بازدید 2283
۴

نرخ بالای سود بانکی بی انصافی است

مشکل نظام بانکی کشور نرخهای سود بانکی نیست، نرخ سود بانکی اگر ربا باشد چه نرخ کم باشد و چه زیاد، ربا و حرام است.
کد خبر: ۱۷۴۹۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۸ 05 July 2011
رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی در مجلس با بیان اینکه نرخ سود بانکی اگر ربا باشد چه نرخ کم و چه زیاد باشد حرام است، گفت: نرخ بالای سود تسهیلات بانکی بی انصافی است.

به گزارش خبرگزاري مهر غلامرضا مصباحی مقدم در پاسخ به این سئوال که آیا نظام بانکی کشور با توجه به نرخهای سودی که از دریافت کنندگان تسهیلات می گیرد، مطابق با بانکداری بدون ربا عمل می کند، گفت: مشکل نظام بانکی کشور نرخهای سود بانکی نیست، نرخ سود بانکی اگر ربا باشد چه نرخ کم باشد و چه زیاد، ربا و حرام است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علاوه بر این، نرخ بالای سود تسهیلات بانکی بی انصافی است، افزود: اگر نرخ سود تسهیلات ربا نباشد، اشکالی ندارد و فقط بالابودن آن بی انصافی است.

وی افزود: آنچه مهم است، این است که سیستم به گونه ای ساماندهی شود که به سود پول توجه نکنیم، بلکه به سود فعالیتهای اقتصادی در بازار توجه کنیم و سود سپرده گذاران نیز ناشی از سود واقعی اقتصاد در واقعیت و میزان عمل باشد.

مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه اگر بر این روش عمل شود، سیستم به هیچ وجه ربوی نخواهد بود، گفت: اگر این شرایط محقق نشود همچنان سود پول حاکم خواهد بود، گرچه ما نام آن را عوض کنیم.
 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
من اگه اين متن را دارم مي نويسم به اميد آن است که حداقل جايي امکان مطرح شدن آن باشد.
در اواخر سال 1388، براي دريافت وام از بانک مسکن، 20 ميليون تومان برگه اوراق به قيمت چهار ميليون و پانصد هزار تومان خريداري کردم. ناگفته نماند که مالک اين اوراق بانک ملت بود. با توجه به ناکافي بودن موجودي ام تا مدت ها موفق به خريداري آپارتماني نشدم. در کمتر از پنج ماه در تابستان 89 قيمت اوراق مذکور به دو ميليون و سيصد-چهارصد هزار تومان کاهش يافت. اواخر سال 89 موفق شدم با پول رهن و وام بيست ميليوني بانک مسکن آپارتماني به قيمت 60 ميليون تومان خريداري کنم. در دهم فروردين سال 90 جهت دريافت وام به بانک مسکن مراجعه کردم. براي کمتر پرداخت نمودن سود بانک، مدل ساده ده ساله را انتخاب کردم که بر اساس آن بايد ماهي 288 هزار تومان قسط پرداخت مي کردم. بانک روز 4 ارديبهشت را جهت مراجعه به دفترخانه تعيين نمود. زماني که جهت پرداخت اقساط مراجعه کردم متوجه شدم که نرخ سود اوراق از 23 فروردين 90، از 12 درصد به 14 درصد افزايش يافته و بايد ماهي 311500 پرداخت نمايم. نمي دانم اين را بايد به حساب بخت واقبال خود بگذارم که در فاصله چند ماه قيمت اوراق نصف شود و سود آن در واقع در جيب بانک ملت برود که آن را به 4/5 ميليون فروخته است يا نابساماني اقتصاد مملکت. آيا درست است که زمان انتخاب نوع تسهيلات سود آن 12% باشد و موقع پرداخت آن 14 درصد. از کجا معلوم که بانک عمداً پروسه پرداخت وام را طولاني نکرده است تا به بعد از 23 فروردين موکول شود. انصاف است که در سن 37 سالگي پس از 13 سال کارکردن در دستگاه دولتي با فوق ليسانس و پس انداز صرف همه حقوق(مجرد و سر سفره بابا ) الان که خواسته ام جايي براي خود بگيرم به دليل عدم ثبات بانکي اين همه ضرر کنم و سود آن به جيب بانک ها واريز شود. نخواستيم دولت يا جايي به ما کمک کند تا صاحب مسکن شويم. حداقل اجازه ندهد پس اندازمان اين همه هدر رود يا حقوقمان براي پرداخت قسط برود.
ابن موضوع را برای بار سوم هست که اعلام میکنم ولی منعکس نمی شود
بنده وامی از بانک انصار گرفته ام که در تمام مدت روند اداری به بنده اعلام شد 14 درصد سود بانگی دارد ولی وقتی دفترچه قسط آن را بعد از سه ماه گرفتن مشخص شد 24 درصد است
فوری اعلام نکنید پس وام سه ماه را چگونه پرداخت کردم حدود 1 میلیون را دست نزده بودم تا به مشکل برنخورم و خودشان اتوماتیک از حسابم برداشته اند
ضمنا برای دریافت این وام یک واسطه از بنده 700هزارتومان دریافت نمود اگر نیاز شد آدرس - شماره موبایل و اسم فرد را نیز اعلام خواهم کرد با گرفتن این وام یک پرایدو 7 میلیونی برای بنده نزدیک 18 میلیون تمام می شود حالاکه در این مدت از جاهای مختلف در حال جمع آوری مبلغ وام دریافتی هستم تا تسویه کنم باید 2000000 تومان هم اضافه به آنها بدهم تا با من بی حساب شوند
خودتان حساب کنید ربا و غیر ربا را !!!!!
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان