صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
روزنامه انگلیسی ایندپندنت:

اروپا در مذاکره با ایران، اشتباه سال 2010 را تکرار نکند

دمای روابط ایران و اروپا به پایین‌ترین میزان در چند سال اخیر رسیده است؛ اما انتشار خبر مذاکرات دو طرف در روزهای آینده، این دما را کمی بالا برده و اینک فضا برای گفت‌وگو آماده است.
کد خبر: ۲۱۷۴۷۸
| |
18777 بازدید
سرویس سیاست خارجی ـ دمای روابط ایران و اروپا به پایین‌ترین میزان در چند سال اخیر رسیده است؛ اما انتشار خبر مذاکرات دو طرف در روز‌های آینده، این دما را کمی بالا برده است.

به گزارش «تابناک»، گفت‌وگوهای آتی و احتمالی دو طرف، می‌تواند فرصت‌ها را برای طرفین احیا کند؛ بنابراین، لازم است غرب اشتباهات گذشته خود درباره ایران را تکرار نکند.

در همین باره، «ایندپندنت» گزارش داده است که اروپا باید از رخدادهای گذشته درس بگیرد، چرا که در سال 2009 که اوباما فضای ارتباط دیپلماتیک با ایران را محدود و محدودتر کرد، نه تنها روسیه و چین با این شرایط مخالف بودند، بلکه برزیل و ترکیه، اعضای آن زمان شورای امنیت نیز با رویکرد ضد گفت‌وگوی اوباما برای گفت‌وگو با ایران مخالفت می‌کردند.

بر پایه این گزارش در همان زمان، اوباما نامه‌ای به دست رئیس‌جمهور برزیل داد که در آن بر معامله هسته‌ای با ایران و انتقال اورانیوم کمتر غنی شده ایران به ترکیه موافقت کرده بود. با تکیه بر چنین نامه‌ای، وزرای خارجه ترکیه و برزیل، راهی ایران شدند. غرب و کاخ سفید بر این باور بودند که ایران هیچ معامله‌ای نخواهد کرد و تلاش‌های این دو کشور با شکست روبه‌رو خواهد شد.

این گزارش می‌افزاید، مذاکرات ایران با دو کشور ترکیه و برزیل پس از دو روز، با موفقیت روبه‌رو و غرب از توافق طرفین شوکه شد و کاری را که اتحادیه اروپا و آمریکا، قادر به انجام آن نبودند، عملیاتی کردند؛ آن هم بر پایه دستورالعملی که اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نیز آن را تأیید کرده بود.

اما پس از این توافق، آمریکا و سنای این کشور به آن بی‌اعتنایی کردند و انگلیس و دیگر کشور‌ها نیز به راحتی آن را نادیده گرفتند.

اکنون باز اروپا در حال تکرار همان اشتباه سال 2010 خود است. در حالی که ایران آمادگی خود را برای گفت‌وگو اعلام کرده، اتحادیه اروپا به دنبال تحریم نفت ایران است. اکنون در یک دست اروپاییان، تحریم نفت ایران و در دست دیگر، گفت‌وگو با این کشور است. در این باره باید گفت، تصویب قطعی تحریم نفتی ایران از جانب اروپا، راه‌های دیپلماسی را خواهد بست و این اگر رخ دهد، اشتباه دیگری از جانب اروپاییان خواهد بود.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...