صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

طنز: وزیر ارشاد و دکتر خیام نیشابوری

کد خبر: ۹۹۳۸۹
| |
11397 بازدید

شهرام شکیبا در خبرآنلاین نوشت:

از قرار معلوم در نیشابور همایشی برای حکیم عمرخیام نیشابوری برگزار شده و وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران، یعنی بالاترین مقام فرهنگی کشور هم در آن همایش حضور داشته و سخنرانی کرده است.

(قبلاً هم این افتخار را داشتم که در اختتامیه جشنواره فجر، هنگام سخنرانی وزیر فرهنگ، شادترین لحظات عمرم را تجربه کنم. یادش به خیر.)

خوشبختانه خبرگزاری محترم و فرهنگی «فارس» گزارشی از این مراسم تهیه کرده است. با توجه به اینکه در دولت عدالت‌محور، همه امکانات باید به طور مساوی تقسیم شود. تقاضا می‌کنیم در سفرهای استانی به دورترین نقاط کشور، حتماً وزیر ارشاد یک سخنرانی بکنند. بالاخره شاد بودن حق مردم ایران است. اگر هم این امکان وجود ندارد، دستکم سخنرانی‌های ایشان را به طور زنده در رسانه‌ ملی پخش کنند تا موجی از نشاط جامعه ایرانی را دربر بگیرد.

به هر حال برای نمونه چند جمله‌ای از ایشان برایتان نقل می‌کنم:
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: «برق غرور می‌جهد از چشم این وطن فیروزه‌‌ای نگاه‌ترین غیرتش تویی با هزار مرد دلاور کار دیده بر سر چهار سوی شهر با ملاعین حرب می‌کرد و به هر زخم تیع، بی‌دینی را به دوزخ می‌فرستاد و دم به دم از یمین و یسار و کوچه و بازار می‌تاخت و بانگ بر مبارزان و صفدران نیشابوری می‌زد و ایشان را بر حرب و ضرب تحریض می‌گرداند و نیشابوریان فوج فوج و فرد و زوج با تیغ‌های مسلول و خنجرهای مصقول به تولی خانیان حمله می‌آوردند.»

مسابقه: به هر کس که بتواند مرجع هر یک از ضمایر و افعال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم را پیدا کند یا ارتباط حروف ربط این متن را کشف نماید یا حداقل بگوید منظور ایشان چیست؟ یک جلد کتاب «فال حافظ با معنی» تقدیم می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: «شهری را در مقابل صفحه جادویی چشم‌های رویایی بیاوریم. در بزرگترین شهر دنیای آن روز، رفت‌وآمد دانش‌پژوهان بیش از هر چیز نگاه را می‌رباید.»

ادامه سؤالات مسابقه:
1- صفحه جادویی چشم‌های رویایی کجاست؟ شبکیه عنبیه؟ قرنیه؟ یا...؟

2- منظور از چشم‌های رویایی چشم‌های چه کسی است؟

3- آیا رفت‌وآمد دانش‌پژوهان مهم‌تر است یا فعالیت دانشمندان؟

4- فرق دانش‌پژوه و دانشمند چیست؟

وزیر ارشاد: «هرچه گویم عشق را شرح و بیان- چون به عشق آیم خجل گردم از آن. انصاف را که اگر فهرست‌وار هم به اسامی نیشابوریان اصیل و یا آنانی که از مقیم بودن و مجاور بودن نیشابور تأثیر پذیرفته‌اند اشاره کنم، مثنوی هفتاد من کاغذ شود.»

ادامه سؤالات مسابقه:
1- لطفاً یک بیت بی‌ربط‌تر از بیت فوق با جملات ادامه‌اش پیدا کنید (این مورد جایزه ویژه‌ای دارد.)

2- آیا آقای وزیر تا اینجا داشته‌اند شعر می‌گفتند که مثنوی هفتاد من کاغذ شود؟

3- چه لزومی دارد که وزیر از گذشتگان فهرست بدهد‌ (آن هم با این وضع)؟ پس تاریخ‌نگاران چه کاره‌اند؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: «به یغمای نیشابوری به اقتضای اجتناب از دوری، نسبت به مناسبت مجلس اقتدا کنم که: قدم به دیده یغما بنه به نیشابور- ز بعد دیدن خیام و تربت عطار... و اما بعد، به سراغ من اگر می‌آیی نرم و آهسته بیایید مبادا که ترک بردارد چینی نازک تنهایی من! شاید در مورد حکیم عمر خیام چینی نازک افسانه من! وهم‌آمیزترین فضا در تاریخ ادب این سرزمین در اطراف خیام می‌بینیم. هرکس از ظن خود یارش شود.»

تذکر: این بخش خارج از مسابقه است. فقط می‌خواستیم بخوانید و حال کنید.

لازم به یادآوری است که جناب وزیر در ادامه با همین نثر زیبا و بیان شیوا خیام را فیلسوف، طبیب (!)، منجم، ریاضی‌دان، موسیقی‌دان، مهندس، طبیعی‌دان و هواشناس دانسته و فیتزجرالد را عنصری شهرت‌طلب معرفی کرده و گفته است که دامن خیام از کفرگویی پاک است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ali
|
UNITED KINGDOM
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
اقا خیلی جالب بود واقعا باعث شادی روح شد این همه مطلب با ربط .خوب یکی نیست بهش بگه اقا شما همین زبون عامیانه رو صحبت کن ادبیات پیش کش!!!!!!!!
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
..... و شعر سرودن در بین منصوبین فرهنگی نهادینه شده!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
جل الخالق
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
ادخال سرور در قلب مومنين فرمونده اند!
!
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
وزير فرهنگ و...
يعني فرد اول مملكت در در فرهنگ و ... ؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
از هر حیث شگفتی است!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۹
کاملاً به هم میاین وزیر و رئیس و تابنک...
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟