پيكر سردار سوداگر تشییع شد
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۸ 12 February 2012
کد خبر: ۲۲۶۰۶۱
| ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۸ 12 February 2012
| |
صبح امروز مراسم تشييع پيكر حاج احمد سوداگر رئيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، در «مسجد چهارده معصوم» ستاد كل نيروهاي مسلح با حضور فرماندهان ارشد نيروهاي مسلح برگزار شد.
به گزارش ايسنا در اين مراسم، سردار سرلشكر غلامعلي رشيد جانشين ستاد كل نيروهاي مسلح با بيان خاطراتي از حضور حاج احمد سوداگر در عملياتهاي مختلف دوران دفاع مقدس گفت: روز دوم بهمنماه جاري، احمد سيافزاده به رحمت خدا رفت و در روز 21 بهمن به فاصله 19 روز و در روز ميلاد پيامبر(ص) سردار احمد سوداگر به لقاءالله پيوست. معلوم نيست ساعتي، روزي، هفتهاي، ماهي و سالي ديگر نوبت كدام يك از ما باشد.
سرلشكر رشيد گفت: همه ما دير يا زود در معرض رفتن هستيم. خدا نكند چيزي ما را از مرگ غافل كند چون طبق فرمايش امام علي(ع) هيچ چيز در اين دنيا ناچيزتر از آن نيست كه زندگي خود را به دنيا بفروشيم. حاج احمد سوداگر زماني كه در اين دنيا بود دل تنگيهاي خود را روي كاغذ ميآورد اما حالا كه پيش شهداء است معلوم نيست به آنها چه ميگويد.
وي نقل كرد: دو شب قبل كه براي عرض تسليت به منزل حاج احمدسوداگر رفته بودم به فرزند ايشان گفتم كه احمد نوشتهاي، دلتنگياي، وصيتي، چيزي ننوشته است و آقا رسول( فرزند احمد سوداگر) هم يك نوشته آورد كه البته وصيتنامه شرعي نيست ولي دلتنگيهاي اوست كه بخشي از آن را برايتان ميخوانم. در بخشهايي از اين نوشته از حاج احمد سوداگر آمده است: پس از مرگم به پزشك قانونيام بگوييد روح مرا كالبد شكافي كند. بعد از مرگم انگشتهاي من را به رايگان در اختيار انگشت نگاري قرار دهيد تا همه بدانند بيگناهم. كارت شناساييام را روي كفنم قرار دهيد و روي تابوتم بنويسيد اين عاقبت كسي است كه صادقانه زيست.
سرلشكر رشيد ادامه داد: شايد اگر احمد امروز گوش سخن شنيدن و اذن سخن گفتن داشت به ما ميگفت برادران، ما در يك جبهه يك امام، يك لشكر و يك راه داشتيم و امروز من نگران شما هستم. آيا ما راه شهداء را دنبال ميكنيم؟ آيا تا آخر در راه امام و آرمانهاي ايشان باقي ميمانيم؟ و تا آخر در ركاب امام خامنهاي محكم و استوار ميمانيم؟
سرلشكر رشيد سپس به ويژگيهاي شخصيتي و فرماندهي احمد سوداگر در دوران دفاع مقدس و پس از آن اشاره كرد و توضيح داد: من احمد را خوب ميشناسم. او زماني كه 17 سال داشت با نهضت امام خميني (ره) همراه شد. در سال 1358 و در سن 18 سالگي در كردستان به جنگ با منافقين رفت. او جواني پرشور،پرتحرك و خوش سيما بود.
وي ادامه داد: شهادت ميدهم كه حاج احمد سوداگر در تمامي عملياتهاي دفاع مقدس يك روز جبهه را ترك نكرد و همه هستي خود را در راه اسلام و امام(ره) در طبق اخلاص گذاشت. بارها مجروح شد و پس از آن نيز روح او مجروح شد ولي روح او يك لحظه آرام و قرار نگرفت و همواره براي برقراري آرمانهاي شهداء و امام شهداء تلاش ميكرد. خيليها با ميزان جانبازي و مجروحيتي كه اين سردار دوران دفاع مقدس داشت ميتوانستند به انزوا بروند اما حاج احمد همواره پرتلاش بود.
سرلشكر رشيد يادآور شد: در احمد سوداگر دو صفت برجسته بود. اول اينكه او هر لحظه بدون هيچ درنگي آماده رفتن بود و از هيچ صحنهاي غفلت نميكرد و همواره به آغوش خطر ميرفت. دوم اينكه به گونهاي زندگي ميكرد كه انگار ميخواست 100 سال ديگر در اين دنيا باشد. همواره با نشاط بود و در همه صحنههاي دفاع مقدس حضور داشت.
وي با اشاره به حضور سرداران و همرزمان سردار سوداگر درا ين مراسم خطاب به وي گفت: همه همرزمانت از سپاهي و ارتشي در دفاع مقدس، امروز در اين مجلس حضور دارند و همه ما گواهي ميدهيم كه تو مرزهاي ايران را حفظ كردي و در مقابل دشمنان ايران، اسلام و ولايت ايستادي و مرزهاي ايران را قتلگاه متجاوزين كردي. ما شهادت ميدهيم كه تو در غرب كارون،اروند و فاو دشمنان را قلع و قمع كردي. در عملياتهاي خيبر، بدر، عملياتهاي والفجر 1، 3، 4، 8 و عملياتهاي كربلاي 4، 5 و10 حضور داشتي و با شجاعت،عقلانيت و تدبير به دستور امامت ميجنگيدي و يك لحظه آرام و قرار نداشتي. برخيز و بگو ما چه كنيم؟
سرلشكر رشيد اظهار كرد: احمد سوداگر مرد عمل بود و در نزد پروردگار مقام داشت چرا كه او آزموده خداوند بود و همواره در سختيهايي كه پيش ميآمد محكم ميايستاد و از همه آزمايشات سربلند بيرون ميآمد. تجليل از احمد سوداگر تجليل از ماهيت و نقش فرماندهان در جنگ است. تفكر، شجاعت،تدبير،عقلانيت، روحيه بزرگ و مسئوليتپذيري از خصوصيات اين سردار دوران دفاع مقدس بود.
وي با بيان اينكه وجه تمايز فرماندهان صرفا معنوي و اخلاقي نيست، اظهار كرد: بسياري از گمنامان بسيجي شايد در معنويت و اخلاقيات برتر از برخي فرماندهان باشند اما اين شناخت،تفكر، عقلانيت و تدبير است كه وجه تمايز فرماندهان است.
سرلشكر رشيد گفت: فرماندهي، لشكرداري و يگانداري وجه تمايز فرماندهان دوران دفاع مقدس است و تا اين موضوع بررسي نشود تفاوت با شهيد باقريها،خرازيها، باكريها و سوداگرها مشخص نخواهد شد.
وي در ادامه به فعاليتهاي سردار احمد سوداگر در علمي كردن دفاع مقدس در دانشگاه اشاره كرد و گفت: حاج احمد سوداگر پايهگذار نگاه علمي به دفاع مقدس بود و در اين مبحث راهي براي عرضه علمي دفاع مقدس و ورود آن به دانشگاه را باز كرد. او نشان داد كه يك مجاهد در هر عرصهاي ميتواند پيشرو و جهادگر باشد.
احمدسوداگر در جبهه كاري حسيني كرد و بعد از آن كاري زينبي انجام داد.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم سردار سرلشكر بسيجي دكتر سيدحسن فيروزآبادي رئيس ستادكل نيروهاي مسلح، امير سرلشكر صالحي فرمانده كل ارتش،محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، سردار علايي، سردار فضلي،امير سرلشكر حسني سعدي معاون هماهنگ كننده ستاد كل نيروهاي مسلح، سردار جزايري معاون فرهنگي و تبليغات دفاعي ستاد كل نيروهاي مسلح، احمد وحيدي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، سردار سرلشكر رحيم صفوي،امير حسام هاشمي، سرلشكر مصطفي ايزدي و جمع زيادي از همرزمان و فرماندهان دوران دفاع مقدس حضور داشتند.
سردار سرتيپ پاسدار احمد سوداگر از جانبازان و فرماندهان هشت سال دفاع مقدس عصر روز 21 بهمنماه در سن 50 سالگي و بر اثر عارضه قلبي دعوت حق را لبيک گفت. وي در دوران جنگ تحميلي مسئول اطلاعات و عمليات قرارگاه خاتمالانبيا(ص) بود و پيش از فوت، مسئوليت پژوهشکده علوم و معارف دفاع مقدس را بر عهده داشت.
سردار احمد سوداگر در عرصه مطالعات و تاريخ نگاري هشت سال دفاع مقدس فعاليت متمادي داشت و از وي تأليفات ارزشمندي به يادگار مانده است.
سردار سوداگر از پيشکسوتان دفاع مقدس به شما رفته و از ابتداي جنگ تحميلي در صحنه مبارزه عليه باطل حضور داشت و طي اين مدت چندين بار مجروح و قلب وي نيز مورد جراحي قرار گرفته بود.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید