بازدید 21391

محاسبات شگفت انگیز زنبور عسل

براساس این مطالعه که نتیجه آن در پایگاه اینترنتی " لایف ساینس" در آمریکا منتشر شد زنبور عسل قبل از حرکت به سوی شیره گلها محاسباتی را در مغزش که در مقایسه با مغز انسان بسیار ساده است انجام می دهد و از میان راههای مختلف رسیدن به هدف، راهی را انتخاب می کند که علاوه بر کوتاه بودن مسیر، دستاوردش از آن راه بیشتر باشد تا از این طریق تا حد امکان بیشتر شیره گلها را جمع آوری کند.
کد خبر: ۱۸۵۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۱ 20 August 2011
نتیجه مطالعه ای در انگلیس نشان می دهد زنبور عسل برای رسیدن به گل ها به روشی که هنوز مشخص نشده است راحت ترین و نزدیک ترین راهها را انتخاب می کند تا توان بیشتری برای جمع کردن شیره گلها داشته باشد.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری قطر ، براساس این مطالعه که نتیجه آن در پایگاه اینترنتی " لایف ساینس" در آمریکا منتشر شد زنبور عسل قبل از حرکت به سوی شیره گلها محاسباتی را در مغزش که در مقایسه با مغز انسان بسیار ساده است انجام می دهد و از میان راههای مختلف رسیدن به هدف، راهی را انتخاب می کند که علاوه بر کوتاه بودن مسیر، دستاوردش از آن راه بیشتر باشد تا از این طریق تا حد امکان بیشتر شیره گلها را جمع آوری کند.

محققان دانشگاههای "کوین ماری" و "لندن" در این مطالعه دریافتند زنبور عسل با وجود داشتن ساختاری ساده در مغزش، قادر است در جهت شناسی، مشکلاتی را حل کند که بشر را به حیرت وا می دارد.

ماتیو لیهوریو یکی از محققان حاضر در این مطالعه می گوید: " همانگونه که انسان با بهره گیری از تجهیزات مدرن سعی می کند با محاسبات دقیق و بررسی تمامی راههای رسیدن به هدف، مشکل مسافران را حل کند زنبور عسل نیز چنین محاسبات پیچیده ای را انجام می دهد با این تفاوت که زنبور عسل بر خلاف انسان تجهیزاتی جز ساختار ساده مغز که تنها از 950 هزار سلول مغزی درست شده است ندارد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
در تکمیل خبر منم یه توضیحاتی بدم که خالی از لطف نیست. براساس حرکات زنبور عسل الگوریتمی طراحی شده به نام الگوریتم زنبور عسل که در رشته هایی چون مهندسی صنایع و مدیریت کاربرد زیادی داره. اگه یه جستجوی ساده تو اینترنت بکنید مقالات زیادی در زمینه بهینه سازی با استفاده از این الگوریتم نوشته شده.
بنده هم به نوبه خودم از بچه های تابناک و به دنبال اون از واحد مرکزی خبر و البته از خبرگزاری قطر و باز هم از پایگاه اینترنتی لایف ساینس آمریکا که حاصل مطالعه پژوهشگران انگلیسی را از مطلبی که هنوز علتش مشخص نشده در اختیار ما قرار میدهند کمال را تشکر دارم.
کورباد اون چشمهایی که خدا رانبینندمگر اثار صنع او یکی دوتاست بییییییییهایت است چی میتونند بگند منکرین لعنت بر خفاشان کور سزای این دنیا طلبان همان اتش دوزخ است جهنم برای انها بس است
چه خوب از اين پس بجاي GPS زنبور ميزاريم تو ماشينامون
چه خوب ميشه زنبور زنده را به آينه ماشينت آويزان كني ديگه ماشينامون cd هم نمي خواد وز وز وز ...
سبحان الله! سبحان الله! سبحان الله! بيخود نيست كه در قرآن يك سوره به نام نحل(زنبورعسل) داريم!
بسم الله الرحمن الرحیم
به این آیه ومقاله توجه کنید"
«و اوحى ربك الى النحل ان اتخذى من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون ثم كلى من كل الثمرات فاسلكى سبل ربك ذللا يخرج من بطونها شراب مختلف الوانه فيه شفاء للناس ان فى ذللك لاية لقوم يتفكرون»

وحی به زنبور عسل (ادراک غریزی)

زندگی قسمت اعظم جانداران خصوصا جانوران بر پایه فعالیت های غریزی استوار است تا آنجا که علم و دانش از آن گزارش می دهد. فعالیت های شگفت انگیز زنبور عسل و لانه تنیدن عنکبوت و غیره همگی برخاسته از ندائی است که از درون وجود آنها بر می خیزد، و آنها را در زندگی کمک می کند، و به تعبیر دیگر: به صورت خودکار، و بدون آموزش از بیرون و بدون داشتن مسیر دومی جز همان مسیر، راه زندگی را می پیمایند شکی نیست که رفتار یک جانور و پدید آوردن کارهای شگفت آوری که بشر بر انجام آن قادر و توانا نیست، بدون علت نخواهد بود، از طرف دیگر نمی توان گفت آنها از طریق فکر و اندیشه و محاسبات سود و زیان و پیش بینی های متفکرانه دست به این کار می زنند پس چاره ای جز این نیست که یکی از دو راه یاد شده در زیر را انتخاب کنیم:

الف: در آفرینش جانوران قوه ای به ودیعت نهاده شده که آن قوه به طور ناخودآگاه جانوران را به سوی اهداف معینی رهبری می کند، به طور مسلم یک چنین قوه نمی تواند قوه مادی باشد بلکه یک نوع قوه مجردی متناسب با وجود این حیوان است که هم آهنگ با جسم او می باشد.
ب- الهام های غیبی است که این جانور را بر فعالیت های روزانه هدایت می کند. و چه بسا او گیرنده این الهامات باشد، ولی توجه به ادراک خود نداشته باشد، و به تعبیری که درباره انسان به کار می رود، ادراک داشته باشد، اما علم به ادراک خود نداشته باشد.

هر یک از این دو نظریه با کلمه "وحی" مناسب است زیرا یک نوع آموزش مخفی و رمزی است که به موجود جاندار القا می گردد قرآن در این باره می فرماید: « وَ أَوْحَى‏ رَبُّكَ إِلىَ النَّحْلِ أَنِ اتخَِّذِى مِنَ الجِْبَالِ بُيُوتًا وَ مِنَ الشَّجَرِ وَ مِمَّا يَعْرِشُونَ * ثمُ‏َّ كلُِى مِن كلُ‏ِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِى سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلا» (نمل/ 68- 69)، و پروردگار تو به زنبور عسل الهام كرد كه: از كوه‏ها و درختان و از داربست‏هايى كه [مردم‏] مى‏سازند لانه‏هايى بگير * سپس از همه ميوه‏ها بخور و راه‏هاى پروردگارت را مطيعانه طى كن‏ (1). در اين آيه، وحي به محور تصميم‌گيري نسبت داده شده است و وحي، به عزم و اراده و ترغيب مستند است. همان‌گونه كه آيه خاطرنشان كرد، نخستين تصميم زنبور عسل بايد پيرامون خانه و خانه‌سازي با شكل مخصوص (مسدّس) و مهندسي ويژه باشد و اين امر، بايد در مكاني مناسب، مانند كوه يا درختان صورت گيرد. مرحله دوم، بايد تهيه‌ي‌ غذاي مناسب ـ آن‌هم از گل‌هاي سودمند معطّر ـ باشد كه تشخيص آن جز به وحي ربّاني، براي هيچ كس ميسّر نيست. مرحله سوم، گردش و سلوك براي جست‌وجوي غذاست كه مستلزم راه‌شناسي و راه‌پيمايي است و مسير و گردش او بايد كاملا ً بر روند وحي، منطبق آيد: "سبل ربّك". در مرحله چهارم و پايان كار، به نتيجه‌ي‌ فعاليّت خستگي ناپذير اين حيوان با جثّه‌ي‌ كوچك مي‌رسيم؛ يعني به توليد شهدي كه داراي شفاست ...
آفرینش خدا یک زیبایی ها و هوشمندی هایی دارد که طول خواهد کشید که بشر ذره ای از آن را کشف کند.کرنش می کنیم در برابر این همه زیبایی
البته روش کار آنها چندان هم برای انسان ناشناخته نیست. در حال حاضر الگوریتم های بهینه سازی جستجو به نام Bees Algorithm (الگوریتم زنبورعسل) وجود دارد که در شبکه های کامپیوتری و همچنین بهبود در جستجوی نتیجه مطلوب بکار میروند که از روی رفتار آنها پایه ریزی شده است
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر