صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بذل و بخشش 500 میلیون دلاری وزیر نیرو

کد خبر: ۲۳۱۹۱۴
| |
3496 بازدید

در حالی اکثر شرکت های تابعه وزارت نیرو به دلیل کمبود نقدینگی و برخی مسایلی که از جانب طرح هدفمند کردن یارانه ها برای این وزارت خانه به وجود آمده تحت فشار شدید هستند و این مشکلات به حدی است که بعضا در پرداخت حقوق و عیدی کارمندان خود دچار مشکل هستند، وزیر نیرو خبر داد که ایران از بابت صادرات برق به عراق در سه سال گذشته در حدود 500 میلیون دلار(معادل 9 میلیارد و پانصد میلیون تومان) از این کشور طلبکار است.

به گزارش اعتدال، در حالی که اکثر شرکت های تابعه وزارت نیرو به دلیل کمبود نقدینگی و برخی مسایلی که از جانب طرح هدفمند کردن یارانه ها برای این وزارت خانه به وجود آمده تحت فشار شدید هستند و این مشکلات به حدی است که بعضا در پرداخت حقوق و عیدی کارمندان خود دچار مشکل هستند، وزیر نیرو خبر داد که ایران از بابت صادرات برق به عراق در سه سال گذشته در حدود 500 میلیون دلار(معادل 9 میلیارد و پانصد میلیون تومان) از این کشور طلبکار است.

البته جناب وزیر در ادامه تاکید کرده اند با طرف عراقی در حال مذاکره هستند تا اگر امکان داشته باشد بدهی خود با ایران را تسویه کنند ولی هیچ توضیحی ندادند که ضرر و زیان ناشی از تعلل این وزارت خانه و اهمال کاری ایشان در دفاع از بیت المال و حقوق مردم ایران متوجه چه کسی است.

به نظر می رسد مسوولی که به دنبال غرامت از عراق هستند باید بیش از آنکه تمرکز خود را به کشور همسایه و پی گیری مطالبات کشورمان از مقامات آن کشور معطوف کنند باید مراقب گاف های مسوولین و وزرای ایرانی باشند.

البته جناب آقای وزیر در توجیه این اقدام وزارت خانه خود که در خبرگزاری دولتی ایسنا منتشر شده است، چنین می فرمایند:

وزیر نیرو با اشاره به علاقه مندی طرف عراقی برای بازدید از فناوری های برقی ایران گفت: برق رسانی ایران به عراق می تواند نقطه عطفی بر روابط اقتصادی دو کشور بوده و در نهایت باعث اشتراک بخش خصوصی ایران و عراق شود.

نامجو با بیان اینکه اخیرا عراقی ها نیروگاه هایی از کشور آلمان خریدند، گفت: این نیروگاه ها تاکنون به بهره برداری نرسیده که ایران آمادگی لازم برای به مدار رساندن نیروگاه های مربوطه را دارد؛ چراکه می تواند با برنامه ریزی لازم از توانمندی شرکت هایی همچون مپنا استفاده کند.

وی ادامه داد: نیروگاه صدر عراق یکی از این موارد بود که با رسیدن سوخت به آن تحویل عراقی داده شد.

نامجو با بیان اینکه نیروگاه هایی در کشور ایجاد شده که می توان از توانایی آن برای صادرات برق به سایر کشورها استفاده کرد، گفت: دیداری که امروز با وزیر برق عراق داشتم موافقت نامه ای در پی دارد که در حال حاضر تیم کارشناسی عراق در حال بررسی این موافقت نامه است تا اختلاف نظرهای احتمالی رد شود و موافقت نامه به امضا برسد.

وی تاکید کرد: درخواست عراقی ها از ما این است که بتوانیم تا دو سال آینده نیاز به برق این کشور را برآورده کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت های ایران در صدور برق گفت: طرف عراقی درخواست حداکثری برای دریافت برق ایران را دارد.

وزیر نیرو به مطالبات برقی ایران از عراق اشاره کرد و گفت: در مجموع 500 میلیون دلار برای صادرات برق به عراق طلبکاریم که این میزان در مدت حدود 3 سال انباشت شده است که در دیدار امروز از طرف عراقی خواستیم تا راه های مختلفی برای تسریع در پرداخت این میزان در نظر بگیرند.

وی ادامه داد: در مجموع 50 تا 60 میلیون دلار در ماه برای صادرات برق به عراق طلبکار می شویم که در حال حاضر طریق به پرداخت آن چندان مناسب نیست و درخواست تسریع در این پرداختی ها را داریم.

نامجو با بیان اینکه برنامه های عراق در زمینه برق روبه رشد و توسعه است گفت: ایران بازار خوبی در منطقه در اختیار دارد و می تواند برای رسیدن برق به سوریه و لبنان کشور واسط باشد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟