ائتلاف جدید شاهان برای سرکوب انقلاب ها
العالم گزارش داد: در سال هاي گذشته هيچ کشور جديدي به عضويت شوراي همکاري خليج فارس در نيامده است اما درهاي اين شورا يکباره و بدون اطلاع قبلي براي استقبال از دو کشوراردن و مغرب بطور کامل باز شد.
اين اقدام ناگهانی و غیرمنتظره باعث شد تا سئوالات زيادي در محافل سياسي و رسانه اي کشورهاي عضو اين شورا درباره زمان ، اهداف ، علل ، ابعاد و پيامدهاي آن مطرح شود.
چرا اردن و مغرب براي عضويت در شورای همکاری انتخاب شدند و چرا ديگر کشورهاي عربي انتخاب نشدند؟ آيا به خاطر اين است که ماهيت اين دو کشور مشابه ماهيت کشورهای پادشاهی است يا اينکه اين دو کشور تجربه تحرکات و اعتراضات مردمي را دارند؟ ، اين دو کشور چه همکاري با شوراي همکاري خواهند داشت؟ آيا ما یک محور و ائتلاف عربي جديدي را پيش رو داريم يا اينکه در برابر دژ جديدي قرار داريم که می خواهد مانع از تغييرات و اصلاحات در کشورهای عربی شود؟، آيا شوراي همکاري قصد دارد با ایجاد همکاري ميان اعضاي قديم و جديد جلوي پيشروي انقلاب ها را بگيرد.
شبکه خبري العالم در برنامه چهارشنبه شب "مع الحدث" (با رویدادها) و با عنوان "ائتلاف پادشاهان در برابر انقلاب هاي عربي" ، این اقدام ناگهانی را با حضور "الياس مطران "عضو کنگره ملي عربي و "حسن نافعه " استاد علوم سياسي دانشگاه قاهره بررسی کرد.
ابتدا مجري برنامه مهمترين ارزیابی ها درباره دعوت شوراي همکاري خليج فارس براي پيوستن اردن و مغرب به اين شورا را بیان کرد.
دولت اردن گفته است که اردن از دعوت شوراي همکاري استقبال مي کند و به ادامه گفتگو ميان دو طرف براي بررسي تدابير لازم و مقدمات پيوستن به اين شورا اميدوار است.
دولت مغرب هم اعلام کرده است که براي انجام رايزني ها به منظور تعيين چارچوب همکاري مطلوب با شوراي همکاري آماده است اما بر پايبندي طبيعي خود به تشکيل اتحاديه مغرب عربي تاکيد دارد.
" احمد بن حلي " معاون دبيرکل اتحاديه عرب نیز اظهار داشته است که اين اتحاديه از درخواست پيوستن اردن و مغرب به شوراي همکاري خلیج فارس استقبال مي کند.
روزنامه القبس چاپ کويت نوشت: تصميم شوراي همکاري در نشست رياض از اتفاق نظر برخوردار نشد و هدف از آن مصون نگه داشتن نظام هاي مشابه از پيامدهاي سقوط نظام مصر است.
در اين حال منابع رسانه اي کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس تاکيد کردند که اين اقدام در پي سه سفر " سعود الفيصل " وزير امور خارجه عربستان به مصر صورت گرفت.
سعود الفيصل پس از اين سفرها دريافت که قاهره امروز با قاهره ديروز تفاوت دارد و دیگر پایتخت های عربی نباید به این سرنوشت دچار شوند.
"مسلم البراک " نماينده مجلس کويت تصريح کرده است: وارد کردن اردن و مغرب به زمره کشورهاي شوراي همکاري خلیج فارس بدعت جديدي است، ما از نظر جغرافيايي با آنها تفاوت داريم و آنها مي خواهند با اين کشورها خود را تقويت کنند و به ملت هاي خليج فارس ضربه بزنند.
" الياس مطران " عضو کنگره ملي عربي درگفت وگو با العالم ، اين اقدام شوراي همکاري خليج فارس را غيرمنتظره خواند و گفت : واضح و روشن است که انقلاب هاي عربي و بهار عربي همه حاکمان و نظام هاي عربي را سردرگم کرده است و به نظر من ما معادله جديدي در پيش داريم.
وی افزود:نظام هاي عربي به طور کلي در چارچوب اين ائتلاف قصد دارند حسني مبارک آخرين حاکم عربي باشد که سقوط کرده است، زيرا مي دانند که اگر اين انقلاب ها ادامه پيدا کند همانند قطعه هاي دومينو خواهد بود که به سقوط همه اين حاکمان منجر خواهد شد.
سپس "حسن نافعه" استاد علوم سياسي دانشگاه قاهره در گفت وگو با العالم خاطر نشان کرد نکته عجيب در اين اقدام اين است ، معمولا زماني که يک سازمان بين المللي مانند شوراي همکاري خليج فارس تشکيل مي شود کشورهايي که تمايل دارند عضو آن شوند تمايل خود را مطرح و درخواست عضويت را ارسال مي کنند سپس اين سازمان درخواست عضويت را بررسي مي کند اما در اينجا اين شوراي همکاري است که درخواست مي کند و حتي با توجه به پاسخ مغرب به نظر مي رسد اين کشور علاقه زيادي براي پيوستن به اين شورا ندارد.
وی تصریح کرد: به نظر مي رسد اردن علاقه بيشتري براي پيوستن به شورای همکاری دارد زيرا به کمک هاي اقتصادي نيازمند است و پيوستن به اين شورا علاوه بر فوايد راهبردي و سياسي ، فوايد اقتصادي براي اين کشور دارد.
در زمان حاضر كشورهاي عربستان ، امارات متحده عربي ، كويت ، بحرين ، قطر و عمان عضو شوراي همکاري خليج فارس هستند.
اين شورا در سال 1981 ميلادي تاسيس شده است.


