با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران سد و نیروگاه بزرگ سنگ توده 2 كه با دانش و همت متخصصان ایرانی در تاجیكستان احداث شده است، افتتاح و به بهره برداری رسید.
کد خبر: ۱۸۸۳۴۸
کد خبر: ۱۸۸۳۴۸
| |
4802 بازدید
4802 بازدید
بهره برداری از سد و نیروگاه سنگ توده 2 در تاجیکستان با حضور دکتر احمدی نژاد و امامعلی رحمان آغاز شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران سد و نیروگاه بزرگ سنگ توده 2 كه با دانش و همت متخصصان ایرانی در تاجیكستان احداث شده است، افتتاح و به بهره برداری رسید.
محمود احمدی نژاد صبح امروز (دوشنبه) با حضور در استان ختلان محل سد و نیروگاه سنگ توده 2 به همراه امامعلی رحمان همتای تاجیکی خود، فاز اول این پروژه را افتتاح كرد.
رییس جمهور به همراه امامعلی رحمان پس از توضیحات مسئولین و دست اندركاران این پروژه در خصوص مشخصات سد و نیروگاه احداث شده به طور مشترك كلید راه اندازی ژنراتور سد سنگ توده 2 را فشردند.
طرح احداث سد و نیروگاه سنگ توده 2 به عنوان دومین طرح نیروگاه برق آبی در خارج از كشور برگ زرینی در صادرات خدمات فنی و مهندسی متخصصان توانمند ایرانی به شمار می رود.
فاز اول سد و نیروگاه 220 مگاواتی سنگ توده 2 كه با تلاش مضاعف متخصصان توانمند كشورمان در زمانی كمتر از موعد پیش بینی شده و در آستانه بیستمین سالگرد استقلال تاجیكستان به بهره برداری رسید با توجه به مشكلات ناشی از كمبود شدید برق تاجیکستان در فصل سرما می تواند بخش بزرگی از مشكلات مردم این كشور را برطرف كند و از این رو از این طرح به عنوان هدیه ای ارزشمند از سوی جمهوری اسلامی ایران به مردم این کشور یاد می شود.
عملیات احداث این پروژه در بهمن ماه سال 85 توسط شركت ایرانی فرآب بر روی رودخانه وخش در استان ختلان تاجیكستان آغاز شد كه ساخت این پروژه به صورت روش اجرا، مالكیت، بهره برداری و سپس انتقال مالكیت نیروگاه (BOOT) می باشد.
بر اساس توافقنامه انجام شده این نیروگاه پس از بهره برداری، به مدت 12 سال در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد داشت تا طرف ایرانی، سرمایه گذاری و سود توافق شده خود را از طریق درآمدهای حاصل از این نیروگاه برداشت كرده و پس از آن نیروگاه در اختیار طرف تاجیك قرار خواهد گرفت.
برای این پروژه 256 میلیون دلار هزینه پیش بینی شده كه 70 درصد آن (180 میلیون دلار) توسط جمهوری اسلامی ایران و 15.6 درصد (40 میلیون دلار) توسط دولت تاجیكستان و مابقی توسط شركت پروژه سنگ آب تامین خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.