اسلام نيازي به تحميل فكروعقيده ندارد
جمعي از علماي حوزه و دانشگاه از شهر مقدس قم صبح شنبه با رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ديدار و پيرامون حوزه نوانديشي ديني گفتوگو كردند.
به گزارش ايسنا آيتالله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار، اسلام را دين جامعي عنوان كرد كه متعلق به همه اعصار و زمانهاست و گفت: اسلام نيازي به تحميل فكر و عقيده ندارد و پايههاي استدلالاتش محكم و اسلام دين گفتوگو و آزادانديشي در حوزه فكر و تعقل است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به توجهات ويژه قرآن براي تفكر و تعقل تأكيد كرد: تمدن عظيم اسلامي در زماني كه غرب در جاهليت بود، در كشورهاي اسلامي شكل گرفت و اساس آن مبتني بر آزادانديشي و اهميت به تفكر بود.
وي افزود: در عصري زندگي ميكنيم كه روزبهروز عقلانيت، استدلال و منطق قدرت افزونتري پيدا ميكند و فضاي بسته مانعي در برابر اسلام حقيقي است.
وي با اشاره به جايگاه رضايت مردم در سبك حكومتداري تأكيد كرد: اگر نتوانيم رضايت اكثريت مردم را با خود حفظ كنيم، تاريخ نشان داده است كه موفق نخواهيم بود و آينده روشني به همراه نخواهيم داشت.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري بر شكلگيري كرسيهاي آزادانديشي در محيطهاي علمي تأكيد كرد: اين بحث كه ميتوانست منشأ تحولات مثبتي باشد مورد غفلت و بعضاً مصادره به رأي قرار گرفت و يا از مسير خود منحرف شد و بايد تلاش شود با درك اين موضوع زمينههاي آن فراهم شود.
وي با اشاره به برخي مباحث در حوزه حكومت در مورد تحميل برخي موارد به جامعه و بهويژه نسل جوان تأكيد كرد: فشار مضاعف نتيجه كمتري به همراه دارد و در هر طرحي كه به اجرا ميرسد، بايد به واقعيات جامعه نيز توجه داشت و از حركاتي كه وهن را نيز به همراه دارد، پرهيز كرد.
وي افزود: البته در جامعه بايد به محيط به عنوان عاملي مؤثر در حوزه تربيت توجه كرد و از رشد فساد در آن جلوگيري به عمل آورد كه آن نيز روشهاي علمي متناسب را طلب ميكند.
هاشميرفسنجاني در پاسخ به سؤال يكي از حاضران درباره اوضاع كشورهاي منطقه و برخي اعتراضات تأكيد كرد: نقطه مشترك همه اين اعتراضات محوريت مردم است و برخوردهاي سركوبگرايانه با توجه به اين موج بيداري نتيجهبخش نخواهد بود.
وي افزود: مردم مظلوم بحرين در اين ميان متحمل سختيهاي بيشتر هستند و مظلوم واقع شدهاند و حمايت جهاني نيز به همراه ندارند.
در اين ديدار حاضران هر كدام به بحث در خصوص مفاهيم و موضوعات ديني بهويژه در حوزههاي حكومتي پرداخته و مطالبي درباره لزوم توجه به حوزه نوانديشي ديني در محافل علمي و بهويژه حوزوي پرداختند.


