنید ما دانشجوهای دوره کارشناسی چی کشیدیم تو این دانشگاه
این دانشگاهع با تکیه بر قدمتش چنان اکثر اساتیدش خصوصا اونایی که دارای سمتی هستن دارای تفرعن و نخوت هستن که جواب سلام دانشجو که هیچ حتی پاسخ همکار استاد مسن تر و با سوادتر از خودشون رو نمیدن
میدونم نظرم مثل همیشه منعکس نمیشه اما یه روز آه ما دانشجوایان سابق این دانشگاه دامن اساتیدشو میگیره
گروهی انحصار طلب که هیچ کسی رو قبول ندارند. هر روز هم در حال قدرنمند ترشدن هستند .در حال چیدن مهر هایی هستند که باعث تقویت جایگا هشون بشه
بنده کارشناس ارشد کامپیوتر هستم و بیش از 10 سال سابقه تدریس ، پژوهش و اجرای پروژه های نرم افزاری را دارم . به نظر من بررسی سوابق پژوهشی و علمی داوطلب دکتری باید بطور دقیق انجام شود تا از اعمال سلیقه در پذیرش یا عدم پذیرش داوطلب جلوگیری شود. تخصصی تر شدن آزمون دکتری می تواند به ارزیابی بهتر داوطلبان کمک کند. در کنکور سال 1391 که برگزار شد سوالات به هیچ عنوان متعادل و منطقی نبودند. کم شدن وزن مصاحبه در صورت تخصصی تر شدن امتحان کتبی می تواند روش مناسب باشد .
يكي از هم كلاسيهاي ما كارشناسي ارشد را در دانشگاه شيراز گرفته و جالب آنكه در آزمون كتبي رشته خود ش نمره اول شده ( فرهنگ و زبانهاي باستاني ) حال با توجه به اينكه دكتراي اين رشته فقط در تهران است جهت مصاحبه به تهران رفته ولي رد شده اند !!!!
جالب نمره اول رد شده !!!!
به نظر شما دانشجویی که یک مقاله علمی که واقعا ارزشی ندارد را در مجله isi پاکستانی که همشون با پول مقاله را چاپ می کنند، منتشر کرده باید امتیاز پژوهشی اش بالا باشد؟؟؟
اساتید این ژورنال ها را خوب می شناسند و شاید علت نمره صفر پژوهشی دلایلی مثل این موضوع باشد
سلام میخواستم بگم که ما که دانشجوی همین دانشگاه هستیم بهمون میگن بی سوادید وای به حال بقیه اینجا هرطور که کاسبیشون بچرخه عمل می کنند و به بهانه های واهی از قبیل اینکه من تایید نمی کنم ،اینکه فقط من میگم ، من بقیه را قبول ندارم و از این حرفها هر کاری که دلشون بخواد انجام میدن اسناد همه ی این حرفها هم موجود است
مسئولین محترم فقط به فکر ارائه امار مثبت هستند .دیگر کاری به واقعیت امر ندارند .متاسفانه این وضعیت مختص دانشگاه ها نیست .تمام ارکان جامعه دچار سهل انگاری شدهاند وهیچکس کار خود را با علاقه انجام نمی دهد درعوض توقعاتمان مطابق با کشور های سخت کوش دنیاست حتی بالاتر .اگر به همین منوال ادامه دهیم چند دهه دیگر یک کشور عقب مانده خواهیم داشت البته با امارهای بسیار عالی
آخه این همه دکترا میخوان چیکار کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
وقتی کار نیست میگن برو درس بخون تا صدای بیکارها نیاد!
کاری که با مدرک فوق لیسانس کردن با دکتری هم دارن می کنن.
این همه دانشجوی دکتری برای چی؟
کجا می خوان مشغول به کار بشن؟
یه سری از نزدیک به دانشگاه ها بزنید ببینید چه خبره. هر سال دارن افراد بی سواد بیشتری وارد دانشگا ها میشن (البته دانشجو های واقعی که جای خود).
یه نگاه به در دیوار شهرها بندازید بیشتر عمق فاجعه رو می بینید. عین کنکور کارشناسی همه جا زده آمادگی کنکور دکتری!!! اصلاً مسئولان می دونن وقتی به کسی مدرک دکتری می دن یعنی چی؟!!
همه جا کمیت نشانه خوبی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
دقیقا با نظر شما به عنوان یک استاد دانشگاه موافقم دوستان عزیز در وزارت علوم فقط به فکر کمییت هستند نه کیفییت و هر سال دانشجویان بی کیفییت در دانشگاهها در مقطع کارشناسی ارشد وارد می شوند ... با این رویه دور نیست که ما همین دانشجویان را در دوره دکترا هم بینیم..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
بنده هم با شما موافقم. بنده رئيس گروه برق يكي از دانشگاههاي آزاد هستم. هز روز افراد زيادي با ما براي استخدام مكاتبه مي كنند ولي ما ديگر ظرفيتي براي استخدام نداريم. به همين دليل درخواست كرديم فقط فارع التحصيلان دانشگاههاي زير 300 تايمز را در صورت نياز جذب كنيم.
بالابردن ضریب آزمون فقط به کیفیت پایین ورودی های دکترا منجر می شه. یه دانشگاه آزادی می آد با چند ماه وقت گذاشتن 4 تا درس می خونه و رتبش تو کنکور خوب می شه. من دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهرانم. سال گذشته که تازه مصاحبه درصدش بالاتر بود کلی دانشجو با سواد علمی زیر صفر از دانشگاه هایی پایین پذیرش شدن. تمام استادا هم شاکی ان. اگر سطح دانش آموختگان لیسانس دانشگاه های مختلف خیلی متفاوت نباشه، قطعا سطح دانش آموخته های ارشد متفاوته. این روند فقط منجر به این می شه که تتمه ی دانشجو های خوب دانشگاه ها هم به خاطر این کنکور برن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
احتمالا دانشگاه آزاديه از شما باسوادتره. چشاتو واكن
من هیئت علمی یکی از دانشگاه های معتبر ایران هستم. تا حالا چندین نوبت در مصاحبه ها شرکت کردم و واقعا بی عدالتی های زیادی در آن رخ می دهد.
یکی از دلایل رد کردن داوطلبان سهمیه آزاد در مصاحبه این است که مسئولان دانشگاه می خواهند ظرفیت پذیرش را پر نکنند تا بتوانند در درجه اول مربیان خود و سپس مربیان سایر دانشگاه ها (منبع درآمد خیلی خوب برای دانشگاه) را جذب کنند.
تابناک عزیز به یاد ندارم پیامی رو از بنده درج کرده باشد اما بعنوان یک عضو هیات علمی که مسئولیت مصاحبه تخصصی با معرفی شدگان را در رشته خود داشته ام نکاتی رو گوشزد می کنم.
1- روش اخیر وزارت علوم در پذیرش دانشجوی دکتری در هیچ جای دنیا مرسوم نیست. این توجیه که برخی ناعدالتی ها در دانشگاهها رخ می دهد دلیلی برای به افتضاح کشاندن این دوره و معرفی برخی کم سواد پرمدعا برای دوره دکتری نیست. اگر دفتر نظارت وزارت علوم با این دبدبه و کبکبه قادر به رسیدگی به شکایات نیست نمی توان این روش خنده دار و غیراستاندارد را برگزید. مثل معروف گنه کرد در .......
2- باید پذیرفت که در دوره دکتری توان علمی متقاضی یک شرط اصلی و تمایل یک استاد راهنما به راهنمایی وهدایت دانشجو یک ضرورت است. برخلاف رویه جدید پایه گذاری شده آنچه به خوبی توان و پتانسیل دانشجو را نشان می دهد مصاحبه تخصصی و عمومی با فرد است نه نمره آزمون کتبی که می تواندبا خطای بسیاری همراه باشد. بهترین دانشجویان ما کمترین نمرات را از آزمون کسب اخذ می کنند و برعکس.
3- اما آنچه بشدت نگران کننده است کیفیت بسیار پائین و سیر قهقرایی کیفیت علمی داوطلبان در طول سالهای گذشته است که تنها دلیل آن کمیت گرایی وزارت عالیه و تفکرات باورنکردنی و وحشتناک مدیران این وزارت خانه است. در دانشگاههایی که بدلیل تنگناهای مالی امکان هزینه کرد 100 هزار تومان برای یک دانشجو نیست چطور انتظار دارند که دانشجوی دکتری مهندسی وعلوم تربیت کرد. چرا تمامی رشته ها را با یک چوب می رانید.
متاسفانه باید گفت حرکت فعلی حرکتی بسوی پرورش و توسعه منگلیسم در کشور و پر کردن دانشگاهها ومراکز دانشگاهی از افرادی کم سواد و بی بضاعت به لحاظ علمی است. باید پذیرفتدکه در بهترین شرایط این کشور نیز به یک چهارم پذیرش های فعلی هم ندارد اما نمی دانم سیاست پشت پرده چیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
گل گفتی جناب استاد
بنده هم دانشجوی دکتری در یکی از بهترین دانشگاههای ایران و بهترین رشته ها هستم. واقعا من هم نمیدانم که اهداف پشت پرده این افزایش کمی چیست. آیا واقعا شیفت مشکلات است؟؟ مگر قرار نیست اینها فارغ التحصیل شن و کار و شغل بخوان از دولت؟؟؟
متاسفانه وضعیت بسیار اسفناک است حتی در تاپترین رشته ها.
از آن طرف من موندم که چرایی عطش بیخود جامعه برای تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری چیست؟؟ چرا هر کسی یک لیسانس میگیرد باید ارشد و بعدش دکتری هم بگیرد؟؟
مسئولان باید این امر را روشن کنند.
سادات
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
برادرسیاست پشت پرده این بود که به عنوان اسلامی کردن دانشگاه ها آنهایی را که می خواستند قبول کردند وبرای همین الان هم ضریب1را برای مصاحبه انتخاب کردند .اینقدرساده نباشید
شایان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
به نظر من شماها بیشتر به فکر به خطر افتادن موقعیت خودتون هستین...شما مشئول این نیستید که مشخص کنین این همه دکتر تو کشور میخان چیکار کنند.هر کسی حتی اگه سابقه درخشانی نداشته باز هم حق داره ادامه تحصیل بده اما به شرطی که بتونه خودشو ثابت کنه و نشون بده که واقعا میخاد کار کنه...گذاشتن فیلترهای سخت در پذیرش باعث نمیشه که سطح علمی بره بالا...چیزی که سطح علمی رو بالا میبره اینه که افرادی پذیرش بشن که واقعا به این نتیجه رسیدن که با فکر و هدف اومدن دکترا بخونن و واقعا میخان تلاش کنن...حالا شاید قبلا هم مقاله نداشته باشند یا معدلشون خوب نباشه ولی اونقدر انرژی و انگیزه دارند که از خیلی افراد دیگه بهتر کار میکنند. شما خودتون که در جریان هستین دوران دکتری زمان کار کردن مداوم است نه زمانی زیاد درس خوندن...کسی باید وارد بشه که اهل کار و تلاش باشه..
با سلام. به نظر من کلا ملاک های مصاحبه باید تغییر کنه. یکیش همین معدل...یه استاد امتحان رو سخت میگیره یکی آسون...من خودم و دوستام بخدا قسم تا میتونستیم میخوندیم اخرشم هیچی..اما کسانی بودند تو یه دانشگاه دیگه راحت 19 و 20 میگرفتند. من کلا تو ارشد 2 ترم درس تئوری داشتم ترم اولم نزدیک امتحان ها پدرم فوت کرد معدلم خوب نشد.
مقاله هم به نظرم باز هم ملاک خیلی مطمئنی نیست.اولا خیلی ها مقاله مال خودشون نیست و فقط اسمشون توشه. ثانیا به هر حال شاید کسی تحقیق زیادی بکنه اما به نتیجه نرسه....
در رشته های فنی که خودم هستم به نظر من بهترین ملاک در کنار آزمون برابر ...تسلط نسبی به زبان...داشتن روحیه و اشتیاق تحقیق ...داشتن خصوصیات اخلاقی و رفتاری خوب...و تسلط به علوم و پیشرفت های روز است.
به نظر من باید حتی به کسانی که در مقاطع قبلی سابقه درخشانی نداشته اند نیز باید فرصت جبران داد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
آقا اینقدر زور نزن بیایی دکتری بعدش که اومدی میگی چه غلطی کردیم. چون اگر ارزشیم داشت با این سیستم تولید انبوه ظرف 2 3 سال اینده با فارغ التحصیل شدن خیل عظیم دکتراهای بیکار که حداقل 4 سال عمرشون رو گذاشتند و انتظاراتشون بالاتر رفته بی ارزش خواهد شد. آگهی توی روزنامه میزنن با کمترین حقوق دکتری میره تازه اگه کاری باشه
اقایون و خانمها همتون سرکارید
من الان رو ساله که دکتری گرفتم اما هنوز بیکارم
برید دنبال پول
بی خیال علم
در جامعه ای که حقوق یک آبدارچی از حقوق یک استاد دانشگاه بیشتره
علم به چه درد می خوره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
کجا حقوق آبدارچی بیشتره؟! خوب مدرکته بذار دم کتری فعلاً حقوققه رو بچسب!؟
تابناک عزیز
1- به نظر شما آیا درست است که سازمان سنجش، نظر داوطلبین را ملاک عمل قرار دهد و به نظر اساتید دانشگاه توجهی ننماید؟!!! لزوماً نظر داوطلبین به نتیجه مناسب ختم نمی شود زیرا هر داوطلب تنها و تنها به فکر قبول شدن است و هر مانعی بر سر راهش را نمی پسندد. به عنوان مثال اگر از داوطلبان در مورد پذیرش تمام شرکت کنندگان در آزمون، نظر سنجی شود، صد درصد نظر موافق دارند! یا به عنوان مثال اگر قرار باشد سازمان سنجش سوالات آزمون را با نظر داوطلبین طرح نماید! چه خواهد شد؟!
2- متاسفانه آزمون کتبی دکترا اصلاً تخصصی نیست و نمی تواند ملاک عمل باشد. به عنوان مثال در رشته زمین شناسی که در مقطع دکتری بالغ بر پنج رشته تخصصی دارد، بسیاری از داوطلبین در رشته های غیر مرتبط که هیچ آشنایی با آن ندارند، حائز رتبه برتر می شوند و پا به مرحله مصاحبه می گذارند. به عنوان مثال وقتی که داوطلبی با مدرک ارشد پترولوژی (یکی از رشته های زمین شناسی) در مصاحبه رشته زمین شناسی مهندسی (یکی دیگر از رشته های زمین شناسی و بی ارتباط به رشته پترولوژی) شرکت می‌کند، در حالیکه الفبای این رشته را نمی داند و کوچکترین کار پژوهشی در این تخصص انجام نداده است، آیا این داوطلب می تواند در مقطع دکتری رشته زمین شناسی مهندسی پذیرفته شود؟!!!
3- در ارتباط با این جمله در متن ("انگیزه فردی" و "موضوع مورد علاقه برای رساله"(!) به اندازه ای شخصی و سلیقه ای هستند که قابلیت ارزش داوری ندارند") بیشتر تحقیق و تامل کنید. می‌توانید حتی اگر به اساتید داخلی اعتماد ندارید از برجسته ترین اساتید خارجی در ارتباط با اهمیت موارد ذکر شده در پذیرش دانشجوی دکتری تحقیق کنید. دانشجویان عزیزی که به دنبال اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی هستند، اهمیت این موارد را به خوبی می‌دانند.
4- اصول علمی و پژوهشی دارای معیارهای بین المللی بوده و ارتباطی با کشور و دانشگاه و غیره ندارد. پس تفاوت شرایط کشور ما با شرایط دیگر کشورها، دلیل موجهی برای پیروی نکردن از اصول شناخته شده علمی و پژوهشی نیست.
لطفا یک طرفه به قاضی نروید. توجه کنید که دکترای تخصصی PhD بالاتر مرتبه علمی است. گزینش و تشخیص شایستگی افراد برای ورود به این دوره باید علمی تر و دقیق تر از این امتحان کتبی که برگزار می شود باشد.
داشتن دانش کافی از رشته موردنظر در دانشگاهها پس از گذراندن واحدهای درسی با آزمون جامع مشخص می شود.
ولی یک فرد داوطلب ورود به این مقطع علاوه بر این باید استعداد پژوهشی هم داشته باشد. و مرجع تشخیص این امر استادی است که قرار است حداقل چهار سال با این فرد کار کند.
یک نمونه از روش اشتباه وزارت علوم در این روش گزینش نیمه متمرکز دانشجوی دکترا را در اینجا ذکر می کنم.
برای تکمیل ظرفیت یک نفر دانشجوی رشته مهندسی برق با گرایش مخابرات-میدان، شش نفر به دانشگاه معرفی می کنند. روز مصاحبه فقط یک نفر آن هم با گرایش قدرت (بدون کوچکترین دانشی از رشته جدید و بدون هیچ سابقه پژوهشی حتی در رشته خودش) برای مصاحبه حاضر می شود و ...
خودتان قصاوت کنید!
به عنوان یک عضو هیات علمی که در دو سال گذشته با تعدادی از داوطلبان ورود به دوره دکتری مصاحبه نموده ام، اذعان می نمایم که ارتباط ضعیفی بین نمرات امتحان کتبی و سواد و معلومات افراد معرفی شده وجود دارد. بسیاری از آنان حتی مقاله هم دارند، به هر طریقی که بر ما پوشیده است، اما سواد کافی ندارند. یکی از این عزیزان که سه مقاله داشت معنای کلمات بسیار ساده ای مانند equal را نمی دانست و نتوانست از پس ترجمه جملات بسیار ساده انگلیسی بر آید. در مقابل، برخی از توانمندترین فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد که صاحب مقالات و تالیفات "واقعی" بودند و می توانستند از پس تحقیقات دوره دکتری بر آیند، یا مجاز به انتخاب رشته نشده و یا مجاز شده ولی به دانشگاهها معرفی نشده اند. نکته مهم دیگر اینکه ممکن است فردی عموما باسوادتر از بقیه و دارای نمره کتبی بالاتر باشد ولی در زمینه تحقیقی استاد راهنما حائز معلومات و توانایی های کافی نباشد. باید بپذیریم که ورود دانشجوی ضعیف دوره دکتری قبل از همه به ضرر استاد است. همچنین افزایش بیش از حد ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری نیز مزید بر علت شده است. بنابراین اشکالات نظام پذیرش فعلی بسیار بیشتر از نظام قبلی است و اینجانب به عنوان فردی که به هیچ عنوان حق الناس و نتیجه زحمات حداقل 25 ساله یک فرد را فدای سلایق شخصی نمی کنم اعتقاد دارم افزایش سهم نمره امتحان ورودی و کاهش سهم نمره مصاحبه از یک سو و افزایش یکباره تعداد دانشجویان دکتری بدون فراهم آوردن زیرساخت های حداقل برای این دوره از سوی دیگر لطمات جدی به دوره های دکتری وارد خواهد کرد.
این مساله دغدغه همه ما پشت کنکوریهای دکتراست. از یک سو معتقدیم مصاحبه اگر عادلانه باشد و به گزینش افرادی خاص منجر نشود حقا سطح علمی دانشگاه را بالا خواهد برد. از سوی دیگر از نزدیک شاهدیم در مصاحبه تمام گزاره های علمی نادیده گرفته شده و صرف آشنایی داوطلب با اساتید پذیرش صورت می گیرد. این شرایط تا حدودی ما را از ادامه تحصیل در دوره دکترا دلسرد میکند. سوالی که همیشه ذهن مرا در بحث کیفیت علمی دانشجویان مشغول می کند اینست که مگر ما تربیت شدگان همین دانشگاهها نیستیم؟
با سلام
خواهشمند است در مورد پذیرش دانشجوی پولی در مقطع ارشد علوم پزشکی توسط وزارت بهداشت گزارش تهیه کنید.
*آیا این امر در جهت عدالت آموزشی است؟
*آیا انصاف است من و امثال که اختلاف اندکی برای قبولی در نیمسال اول داشتیم بخاطر نداشتن توان مالی پرداخت شهریه کلان یمسال دوم 1 سال از ارشد و به تبع دکترا و کلا زندگی عقب بمانیم؟
آیا اینکار هدفی غیر از سرکیسه کردن مردم دارد؟
و اینگونه است که همواره باید از کسانی که باباهشون پول دارن عقب بمانیم...
با تشکر

جزئیات ثبت نام دانشجوی پولی در ارشد پزشکی/ اعلام ظرفیت پذیرش
دکتری نباید مدرکی باشد
باید تخصصی و علمی باشد.
آخه این همه دکترا میخوان چیکار کنند
اول اینکه نظر دانشجئ در نحوه آزمون گرفتن اصلا مهم نیست چون دانشجوها دنبال راحترین راه هستند.
دوم اینکه مشکل ما اینه که تعداد متقاشی ها خیلی زیاد است هنوز خیلی ها نمی دونند چرا می خوان دکتری بخونند اصلا بعا دکتری چه می خواهند انجام بدهند چون بعد از پان هم مشکا کار پیدا کردن دارن.
این مشکلی است که متاسفانه هر کدام از ما با ورود به دوره بعد حل پان را به تا خیر می اندازیم
اگر تب دکتری رفتن کم بشه ان وفت افرادی که واقعا علاقه دارن دنبال تحصیل می روند و دیگر پارتی بازی و پازمون های انچنانی مطرح نخواهد بود
مشکلات کشور ما انقدر زیاد هست که در کنار دکتری به تعداد زیادی فوق لیسانس هم نیاز باشه
توصیه من به عنوان کیب که تازه دکتری گرفته اینه که دنبال گرفتن مدرک نروید برید از الان دنبال کاری که مفید باشه
در کشور ما به دلیل تقاضای زیاد برای ادامه تحصیل در بین جوانان( به دلایلی همچون بیکاری، صنعت ضعیف، پژوهش و تحقیقات صرفا روی کاغذ و برای آنطرفیها، اهمیت ندادن مسولان محترم به پتانسیلهای جوان کشور و هزاران مورد دیگر)و کمبود دانشگاههای معتبر و اساتید(لازم به ذکر است که وزارت علوم اگر درست می گوید و در جهت پیشرفت قدم بر میدارد آمارهای الکی از جذب هیئت علمی ندهد، تابناک این را هم پیگیری کن)فیلتراسیون اولیه برای پذیرش دکترا از بین خیل عظیم شرکت کنندگان اجتناب ناپذیر است. به نظر بنده این هم خیلی ساده است و خود آقایان بهتر از من و شما میدانند و این فیلمها فقط برای انتخاب برخی از آقازاده ها و نور چشمی هاست. راه حل:: همه داوطلبان فعالیتهای پژوهشی خود را به سازمان سنجش بفرستند و امتیازدهی توسط اساتید مرتبط (بدون دانستن نام داوطلب) صورت گیرد (مانند آیین نامه ارتقا خود اساتید در دانشگاه) به اضافه نمره آزمون کتبی و در نهایت پذیرش بر اساس نمره نهایی. در ضمن موارد و امتیازات پژوهشی از سوی سازمان سنجش قبلا اعلام شود تا هر داوطلب با مسیر لازم برای قبولی آشنایی کامل داشته باشد. در ضمن در خود آزمون کتبی نیز منابع و مراجع به درستی مشخص شده و اساتید را مکلف به طرح سوال از آن منابع مشخص نمایند نه اینکه هر استاد بنا به سلیقه خود سوال طرح نماید و داتشجویان در انتخاب منبع مناسب گیج بمانند.
با تشکر و به امید گسترش عدالت در جذب دانشجویان دکتری برای ساختن ایرانی آباد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
در اینکه آمر جذبی که وزارت علوم میدهد بشدت دروغین است شکی نیست.
متاسفانه همه این آمار را باور کرده اند.
تابناک لطفا این مورد را پیگیری کنو به خدا آمار جذب و نیازهای جذب دانشگاهها دروغین است.
بنده یک استاد در رشته فنی هستم که دانشجوی دکتری دارم. دکتری مقطعی است که در آن پژوهش در سطح عالی صورت میپذیرد و نیازمند دانشجو و استاد قوی و هم سطح و موضوع بروز است و اگر یکی از سه ضلع این مثلث بلغزد خروجی مطلوبی نخواهد داشت. مهمترین اصل دیگر در دکترا تعامل تنگاتنگ بین استاد و دانشجو است و این نیازمند شناخت قبلی استاد از دانشجو و اثبات توانایی های دانشجو است. حال قضاوت کنید که مثلا یک دانشجوی دانشگاه سطح پایین بصورت تصادفی (مثل خواندن جزوه دانشگاه خاص) رتبه 3 بیاورد و در دانشگاه خوب قبول شود!!!! انتظار دارید خروجی چه خواهد بود؟؟؟ پس بنظرم چنین کنکورهایی فقط به پایه های علمی کشور آسیب میزند و در دراز مدت مجبور به برگرداندن آن به حالت قبلی خواهند شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
استاد فقط ضلع مربوط به دانشجو رو می بینید؟ آیا در ضلع اساتید هیچ مشکلی نمی بینید؟ یا ضلع موضوعات قابل قبول و مفید دیگه مشکلشون حل شده؟ انصافا اگر به سطح سواد اساتید در کشور بخواهید نمره دهید، چند خواهید داد؟ از 100.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
بصورت تصادفی، مثل خواندن جزوه دانشگاه خاص!!!! ممنون از درک بالای شما!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
شما به عنوان يك استاد نمي دونيد كه الزاما دانشجوي يك دانشگاه پايين دانشجوي بدي نيست!؟
همينطوري قضاوت مي كنيد؟
شماها رو كي فرستاده اونجا!؟
من از داوطلبان شرکت در آزمون دکتزی (روانشناسی تربیتی ) هستم در اطلاعیه جدید 9/9/91 سازمان سنجش در بند 8 آمده است : (- كدرشته امتحاني 2133 (مجموعه روان‌شناسي) از گروه آزمايشي علوم انساني، شامل گرايش‌هاي: «روان­شناسی عمومي، روان‌شناسي باليني، روان‌شناسي سلامت، روان‌شناسي تربيتي» مي‌باشد.)
حال آنکه روانشناسی تربیتی با کد ثبت نامی 2125 وجود دارد و هیچ توضیحی در خصوص حذف این کد نیامده است و از طرفی روانشناسی تربیتی به عنوان یکی از گرایشهای محموعه روانشناسی با کد 2133 ذکر شده که با عث سردرگمی داوطلبان می شود
و ما نمی دانیم برای شرکت در رشته روانشناسی تربیتی کد 2125 را بزنیم ویا در اطلاعیه جدید 2133؟
اگر کد 2133 صحیح هست چرا کد 2155 حذف نشد؟ و اگر کد 2155 درست است چرا رشته روانشناسی تربیتی جزء گرایشهای 2133 آمده؟
معلومه تعداد کسانی که قبول نشدن خیلی بیشتره... پس باید هم انقدر داد و قال شنیده بشه... کدوم استاد از دانشجوی دکترای قوی بدش میاد ؟!
با سلام
......................... من دانشجوی ارشد این دانشگاه هستم و البته قصدی برای ادامه تحصیل در ایران هم ندارم که شور دکترا را بزنم. برخلاف نظر شما بسیاری از دانشجویان به قول شما ممتاز (رتبه ی کنکور هیچگاه نشان دهنده ی ممتاز بودن نیست) امسال در دانشگاه تهران پذیرش گرفته اند و ذکر چند مورد انگشت شمار جفاست. امسال دو مورد از همین ممتازها در رشته ی ما و با استاد اینجانب پذیرفته شده اند اما. اما از آنجا که دانش آنها هیچ رتباطی با تخصص استاد گرامی ندارد متاسفانه این دو نفر علاوه بر گذراندن دروس دکترا باید به عنوان مستمع آزاد سر دو کلاس ارشد و حتی !!! حتی سر یک کلاس کارشناسی تشریف ببرند تا شاید بعد از 2سال تازه به اندازه ای شوند که بتوانند به عنوان یک دانشجوی دکترا با استاد پایان نامه شروع کنند. لطفا با رعایت عدل و درنظر گرفتن موارد فراوان دست به نقد بزنید.
این روش یعنی مشکلو به جلو هل دادن.به تاریخچه کنکور و داوطلبان نگاه کنید.وقتی که حجم زیاد دانش آموزان به کنکور سراسری رسید و تقاضای مردم و افکار عمومی به برداشتن یا افزایش تعداد پذیرفته شدگان رفت، خوب بهترین راه برای مسئولان وزارت علوم چی بود. افزایش پذیرفته شدگان و هل دادن مشکل به جلو، دوباره همین مشکل به کارشناسی ارشد و حالا هم دکتری رسیده. مشکل اینه که اونایی که ایران با سایر جاهای دنیا مقایسه می کنن به این توجه نمی کنن که در بقیه دنیا اگه نگیم مدرک تحصیلی در انتخاب شغل بی تاثیره، لااقل کم تاثیره و صرف مدرک تحصیلی جای خودشو به تجربه کاری داده. در صورتی که در کشور ما این طور نیست.اساتید به این نکته توجه کنن.
نظام آموزش عالی ایران مریضه و مثل همه ی حوزهها از جمله اقتصاد، فرهنگ،سیاست نیاز به بازنگری داره. البته بر اساس تجربه ای در این مدت تحصیل در دانشگاه ها کسب کردم این نکته برای من روشن شد که تفکر غالب اساتید دانشگاه هادر پذیرش مقطع دکتری پذیرفتن دانشجویان هم فکر و هم خط با اونها است چراکه نسل جدید نسبت به نسل اون ها حداقل از لحاظ حفظیات قوی تر هستن و این امر رو خطری برای خودشون می بینن.
در مطلب فوق دو نكته به نظر من نياز به توضيح دارد. نخست اينكه اگر 85 درصد داوطلبان خواهان كاهش اثر مصاحبه هستند؛ لازم است ابدانيد كه 100 درصد داوطلب كنكور سراسري خواهان حذف كنكور و ورود بدون دردسر به دانشگاه هستند. بنابراين از دانشگاه تهران يا هر دانشگاه ديگري انتظار نداشته باشيد به خواست اين حجم از داوطلبان مصاحبه را لغو كنند.
نكته دوم درباره نظر هيات ممتحن در 6 بندي است كه هاي لايت كرده ايد. هيات ممتحن يكنفر نيست و براي نمره دهي خود ملاك هاي قابل اتكايي دارند. مثلا اگر نمره مقاله از صفر تا يك تعيين شده است روش نمره دهي به يك مقاله خاص معمولا بر اساس رتبه كنفرانس يا مجله صورت مي گيرد. مثلا كنفرانس هاي ملي را نمره يك و كنفرانس هاي منطقه اي را 0.5 ، كنفرانس هاي دانشجويي را 0.25 و كنفرانس هاي بدون داوري را صفر در نظر مي گيرند. اغلب دانشگاه ها هم قبل از برگزاري آزمون يك چارت نمره براي اينكار دارند.
در ايران يكي از ملاك هاي پذيرش دكتري چاپ دو مقاله علمي-پژوهشي در مجلات معتبر است از اين رو اساتيد سعي مي كنند دانشجويي را انتخاب كنند كه قادر به انجام تحقيق با كيفيت و ارائه آن است. طبيعي است كه دانشجويي كه در رزومه خود مقالاتي داشته باشد، بيشتر نظر اساتيد را جلب خواهند كرد. زيرا از نشان دهنده اين است كه وي توانايي مذكور در انجام پژوهش و توليد خروجي قابل چاپ را داراست.
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
شما فقط دادن نمره صفر به کسایی که دارای چندین تحقیق و مقاله ISI دارند رو برای من تحلیل کن همه حرفاتئ قبول میکنم .
به نظر من کاری که سازمان سنجش جدیدا برا آزمون دکترا شروع کرده و ضریب آزمون کتبی رو بالا برده قابل تحسینه.
اون دوستانی هم که مخالف شکل جدید برگزاری آزمون دکترا هستند باید بدونند که ما تو همه دانشگاه های کشور مقطع دکترا نداریم و تا سال قبل متاسفانه اکثر دانشگاهها دانشجویان خودشونو برا مقطع دکترا می پذیرفتند و این امر مغایر با عدالت آموزشی بود ... من به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی از این اقدام سازمان سنجش نهایت تشکر رو دارم.
با سلام به این خبر در خصوص اهمیت مصاحبه در دانشگاه های معتبر توجه کنید!
دانشجویانی که در آستانه پذیرش در دانشگاه آکسفورد یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان هستند معمولا سعی می‌کنند به شدت در عرض چند روز سطح دانش خود را بالا ببرند ولی زمانی که با سوالات عجیب مصاحبه ورودی دانشگاه آکسفورد روبرو می‌شوند، متحیر و متعجب باقی می‌مانند.
به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سوالات مصاحبه دانشگاه آکسفورد مشابه سوالات آزمون‌های شفاهی سایر دانشگاه‌ها نیست که نیازمند ارایه رزومه علمی و غیره باشد، بلکه داوطلبان تحصیل در دانشگاه آکسفورد معمولا با سوالاتی از قبیل «چرا پوست حیوانات خط دارد؟» و یا «چرا انسان‌ها دو چشم دارند؟» و یا سوالاتی نظیر «آیا فهم شعر باید سخت باشد؟» روبرو می‌شوند.
یکی از مسوولان دانشگاه آکسفورد در این باره می‌گوید: نوع و چیدمان سوالات مصاحبه در این دانشگاه را افراد خبره تهیه و تعیین می‌کنند.
وی اضافه کرد: هدف این سوالات این است که شخص مصاحبه شونده را به فکر وا دارد نه اینکه وی را مجاب به انتقال اطلاعات کند.
وی همچنین اعلام کرد: دسترسی دانشجویان به منابع مختلف نیز از دیگر علت‌هایی است که باعث می‌شود سوالات کمتر جنبه علمی داشته باشد به این معنا که درباره شکسپیر در دنیا منابع و نگرش‌های مختلف وجود دارد و ارایه آن می‌تواند در تکمیل مطالعات پیرامون شکسپیر کمک‌کننده باشد.
از دیگر سوالاتی که امسال در دانشگاه آکسفورد از مصاحبه شونده‌ها پرسیده شده است و می‌تواند جالب توجه باشد این است كهچرا توت‌فرنگی و کفش‌دوزک هر دو قرمز هستند؟
چه جالب؛ یعنی عده‏ای فکر می‏کنند با زور می‏توان آقای یا خانم x را دانشجوی استاد y کرد. این وسط حرمت استاد و دانشجویی (که ظاهرا باید از طرف دانشجو بیشتر رعایت شود) هم با امر سازمان سنجش از بین برود مهم نیست! فقط ما وارد دوره‏ی دکتری بشویم همین بس است.
خوش به حال دانشگاه هاوائی که نه کنکور داشت نه هیچ گیر دیگه وفقط ..... نیاز داشت وبس
خدا رحمت کنه دست اندر کاران تابناک رو خدا خیرشون بده که دارن اینطوری پیگیری میکنند...
در مورد کاهش هزیته شبانه دکتری دانشگاه تهران 45 الی 55خواهشمند است پیگیری فرمائید.خواهش می کنم
من سعی میکنم که دانسته های خودم را در رابطه با آزمون دکتری تشریح کنم و قضاوت در مورد عرایض من به عهده خود شماست. من سعی در رد و قبول هیچ روشی را ندارم. و هیچ پیشنهادی را هم ندارم. در آزمون کتبی عده ای از دوستان به صورت دست جمعی شرکت میکنند. بدین صورت که هر کدوم از اونها درس خاصی را بر عهده میگیرند و تست ها را حل میکنند لذا تمام وقت خود را صرف جواب دادن به سوال یک یا دو درس میکنند و سپس پاسخ ها را با هم عوض میکنند. اکثر این دوستان نیز رتبه های برتر میشوند. ولی با تقلب (تصور کنید کسی زبان را بالای 80 درصد بزند و بقیه داوطلبان 0 یا 10 درصد، خوب؟)
مشکل بدی این روش بعضی از اساتید که طراح سوال هستند و در هر رشته تقریبا مشخص اند سوالات را قبلا به دانشجویان خود یادآوری نمودند. به این دو ایراد عدم استاندارد بودن سوالات اضافه شود. اما در مورد مصاحبه، در این روش همه چیز وابسته به نظر اساتید هست. هر استادی یک دانشجوی خاصی را فارغ از سطح علمی آن انتخاب می کند و تمام. حالا بماند که این به خاطر رابطه، سفارش، خوشگلی و ... باشد. هیچ اعتراضی نیز مورد قبول نمی باشد. بلاخره هر کسی میتواند داوطلب را با یک سوال عجیب و غریب شگفت زده کند. و در نهایت نمره صفر به ایشان بدهد. و ایرادهای بسیار زیادی که می شود گرفت. نمی دانم چی روشی در ایران صادق است ولی این را میدانم که طی قرن حاضر روشهای حاضر موفق به تربیت استاد و محققین موفق در سطح کشور نشده است. چرا که با وجود این همه مراکز علمی و دانشجو پیشرفتی در کشور حاصل نشده است. بیشتر استاد دانشگاهها افرادی ........................ هستند لذا برای باقی ماندن در دانشگاه ها نیاز به افرادی مثل خود دارند و سعی می کنند در مصاحبه کسی که با انها مطابقت دارند را قبول کنند. خیلی مشاهده شده که افرادی که قبول شده اند از طرف دوست نزدیک استادی سفارش شده اند.
اما اتفاق خطرناکی که در حاضر در دانشگاه های ما در حال وقوع هست و آینده کشور را تهدید می کند دو چیز است.اول: به علت روش های خاص در پیش گرفته شده برای جذب دانشجوی دکتری و هئیت علمی، دانشجویان برای کسب مجوز ورود ریا را در پیش میگیرند. برای مثال دانشجویی که اصلا به موازین اسلام و انقلاب پایبند نیست خود را به صورت ریاکارانه به اسلام و بسیج میچسباند تا راهی به دانشگاه پیدا کند (به دانشجویان ............ و کسانی .................. مراجعه شود)
دوم: به علت اینکه روش جذب دانشجو هئیت علمی باعث ریاکار شدند داوطلبین شده است پس موفقیت و ورود به دانشگاه ها چهره واقعی آنها نمود پیدا میکند و ما شاهد هستیم که اساتید دانشگاه ها نه تنها .................به بلکه در دانشگاه به دنبال ............................
اساتید دانشگاه همه بیرون دانشگاه در حال تجارت هستند و به تحقیقات که وظایف انها نمی پردازند که می تواند در شرکت های مشاور و محیط های دیگر اساتید را بیابید که در ساعات اداری مشغول گرفتن پروژه های میلیارد هستند و جالب اینکه همین پروژه های با استفاده از امکانات دانشگاه ها و با استفاده از دانشجویان انجام می پذیرد. حوب دانشجو هم به علت احساس ظلم و عدم شجاعت برای مقابله با استاد فقط با داده سازی پروژه ها تمام میکند و در نهایت پروژه به درد مملکت هم نمی خورد. اگه اینطور نبود کشور تا حالا خیلی پیشرفت می کرد. من شاهد همه این موارد بودم و خیلی چیزهای دیگر نیز است .... وای به حال کسانی که به امید این اساتید و دانشگاهها هستند
گفتم نمیذاری تابناک تو فقط مدعی . هیچ وقت پیامای امثال بنده را که تو بطن مسائلی هستیم ....... نمی ذاری.
اگر می خواهید ببینید چرا باید مقالات ارزیابی علمی بشود و به مقالات چاپ نشده نمره یکسان داده نشود، کافی است یک سر به میدان انقلاب بزنید و ببینید چگونه مقاله خرید و فروش می شود. همچنین بد نیست فهرست مجلات سیاه وزارت علوم را که شامل مقالات کم ارزش هستند، ببینید. من خودم در همین آزمون دکتری با کسانی مصاحبه کرده ام که از مقاله چاپ شده خود هیچ چیز نمی دانسته اند! به عبارت دیگر با پول چاپ کرده اند.
پاسخ ها
فارغ التحصيل ارشد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
حرف شما صد در صد صحيحه. حرف اول و آخر تو گزينش دانشجو دكتري رعايت اصول اخلاقي توسط اساتيد و دانشجويانه و هيچ راه مطمئنه ديگه اي هم وجود نداره. متأسفانه اخلاق اين روزها كالايي ناياب بين همه طبقات اجتماعي جامعه ماست.
سلام،
چند نکته:
1- دوره دکتری يک دوره طولانی و شاگرد پروری است نه يک دوره برای کسب مدرک!
2- برای يک دوره طولانی تعامل بین استاد و دانشجو مهم است. تحمیل دانشجو به استاد، سه بازنده دارد: دانشجو، استاد و بيت المال
3- صفر يعنی عدم تطبيق شرایط دانشجو با گروه آموزشی و اساتید مربوطه. درک اش خیلی سخت نيست!
4- هيچ استادی از دانشجوی خوب بدش نمی آيد. قطعا در انتخاب خود به جهت گيری پژوهشی خود، توانايی علمی دانشجو و هماهنگی دانشجو با خود نظر دارد تا در کارش موفق باشد. آخرين استدلال می تواند اين باشد که فرد خاصی را به دلایل شخصی مد نظر داشته باشد. به راستی اين موارد وجود دارد ولی بسیار نادر است چون علاوه بر استاد يک گروه در اين مورد تصميم می گیرد.
5- امتحان محدود و غير استانداردنمی تواند خیلی در انتخاب موثر باشد. بهترين طريق اين است که افراد بر پايه سوابق کارشناسی و کارشناسی ارشد و نتیجه امتحان فيلتر شوند و بر مبنای اولويت های انتخابی خود به دانشگاه ها معرفی شوند. به فعالیتهای آموزشی که از يک فرآيند طولانی حاصل شده اند در مقايسه با کارهای تحقيقاتی (گاه بدون تشخيص دقيق نقش فرد در آن) باید ارزش بيشتری داده شود. امتحان نيست می بايست خیلی کلی و حالت جامع داشته باشد تا متکی بر نظر يک استاد و يا کلاس خاص. می بايست مفاهيم عام و بنيادی رشته مربوطه را شامل شود (بدون اشاره به درس خاص و فقط با تعيين يک سطح). اشاره به درس خاص يعنی کلاس کنکور. در مجموع سپس دانشگاه ها خود می توانند بر مبنای يک مصاحبه گروهی به انتخاب دانشجو اقدام نمايند.
اينها به موفقيت تحصيلات تکمیلی در دوره دکتری کمک می کند.
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
استاد گرامی
اگه قراره به کسی که با شرایط شما تطبیق نداره صفر بدین پس چرا بازه نمراتو از صفر تا صد میزارین ، یه دفعه صفر تا یک بکنینش که اعصاب طرف هم بهم نریزه..
یعنی یکی به شما صفر بده چون 100 نیستین بهش چی میگین....
آخرش که چی ؟؟؟
مدرکش می افته گوشه اتاق
واقعا این همه دکترا واسه چیه؟ دانشگاه خرم آباد هم دکترای برق می گیره! یعنی بهترین روش برای به افنضاح کشیدن رشته های با پرستیژ و با کلاس همین روشه که در پیش گرفتن بزور می خوان ............ یکعده کم بضاعت علمی رو دکتر کنند واقعا چه سیاستی پشت پرده هست؟!
پاسخ ها
سادات
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
سیاست اینکه مردم سرگرم درس بشن وکار نخوان از دولت
nazanin
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
وای مصیبتا!!!!!! خرم اباد دکترای برق میگیره!!!!
من فارغ التحصيل كارشناسي ارشد از صنعتي اصفهان هستم. مقاله اي اس اي و تحقيقات و سابقه تدريس و همه چيز هم تا دلت بخواد دارم. تو مصاحبه صنعتي اصفهان بهم گفتند:
در حد سه دقيقه خودت رو معرفي كن و از اهدافت بگو. تابلو بود كه انتخابهاشون رو از قبل كرده بودند.
بهترين راه اينه كه اون 50 نمره سابقه رو خود سازمان سنجش بده به داوطلب. تا حد اقل تو اون دست نبرند.
البته خيالي نيست نشت نشا ميكنند ميروند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
عزیز من
توی جذب هیئت علمی هم بساط همینه
با این کاهش موالیدی که ایران روبروست.راه برای ادامه تحصیل و ورود به مقطع دکتری به زودی اسانتر از رفتن به سینما می شود.داشتن عنوان دکتری برای افرادایرانی اعتبار ظاهری می آورد.و البته بد هم نیست.دانشگاه آزاد رتبه اش بعد از دانشگاه تهران قرار دارد.
قیافه دوستان زمان نوشتن نظرات واقعا دیدنی بوده ها....همه متفکر...عالم....دارای حس تفکر عمیق....به به
من رتبه 3 کنکور دکتری بودم . ارشد هم دانشگاه تهران بودم. در مصاحبه رد شدم ( ردم کردن!!) نمره مصاحبه من 27 شد. ی مقاله داخلی داشتم ، ی مقاله در کنفرانس بین المللی در رشته خودم داشتم(معتبرترین کنفرانس جهانی) ، پایان نامه مشترک با مدیریت اکتشاف نفت .معدلم هم الف بود. کسی پذیرفته شد حتی ی خلاصه مقاله داخلی نداشت که هیچ پایان نامه اش هم زمان مصاحبه دفاع نکرده بود
من اگه پول داشتم بورد فوق تخصصی مي گرفتم . دكترا در حد پيش دبستاني شده
در مصاحبه دکتری رشته تربیت بدنی دا نشگاه خوارزمی مصاحبه نفرات اول تا دهم نیم ساعت طول کشید اما مصاحبه نفرات آخر بدلیل ضیق وقت فقط 5 دقیقه.بگذریم که از ساعت 8 صبح تا6 غروب منتظر ماندیم.وبررسی سوابق که نگم بهتر است؟اینه مصاحبه علمی اساتید؟
با چه ارزوها و با چه هدفهایی پا به دوره دکتری بهترین دانشگاه کشور گذاشتیم و تو این راه چه مشقت هایی که نکشیدیم. حال بر سرمون چه آوردند که فقط میخوایم از اینجا خلاص شیم.
فقط به مسئولین تصمیم گیر در وزارت علوم، و دانشگاه ها بگم که جواب با جوونی مردم بازی کردند رو میدهند...
منم یک چیز بگم ...میترسن که دانشجو در آینده بزنه تو سر استاد(از لحاظ علمی) هی میگن شما فاقد صلاحیت دوره دکترا هستید...جاشون تنگ میشه...به خدا از روی حسادت این کارارو میکنن...
اینکه در دانشگاه تهران سهل است. برو به دانشگاه پیام نور مرکز تحصیلات تکمیلی دکترا واقع در دیباجی شمالی ببین چه خبره؟
من از نمره امتحان جامع بخش کتبی از 14 نمره 13 بهم دادن نمی گم گرفتم ولی از 6 نمره مصاحبه 0 بهم دادن. خداییش کجای این عدالت است؟ مگه میشه از یک درس واحد کسی یکبار 13 بگیره یکبار صفر؟
دلیل آنهم کاملا مشخص است. درگیریهای مدیرگروه با اساتید جوان جدید و اساتید مسن قدیم و عدم توافق و هماهنگی در سیاستهای آموزشی مقامات مختلف دانشگاه پیام نور می باشد.
تو رو خدا هر کی میتونه یه نظارتی بر این کارها داشته باشه
روابط دوستانه و گرفتن نمره و مدارک بی ارزش، بسیار بسیار غلبه دارد بر ضوابط آموزشی در دانشگاه پیام نور
با عرض سلام به سایت محترم تابنک و کارکنان زحمت کش آن شاید این موضوع بی ارتباط با دکترا باشد اما از تابناک می خواهم در صورت امکان پیگیری فر مایند
موسسه د...... چند ماه پیش مبلغ 700 هزار تومان بابت بر گزاری آزمون آیلتس در یافت و اینجانب و نفرات زیادی اقدام به ثبت نام کردند اما متاسفانه یک روز قبل از برگزاری اقدام به لغو آزمون نموده اند حال ماکه حداقل بهداز 6 ماه بر نامه ریزی خود را برای آزمون آماده کرده بودیم با مشکل مواجه ساخته است و باعت ناراحتی و مشکل برای افراد زیادی شبیه من گردیده است خواهش می کنم پیگیری فرمائید
دانشگاه تهران: ظرفیت دکترا را جور دیگری پر کردیم!» این که چیزی نیست هرساله و در تمام مقاطع و تقریبا در تمام دانشگاهها این امری پیش و پا افتاده است .زیرا مسئولین محترم می دانند که خیلی از کسانی که حقشان پایمال می شود امکان رفتن به تهران و اعتراض را ندارند .
نمیدونم چرا بعضی ها فکر می کنند که داشتن مقاله ISI به معنی صلاحیت و رتبه علمی است.لازمه بدونید یا 1 میلیون تومان میتوان در هر رشته ای مقاله ISI چاپ کرد و این حقیقت رو تمام اساتید دکترا میدونند. ازماست که بر ماست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
من 10 ميليون بهت ميدم توي IEEE Transactions on Industrial Electronics
يكي براي من چاپ كن. البته من يكي چاپ كردم.
دوستان دستشون به گوشت نميرسه...
همه سر کارید بابا پذیرش خارج راحتتر تا قبول شدن اینجا خیلی هم.................استاد هم اساتید قدیم. دانشگاه تهران کدوم صیغه ای هست.پارسال من رفتم مصاحبه ردم کردند با سه دقیقه که داخل بودم بعد پذیرش گرفتم تورنتو ...........
دکتری در ایران = 5 سال بردگی استاد بدون مواجب ==> عقب ماندن از قافله و ازدست دادن موقعیت ها
هی جوونی که در راه دکترا گذشت...
با سلام .
من فارغ التحصيل دانشگاه آزاد هستم و دليل اينكه دوره كارشناسي ارشدم رو نتونستم در دانشگاه سراسري طي كنم اين بود كه يك هفته قبل از آزمون پدرم فوت كرد و به آزمون نرسيدم ناچار به جهت از دست ندادن يه سال زمان همون رشته رو در دانشگاه آزاد سپري كردم طي يك سال و نيم با معدل 17.66 فارغ التحصيل شدم الان دو ساله در آزمون دكتري سراسري رتبه 2 و 4 رو آوردم ولي به صرف آزاد بودن پذيرفته نشدم . فقط يه مسلمون يه انسان به من بگه جرمم چيه ؟ چرا ؟ يعني دست خودم بوده كه آزاد رو انتخاب كردم يا سواد علمي من كمتره كه اگه كمتره پس چرا از خود بچه هاي سراسري نمره بهتر ميارم ؟ باور كنيد مصاحبه هاي دكتري فقط فرصت شناسي و آشنا يابي اساتيد قديمي همون دانشگاه هست .
اصرار بر متمرکز کردن کنکور دکتری و خلغ ید اساتید دانشگاه تنها وسیله ای است برای وارد کردن دانشجویان سفارش شده به دوره های تحصیلات تکمیلی.
دقت کنید که انتخاب دانشجوی بیسواد به ضرر استاد است و اساتید هرگز سودی در انتخاب دانشجوی کم استعداد ندارند.
بندهبه عنون عضو هيات علمي ، در سال 91 شاهد بودم كه رتبه اول در قبولي رشته مهندسي را در مصاحبه قبول نكردند، زيرا استادي كه قرار بود دانشجوي دكتري بگيرد در نظر داشت كه دانشجوي خود را بگيرد ، كاش مي شد كه اينگونه ارتباطات بر داشته مي شد و هر كس بر اساس رتبه كنكورش پذيرفته ميشد
قربان معرفتت تابناك كه حداقل تو حرف دل ما آدمهاي بي كس وبي پناه رو به اين "ارباب بي مروت دنيا" مي گي
آقا مشکلشون اینه که فکر میکنن تو کارشون دست زیاد میشه همه میدونن دعوا سر لحاف است نه علم این حرفا. به نظر من این سد شکسته میشه چون سیل جمعیت از کنکور سراسری رسیده به ارشد دکتری
سلام، متاسفانه این نوع بی عدالتی در پذیرش دانشگاه علوم تحقیقات نیز دیده میشود، بنده که سال گذشته فقط بخاطر بورسیه محتمل در آزمونش شرکت کرده بودم و به مصاحبه این دانشگاه دعوت شدم(یکی از رشته های فنی) ، هیات ژوری که اکثرا اساتید بازنشسته شریف و علم وصنعت بودن با جو سازی و حمله روانی در مورد معدل پایین کارشناسی بنده دست به ترور شخصیت علمی زدند که وسط مصاحبه فهمیدم با اسم استاد راهنمای بنده که از اساتید فنی تهران بود مشکل داشتند!!!جالبه روز قبلش با اساتید خودمون که مشورت میکردم برای گرفتن توصیه نامه انها هم از دانشگاه علوم تحقیقات بد گفتند و توصیه نامه ندادند!!!متاسفانه برخی اساتید ایران اینجوری مشکلات بین خودشون را به ما داوطلبهای بیچاره میکشونند. آخرسرهم مشخص شد اکثر دانشجوهای ارشد خودشون را گرفتند، اسم منهم با یک مسیج! اعلام کردند بعنوان قبولی دانشگاه نجف آباد!!! که برای من به شخصه به مثابه یک توهین بود.بنظر من هرکی مقاله داره عمرشو اینجا هدر نده بهتره!تابناک خواهشا اینبارو دیگه نظرمو منتشر کن!
هدف از مقطع دکتری:
خیلی از دوستان و حتی دانشجویان مقطع کراشناسی ارشد با هدف مقطع دکتری آشنا نیستند من در زیر متن آئین نامه تعرف دکتری را قرار می دهم.:
ماده 2 : هدف
هدف از ايجاد دوره دكتري ، تربيت افرادي است كه با احاطه يافتن به آثار علمي در يك زمينه خاص و آشناشدن با روشهاي پيشرفته تحقيق و دستيابي به حديدترين مباني آموزش و پژوهش بتوانند با نو آوري در زمينه هاي علمي و تحقيقي در رفع نيازهاي كشور و گسترش مرزهاي دانش در رشته تخصصي خود، مؤثر بوده و به تازه هايي در جهان دانش دست يابند .


ماده 3 : محور اصلي
محور اصلي فعاليتهاي دوره دكتري پژوهش و كسب تجربه در يك رشته خاص علمي است و آموزش وسيله برطرف كردن كاستي هاي آموزشي دانشجويان اين دوره است . تا راه را براي وصول به اهداف دوره هموار سازد .


ماده 4 : مراحل دوره
دوره دكتري به دو مرحله آموزشي و پژوهشي تقسيم مي شود .
مرحله آموزشي از زمان پذيرفته شدن دانشجو در امتحان ورودي آغاز و به متحان جامع ختم مي شود .
مرحله پژوهشي پس از مرحله آموزشي آغاز و با تدوين رساله و دفاع از آن پايان مي پذيرد .
-------
هیچ کس در بالا اشاره ایی به تحقیق و نتایج آن نکرده اند.دیگه مقطع دکتری اگه فقط از طریق آزمون باشد دیگر معنی نخواهد داشت.
در مقطع دکتری استاد راهنما نقش تعیین کننده ایی دارد چطور از اساتید می خواهید از کسی که در تمام نمرات خود از اول تا کارشناسی ارشد 20 گرفته و مقاله های عالی هم دارد ولی می خواهد در زمینه ایی تحقیق کند که استاد راهنمایش اطلاعی از موضوع ندارد را در مصاحبه قبول کند؟
به این ترتیب فردی امکان دارد در دانشگاهی در مصاحبه رد شود و در دانشگاه دیگر رتبه بالایی داشته باشد.
سلام اقای تابناک ............ من قبول دارم درصدی توی پذیرش بی عدالتی هست ولی نباید فضای علمی کشور رو به جایی برد که دانشجوهایی که الان دارن درس میخونن ناامید بشن من مطمئنم اگه دانشجویی فعال باشه و باسواد باشه حقش رو حتما میگیره .....................................
من در مصاحبه علمی سال 87 در دانشگاه تهران در رشته روابط بین الملل رد شدم. گفتم شاید شرایطش رو نداشتم. سال 89 در مصاحبه علمی تنها یک سئوال از من کردند و آن این بود که انگیزه شما از ادامه تحصیل چیست! من که فهمیدم قراره رد بشم، اگر اعتراض می کردم که این سئوال علمی نیست، آنقدر سئوال پیچم کی کردند تا آنچه را آنها می خواهند ثابت کنند. نهایتاً علیرغم این که من تالیفاتی داشتم نمره 17 از 50 به من دادند. در حالی که این دومین بار بود که من به مرحله مصاحبه می رسیدم و همین خودش نمره داشت. توجه کنید که من در آزمون دانشگاه تهران قبول شده بودم و نه در آزمون سازمان سنجش. رئیس بخش روابط بین الملل دانشگاه در پاسخ به اعتراض من گفت سال آینده به آنها این مطلب را گوشزد کنم تا جبران بشه . این در حالی بود که یک دانشجوی دانشگاه تهران که با اساتید آشنا بود و تالیفاتی نداشت در مصاحبه نمره گرفت و قبول شد. اما در سال 90 هم که به مصاحبه رفتم باز موضوع را مد نظر قرار ندادند. در آزمون سال 90 قبول شدم اما سازمان سنجش به جای من یک نفر دیگر را معرفی کرد و جالب این که در آزمون سال 91 به دلیل پذیرش در آزمون سال قبل در انتخاب رشته به صورت اینترنتی محروم شدم . در پاسخ به اعتراض من سازمان سنجش مرا برای مصاحبه به 4 دانشگاه معرفی کرد که تنها دانشگاه علامه از من مصاحبه به عمل آورد و آن هم نمره 27.5 رو به من داد در حالی که دو ساعت قبل از مصاحبه مرا به دانشگا فراخواندن و در ماه رمضان با زبان روزه به سئوالات آنها پاسخ دادم و خود اساتید گفتند مصاحبه خیلی خوبی را داشتم. اما باز هم مردود شدم. پس از اعلام نتایج به دانشگاه علامه مراجعه کردم تا ببینم واقعا نمره مصاحبه من همانی بوده که در کارنامه درج شده بود که متاسفانه نمره خودم رو به من ندادند و گفتند محرمانه است. واقعا وزارت علوم ، سازمان سنجش و دانشگاهها که مراکز علامی و فرهنگی کشور هستند، اینطور باشه دیگه از جاهای دیگه انتظاری نمی توان داشت.
متأ سفانه فساد و رشوه در برخي مديريت ها بيداد مي كند ، و ما به عينه مي بينيم آقاي دكتري را كه در پست مصاحبه و استاد دانشگاه .... فعاليت مي كند چه كادو ها و هداياي سنگيني را از دانشجويان مي پذيرند آخر ايشان در خانواده ما مي باشند.
بخدا قسم من روزی که برا مصاحبه سال 90 رفتم دانشگاه تهران حتی مدارکم رو ندادند که اساتید مصاحبه کننده ببینند، 50000 تومان رو واقعا باید گفت که متاسفانه بالا کشیدند مثل خیلی از 50000 تومان های دیگر، ادعا میکنن خیلی تاپ هستند!!!!!!!!!!!!!!!! آره خوب تو این جور ......خیلی تاپ هستند، خیلی خیلی هم تاپ هستند، استعدادشون فقط در کور کردن استعداد و ذوق جوانهاست و ...........برخی از اساتید اونجا طبل توخالی هستند .... میتونم ثابت کنم گرچه تروخشک نباید باهم بسوزه.................اما ما که سوختیم، زندگی جوونها رو سوزوندند
ممنون از سایت تابناک که با اون همه حرفهای مخالف که دفعۀ قبل زده شد، باز هم از حق ما دفاع میکنی. مشکل اینجاست که دورۀ دکترا باید پژوهش محور باشد و این اساتید محترم، که به من نمرۀ صفر دادند و باعث شدند که هرگز دیگر در آزمون دکترا شرکت نکنم، باید خودشان چندین موضوع تحقیقاتی آماده داشته باشند و دانشجویی که سوابق تحقیقاتی آنها مربوط به این موضوعات باشد و از نظر استاد مورد قبول باشد، پذیرفته شود. آیا خود این اساتید، تا این حد اهل علم آموزی و ارتقای سطح علمی خود هستند؟ یا مشغول شرکتها و کارهای خارج از دانشگاه خودشان هستند؟ آیا حقوقی را که دریافت می کنند حلال می کنند؟ باور کنید وقتی به من صفر دادند، اصلا ناراحت نشدم و با خودم گفتم اصلا شما که هستید که بخواهید به من صفر بدهید؟ نمرۀ خود شما چند هستش؟ اما نا امید نیستم و در آینده نشان خواهم داد که این مدرک دکترا برایم به اندازۀ پشیزی ارزش ندارد. ممنون که نظرم رو منتشر می کنید.
با این همه ادعای دانشگاه تهران من در تعجبم که چرا تا به حال کسی نتونسته از اونجا جایزه نوبل بگیره!
شما فرمودید 81% موافق بودن که وزن مصاحبه باید زیر 50% باشه! پس میشه فهمید که فقط 19% از داوطلبان اهل تحقیق و پژوهش هستن و بقیه فقط شب امتحانی درس خوندن و نمره گرا بودن!
شما اگر سوال مشابه رو از بچه های کنکور کارشناسی بپرسید، 99% خواهان حذف کنکور میشن. آیا همیشه نظرسنجی منطقیه؟ خب معلومه که نه. چون کسایی که کمتر زحمت کشیدن به دنبال راه آسون تر میگردن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
پدیده اون 80 درصد فهمیدن که با وجود این جور مصاحبه ها قبول نخواهند شد. اون 19 درصد نوابغ ....... مثل شما هستند.
دانشگاه تهران در تبعیض زبانزد خاص و عام باید جلوی یکه تازی و قانون گریزی یک دانشگاه گرفته بشه
من رتبه ام در رشته مواد 18 بود با این وجود در مصاحبه دانشگاه امیر کبیر نمره 0.1 برای من رد شد. ولی خوشبختانه در دانشگاه تربیت مدرس با بالاترین نمره و بعنوان نفر اول قبول شدم.
در مصاحبه دانشگاه تهران، دو مقاله علمی - پژوهشی چاپ شده ی مرا تحقیر کردند و به هر کدام 1 امتیاز دادند ، کلا شد 2 امتیاز. اما به "گزارش"های نیم صفحه ای یکی از داوطلبان که در روزنامه ها چاپ می کرد، امتیاز مقاله علمی پژوهشی دادند و شد 55 امتیاز! و بعنوان نفر اول پذیرفته شد. ایشان حتی یک مقاله علمی هم نداشت. من پذیرفته نشدم ، شکایت کردم اما نتیجه نگرفتم.
من به شخصه رتبه اول دوره ارشد بودم با معدل بالای 18 و هشت مقاله بین المللی دارم و دانشجوی نمونه بودم و از هز لحاظ برتر از دوستانی که در مصاحبه بودند ولی قبل از مصاحبه دانشجوهای دانشگاه تهران گفتند که ما قبول شدیم و همینجور هم شد تنها علت این بود که دانشجوی دانشگاه تهران بودند
این مدرک مال از ما بهترونه . برای همین جور دیگری پر کرده اند .
من مي خوام مهندسي محيط زيست- منابع آب شركت كنم. اما مطمئن نيستم دانشگاه تهران امسال تو اين رشته پذيرش داره يا نه! (چون پارسال فقط داشگاه تهران اين رشته رو برداشت). الان موندم اينو ثبت نام كنم يا يه رشته ديگه.
به نظرم دانشگاه ها (در مورد من دانشگاه تهران) براي رشته هاي با ظرفيت پذيرش محدود بايد از همين الان مشخص كنند كه تو چه رشته هايي امسال پذيرش ندارند كه اصلا آزمونشون برگزار نشه. مگه اينكه پذيرفته شدگان رو براي سال بعد رزرو كنند....َ
جدا از انتقاداتی که به بخش مصاحبه وارده و جای بررسی داره سازمان محترم سنجش باید پاسخگوی نحوه تنظیم سوالات مرحله اول هم باشه ...در رشته ما که تنها معلومات مربوط به حافظه مورد سنجش قرار گرفته بود و این برای سطح دکتری مملکت مسخرس!
همه جای دنیا استاد حق داره خودش دانشجوی دکترا خودشو انتخاب کنه حتی اگه از بورکینا فاسو هم دانشجو بگیره کسی نمیتونه بگه چرا یا اعمال سلیقه کردی یا... فقط اینجا تو این مملکت آزمون می گیرن تا یه مشت ............ بی سواد به زور به اساتید تحمیل کنن و خود وزارت خونه بتونه نظرات سلیقه خودشو اعمال کنه
ورودس با این سختی انجام میشه در طول مسیر هم از انواع تحقیرها دریغ ندارند بعد از فارغ التحصیلی تازه می فهمی همه ی اون رنجی که کشیدی به هیچ درد عملی نمیخوره من فارغ التحصیل دکترای اقتصادم و بر خلاف بقیه وارد دانشگاه نشدم وارد بازار کار شدم الان هم می فهمم این مملکت نه دکترا می خواد نه دکترا تربیت می کنه بیخودی عمر خودتون رو برای دکترا گرفتن تو ایران حروم نکنین
واقعا چقدر آدم بیکار زیاد شده!!! آخه چرا دکترا میخونید؟؟ چرا یه ذره فکر نمیکنید؟؟؟؟ خب بعد که دکترا گرفتید کجا میخواین برین سر کار؟؟؟ همین امسال دانشگاه شهید رجایی اطلاعیه زد برای جذب 24 تا هیئت علمی، 750 نفر ثبت نام کردن!!!! تعداد دانشجوهای کارشناسی تا چند سال دیگه به شدت افت میکنه اما فارغ التحصیلان دکترا به شدت زیاد میشه؟؟ حالا این اساتید عزیز کجا میخوان استخدام بشن؟؟؟ به کلاسشون هم که بر میخوره برن تو صنعت. ایشالله موفق باشین دکترین عزیز
تابناک ارادت!!!!
کسی که میخواهید با درجه PhD در این مملکت مسئولیت بزرگی را بپذیرد یا فردا به بچه های مردم تو دانشگاه درس بدهد، باید اهل تحقیق و پژوهش باشد. باید سواد داشته باشد. باید زبان انگلیسی را در حد پروفشنال بداند و راحت بتونه سمینار بین المللی ارائه بده. باید مقاله انگلیسی بتونه بنویسه. باید نویسنده کتاب بویژه انگلیسی بشه . دنیائی هم که سواد داشته باشی ونتونی چیزی به انگلیسی منتشر کنی، دوزار نمی ارزی!! اینو من نمگم، دنیا اینو ملاک گذاشته. حالا وقتی 80 ، 90 % میگن مصاحبه علمی و فنی کشکه، یعنی اینکه ضعف مفرط دارن در این زمینه. نمیتونن از پسش بربیایند. فوقش یکماه سوالات کلیدی را تو مخشون تیلیت می کنن میشن پروفسور نما!! خدائیش اگر اینکارو جلوشونگیرند و افراد را هم با سهمیه های گوناگون و بدون معیار علمی بپذیرند، خدا می داند بچه های من و تو در چه منجلابی غرق خواهند شد. بیائید مملکت خود را با بنیان بسازیم. اگر می بینید الان روی پاست بخاطر این بوده که دیروزی ها بد نیودند وگرنه فاتحه.
ارادتمند...پژوهشگر رتبه ممتاز از هلند
چرا فقط دانشگاه تهران؟
نمره من در دانشگاه تربیت مدرس صفر اعلام شده بود. متأسفانه پذیرش به کنار حتی در مصاحبه دانشگاه تربیت مدرس کرامت انسانی نیز حفظ نمی شد و انگار که دزد گرفته اند یا می خواهند اعتراف بگیرند.
این شیوه ی کنکور بسیار نادرست است، این که توی هیچ جای دنیا کنکوری برای مقطع دکتری نیست خودش درستی این کار رو نشون می ده..اون بدبختی که 6 سال به سختی درس خونده و کلی رزومه ی علمی داره حقش نیست که پشت کنکور بمونه و نقطه مقابل یه نفر با صرف کنکور و رتبه ی خوب بتونه بهترین جاها بره، اینکه دانشگاه بودجه دولتی داره که دلیل نمی شه...
پس بفرمایید کسی دیگه تو لیسانس و فوق درس نخونه ، فقط موقع کنکور بشینه اون رو بخونه...
صد حیف که ارزش علم به بازیچه گرفته شده است. بابا تا 3 سال پیش گرفتن دکتری برای خودش ابهتی داشت. الان هر کسی رو می بینی دارن میگیرن. خیلی ها با 25 سال سابقه دکترا پذیرفته شده اند. میانگین نمراتشون از 20 درصد هم بالاتر نبود. واقعن چه عقده ای از این دکتری دارین؟ شاید بالا دستها خودشون ذی نفعند. هر دانشگاه و مرکزی داره دکتری میگیره. جدیدن میگن دکتر شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل.
تابناک گرامی
با سلام
گستردگی دیدگاه ها نشان از اهمیت موضوع آزمون دکترا دارد.
شاید از دید داوطبین گرامی دوره دکترا ورود به این مقطع حیاتی و مهم و شاید یک آرزوی بزرگ باشد، اما دستوری شدن این مقطع و شیوه برگزاری آزمون فرآیندی نامناسب و غیر علمی است که نیاز به آسیب شناسی دارد.
بنده که چندین سال است با دانشجویان ارشد و دکترا کار می کنم، روند افت شدید علمی دانشجویان و پایین بودن دانش و قدرت تحلیل آنان را به طور مشهود می بینم. حتی حاضر هستم آماری از معدل هر ساله آنها را نیز ارائه نمایم. نکته اساسی که بسیاری از داوطبین از آن غافل هستند. تعریف مقطع دکترا است که هنور مبهم و گنگ است. دانشجوی گرامی نمی داند که این مقطع در جهان برای کسانی طراحی شده است که باید قدرت تحلیل داشته باشند نه محفوظات ذهننی. دانشجویی با نمره ظاهرا بالا به مصاحبه پذیرفته می شود؛ ولی وقتی از او پرسیده می شود که یک موضوع ساده علمی را تحلیل کند به هیچ عنوان از عهده آن بر نمی آید. آیا چنین دانشجویی پس از دانش آموختگی توان انجام کار درستی که بر بنیان علمی استوار است را خواهد داشت. آیا کسی که از خلاقیت بی بهره است؛ به صرف داشتن نمره به ظاهر بالا به عنوان یک فرد قابلیت دار خواهد بود. بنده با دانشجویانی کار کرده ام که با کمال تإسف نه خلاقیت دارند و نه توان تحلیل و بینش علمی فرانگر. مدت های مدیدی وقت خود را صرف تفهیم موضوع و یاد دادن شیوه تحلیل موضوع می نمایم؛ ولی هنوز در نقطه آغازین او را می بینم. دانشجوی دکترا باید توان دست یافتن به مرزهای دانش را داشته باشد. قرار نیست دانشجوی انباری از اطلاعات گسسته باشد.
در باره مقاله نیز چندان شیوه درستی پیاده نمی شود. دانشجویان یاد گرفته اند که در مقطع ارشد در هر موضوعی مقاله سازی نمایند و یا به صورت بده و بستان نام یکدیگر را حتی بدون اجازه استاد راهنمای خود در مقاله بیاورند. آیا این امر به عنوان نشانه ای از صداقت علمی فرد خواهد بود. آیا چنین دانشجویی در آینده می تواند امین مردم و کشور باشد؟ چنین فردی که مبنای اولیه اخلاقی ار نیز بلد نیست سبب بی اخلاقی در آینده خواهد بود. شاید چنین دانشجویی نمره به ظاهر بالایی نیز داشته باشد؛ ولی خطری برای سلامت آینده کشور خواهد بود.
در ضمن تنها دانشگاه تهران نیست که پارامترهای سخت گیرانه ای دارد؛ بلکه دانشگاه معتبری دیگری نیز هستند که نه موافق شیوه آزمون دکترا هستند و اعتراض خود را بارها به این فرآیند دستوری اعلام داشتند و هم این که در مضاحبه دکترا نیز بسیار سخت گیرانه تر برخورد می کنند.
داوطلبین متإسفانه با نگاهی ایجاد شرایط برای ورود به هر قیمت به دوره دکترا به موضوع نگاه می کنند؛ ولی هر گز آثار مخرب آن را نمی بینند.
از سوی دیگر شیوه نادرست وازرت علوم در دستوری کردن برنامه آزمون دکترا و پایین آوردن سطح مقطع دکترا به حد کمتر از کارشناسی آسیب های جبران ناپذیری به کشور می زند که در آینده نه چندان دور تإثیر خطرناک خود را نشان خواهد داد.
در پایان باید تکرار نمایم که وزارت علوم راه خطا آلوده ای را در پیش گرفته است و هرگزاز تجربه دانشگاه های برتر دنیا نیز خود را بی بهره کرده است. این رویه آینده دانشجویان علاقمند به دوره دکترا نیز به خطر انداخته است. یعنی همان هایی که علاقمند به ورود به مقطع دکترا هستند بی خبر از آینده خود می باشند.

به امید بیدار شدن مدیران از خواب غفلت و ورود علاقمندان واقعی و جویای علم به دوره دکترا
با سلام خدمت همه دوستان و داوطلبان محترم
برای من که پزشکم واقعا دردهای شما دردهای ما هم هست.وجود سهمیه های مختلف مثل مربیان و.....باعث شده همه ناراضی باشن.اینا آدم با سواد نمیخوان.نخبه ها رو رد میکنن.فقط پول آزمون میگیرن.
من پزشکی عمومی رو از شهرستان گرفتم و شاید یه دانشگاه معمولی درس خونده باشم ولی الان در حال گرفتن تخصص هستم و میبینم برای ما که در شهرستان به اندازه 4 نفر دکتر کار میکردیم و مدرک گرفتیم از اون پزشکان دانشگاه تهران که فقط توی کتابخونه نشستن و اصلا نمیدونن که مریض به چی میگن خیلی باسوادتر و بهتر عمل میکنیم.خداییش دانشگاه آزاد هم در پزشکی آبرومونو بردن.....
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار