ساخت مخوف‌ترین زندان آمریکا در سومالی

آمریکا پس از شکست خود در پی حمله کماندوهای دلتا خود در سال 1991 و 92 که منجر به کشته شدن یک هزار سومالیایی نیز شد با استفاده از از شاخه جوانان القاعده موسوم به الشباب که تفکرهای شدید وهابی دارند باعث ناامنی در این کشور مسلمان شده است و از تشکیل هر گونه دولت قدرتمندی از سال 1991 خودداری می کند.
کد خبر: ۲۰۱۹۷۷
|
۱۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۶ 05 November 2011
|
7101 بازدید
آمریکا به‌داشتن زندان‌های پنهان و مخوف در دنیا معروف است که بعضاً فقط برخی زندان‌های آن از جمله گوانتانامو، ابوغریب و زندان هرات در افغانستان رسانه‌ای شده‌اند. حال در اقدامی بی‌سروصدا آمریکا در حال ساخت مخوف‌ترین زندان خود در کشور قحطی‌زده «سومالی» است.

به گزارش خبرنگار اعزامی فارس به سومالی، نام بردن از کشور سومالی هر فردی را در وهله نخست به یاد فقر و قحطی زدگی می‌اندازد و حال کمتر کسی می‌تواند باور کند که یکی از مخوف ترین زندان‌های آمریکا در دنیا اکنون در سومالی در حال ساخت و تکمیل است.

آمریکا پس از حمله‌ای که در سال‌ 1991 و 92 برای نابودی دولت وقت آن زمان (ژنرال محمد فرح عیدی) به پایتخت سومالی یعنی موگادیشو داشت و در نهایت 19 کماندو دلتا خود را در این حمله از دست داد به شدت از حضور مستقیم در این کشور خودداری می کند و با حربه های دیگری در حال تجزیه سومالی دومین قدرت بزرگ آفریقا در سال های نه چندان دور است.

آمریکا پس از شکست خود در پی حمله کماندوهای دلتا خود در سال 1991 و 92 که منجر به کشته شدن یک هزار سومالیایی نیز شد با استفاده از از شاخه جوانان القاعده موسوم به الشباب که تفکرهای شدید وهابی دارند باعث ناامنی در این کشور مسلمان شده است و از تشکیل هر گونه دولت قدرتمندی از سال 1991 خودداری می کند.

در این راستا نیز با تحریک همسایگان کشور سومالی هر چه بیشتر به تجزیه این کشور مسلمان به 5 کشور کوچک همچون کشور سودان فعالیت های خصمانه خود را ادامه می دهد.
 
ساخت و تکمیل زندان مخوف آمریکا در منطقه جنوب موگادیشو سومالی

به گزارش خبرنگار فارس که به سومالی سفر کرده است آمریکا در سومالی در حال ساخت یک زندان بزرگ و مخوف است.

یکی از مأموران امنیتی و اطلاعاتی در سومالی در این باره در گفت و گو با خبرنگار اعزامی فارس اظهار داشت: آمریکا در حال حاضر در جنوب موگادیشو و در نزدیکی فرودگاه این شهر بی سر و صدا در حال ساخت یک زندان مخوف برای انتقال زندانیان خود از سراسر جهان است و در یک حرکت حساب شده این زندان را در نزدیکی فرودگاه موگادیشو که به وسیله انگلیسی ها اداره می شود برای انتفال امن تر و سریعتر زندانیان در حال ساختن است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسئولان دولتی سومالی نیز از ساخت این زندان اطلاع دارند، می گوید: بله تقریباً می توان عنوان کرد که دولت کنونی سومالی از این امر اطلاع دارد ولی نمی تواند کاری کند چون این دولت به هیچ وجه قدرتی ندارد و تمام اختیارات این دولت کنونی که آمریکا نقش بسزایی در تضعیف آن داشته است خلاصه شده است به کنترل شهر موگادیشو و برخی شهرهای دیگر و از ایجاد امنیت و اداره نقاط دیگر سومالی عاجز است.

این مأمور اطلاعاتی ادامه می دهد: آمریکاییان پس از شکست سخت خود طی حمله ای که در سال 1991 و 92 به موگادیشو داشتند و تعداد قابل توجه ای از زبده ترین نیروهای ویژه دلتا خود را از دست دادند به هیچ وجه در شهرهای سومالی آفتابی نمی شوند و بسیار ماهرانه از دور با ایجاد ناامنی در این کشور و با استفاده از قحطی که خودشان با این ناامنی به وجود آورده اند تلاش برای تجزیه این کشور مسلمان را کلید زده اند.

در این راستا خبرنگار اعزامی فارس که با یکی از نهادهای بشردوستانه کشورمان به سومالی عزیمت کرده است تلاش کرد که بتواند از نزدیک از منطقه ساخت زندان آمریکا در سومالی بازدید و حتی عکس های را تهیه کند ولی هیچ کس از بومیان از ترس جانشان حاضر به همکاری نشدند.
 
در این راستا حتی از اسکورت های که به صورت شبانه روزی از افراد امدادگر و کمپ های آورگان سومالیایی که ایران ایجاد کرده بود مراقبت می کردند کسی حاضر به همکاری نمی شود چون مردم و حتی کسانی که در این کشور اسلحه حمل می کنند و به عنوان اسکورت فعالیت می کنند از نزدیک شدن به این منطقه شدیداً خودداری می کنند.

* تمام مشکلات کنونی سومالی به نیت آمریکا برای تجزیه این کشور مربوط می‌شود
 
کشور سومالی در حال حاضر با مشکلات عدیده ای از جمله قحطی، جنگ داخلی با گروه الشباب و همچنین اختلافات با کشورهای همسایه و در نتیجه پیشروی ارتش کنیا و در نهایت دزدان دریایی درگیر است که در یک بررسی اجمالی تمام سرنخ های این مشکلات به آمریکا که می خواهد سومالی را مانند سودان تجزیه کند منهی می شود.

برای روشن شدن این جریان باید به حمله آمریکا در سال 1991 به سومالی برای از بین بردن دولت وقت این کشور که به شکست سنگین آمریکاییان منجر شد اشاره کرد. در این راستا یک سومالیایی تحصیلکرده در این باره در گفت و گو با خبرنگار اعزامی فارس به سومالی گفت: بیشتر مشکلات مردم سومالی از سال 1991 که آمریکا از ما شکست خورد آغاز شد.

وی ادامه می دهد: ما (سومالی) در سال های نه چندان دور دومین قدرت برتر قاره آفریقا بودیم و تمام کشورهای همسایه از ما حساب می بردند ولی با نقشه های شوم آمریکا سومالی با ناامنی که در حال حاضر در آن به وجود آورده به یک کشور قحطی زده و ضعیف تبدیل شده است.

این سومالیایی در پاسخ به این پرسش که هدف آمریکا از ایجاد ناامنی در سومالی چیست و چه نیتی از اهداف خود دارد، می افزاید: خیلی روشن است سومالی دارای ذخایر نفت و گاز دست نخورده است که کمتر کسی از آن اطلاع دارد در ضمن سومالی بیشترین جغرافیای ساحلی را که سواحل و دریایی بسیار استراتژیک در شاخ آفریقا است را در اختیار دارد و در نهایت از تمام این موارد مهمتر این است که اکثر مردم سومالی مسلمانان با اعتقادی هستند که به شدت از آمریکا و غرب متنفر هستند.

گروه تروریستی الشباب دست نشانده آمریکاییان برای ایجاد ناامنی برای تجزیه سومالی است آمریکا رعیت را به گونه ای پیش برده است که مردم گمان می کنند دشمن نخست آنان گروه تروریستی الشباب که شاخه جوانان القاعده است به حساب می آید که یکی از سومالیایی در این باره نکات بسیار جالبی درباره این گروه تروریستی که تحت حمایت وهابی های عربستان هستند به خبرنگار اعزامی فارس عنوان می کند.

این سومالیایی با اشاره به اینکه برخی از افراد گروه تروریستی الشباب با مقامات بلند پایه دولت کنونی سومالی هم قبیله و فامیل خونی هستند، ادامه می دهد: تمام سیاستمداران در سومالی از افراد متملک هستند زیرا این افراد با پول می توانند رای افراد را بخرند از جمله اینکه شما نمی توانید در سومالی یک نماینده پارلمانی از قشر حتی متوسط پیدا کنید و تمام نمایندگان از اقشار ثروتمند سومالی هستند به طوری که قدرت رئیس پارلمان سومالی از رئیس جمهور نیز بیشتر است.
 
* الشباب خوردن سنبوسه را برای سومالیایی‌ها حرام و گناه عنوان کرده است

وی بیان می‌کند: برخی در سومالی که می‌توانند تحلیل سیاسی کنند بر این باورند که ایجاد گروه تروریستی الشباب که تفکری به شدت وهابی دارند از جمله آنکه عنوان کرده اند مردم در سومالی حق خوردن سنبوسه را ندارند و خوردن سنبوسه گناه و حرام است از جمله زد و بندهای مقامات بلند پایه سومالی برای رسیدن به اهداف و منافع خودشان است زیرا مردم عادی در این کشور به شدت با سلطه آمریکا بر کشورشان مخالف هستند ولی سیاستمداران و اهل قدرت در این کشور شدیداً متکی به آمریکا و غربیان هستند.
 
* حضور آمریکا در سومالی در پوشش ارتش کنیا

یکی از رویدادهای کنونی در سومالی پیشروی ارتش کنیا به بهانه سرکوب گروه الشباب است و حال کنیا دلایل مختلفی از جمله درخواست مقامات سومالی برای کمک کنیا جهت سرکوبی الشباب در سومالی عنوان می کند که الشباب نیز پس از درگیری با ارتش کنیا و عقب نشینی از مواضع خود چندین حمله انتحاری و حتی انفجار در یکی از کازینوهای آمریکایی در نایروبی را انجام داد که منجر به تدابیر امنیتی در نایروبی در زمان عزیمت خبرنگار اعزامی فارس که باید از نایروبی به موگادیشو سفر می کرد منجر شده بود.

در این رابطه یکی از پزشکان مقیم نایروبی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه کنیا با وجود پایان یافتن جنگ داخلی در 3 سال اخیر چگونه این توانایی را دارد که با این گستردگی به خاک سومالی نیرو نظامی اعزام کند، می گوید: حرف شما کاملاً درست است کنیا در حال حاضر از تورم شدیدی رنج می برد و حال اگر می بینید که ارتش خود را به سومالی فرستاده است مسلماً هزینه و عواقب بسیاری در بر دارد و این اعزام ارتش کنیا با هزینه آمریکا صورت پذیرفته زیرا گروه الشباب اخیراً 2 اسپانیایی و 2 آمریکایی را در خاک سومالی ربوده اند که در حال حاضر نیز خبرهای زنده بودن این 2 آمریکایی بسیار کم است و این اعزام ارتش کنیا نیز بر این اساس در طول یک ماه اخیر صورت پذیرفته است.

وی می گوید: کنیا به شدت وابستگی خاصی به تسلیحات اسرائیل پیدا کرده است و در طول هفته های اخیر نیز خریدهای نظامی از جمله هواپیمایی جنگنده از اسرائیل داشته است.

* دزدان دریایی سومالی برای منحرف کردن اذهان عمومی جهان توسط آمریکا
 
در حال حاضر از دیگر مشکلات سومالی دزدان دریایی با عنوان دزدان دریایی سومالی است که آمریکا برای منحرف کردن اذهان عمومی جهان در ناامن جلوه دادن هر چه بیشتر این کشور صورت پذیرفته است و این در حالی است که ناوهای آمریکا در نقاط استراتژی دریایی جهان به راحتی جولان می دهند ولی در منطقه "ابل مبب"که ز مناطق دریایی مهم دنیا همچون تنگه هرمز است به هیچ عنوان دخالت نظامی نمی کند.

و این در شرایطی است که آمریکا شرایط امنی برای دزدان دریایی سومالی فراهم کرده است تا از این شرایط ناامنی بتوانن بهترین ثمره را برای نزدیک نشدن کشورهای دیگر به سومالی به خصوص رسانه های دنیا فراهم کند تا هر چه بهتر به منافع خود دست یاید.

* سرازیر شدن عواید دزدهای سومالی در بازارهای تجارت کنیا
 
یک پزشک در کنیا درباره پشتوانه و حامیان دزدان دریایی به خبرنگار اعزامی فارس می گوید: تمام عواید دزدی های دزدان دریایی سومالی به بازارهای کنیا که شدیدأ در اختیار ثروتمندان سومالیایی و در نهایت یهودیان است سرازیر می شود دولت کنیا نیز به شدت وابستگی خاصی به آمریکا دارد و به نوعی فرهنگ آمریکایی و غربی در کنیا که کشوری با غالب جمعیتی مسیحس است گره خورده است.
 
البته توصیف این پزشک از مجلس این کشور که کاملأ کپی برابر اصل مجلس انگلیس با همان چیدمان نشستن نمایندگان و کلاه مخصوص سفید بریتانیایی بر سر رئیس مجلس کنیا که در تلویزیون و اخبار کنیا نشان داده می شد کاملأ این مسئله را روشن می ساخت.

حال سومالی بر اثر اهداف تجزیه توسط آمریکا دچار ناامنی و در نهایت قحطی شدید شده است و این مسئله که سومالی بر اثر خشکسالی دچار قحطی شده است آدرس غلطی است که مردمان سومالیایی کاملأ آن را تکذیب می کنند و در این باره افراد بسیاری به خبرنگار اعزامی فارس عنوان کردند که سومالی دارای زمین های حاصل خیز و دریایی بکری برای صنعت ماهیگیری است.
 
ولی این ناامنی کنونی که در طول بیش از 20 سال از سال 1991 توسط آمریکا با عناوین و نقشه های مختلفی از جمله اختلاف بین همسایگان مجاور سومالی با دولت موگادیشو، نهادینه کردن القاعده و در ادامه آن گروه القاعده، دزدان دریایی و در نهایت حمایت از دولت مردان و سیاست مداران گرایش به غرب در حال تلاش برای تجزیه سومالی جهت استفاده از منابع نفتی و موقعیت استراتژی دریایی این کشور است.

در این راستا با ناامنی در سومالی که توسط آمریکا ایجاد شده است و ترساندن کشورهای دیگر از این وضعیت اجازه حضور رسانه های جمعی دنیا در این کشور نیز گرفته می شود. این امر بهترین فرصت برای منافع آمریکا از جمله ساخت مخوف ترین زندان خود در جنوب موگادیشو سومالی است تا دیگر دچار حمله انتقادات رسانه ها، ملت ها و حتی مردم خود از وجود زندان های آمریکای در نقاط مختلف دنیا از جمله گوانتانامو نشود.
 
حال مسلماً افشای ساخت مخوف ترین زندان آمریکا در سومالی در زمان کنونی که آمریکاییان دچار مشکل بزرگ اقتصادی و از همه مهمتر اعتراضات مردمی معروف به وال استریت هستند می تواند مشکلات سردمداران آمریکایی را دو چندان کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟