يک يوزپلنگ در تصادف جاده اي کشته شد
يک يوزپلنگ نر در پناهگاه حيات وحش "دره انجير" و حين عبور از عرض جاده درون اين منطقه تصادف کرد و جان داد.
به گزارش ايرنا به نقل از پايکاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست ، " حميد جلالوندي " مديرکل حفاظت محيط زيست استان يزد در اين مورد گفت: تصادف در ساعات شب اتفاق افتاد و به رغم تلاش محيط بانان منطقه نتوانستيم يوزپلنگ را از مرگ نجات دهيم.
به گفته وي ، جسد اين يوزپلنگ هم اکنون براي کالبد شکافي و نمونه گيري جهت مطالعات علمي به اداره کل حفاظت محيط زيست يزد منتقل شده است.
از ابتداي دهه 1380 تا کنون اين يازدهمين يوزپلنگي است که تلف شدن آن بر اثر تصادفات جاده اي گزارش شده است.
يوزپلنگ آسيايي، يکي از گونه هاي پستاندار " شديدا در معرض خطر" در جهان است که آخرين بازمانده هاي آن تنها در ايران زندگي مي کنند،
برآورد کارشناسان سازمان حفاظت محيط زيست از وجود 70 تا 100 يوزپلنگ در ايران حکايت دارد.
تخريب زيستگاه و کاهش جمعيت گياهخواران که طعمه هاي يوزپلنگ را تشکيل مي دهند، از مهمترين تهديدهاي اين گونه گوشتخوار هستند.
تلفات جاده اي، شکار مستقيم و قاچاق حيوان زنده نيز در دو دهه گذشته دستکم 20 يوزپلنگ را از چرخه طبيعت ايران حذف کرده است.
پناهگاه حيات وحش دره انجير يزد نيز يکي از زيستگاه هاي مهم يوزپلنگ در ايران به شمار مي آيد که از چند سال قبل، جاده اي قديمي از ميان آن مي گذرد.


