صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
بر اساس رسم قديمي 94 ساله

موزه محرم میزبان عزاداران حسینی شد

خانه دكتر ابوالقاسم خان صحتي كه از سال 87 توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربایجان شرقی به عنوان موزه محرم نامگذاري شده است و امسال همچون رسم قديمي 94 ساله پذيراي عزاداران حسيني خواهد بو
کد خبر: ۲۰۶۴۴۸
| |
1720 بازدید
خانه دکتر ابوالقاسم خان صحتی که از سال ۸۷ توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی به عنوان موزه محرم نامگذاری شده است،امسال همچون رسم قدیمی ۹۴ ساله پذیرای عزاداران حسینی خواهد بود.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این رابطه گفت: «امسال همچون سال های‌گذشته، برخی هیئت‌های عزاداری محلات قدیمی تبریز در موزه محرم عزاداری می‌کنند.»

"تراب محمدی" افزود: «هیئت‌های عزاداری محلات بازار، راسته کوچه و شتربان مراسم سینه زنی و عزاداری ایام محرم را در این موزه برگزار می‌کنند.»

وی ادامه داد: «طبقه زیرین موزه محرم توسط سازمان میراث فرهنگی در چهار سال اخیر برای برگزاری مراسم محرم خانواده صحتی آماده شده است که در این روزها از ساعت 6 تا ۹ عزاداران سوگواری مي‌كنند.»

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار داشت: «4 روحانی نیز در 4 روز مجالس تعزیه‌خوانی و وعظ و سوگ امام حسین (ع) داشته و به روضه خوانی می‌پردازند.»

محمدی اظهار داشت: «در این موزه بخشی از نماد و نشانه‌های مراسم و آئین‌ ماه محرم در دورترين بخش‌هاي آذربایجان شرقی به نمایش گذاشته شده است.»

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هدف از تشکیل موزه محرم را نمایش همیشگی جاذبه‌های مادی و نمادین محرم دانست و گفت: «این نماد‌ها تنها در موسم عزاداری به کار گرفته می‌شوند و بقیه سال را در علم‌خانه‌ها و انباری‌های تکایا و مساجد پرده نشین می‌شوند.»

موزه محرم تبریز از ابتدای تاسیس تا کنون رایگان بوده است و در ایام محرم نیز بدون تغییر روال کاری از ساعت 8 تا سه بعد از ظهر پذیرای بازدیدکنندگان و عزاداران امام حسین (ع) خواهد بود.

خانه صحتی که از سوی این خانواده برای ایجاد موزه محرم در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته ۴۰۹ متر مربع مساحت دارد و در سه طبقه احداث شده است و در زمان حیات مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتی و اوایل دوره پهلوی در ماه محرم به عنوان حسینیه مورد استفاده هیئت عزاداری محله راسته کوچه قرار می‌گرفت.

این خانه در تاریخ 78 با شماره ۲۳۳۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و متعاقب آن عملیات مرمت و استحکام بخشی بنا به اجرا درآمده و پس از تجهیز به عنوان موزه مردم‌شناسی محرم در سال 87 گشایش شده است.

منبع: ایلنا
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟