صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

شرطی که عربستان وارد مذاکرات ایران و غرب می‌کند

در چند سال گذشته و همزمان با بالا گرفتن مسأله هسته‌ای ایران، همواره از شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی به عنوان یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر این موضوع یاد شده است. اکنون نیز اخبار رسیده از کشورهای منطقه، حاکی از تغییر شرایطی است که طبیعتاً در تغییر رویکرد ایران به مذاکرات بازتاب خواهد یافت.
کد خبر: ۲۴۸۴۱۸
| |
38694 بازدید
|
در چند سال گذشته و همزمان با بالا گرفتن مسأله هسته‌ای ایران، همواره از شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی به عنوان یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر این موضوع یاد شده است. اکنون نیز اخبار رسیده از کشورهای منطقه، حاکی از تغییر شرایطی است که طبیعتاً در تغییر رویکرد ایران به مذاکرات بازتاب خواهد یافت.

به گزارش «تابناک»، جدید‌ترین اخبار منتشره در این باره، از قصد علنی عربستان سعودی برای دامن زدن به موضوع «رقابت تسلیحاتی» در منطقه حکایت دارد.

در همین راستا، «دنیس راس»، دیپلمات ارشد سابق ایالات متحده و عضو سابق شورای امنیت ملی این کشور، امروز سخنانی از ملک عبدالله، پادشاه عربستان را نقل کرده که در آن آشکارا خواهان در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای شده است.

بنا بر این گزارش، راس در مراسم رونمایی از کتاب جدیدش در نیویورک ضمن اشاره به این موضوع گفته است، ملک عبدلله علنی هشدار داده در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، عربستان نیز در پی دستیابی به آن برخواهد آمد.

به گفته راس، ملک عبدالله در دیداری خصوصی در سال ۲۰۰۹ به وی گفته: «اگر آن‌ها به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند، ما نیز به سلاح هسته‌ای دست خواهیم یافت».

گفتنی است، این برای نخستین بار است که مقاصد رقابت جویانه عربستان سعودی در موضوع هسته‌ای، به طور علنی و رسمی بیان می‌شود. هرچند پیش از این نیز تحلیل‌ها از همین موضوع حکایت داشت و در حقیقت، اظهارات راس دربردارنده موضوع شگفت‌انگیزی نیست؛ اما این ماجرا شامل نکات ناگفته مهمی است!

در این رابطه، باید توجه داشت که موضوع رقابت تسلیحاتی و این فرضیه که در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، بقیه کشورهای منطقه نیز در صدد دستیابی به آن برمی‌آیند، موضوعی است که در عین واقعیت داشتن، تاکنون به عنوان ابزاری از سوی غرب برای فشار بر ایران، مورد استفاده قرار گرفته است.

واقعی بودن این امر از آنجاست که با توجه به ماهیت آشکار رقابت و دشمنی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، به ویژه عربستان، قطر و امارات با ایران، این کشور‌ها همواره در پی رسیدن به برابری استراتژیک و حتی برتری استراتژیک بر ایران هستند و قاعدتاً از هیچ تلاشی در این راستا فروگذار نخواهند کرد.

اما ماهیت تبلیغاتی این امر از آنجاست که ایران همواره اعلام کرده، اصولاً در پی دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست، ولی غرب از این اهرم و طرح پی‌درپی فرضیه رقابت تسلیحاتی، برای القای موضوع خطرناک بودن برنامه هسته‌ای ایران سود جسته است.

اما نکته اینجاست که اکنون با مطرح شدن علنی این موضع‌گیری دولت سعودی، ایران می‌تواند با در پیش گرفتن رویکردی جدید در مذاکرات، شرط جدیدی به آن بیفزاید تا ضمن خلع سلاح غرب، عملاً از این سلاح علیه خود آنها و نیز متحدان منطقه‌ای‌شان بهره گیرد.

در این راستا، شرط جدید ایران می‌تواند تقاضای دریافت تضمینی از غرب باشد، مبنی بر اینکه در صورت موافقت ایران با هر سطحی از غنی‌سازی، کشورهای منطقه خاورمیانه حق نداشته باشند از این حد تجاوز کنند؛ شرطی که قاعدتاً شامل رژیم صهیونیستی نیز خواهد شد.

طرح چنین شرطی، از سویی می‌تواند وزن منطقه‌ای ایران را به همسایگان عرب و غیر عرب گوشزد کند (بعد تبلیغاتی) و از سوی دیگر، ایران می‌تواند یک تضمین امنیتی واقعی را نیز در بعد منطقه‌ای برای خود به دست آورد (جنبه واقعی).

بی‌‌گمان، طرح چنین ابتکاراتی از سوی ایران، می‌تواند به طرف غربی نشان دهد، آن گونه که به نظر می‌رسد، دست ایران در مسائل منطقه‌ای بسته نیست؛ افزون بر این، چنین شرطی دقیقاً در راستای سیاست کنونی جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر نگاه کردن به مسأله هسته‌ای به عنوان بخشی از یک مجموعه گسترده‌تر موضوعی و طرح مسائل هسته‌ای و غیر هسته‌ای در کنار هم قرار می‌گیرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱۰
انتشار یافته: ۶۲
عبدالنبی خادمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
اگر بگوییم در هر سطحی پس این همه سال رنج و تحمل برای چه بود
S
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
اينها یک موضوع رو هنوز نفهمیدن ان اینکه با پول میتونند شکم هاشون جلو بیارن و منبع درامد ارباب هاشون باشند ولی نمیتونن مغزهاشون رو مثل ایرانی ها بکارگیرند و پشرفتهای مختلف علمی کنند و این رو بدانند اگر 1000 کلاهک هسته ای هم داشته باشند بازم نوکری بیش نیستند و حتما اربابهاشون بیشتر از یک منبع درامد بهشون بها نمیدند
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
جناب S شما پول بدی مغز هم میتونی وارد کنی!!
مگه کم هستن از همین مغز های ایرانی تو MIT ؟
بهتره به جای شعار دادن واقع بین باشیم
m-236
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
كشورهاي عربي هميشه با ايران از قديم الايام رقابت داشتن ما بايد با دور انديشي مثل هميشه چند قدم از اونا جلوتر باشيم...
فضل اله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
اخيرا از داخل عربستان شنيده شده كه عربستان سعودي (رژيم وهابي) ، قرارداد مختلف هسته اي منعقد نموده است و تاسيسات هسته اي زيادي را احداث نموده است ولي چون اين رژيم دست نشنانده غرب مي باشد با او كاري ندارند و تبليغاتي عليه اين كشور نمي باشد لذا مسئولين (ايران)به دقت عربستان را زير نظر داشته باشند ، و اظهارات اخير سعودي بي دليل نمي باشد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
آری ولی رژیم صهیونیستی هیچ شرطی را قبول نمی کند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
دشمن ایران، امریکا نیست. همسایه های حسودشن
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
الان که عربستان بدون بمب واسیه همه شیعیان دشمنه با داشتن بمب هسته ایی چی میشه؟ اصلا داشتن بمب برای ملتی که سرورش امام حسین (ع) چه مفهومی دارد.
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
طرح فوق العاده زیرکانه ای است..خوشمان آمد...اما کو گوووش شنوا برادر(خواهر)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
لابد آمریکا هم از این طرح ناراحت میشود! آنها از خدا میخواهند که هیچ یک از کشورهای منطقه حق غنی سازی در هیچ سطحی نداشته باشند، در مورد صهیونیستها هم که هیچوقت قانونی وجود نداشته! عجب طرح جالبی ، خودمان و همسایه هایمان را یکجا زمینگیر کنیم. به به ، آفرین!!
م. ابراهیمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
راه حل خیلی ساده:
1-ایران به دنبال ساخت سلاح هسته نیست.
2- دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته برای همه.
ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
خاندان آل صهیون بزودی سزای این همه خیانت به اسلام و بشریت و انسانیت رو خواهند دید . وعده خداوند نزدیک است .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
ان شاالله
saman
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
الهم عجل لولیک الفرج...
سيد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
انشا الله تا اخر امسال شاهد وعده خداوند وظهور اقا خواهيم بود
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
مرگ بر آل سعود و همه ی دشمنان ایران
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
فکر کنم قبل از اینکه ایران به غنی سازی بالا 20درصد برسه، به این عربستان سلاح هسته ای میدن بعد ایرانو تحریم میکنن!
واقعا صد رحمت به جنگل!!!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟