صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

حذف نام ایران و خلیج فارس از کتاب یونسکو!

ایران ۱۳ میراث جهانی ثبت شده در فهرست یونسکو دارد اما عربستان تنها دو میراث جهانی، عمان چهار و بحرین یک میراث جهانی دارند. عراق سه میراث جهانی، امارات متحده عربی یک میراث جهانی و کویت و قطر هم هیچ میراث جهانی ندارند. بنابراین تعداد آثار جهانی این کشورها روی‎هم رفته به اندازه تعداد آثار تاریخی ایران نیست.
کد خبر: ۲۵۳۸۹۵
| |
18485 بازدید
|
۵

سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی درحالی اکنون در روسیه درحال برگزاری است که در کتابی که از سوی سازمان جهانی یونسکو با عنوان " میراث جهانی در حوزه خلیج" منتشر شده نه تنها نامی از ایران برده نشده بلکه کلمه فارس از عبارت خلیج فارس نیز حذف شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتابی با عنوان World Heritage in the Gulf Region توسط سازمان جهانی یونسکو به چاپ رسیده است که به معرفی میراث جهانی ثبت شده در کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان، قطر، کویت، امارات و ... می پردازد این درحالی است که نام ایران به عنوان مهمترین کشور حوزه خلیج فارس با داشتن 13 اثر جهانی در این کتاب لحاظ نشده و نام خلیج فارس به عبارت جعلی خلیج تغییر یافته است.

در این باره، آرش نورآقایی، محقق گردشگری به خبرنگار مهر گفت: "میراث جهانی در حوزه‎ خلیج" کتابی جعلی و شرم‎آور است، هم به دلیل استفاده از کلمه خلیج به جای خلیج فارس و هم اینکه نام ایران را که ببیشترین تعداد میراث جهانی را در بین کشورهای عربی داراست به عنوان کشور حوزه خلیج فارس معرفی نکرده است.

وی افزود: ایران ۱۳ میراث جهانی ثبت شده در فهرست یونسکو دارد اما عربستان تنها دو میراث جهانی، عمان چهار و بحرین یک میراث جهانی دارند. عراق سه میراث جهانی، امارات متحده عربی یک میراث جهانی و کویت و قطر هم هیچ میراث جهانی ندارند. بنابراین تعداد آثار جهانی این کشورها روی‎هم رفته به اندازه تعداد آثار تاریخی ایران نیست.

نورآقایی گفت: تا کنون هیچیک از مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی ایران نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده اند از سوی دیگر اکنون سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی درحال برگزاری است و قرار است دو پرونده دیگر از ایران با عنوان مسجد جامع اصفهان و گنید قابوس نیز ثبت جهانی شود بنابراین اکنون بهترین فرصت برای اعتراض مسئولان اعزامی میراث فرهنگی ایران به این اقدام است.

سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو از چهارم تیرماه شروع شده و تا 16 تیر ماه امسال با حضور نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی ایران برای بررسی ثبت جهانی گنبد قابوس استان گلستان و مسجد جامع اصفهان هم اکنون در شهر سنت پترزبورگ روسیه در حال برگزاری است.

 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۴
انتشار یافته: ۵
خبر خوان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۶
خوش به حال مسئولین به ما چه چقدر غصه بخوریم
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۶
خیلی جالب است سالانه حق عضویت هم پرداخت می کنیم ! به یونسکو ، ایسیسکو، یونیسف وو... ! این هم نتیجه تعامل مثبت با این سازمانهای بین المللی ؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۶
ماهم بایداسم یونسکورا از کتاب هایمان حذف کنیم .
navid
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۶
انزوای کامل در جهان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۶
دست گلتون درد نکنه !
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟