۹۰درصد مجازاتها زندان است
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه قانون مجازات فعلی حبس محور است، گفت: جایگزین کردن زندان با سایر مجازاتها کار پیچیده ای است و نیاز به کارشناسی و بررسی دقیق دارد.
محمدعلی اسفنانی در گفت و گو با خانه ملت، اظهار داشت: در حال حاضر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بررسی لایحه مجازاتهای جایگزین زندان را در دستور کار دارد که بحث بسیار مهمی است.
نماینده مردم فریدن، فریدون شهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: نگاهی به قانون مجازات فعلی نشان میدهد که این قوانین حبس محور است؛ به این معنا که به جز مواردی که مجازات خاص برای آن در نظر گرفته شده در سایر موارد، زندان یا به تنهایی یا در کنار سایر مجازاتها وجود دارد.
وی با بیان اینکه عبور کردن از قانون مجازات فعلی کار بسیار دشواری است، تصریح کرد: در قانون مجازات فعلی، در بیش از ۹۰ درصد موارد زندان به عنوان مجازات تعیین شده، از همینرو در چنین شرایطی حبسزدایی و تعدیل قوانین، کار دشوار و زمانبری است.
اسفنانی با اشاره به اینکه مجازاتهای جایگزین زندان باید به درستی تبیین شود، عنوان کرد: جایگزین کردن مجازاتهایی که تنبیه حبس را داشته اما آسیبهای حبس را در خود نداشته باشد و در عین حال برای سایرین عبرتآموز باشد، کار ساده ای به شمار نمیرود.
این نماینده مجلس نهم تأکید کرد: روالی که طی چند سال گذشته محاکم قضایی پیش گرفته بودند؛ تعیین مجازاتهای بدل از حبس یا جایگزین حبس بود و به نوعی موجب وهن دادگستری و توهین به قوه قضائیه می شد که برای پیشگیری از این موضوع باید لایحه مجازاتهای جایگزین زندان با دید کارشناسی مورد بررسی قرار بگیرد.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: با توجه به اهمیت بالای این موضوع کمیسیون قضایی و حقوقی سعی دارد لایحه مجازاتهای جایگزین زندان را به صورت حساب شده مورد بررسی قرار دهد و تمام جوانب آن را بسنجد./


