بازدید 2137

پارازیت‌ها مضرند یا نه؟

کد خبر: ۱۰۴۷۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۴ 16 June 2010
بعد از بالا گرفتن دوباره بحث‌ها درباره پارازیت‌ها بر امواج ماهواره‌ای و تأثیر آن بر سلامتی شهروندان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی، از ماموریت تازه‌ای که از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این وزارتخانه و وزارت فناوری اطلاعات برای پیگیری موضوع ارسال پارازیت‌ها داده شده است خبر داد.

به گزارش «خبر آنلاین»، بعد از بالا گرفتن دوباره بحث‌ها درباره پارازیت‌ها بر امواج ماهواره‌ای و تأثیر آن بر سلامتی شهروندان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی، از ماموریت تازه‌ای که از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این وزارتخانه و وزارت فناوری اطلاعات برای پیگیری موضوع ارسال پارازیت‌ها داده شده است خبر داد.

او افزود: «در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان که بنده نیز حضور داشتم ماموریتی داده شد که وزارت بهداشت و وزارت فناوری و اطلاعات برنامه‌ای تهیه کنند تا در رابطه با موضوع امواج و پارازیت‌ها بررسی‌ها دقیق‌تر و نهایی شود.»

این در حالی است که برخی از متخصصان و پزشکان از تأثیرات سوء و مخرب این امواج بر شهروندان، ازجمله انواع سرطان خون، مغز، تولد نوزادان عقب افتاده و... خبر می‌دهند.

آغاز ماجرا

چند هفته از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم نگذشته بود که موضوع پارازیت‌های ماهواره‌ای بر سر زبان‌ها افتاد. پارازیت‌هایی که زیاد بودنشان حتی باعث اعتراض نمایندگان مجلس و سؤال آنها از وزیر بهداشت در این مورد شد و هرچند وزیر بهداشت ضررهای این پارازیت‌ها را برای سلامت شهروندان قبول نکرد.

دکتر شاهرخ رامین سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هم به خبر می‌گوید: «تاکنون هیچ گزارش علمی درباره تأثیرات مخرب امواج مایکروویو بر بدن جانداران منتشر نشده است و تنها تأثیری که بر آنها می‌گذارد افزایش حرارت بدنشان است.»

او می‌افزاید: «امواجی که به امواج پارازیت معروف شده و برای مقابله با ماهواره‌ها ارسال می‌شود دقیقا از جنس امواج ماهواره است که بر خلاف آنها ارسال می‌شود.»

او با اشاره به جلسه‌ای که با حضور وزرای بهداشت و ارتباطات در کمیسیون بهداشت تشکیل شده می‌گوید: «دغدغه کمیسیون، تأثیرات مخرب این امواج بر بدن جانداران است. این دو وزارتخانه موظفند کوچکترین مضرات احتمالی را کشف و به کمیسیون ارسال کنند تا در مجلس مطرح شود و به مقامات ارشد گزارش شود.»

پارازیت‌ها عقیم می‌کند و سرطان‌زاست

پیش از این برخی کارشناسان با اشاره به امواج الکترومغناطیس دکل‌های BTS و پارازیت، افزایش پدیده جهش‌زایی ژنتیکی و ناباروری در شهروندان را محتمل دانسته بودند.

از جمله دکتر محمد رضا رزاقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش رو به افزایش شمار مبتلایان به ناباروری در کشور، قرار‌گیری در معرض تابش انواع امواج را از علل ناباروری در جامعه بر شمرد. او گفت: این امواج از امواج ساده رادیویی تا امواج تلفن همراه و پارازیت‌های ماهواره‌ای را شامل می‌شود.

رزاقی گفت با قرارگرفتن دختران و پسران جوان در معرض این امواج، سلول‌های تولید مثلی آنان تحت تأثیر قرار گرفته و سبب از بین رفتن عملکرد جنسی و قدرت باروری آنان می‌شود.

دکتر محققی، رئیس مرکز تحقیقات سرطان در گفت‌وگو با خبرآنلاین در مورد مضرات پارازیت‌های ماهواره‌ای گفته بود: تأثیر این امواج روی کودکان می‌تواند باعث بروز برخی از انواع سرطان‌ها شود. در افراد بالغ نیز موضوع در مواردی باعث بروز مخاطرات و بیماری‌ها در سیستم‌های عصبی، قلب و عروق و دستگاه گوارش می‌شود و در مواردی نیز باعث ایجاد سرطان خون در این افراد شده است.

علی گورانی کارشناس و مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت نیز در این زمینه به خبر می‌گوید: «اکثر آنتن‌های تلفن همراه BTS که از سوی اپراتورهای تلفن همراه در کشور نصب شده‌اند و همچنین پارازیت‌های ارسالی، مجوز ایمنی وزارت بهداشت را ندارند.»

حسن اصیلیان، معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست نیز خبر می‌دهد: طی تحقیقی که در دانشگاه تربیت مدرس انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم، افراد در معرض تشعشعات دکل‌های تلفن همراه و پارازیت‌ها مبتلا به اختلال ناباروری پیشرفته هستند.

مجلس در انتظار، وزارتخانه‌ها در تلاش

در حالی که مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است: «ما نباید این دستگاه‌ها را خریداری‌ کنیم، بلکه تنها وظیفه وزارت بهداشت ارائه گزارش به مجلس است در عین حال مجلس موظف می‌کند آن قسمت‌هایی که باید این دستگاه‌ها را خریداری کنند، نسبت به خرید اقدام کنند. بنابراین قرار شده وزارت بهداشت گزارشی در این ارتباط به مجلس بدهد و سپس مجلس برای خرید دستگاه‌ها تصمیم‌گیری کند.»

اما اکبر رنجبر زاده، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبر می‌گوید: «با توجه به این که تأثیرات مخرب پارازیت‌ها، ارتشاعات تلفن همراه و آنتن‌های bts آشکار شده کمیسیون بهداشت به این موضوع پرداخته تا تأثیرات مخرب آن مشخص شود. اما چون به مرحله بررسی برنامه توسعه کشور رسیده این موضوع را فعلاً متوقف کرده‌ایم.»

سخنان ضد و نقیض وزیر بهداشت و نمایندگان مجلس نشان از این دارد که نه مجلس، نه وزارتخانه‌های بهداشت و ارتباطات نمی‌دانند با موضوع پارازیت‌ها چگونه برخورد کنند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار