عوامل انسانی سبب افزایش گرسنگی در کشورهای فقیر
گزارشی که توسط یک موسسه تحقیقاتی در آمریکا منتشر شده است نشان می دهد عوامل انسانی به ادامه گرسنگی در فقیرترین نقاط دنیا منجر میشود.
به گزارش فارس به نقل از بی بی سی موسسه تحقیقات بین المللی سیاست غذایی آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد استفاده از زمینهای زراعی برای تولید سوختهای زیستی که عمدتا مورد استفاده کشورهای ثروتمند است همراه با تغییرات آب و هوا و سفته بازی در بازار مواد غذایی به گرسنگی در کشورهای فقیرتر کمک کرده است.
سوختهای زیستی که غالبا برای حمل و نقل زمینی از آن استفاده می شود از جمله عواملی است که با کاهش زمین زیر کشت محصولات غذایی تولید و عرضه این محصولات را کاهش داده است. این گزارش می افزاید میزان گرسنگی در بسیاری از کشورهای آفریقا به جز غنا به سطح هشدار دهنده ای رسیده است.
در این گزارش آمده است در مجموع میزان گرسنگی در جهان از سال ۱۹۹۰ تا کنون کاهش یافته است که دلیل آن بهبود تولید در جنوب شرقی آسیا و آمریکای جنوبی است.
گزارش این موسسه تحقیقاتی در حالی منتشر شده است که سازمان ملل نیز در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد قیمت مواد غذایی طی سال های آتی افزایش خواهد یافت و باعث خواهد شد تا کشورهای فقیر متکی به واردات با خطر گرسنگی مواجه شوند سازمان ملل در گزارش سالانه خود درباره نا امنی غذایی در جهان افزود: قیمت مواد غذایی در جهان در ماه فوریه افزایش یافت که این خود عاملی در بروز ناآرامی های خاورمیانه و شمال آفریقا بود.
بر اساس گزارش سازمان ملل از ماه فوریه تا کنون قیمت مواد غذایی کاهش یافته اما بی ثباتی اقتصادی میزان ذخایر پائین غلات و رابطه نزدیک قیمت انرژی و قیمت محصولات کشاورزی در بازار همراه با خطر رو به افزایش تغییرات آب و هوا احتمالا در آینده منجر به تغییرات چشمگیری در قیمت مواد غذایی خواهد شد.


