صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

70 ميليون دلار براي ساخت فيلم «کوروش»

کد خبر: ۱۲۷۷۲۰
| |
30848 بازدید

ابتکار نوشت:

تازه ترين خبرها از توافقات اوليه براي ساخت فيلم سينمايي کوروش با هزينه‌اي بالغ بر 70 ميليون دلار حکايت مي‌کند. ساخت فيلم کوروش در حالي در آستانه کليد خوردن قرار گرفته است که طرح بحث مکتب ايراني و تجليل‌هايي که از سوي رئيس دفتر رئيس جمهور و همچنين رئيس سازمان ميراث فرهنگي از اين پادشاه ايران باستان به عمل آمده با واکنش‌هايي از سوي برخي فعالان مذهبي و سياسيون مواجه شده است.

پس از پرده‌برداري از منشور تاريخي حقوق بشر کورش، توسط دکتر احمدي‌نژاد، در موزه ملي ايران، اهالي هنر هفتم که بطور معمول با مشکل کمبود سوژه‌هاي ناب روبرو هستند را بر آن داشت تا اين فرصت را غنيمت شمرده و اين اتفاق ميمون را به سوژه‌اي براي ساخت انواع پروژه‌هاي سينمايي و تلويزيوني تبديل کنند.

اما اين «علي معلم»، تهيه‌کننده و منتقد حرفه‌اي سينما بود که گوي سبقت را از ديگر همکارانش ربود و مرحله‌ نخست كار بر روي اين اثر بين‌المللي (به زعم خودش) را با امضاي توافق‌نامه‌، كارگرداني پروژه‌ سينمايي «كوروش كبير» با «مسعود جعفري جوزاني»، كارگرداني كه در ساليان گذشته از ابتداي دهه60 تا امروز جايگاه ويژه‌اي در آثار متعدد خود از «جاده‌هاي سرد» و «شير سنگي» تا مجموعه‌ عظيم «در چشم باد» را در کارنامه‌اش دارد، آغاز کرد.

تهيه‌كننده اين پروژه در آن زمان ، جايگاه شخصيت كوروش از جهت تاريخي و ملي، پايه‌گذاري امپراتوري چندمليتي و بزرگ جهان، بنيانگذاري حقوق بشر و احترام به اديان 600 سال پيش از ميلاد، پذيرش اين شخصيت تاريخي از جانب اديان الهي (بخصوص ذكر اين شخصيت در قرآن كريم با عنوان ذوالقرنين) و همچنين شرايط امروز جهان كه قدرت‌هاي بزرگ و بي‌تاريخ درصدد نفي جايگاه ايران در معادلات جهاني هستند، از دلايل عمده اقدام به ساخت اين پروژه‌ ملي عنوان کرد.

اما در همين راستا؛ به تازگي «علي معلم» از هزينه 70ميليون دلاري توليد اين فيلم عظيم تاريخي خبر داده است. اين تهيه‌کننده و منتقد سينما، علاوه بر بيان اين مطلب، افزوده: متاسفانه هميشه دستگاه مسئولي وجود داشته که خيلي بزرگ ديده شده ولي هيچوقت نتوانسته کار خاصي انجام بدهد و آن شوراي عالي انقلاب فرهنگي است؛ به شخصه هيچوقت نفهميدم اين شورا مشخصا چه کار مي‌کند. اين تهيه‌کننده سينما همچنين درباره مراحل تهيه فيلم «کوروش» گفته: اين پروژه، پروژه بلند مدتي است و حداقل مطالعات آن 5/1 سال‌ بطول مي‌انجامد. نکته ديگر اينست که اين پروژه نيازمند سرمايه‌گذاري کلان است و ممکن است به اندازه کل گردش مالي سينماي ايران هزينه ببرد. فيلم «کوروش» ممکن است 70 ميليون دلار هزينه ببرد و پروژه‌اي نيست که بشود به همين سادگي آن را انجام داد اگر هم در سطح پائين انجام شود. مي‌شود مثل يکي از همين فيلم‌هايي که امروز ساخته مي‌شود و تا رامهرمز و کرج هم برد ندارد!

«معلم» همچنين خاطر نشان ساخته: تاکنون و در مسير اين پروژه نزديک به 6 هزار ايميل از افراد مختلف دريافت کرده‌ام که آمادگي خود را براي کمک به اين پروژه از يک تا 100 هزار دلار اعلام کرده‌اند. نکته عجيب اينست که هيچکدام از مسئولان فرهنگي ما تا به حال يک کلمه درباره اين پروژه اظهارنظر نکرده‌اند و اگر هم حرفي زده‌اند اين بوده که خودمان داريم چنين پروژه‌اي مي‌سازيم. من نمي‌دانم پروژه آنها در چه حدي است.

وي همچنين درباره پيش‌بيني‌اش از کسب موفقيت توسط فيلم «بدرود بغداد» نماينده ايران در اسکار نيز به مهر گفته: تصور نمي‌کنم موفقيتي حاصل شود چون اين قضيه نه تنها از راه منطقي‌اش پيش نرفت و کارشناسي نشد بلکه فيلم هم قرباني شد. «بدرود بغداد» فيلم خوبي است ولي شکل اسکاري ندارد. «معلم» همچنين در پايان تصريح کرده: جالب است پارسال فيلم «بدرود بغداد» را در بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر راه ندادند و گفتند دليل اين کار اينست که «بدرود بغداد» يک فيلم تجربي است. اين فيلم تجربي امروز نماينده سينماي حرفه‌اي ايران در اسکار شده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
با آرزوی موفقیت برای این دوستان
برای خلق اثری جاودان و به یاد ماندنی
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
اگه فقط یک نیم میلیون دلار بذارن یه کار خوب برای شهید همت میشه سخت. نظر شما چیه؟ یعنی با 70 میلیون دلار میشه برای 140 سرداز شهید کار ساخت. جالبه نه؟
یک ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
به نظر شما کوروشی که در وصیتنامه اش خواسته که ذره ذره وجودش خاک ایران شود از چنین سخاوتی برای معرفیش به جهانیان رضایت دارد؟
اگر این مبلغ هنگفت صرف آبادانی مملکت شود فکر نمی کنید که روح آن بزرگوار شاد تر گردد؟
یک ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
به نظر شما کوروشی که در وصیتنامه اش خواسته که ذره ذره وجودش خاک ایران شود از چنین سخاوتی برای معرفیش به جهانیان رضایت دارد؟
اگر این مبلغ هنگفت صرف آبادانی مملکت شود فکر نمی کنید که روح آن بزرگوار شاد تر گردد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
70 میلیون دلار بابت یه فیلم آن در این شرایط که مردم غصه برداشتن یارانه دارند چه معنی میدهد .
محمد معصومی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
امیدوارم که این فیلم هیچ وقت در داخل ایران ساخته نشه. با توجه به اینکه آقایون نمیتونن کاری در شان کوروش ارائه بدن بهتر اصلا نسازن.
قا سمي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
اين كوچكترين كار درحق تاريخ ميباشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
آدرس ايميل رو بدين تا با اشتياق كامل ما هم كمك كنيم
اردشیر
|
Ukraine
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
مسلما برد و ارزش فیلم "کوروش کبیر" برای کشور بسیار بیشتر از 70 میلیون دلار خواهد بود - بارها رهبر معظم انقلاب فرموده اند ببینید که دشمنان از چه چیزهای ما در هراسند و به چه ارزشهایی از ما می تازند پس آن امور را بیشتر دریابید - بی جهت نیست که جبهه استکبار ، آمریکا و هم پیمانان غربی اش از هر فرصتی نه تنها برای کوبیدن اسلام بلکه به تخریب تاریخ درخشان ایران می پردازند - فیلم 300 و امثال آن بی دلیل ساخته نشد.
ناشناس
|
Austria
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۶
اگر 700 میلیون هم باشه باید اینکار بشه چرا که تمدن ما و نیت پیشینیان ما را بصورت کاملا شفاف و ملموس به رخ جهانیان خواهیم کشاند. البته پیشنهاد من اینه که از همان ابتدا گروهی هم برای دوبله کردن به مثلا 2 یا سه زبان سطح اول جهان دوبله کنند و ایران را بهتر به جهانیان بشناسانید.
سپاس
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟