صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مجلس:

به لحاظ فرهنگی به همسایگانمان بها دهیم

به گزارش خبرآنلاین، در این همایش بیش از 120 میهمان از محققان و اندیشمندان کشور افغانستان در سراسر جهان حضور خواهند داشت. از جمله این میهمانان می توان به رئیس کتابخانه و آرشیو مجلس افغانستان، رئیس حزب نهضت اسلامی افغانستان، مدیران مسئول و سردبیران روزنامه‌ها و نشریات مختلف افغانستان، برخی اساتید دانشگاه‌های افغانستان، نایب رئیس اول مجلس شورای ملی افغانستان، معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان، نماینده مجلس شورای ملی افغانستان، مدیران شبکه‌های تلویزیونی افغانستان و جمعی از شاعران و نویسندگان افغانستان اشاره کرد.
کد خبر: ۱۰۷۰۰۶
| |
3901 بازدید
نخستین همایش میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان صبح شنبه 12 تیر با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف توسعه فرهنگی میان دو کشور افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، در این همایش بیش از 120 میهمان از محققان و اندیشمندان کشور افغانستان در سراسر جهان حضور خواهند داشت. از جمله این میهمانان می توان به رئیس کتابخانه و آرشیو مجلس افغانستان، رئیس حزب نهضت اسلامی افغانستان، مدیران مسئول و سردبیران روزنامه‌ها و نشریات مختلف افغانستان، برخی اساتید دانشگاه‌های افغانستان، نایب رئیس اول مجلس شورای ملی افغانستان، معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان، نماینده مجلس شورای ملی افغانستان، مدیران شبکه‌های تلویزیونی افغانستان و جمعی از شاعران و نویسندگان افغانستان اشاره کرد.

حجت الاسلام رسول جعفریان رئیس کتابخانه مجلس که طرح برگزاری این همایش را ارائه کرده درباره دلایل برگزاری چنین همایشی گفت: «زمانی که به کتابخانه مجلس آمدم، احساس کردم ما نقطه ضعفی نسبت به کشورهای همسایه داریم. ما بایستی برای هریک از آن‌ها یک مرکز پژوهشی داشته باشیم که براساس پژوهش هایی که می‌شود، تعامل فکری با آنها برقرار کنیم. از این رو سعی کردیم خرید کتاب از عراق را چند برابر کرده و کتاب‌های قابل توجه کردی را از کردستان عراق گردآوری کنیم.»

او ادامه داد: «ما نیاز به وحدت داریم، وقتی آمریکای لاتین، اروپا و آفریقا متحد می‌شوند، ما هم باید در آسیا متحد شویم، اما متأسفانه بدترین وضعیت را داریم زیرا اتحادی میان کشورهای آسیایی وجود ندارد و هر روز فاصله میان ما بیشتر می‌شود. همیشه این موضوع را تقصیر دشمن می‌اندازیم، البته دشمن بی‌تقصیر نیست، اما ما به لحاظ فرهنگی مشکل داریم چرا که به ترکیه به لحاظ فرهنگی، به کتاب های عراقی و به افغانستان بها نمی‌دهیم. ماهانه در کابل و شهرهای دیگر کتاب‌های مختلفی به چاپ می‌رسد که یکی از این کتاب‌ها را در کشورمان خریداری نمی‌کنیم. با تمام این تفاسیر سعی کردم کنفرانسی را طراحی کنم که در آن کنفرانس با برادران افغانی همفکری کنیم. خوشبختانه این موضوع از سوی وزارت خارجه و محققان افغانستان داخل ایران و نویسندگان افغانستان مورد استقبال قرار گرفت.»

جعفریان از وزارت علوم و وزارت فرهنگ درخواست کرده کتابخانه مجلس را در تجهیز و تأسیس یک مرکز تحقیقات مشترک ایران و افغانستان همفکری دهند و نیز کمک کنند تا یک کتابخانه بزرگ ایران‌شناسی و افغان‌شناسی ایجاد شود. به گفته جعفریان 65 میهمان دعوت شده به این همایش از افغانستان هستند که یک سوم میهمانان اصحاب رسانه، یک سوم نمایندگان مجلس و افراد دولتی و مدیران فرهنگی و یک سوم هم نویسندگان و چهره های سرشناس هستند. این میهمانان روز جمعه 11 تیرماه وارد ایران شدند. همچنین 120 نفر از افغانستانی‌های مقیم ایران نظیر دانشمند، نویسنده، دانشجویان دکتری، طلاب دکتری و تعدادی از نویسندگان ایرانی نیز  به این همایش دعوت شده‌اند.»

نخستین همایش میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان با همکاری انجمن دوستی ایران و افغانستان، وزارت خارجه و تعدادی از مؤسسات خصوصی برگزار می‌شود. در زمان برگزاری همایش ویژه نامه‌ای حاوی مجموعه مقالات تحولات منطقه‌ای افغانستان توزیع می‌شود که به همراه کتاب‌های مختلف تقدیم میهمانان می‌شود.

درحاشیه این همایش نمایشگاهی از نشریات افغانستانی هم برگزار خواهد شد. همچنین شش دی‌وی‌دی شامل نشریات قدیمی افغانستان به زبان فارس و پشتو در اختیار میهمانان قرار می‌گیرد. 

دکتر جعفریان امیدوار است در پایان همایش میراث مشترک مکتوب ایران و افغانستان بتوانند پیشنهادهایی را برای برگزاری دوره‌های بعدی ارائه کنند. او در این باره گفت: «ما دوست داریم دوره‌های بعدی را فرهنگستان زبان فارسی، کتابخانه ملی، وزارت علوم و حتی برادران افغانی برگزار کنند.»
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۴/۱۱
افغانستان تا به حال بجز ضرر و زیان برای ایران هیچ چیز نداشته است. چرا ایران باید منابع خودش را که در حقیقت حق ملت ایران است صرف افغانی ها کند؟
ناشناس
|
-
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۸۹/۰۴/۱۲
به آذربایجان هم احترام بگذارید
به همه احترام بگذارید قبل اینکه احترام ایران خدشه دار بشه!

شرافتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتا چاپ می کنی؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟