صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
در نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت چه گذشت؟

نرخ تورم بیشتر شده اما سرافکنده نیستیم!

ديه 90 ميليوني به يمن سال 90/مرجع اعلام رسمی آمار مرکز آمار ایران است/دو قوه با هم كنش دارند و نه واكنش/دوازده بانک دولتی 5% رشد داشتند/از اصناف بابت مالیات تشکر می کنم/نرخ تورم از سال گذشته 4% بیشتر شده اما سرافکنده نیستیم/نرخ بیکاری بررسی و اعلام می‌شود/تحریم بانک مرکزی در سازمان ملل رای نمی آورد/معاملات ارزي در بازار غيررسمي چند برابر بازار رسمي/اوراق غيررسمي منتشر نمي‌كنيم/حباب سکه و طلا وجود ندارد.
کد خبر: ۱۸۵۵۵۹
| |
4218 بازدید
|
سرویس اقتصادی ـ سخنگوي اقتصادي دولت گفت: ديه نود ميليون توماني براي سال جاري به يمن سال 90 از سوي قوه قضائيه اعلام شده، ولي براي اجرا ابلاغ نشده است.

به گزارش«تابناک»، سيد‌ شمس‌الدين حسيني امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبني بر ديه نود ميليون توماني سال جاري و واكنش سخنگوي اقتصادي دولت گفت: اولا هيچ واكنشي ندارم، چون دو قوه كشور است كه با هم كنش دارند و نه واكنش. همچنين ديه نود ميليون توماني به يمن سال 90 اعلام شده، ولی واقعيت اين است هنوز براي اجرا ابلاغ نشده است.

ديه نود ميليوني به يمن سال 90

وي گفت: شخص آيت‌الله آملي لاريجاني به اين نكته توجه دارد كه هرچند اعلام شده اما صنعت بيمه با توجه به تبعات آن بيشتر كنكاش كرده و افزايش نرخ ديه از 45 ميليون به 90 ميليون تومان بنا بر قانون بيمه شخص ثالث بايد دست‌کم پوشش بيمه‌اي براي معادل ريالي ديه يك مرد مسلمان در ماه حرام حساب شود كه تا 120 ميليون تومان خواهد بود و خيلي از افراد نمي‌توانند بيمه‌نامه شخص ثالث به اين قيمت خريداري كنند.

وي افزود: بنابراين يا پوشش بيمه‌اي در جامعه كاهش پيدا خواهد كرد و يا اينكه تا سقف سی ميليون تومان توسط فرد بيمه‌گر پذيرفته شود كه مردم چنين قدرتي ندارند و بايد توجه شود كه اگر شركت‌هاي بيمه فقط نود ميليون تومان پوشش دهند و مردم سی ميليون تومان آن را قبول كنند، براي مردم مشكل خواهد بود.

حسيني افزود: همچنين بيمه به گونه‌اي است كه در يوم‌الادا بايد پرداخت شود، به دلیل اين جلساتي بين قوه قضائيه مقننه و دولت برگزار مي شود كه به تفاهم برسند.

وي افزود: نرخ بيمه از سوي رئيس قوه قضائيه بايد به وزير دادگستري و از سوي وزير دادگستري به محاكم براي اجرا ابلاغ شود كه اين فرايند هنوز طي نشده است.

مرجع اعلام رسمی آمار مرکز آمار ایران است

حسینی که دو روز پیش در خصوص مرجع رسمی اعلام آمار در کشور بانک مرکزی را مرجع دانسته بود این بار تن به قانون داد و در مورد  اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار در خصوص نرخ تورم گفت: براساس قانون برنامه پنجم توسعه آمارها باید از طریق مرکز آمار ایران اعلام شود و جلساتی نیز برای اصلاح ساز و کار آن در دولت برگزار شده است، برخی از دوستان آمارهایی را که وضعیت اقتصادی را بدتر نشان می دهد بیشتر دوست دارند اما اینگونه اختلاف‌ها که بین آمار تورم بانک مرکزی و مرکز آمار وجود دارد برای اولین بار نیست که در اقتصاد ایران رخ می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه آمارها باید در موقع انتشار یکسان شود، تصریح کرد: اختلاف آماری تورم بانک مرکزی و مرکز آمار مربوط به سال پایه و همچنین سبدهای کالایی متفاوتی است که آنها در نظر گرفته‌اند. بنابراین مقایسه آمارهای این دو با یکدیگر کارشناسی نیست.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در جلسات قبل نیز عنوان کردم همان طور که پیش از این از آمارهای بانک مرکزی استفاده می کردم از این به بعد نیز از آمارهای بانک مرکزی استفاده خواهم کرد. آمارها در یک مجموعه باید قابل مقایسه باشند؛ بنابراین برای اینکه جا بیافتند باید برای مدتی آمارهای مرکز آمار و بانک مرکزی به طور همزمان منتشر شوند.

حسینی ادامه داد: بانک مرکزی و مرکز آمار هیچ یک نرخ تورم خود را منتشر نکرده‌اند و تنها در جلساتی نرخ‌های مذکور را اعلام کردند و نرخهای اعلام شده از سوی این دو نهاد نقل قول شده است. آمارهای تورم و آمارهای کلان اقتصادی محرمانه نیستند.

وی ادامه داد: حساسیت انتشار آمار در حال حاضر بیشتر شده است اما مرکز آمار الزام قانونی به انتشار آمار ندارد اما این موضوع مورد مطالبه ماست.


دوازده بانک دولتی 5% رشد داشتند

وي درباره 2.5 ميليون شغل در سال جاري گفت: رشد مانده تسهيلات بانكي در سال گذشته 33 درصد بود و در چهار ماهه سال جاري، دوازده بانك دولتي و سهامدار دولت 5 درصد رشد تسهيلات داشته‌اند كه عمده اين تسهيلات براي توليد و اشتغال پرداخت شده است.

از اصناف بابت مالیات تشکر می کنم

سخنگوي اقتصادي دولت در مورد درآمدهاي مالياتي از بودجه دولت و طرح‌هاي افزايش درآمد ماليات گفت: يكي از طرح‌هاي دولت، همين طرح تحول مالياتي است كه يكي از پروژه‌هاي مهم قانون ماليات بر ارزش افزوده است كه در اين زمينه از عموم اصناف در اجراي اين قانون تشكر مي‌كنم و در چهار مرحله فراخوان مشمولان اين قانون در هر مرحله تعداد قابل توجهي صنف ثبت‌نام كردند كه فقط دو الي سه صنف اختلاف نظر و بحث داشتند، وگرنه قانون به خوبي اجرا شد.

سخنگوي اقتصادي دولت افزود: سال گذشته نسبت ماليات به هزينه جاري دولت 10 درصد رشد پيدا كرد و اگر قانون ماليات بر ارزش افزوده تكميل شود، پايه مالياتي كشور بهبود مي‌يابد و پايه ماليات از توليد به پايه مصرف انتقال مي يابد كه به سود توليد كشور خواهد بود.

نرخ تورم از سال گذشته 4% بیشتر شده اما سرافکنده نیستیم

وي با بيان اينكه نرخ تورم نسبت به سال گذشته 4 درصد افزايش يافته گفت: با توجه به مجموع اتفاقات اقتصاد جهاني و افزايش قيمت مواد غذايي در جهان و اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها هم اكنون پس از اجراي قانون سرافكنده نيستيم.

وي گفت: يادم مي‌آيد در همين جلسه يك نفر پرسيد، اگر تورم هدفمندي يارانه‌ها 60 درصد شد آيا استعفا مي‌دهيد كه من گفتم اگر ماشين هدفمندي يارانه‌ها نياز داشت، كتم را در مي‌آورم و آن را هل مي‌دهم.


حباب سکه و طلا نداریم؛ پایان رمضان بر سکه اثر نمی کند!

حسینی با تاکید بر اینکه امروز حباب در بازار سکه وجود ندارد، گفت: حباب زمانی است که بین قیمت واقعی و مبادله با قمیت بازار فاصله وجود داشته باشد. قیمت طلا از هر اونس از حدود هزار و 200 دلار در اواسط سال گذشته به حدود 2 هزار دلار در حال حاضر رسیده است.

وی ادامه داد: نرخ طلا در بازارهای جهانی افزایش یافته است؛ بنابراین ما نمی‌توانیم جلوی رشد قیمت طلا و سکه در بازار داخلی را بگیریم، زیرا هدف ما جلوگیری از حبابی شدن قیمت‌هاست، وقتی کشورها وارد جنگ ارزی می‌شوند، به این معناست که مردم دنیا برای حفظ ارزش اسعار جهان نما تردید می کنند و به دنبال جایگزین کردن طلا برای حفظ ارزش به جای آن می‌شوند.

سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه اتمام ماه مبارک رمضان تاثیری بر روی افزایش قیمت سکه نخواهد داشت، گفت: بانک مرکزی سال گذشته بنا بر دلایلی از جمله برخی تهدیدات بخشی از ذخایر ارزی خود را به طلا تبدیل کرد و خود را در مقابل جنگ ارزی و نوسانات نرخ ارز مصون کرد.

نرخ بیکاری بررسی و اعلام می‌شود

وزير اقتصاد در مورد نرخ بيكاري گفت: قرار است كميته شوراي عالي آمار نرخ تورم بيكاري را بررسي و اعلام كند و پس از قانون برنامه پنجم انتشار آمار از سوي بانك مركزي داراي اشكال است و بانك مركزي مي‌گويد، آمارها را توليد كرده‌ام؛ اما نمي‌توانم منتشر كنم و بايد كميته تخصصي آمار هر چه سريعتر در اين مورد تصميم‌گيري كند.

وي درباره اينكه چه مقدار از 2.5 ميليون شغل در سال جاري ايجاد شده گفت: فعلا آماري نداريم به زودي در شوراي عالي اشتغال اعلام خواهد شد.

بانک مرکزی استقلال دارد و خط اعتباری به کارمندان نمی دهد

سخنگوي اقتصادي دولت درباره كارت اعتبار كارگران گفت: هرچند اين كار در ارديبهشت ‌ماه رونمايي شد؛ اما بانك مركزي استقلال دارد و اعلام كرده خط اعتباري براي كارت اعتباري كارمندان قرار نمي‌دهد و رئيس‌جمهور آن را پذيرفته يعني خط اعتباري كه به منزله افزايش پايه پولي است از سوي بانك مركزي براي اين كار اختصاص نمي‌يابد، ولي بانك‌ها مي‌توانند از طريق تعامل و نه به صورت تكليفي مشابه كار ليزينگي كارت اعتباري براي كارمندان بنگاه‌هاي اقتصادي صادر كنند.

تحریم بانک مرکزی در سازمان ملل رای نمی آورد

حسيني درباره پرسشی مبني بر احتمال تحريم بانك مركزي گفت: در سطح كنگره آمريكا تحريم بانك مركزي مطرح شد و آمريكايي‌ها كار غيرقانوني زيادي انجام مي‌دهند و زير قطعنامه‌هاي سازمان ملل مي‌زنند و بعيد نيست بحث تحريم بانك مركزي را هم عنوان كنند، ولی ما سازوكارهايي انديشيده‌ايم كه به چه طريقي نقل و انتقال پول به كشور را تنوع بخشيم.

سخنگوي اقتصادي دولت افزود: اگر آمريكايي‌ها دست به تحريم بانك مركزي بزنند اين موضوع در قطعنامه‌هاي سازمان ملل همچنان كه در گذشته عنوان و رد شد احتمالا رأي نمي‌آورد.

معاملات ارزي در بازار غيررسمي چند برابر بازار رسمي

حسيني درباره نوسان نرخ ارز گفت: از شهريور ماه سال گذشته، نوسان‌ها آغاز شد كه ريشه آن اقتصادي نبود، بلكه به يكسري از مسائل سياسي برون مرزي در نقل و انتقال پول بر مي‌گشت كه بانك مركزي سال گذشته بر اين مسأله چیره شد و امسال هم با سازوكار تخصيص قيمت و منابع مشكل ارزي را حل مي‌كند.

وي گفت: معاملات ارزي دربازار غيررسمي چند برابر بازار رسمي شده است.

سخنگوي اقتصادي دولت در مورد رابطه دولت با كشورهاي در حال قيام گفت: بنا به روال قبلي، فعالان اقتصادي بايد به كشورهاي در حال قيام مبادله داشته باشند و فعالان اقتصادي هر جا بخواهند مانند گذشته تجارت مي‌كنند؛ اما دولت از نظر اقتصادي برنامه‌اي براي حضور در اين كشورها ندارند، هرچند معلوم شد آمريكا از حمله به ليبي قصد به دست گرفتن بازار نفت آن كشور را دارد.

گزارش طرح هدفمندی را ارائه می دهیم

حسيني با بيان اينكه سازمان هدفمندي يارانه‌ها گزارش سه ماه اول اجراي اين قانون را كامل كرده و به زودي تقديم مجلس مي‌كند، گفت: مجلس تصويب كرده هر شش ماه يك بار گزارش دهد.

وي در مورد شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي اظهار داشت: اين شورا براي تبادل نظر و شنيدن دغدغه‌هاي بخش خصوصي شكل گرفته و شوراي تصميم‌گيري نيست اما در عين حال، ماده 28 قانون بودجه با توجه به مباحث عنوان شده در اين شورا تدوين شد و در اين شورا تبادل نظر انجام مي‌شود.

حسيني درباره اوراق مشاركت گفت: ما در ايران اوراق غيررسمي منتشر نمي‌كنيم. سال گذشته دو بانك و يك شركت هواپيمايي اوراق صكوك اجاره منتشر كرده‌اند و نرخ سود نيز در شوراي پول و اعتبار مشخص مي‌شود.

برخی رسانه ها از ارائه آمار منفی خوششان می آید

در حاشيه وقتي سخنگوي دولت از رسانه‌هايي انتقاد كرد كه از آمارهاي منفي دولت خوششان مي‌آيد، مورد انتقاد يكي از خبرنگاران قرار گرفت كه حسيني در اين باره گفت: منظورم سايت‌هاي خارجي به زبان فارسي است كه از خارج از كشور هدايت مي‌شود و رسانه‌هاي داخلي اين گونه نيستند.

حاشیه های جلسه

برخي از خبرنگاران پیش از پرسيدن سؤال خود، يكي دو نكته عنوان ‌كردند و قصد هدايت جواب به سمت هدف مورد نظر خود را داشتند كه سخنگوي اقتصادي دولت گفت: هر رسانه فقط يك سؤال مي‌پرسد و شما مي‌توانيد فقط سؤال بپرسيد و نیاز به زمينه‌چيني نيست.

يكي از خبرنگاران پیش از آغاز جلسه پيشنهاد كرد، بنر پشت زمينه تريبون سخنگوي اقتصادي دولت به صورت كاملا بي سليقه از يك جنس پلاستيكي ساخته شده و پرچم ايران به شكل غيرحرفه‌اي روي آن پهن شده است، در حالي كه هنرمندان زيادي در كشور هستند كه مي‌توانند از طرح‌هاي بومي و اسلامي يك طرح زيبا و معنا‌دار براي پشت‌زمينه سخنگوي دولت طراحي و تدوين كنند كه بيانگر شرايط اسلامي و ايراني كشور باشد.

نشست سخنگوي اقتصادي دولت با 45 دقيقه تأخير در ساعت 9:45 دقيقه آغاز شد.

مقرر بود سخنگوي اقتصادي پس از اين نشست در ساعت 11:45  در صحن مجلس شوراي اسلامي حاضر شده و به پرسش نمايندگان پاسخ دهد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
سلام 2 نکته دارم
1-کی شما در مقابل مردم احساس مسیولیت کرده و اندکی سرفکنده شدید که این دومینش باشد......
2-محاسبه نرخ تورم مشکوک میزند اخه گوجه وخیار کوچه ما از کره مریخ میاد نه نارمک
وحيد از تهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
آقايون من اصلا بيسواد ، فقط همين قدر بگم که اين پول روز به روز داره بي ارزشتر ميشه ولي درآمدها و حقوقها زياد فرقي نکرده و با همين در آمدها بايد رفت خريد تورم...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
می خواهید بابت تورم مدال هم بهتون بدیم! تعارف نکنند ها!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
چرا سر افکنده شوید / سرافکندگی معنی ندارد وهرچه نرخ تورم بالا برود سر شما هم باید بر همان اساس بالا برود چون نفس شما از جای گرمی بلند میشود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
خجالت نمیکشن. تورم بیشتر میشه میگن سرافکنده نیستیم. حقوقهای میلیونی که دارین نبایدم سرافکنده باشین. حقوق یه وزیر وقتی به 29 میلیون تومن میرسه معلومه نباید سرلفکنده باشه. من 27 ساله بیکارم . فدای سر شما. پسرهای شما برن سرکار شما بگیرین کافیه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
به شماها که چیزی نمیشه بخواین سرافکنده باشین.
وحيد از تهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
آقايون من اصلا بيسواد ، فقط همين قدر بگم که اين پول روز به روز داره بي ارزشتر ميشه ولي درآمدها و حقوقها زياد فرقي نکرده و با همين در آمدها بايد رفت خريد تورم...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
شما برای چی سرافکنده بشوید این ما مردم هستیم که سرافکنده میشیم و شرمنده ی خانواده.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
شما چرا سرافکنده باشی قربانت بروم.
همین که ما جلوی زن و بچه شرمنده ایم کافیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
من بايد سرافكنده باشم چون براي خريدن هندوانه امروز و فردا ميكنم .
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟