بازدید 1762

ادغام، رانت‌هاي سرمايه‌گذاري را از بين مي‌برد

در دوران جنگ به دلايل مختلفي ما رويكرد اول را انتخاب كرديم و از سياست جايگزيني واردات استفاده كرديم يعني هر چه مي‌توانستيم توليد كرديم و سرمايه‌گذاري‌هاي 30 سال گذشته درون‌نگر بوده است.
کد خبر: ۱۷۷۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۷ 17 July 2011
معاون برنامه‌ريزي وزير بازرگاني معتقد است، ادغام وزارت صنايع و بازرگاني اولاً انحرافي را كه رانت‌ها و يارانه‌ها در روند سرمايه‌گذاري كشور ايجاد كرده است، از بين مي‌برد؛ ثانياً ساختار بوروكرات كشور را كه هم مسير با اصل 44 نيست، اصلاح مي كند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، محمود دودانگه در ميزگرد تخصصي ادغام وزارت صنايع و بازرگاني كه در محل خبرگزاري فارس تشكيل شد در پاسخ به اين سؤال كه آيا با اين ادغام دعواي تاريخي اين دو وزارتخانه تمام مي‌شود اظهار داشت: در اين ادغام قرار است يك معماري نويني شكل بگيرد ما واقعا اعتقاد داريم كه صنعت و تجارت مكمل همديگر هستند و بايد به سمت بازارهاي جهاني حركت كنيم لذا معتقديم كه نگاه درون‌نگر ما بايد به نگاه برون‌نگر تبديل شود. بايد مشخص كنيم كه مي‌خواهيم اتكا به داخل داشته باشيم، خودكفا باشيم، از سياست جايگزيني واردات استفاده كنيم يا به فكر تعامل با جهان باشيم.

وي افزود: در دوران جنگ به دلايل مختلفي ما رويكرد اول را انتخاب كرديم و از سياست جايگزيني واردات استفاده كرديم يعني هر چه مي‌توانستيم توليد كرديم و سرمايه‌گذاري‌هاي 30 سال گذشته درون‌نگر بوده است.

* اقتصاد ما چاره‌اي جز نگاه به بيرون ندارد

معاون برنامه‌ريزي وزير بازرگاني گفت: در رويكرد برون‌نگر در واقع نگاه ما به بازار و مشتري است و ادغام وزارت صنايع و بازرگاني به نوعي اين پيام را مي‌دهد كه اقتصاد ما چاره‌اي جز نگاه به بيرون ندارد بايد به جاي بازار 70 ميليوني نگاهمان به بازار 700 ميليوني منطقه باشد. شكوفايي اقتصادي زماني شكل مي‌گيرد كه نگاه تعاملي و برون‌نگر وجود داشته باشد هر چقدر نگاه ما درون‌نگر باشد سيستم بسته و محكوم به فناست.
وي با تأكيد بر اينكه ادغام اثربخش ما را به نتيجه مي‌رساند گفت: بين توليد و توزيع همواره يك حفره‌اي وجود داشته است اما در فلسفه ادغام ما به دنبال اين هستيم كه اگر توليد كننده صداي مشتري را بشنود مي‌تواند توليد مؤثري داشته باشد لذا بايد در سياستگذاري‌هاي كلان هم اين يكپارچگي وجود داشته باشد.

* رانت‌ها و يارانه‌ها به سرمايه‌گذاري‌ها جهت داده است

وي افزود: اگر مي‌خواهيم توليد و بازرگاني يكپارچه باشند ادغام حتما بايد صورت بگيرد چرا كه به لحاظ ظرفيت جغرافيايي و پتانسيل‌هاي خاص كشور ما هميشه به عنوان يك كشور تجاري مطرح بوده‌ايم لذا بايد از ظرفيت‌هاي توليد و پتانسيل‌هاي تجاري كشور به درستي استفاده كنيم اما آيا از موقعيت تجاري كشور به درستي استفاده شده است؟
دودانگه گفت: در كشور ما سرمايه‌گذاري‌هاي گسترده‌اي در حوزه توليد انجام شده است ولي توجه زيادي به بازار نشده يارانه‌ها در سرمايه‌گذاري‌ها انحراف ايجاد كرده است و مزيت‌ها مشخص نبوده است و در واقع اين رانت‌ها و يارانه‌ها بوده است كه به سرمايه‌گذاري‌ها جهت داده است.

* براي اجراي اصل 44 چاره‌اي جز باز مهندسي نداريم

وي با تأكيد بر اينكه سرمايه گذاري‌ها هدفمند نبوده است گفت: يعني از بركات ادغام اين است كه همه سرمايه‌گذاري‌ها و جهت‌گيري‌ها بايد سمت و سوي حضور در بازارهاي جهاني را پيدا كند و حتما مي‌تواند نياز مصرف كننده داخلي را هم تأمين كند.
وي با اشاره به اصل 44 اظهار داشت: اصل 44 مدل جديدي براي اداره اقتصاد كشور ايجاد كرده است اما ساختار فعلي دولت اساسا براي اين مدل پيش‌بيني نشده است ساختار بوروكرات كشور هم مسير با اصل 44 نيست مدل اداره اقتصاد و حاكميت در اصل 44 با آنچه وجود دارد متفاوت است لذا اگر بخواهيم اصل 44 را به درستي پياده كنيم چاره‌اي جز باز مهندسي نداريم.
معاون برنامه‌ريزي وزير بازرگاني گفت: ما نيازمند يك طراحي نوين هستيم كه اين ادغام با مشاركت بخش خصوصي شكل بگيرد و ما معتقديم برخي از وظايف بايد به بخش خصوصي واگذار شود.

* بايد نگاه تنظيم روابط را در سرلوحه قرار دهيم

وي افزود: اگر هنوز اصل 44 محقق نشده است به دليل اين است كه ساختار اقتصادي كشور اجازه نمي‌دهد ساختار بوروكرات علاقه به تمركز دارد لذا بايد ساختارها طور ديگري چيده شود تا براساس اصل 44 باشد.
دو دانگه با يك نگاه تاريخي به فرآيند توسعه اقتصادي در كشور گفت: زماني ما در كشورمان كارخانه نداشتيم لذا دولت به سمت كارخانه‌سازي و بنگاه‌سازي حركت كرد و بعد از‌ آن دولت به سمت كارخانه‌داري و بنگاه‌داري رفت و امروز زمان آن رسيده است كه رويكرد دولت رويكرد توسعه‌اي باشد و معتقديم امروز وظيفه دولت بايد تنظيم روابط باشد. بايد به دنبال آسان كردن كسب و كار باشد بايد در پيمان‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي عضويت داشته باشد تا تجار و توليد كنندگان با كمترين هزينه بتوانند در بازارهاي جهاني حضور پيدا كنند بايد نگاه تنظيم روابط را در سرلوحه قرار دهيم.

* نيازي نيست كه يك دفعه ده پله را با هم بالا برويم

معاون برنامه‌ريزي وزير بازرگاني گفت: من مخالف اين ديدگاه هستم كه بايد همه چيز ايده‌آل باشد تا كارهاي خوب انجام شود. ما معتقد به ديدگاه بهبود مستمر و مطمئن هستيم نيازي نيست كه يك دفعه ده پله را با هم بالا برويم مي‌‌توانيم پله پله حركت كنيم و اطمينان پيدا كنيم كه اين گام‌ها درست است. ما معتقديم اين گام‌هاي درست است كه ما را به نتايج درست مي‌رساند.
وي افزود: مصوبه مجلس به دولت فرصت شش ماهه داده است كه با استفاده از همه ديدگاه‌‌ها به يك مدل بهينه‌اي از وزارتخانه جديد برسيم و مشخص كنيم كه بايد چه وظايف و چه تكاليفي داشته باشيم و چه وظايف و چه تكاليفي نداشته باشيم.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر