ابهام در حجم صادرات سيمان
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت در 9 ماهه امسال بالغ بر هفت ميليون و 731 هزار تن سيمان و كلينكر از كشور صادر شد كه اين رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 13 درصد افزايش را نشان ميدهد.
اين رقم در حالي از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن سيمان اعلام شده كه تازهترين آمار گمرك ايران نشان ميدهد حجم صادرات سيمان كشور طي 9 ماهه سال جاري 5.5 ميليون تن و حجم صادرات كلينكر 660 هزار تن بوده است.
به اين ترتيب براساس اعلام گمرك، صادرات سيمان و كلينكر كشور در 9 ماهه سال جاري حداكثر حدود 6.2 ميليون تن بوده است كه اين رقم با عدد اعلام شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاوتي فاحشي را نشان ميدهد.
اين در حالي است كه محمدحسن پورخليل - دبير انجمن سيمان، در گفت وگو با ايسنا درباره علت تفاوت آمار سيمان اعلام كرد: آمار صادرات اعلام شده از سوي انجمن كاملا دقيق بوده و براساس اطلاعات مالي شركتهاي سيماني بهدست آمده است.
در همين حال يك فعال صنعت سيمان نيز به خبرنگار ايسنا گفت: از نظر ما آمار گمرك ايران غير قابل استناد بوده و نميتوان به آن اطمينان كرد.
براساس اطلاعات منتشر شده در 9 ماهه امسال عراق و افغانستان دو بازار عمده صادرات سيمان ايران بودند.


