صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
سخنگوی کمیسیون انرژی:

تحریم نفت ایران موضوع جدیدی نیست

کد خبر: ۲۰۶۱۹۱
| |
2126 بازدید
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همزمان با افزایش زمزمه‌های پیرامون تلاش کشورهای اروپایی برای تحریم نفت ایران تاکید کرد که نگرانی جدی از بابت تحریم احتمالی نفت ایران توسط اتحادیه اروپا وجود ندارد.
 
سید عماد حسینی نماینده قروه در مجلس صمن بیان این مطلب در گفتگو با فرارو با اشاره به تلاش اتحادیه اروپا برای تحریم صنعت نفت ایران گفت: تحریم نفت ایران موضوع جدیدی نیست چرا که از دیرباز نفت ایران به طور مستقیم و غیر مستقیم در فهرست تحریم کشورهای آمریکایی و اروپایی قرار داشته است، از جمله آن‌ها نیز ایجاد محدودیت برای سرمایه گذاری‌های خارجی در صنعت نفت ایران است.

وی افزود: بنابراین با وجود اعمال این تحریم‌ها از سوی برخی کشور‌ها تاکنون برای جمهوری اسلامی ایران در تولید و صادرات نفت، گاز و صنایع وابسته مشکلی به وجود نیامده و این تحریم‌ها به مانعی جدی در برابر صنعت نفت ایران تبدیل نشده است.

حسینی تصریح کرد: بر این اساس تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا هم نمی‌تواند چندان تاثیر گذار باشد چرا که گفته می‌شود کشورهای اروپایی در نظر دارند خرید نفت ایران را در دستور کار قرار دهند این در حالی است که مشتریان اصلی نفت ایران را کشورهای آسیایی تشکیل می‌دهند و بر اساس اطلاعاتی که منتشر شده است اروپایی‌ها در نیمه اول سال ۲۰۱۱ تنها ۱۸ درصد از نفت ایران را معادل ۴۵۰هزار بشکه در روز خریداری کرده‌اند در حالی که جمهوری اسلامی ایران حدود ۴ تا ۵ میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: از این رو در صورت اعمال چنین تحریمی‌های از سوی کشورهای اروپایی، مشکل جدی برای جمهوری اسلامی ایران به وجود نمی‌آید چرا که جایگزین کردن خریداران جدید برای این حجم از نفت تولیدی کار چندان سختی نیست.

وی با تاکید بر اینکه نگرانی جدی از بابت تحریم احتمالی نفت ایران توسط اتحادیه اروپا وجود ندارد، گفت: تحریم نفت ایران آن زمان نگران کننده خواهد شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در قالب قطعنامه‌ای آن را تصویب و درخواست کند که همین موضوع منجر به آن خواهد شد که سایر کشورهای جهان به این خواست تن دهند.

حسینی تصریح کرد: با این حال این نگرانی نیز چندان جدی نیست چرا که جهان نمی‌تواند به سادگی از کنار ایران به عنوان دومین تولید کننده نفت اوپک و چهارمین تولید کننده گاز جهان گذر کند و تاثیر احتمالی تحریم نفت و گاز ایران را بر اقتصاد جهان نادیده بگیرد، بر این اساس بعید به نظر می‌رسد که دست به چنین ریسک بزرگی بزنند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: جدا از آن جمهوری اسلامی ایران تاکنون ثابت کرده است که ترس و دلهره‌ای از بابت تحریم‌ها به دل راه نمی‌دهد و تهدیدهای این چنینی را با فرصت تبدیل کرده است.

حسینی در ادامه درباره سخنان اخیر وزیر نفت ایران مبنی بر اینکه «اگر ناچار شویم از نفت به ابزار سیاسی استفاده خواهیم کرد» و اینکه آیا واقعا نفت می‌تواند در جهان امروز به یک ابزار سیاسی تبدیل شود یا خیر گفت: ابزار سیاسی و یا غیر سیاسی بودن نفت در دنیای امروز بحث پیچیده‌ای است با این حال نمی‌توان به سادگی از کنار این صنعت گذر کرد و آن را از کالاهای مهم و تاثیرگذار مبرا کرد.

وی افزود: در حال حاضر نفت، گاز و صنایع وابسته، در اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان به طور مستقیم و یا غیر مستقیم نقش مهم و غیر قابل انکاری دارد و بر این اساس بهره گیری از این صنعت به عنوان یک ابزار توسط یکی از تولیدکنندگان نفت می‌تواند نه تنها بر اقتصاد یک یا چند کشور بلکه بر کل این بازار تاثیر بگذارد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: همچنین با نگاهی گذرا به سیر تحولات خاورمیانه به عنوان یکی از مناطق استراتژیک جهان، با توجه به وجود ذخایر زیرزمینی عظیم نفت و گاز و مرکز و پایلوت اصلی صادرات این کالا به اقصی نقاط جهان، می‌توان دریافت که بهانه لشکرکشی آمریکا و متحدانش به این منطقه از جمله عراق، تسلط بر بازار نفت و گاز و دراختیار گرفتن این ابزار مهم بود.

وی افزود: آنچنان که عراق پیش از اشغال در بهترین شرایط روزانه تولید کمتر از ۲ میلیون بشکه نفت داشته است و اکنون با حضور متخصصان خارجی و عمدتا آمریکایی صحبت از تولید روزانه ۷ تا ۸ میلیون نفت را می‌کند و خریدار اصلی این نفت هم خود آمریکایی‌ها و کشورهای غربی هستند.

حسینی ادامه داد: همچنین با بروز ناآرامی‌ها در پی جنبش‌های آزادی خواهان در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در قالب «بهارعربی» شاهد بودیم که کشورهای که ابزار نفت را در اختیار داشتند همانند لیبی با بیشترین دخالت مستقیم نیروهای خارجی از جمله ناتو روبرو شدند.

وی تاکید کرد: بنابراین معتقدم که نفت، گاز و پتروشیمی می‌تواند یک ابزار سیاسی قابل اتکا باشد با این حال بهتر است کشورهای تولید کننده این ابزار برای ایجاد ثبات در بازار استفاده کنند نه برای ایجاد اختلال در آن.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟