صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تلاش برای رفع بی‌اعتمادی میان ایران و آمریکا

بنا به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران تقریبا ۳۰ درصد اورانیوم با غنای بالای خود را به پودر اکسید اورانیوم تبدیل کرده که به‌کارگیری تسلیحاتی آن دشوار است و در رآکتور تحقیقاتی تهران استفاده خواهد شد.
کد خبر: ۲۷۷۰۴۷
| |
30114 بازدید
|
۲

گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ایران بخشی از اورانیوم ۲۰ درصدی خود را به پودر اکسید اورانیوم تبدیل کرده است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات ایرانی، این کار را گامی در راستای اعتمادسازی دانسته تا از شدت تلاش غرب برای توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی در ایران کاسته شود.

روزنامه آمریکایی، این حرکت را بخشی از استراتژی ایران برای کاهش تحریم‌ها در قالب یک رویکرد گام به گام متقابل دانسته است. به ‌رغم تلاش غرب برای محدود ساختن غنی‌سازی ۲۰ درصدی که بالا‌ترین میزان غنی‌سازی اعلام شده در ایران است، تاکنون ایران در این مورد به فشارهای غرب توجهی نکرده و در مقابل غرب نیز امیدوار است فشار تحریم‌ها، موضع ایران را تغییر دهد.

هرچند طرف مقابل، غنی‌سازی ۲۰ درصدی را گامی در راه ساخت سلاح هسته‌ای در ایران می‌داند، ایران آن را برای مقاصد پزشکی و دیگر مقاصد صلح‌آمیز ضروری می‌داند.

بنا بر این گزارش، آژانش در گزارش سی‌ام اوت خود تأیید کرده است که ایران، نزدیک ۷۱ کیلوگرم از ۱۹۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد خود را تا نیمه ماه اوت به اکسید اورانیوم تبدیل کرده است.

کار‌شناسان بر این باورند که کاربرد اکسید اورانیوم در ساخت سلاح بسیار بعید است. این پودر به صفحات سوخت برای رآکتور‌ها تبدیل می‌شود و بنا به گفتهٔ رسول صدیقی بناب، استاد دانشگاه صنعتی شریف، تلاش برای تبدیل این پودر به گاز مورد استفاده در غنی‌سازی تسلیحاتی، کاری خطرناک و بسیار پیچیده است و از آن مهم‌تر اینکه، ایران حتی در صورت تمایل به انجام این کار، فنآوری مورد نیاز برای آن را ندارد.

یکی از نمایندگان مجلس ایران گفته است، ایران انتظار دارد که حرکت اعتمادساز ایران، گفت‌وگوهای بین ایران و غرب را تسهیل کرده و به یافتن راهی برای پایان مسأله هسته‌ای کمک کند.

اما در مقابل، اولی هاینونن از مقامات ارشد سابق آژانس، اعلام کرده است که ایران هر ماه پانزده کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصدی تولید می‌کند که در صورت گسترش فعالیت‌ها در فردو، می‌تواند تا بیست کیلوگرم هم افزایش یابد.

برخی کار‌شناسان مدعی هستند که ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای به ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد نیاز دارد، در حالی که برخی دیگر، ۱۷۰ کیلوگرم را کافی می‌دانند.

 «مارک فیتزپاتریک»، مدیر برنامه عدم اشاعه و خلع سلاح در مؤسسه مطالعات استراتژیک، گفته است که اقدام ایران کمی اعتمادساز است، ولی وی سخنان دکتر صدیقی بناب را به چالش کشیده و مدعی شده است که مهندسان ایرانی، توانایی تبدیل دوباره پودر اکسید اورانیوم به اورانیوم تسلیحاتی را دارند؛ این ادعا از سوی ماتیو بون، استاد دانشگاه هاروارد نیز تکرار شده است.

این در حالی است که هاینونن در موضعی تند‌تر مدعی شده که سخن گفتن درباره تبدیل پودر اورانیوم به اورانیوم تسلیحاتی، کاری اشتباه است، زیرا ایران حجم کافی از اورانیوم که به پودر تبدیل نشده است، در اختیار دارد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۶
كافرهمه رابه كيش خودپنداردخودشان چون خوي تجاوزگري داشته ودر اين امرپافشاري دارند ايران رانيز بمانندخودميبينند
ناشناس اشنا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۶
با توجه باينكه طرفين اين دعوا كاملا به موضع يكديكر اشنا هستند و در طول اين جند سال كليه ابهامات بر طرف شده و اعتماد سازى نيز از طرف ايران كاملا و به روشنى انجام كرفته، كاملا روشنه كه كليه كارها، بيشنهادات و سياستهايى كه از از طرف امريكا صورت ميكيرد سر كارى است.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟