صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

انتقاد شدید وزارت نیرو از مصوبه اخیر مجلس

صدور مجوز مربوط به حفر پیشکار و یا لایه روبی قنوات باید تسهیل شود و همواره به این معنی توجه شود که قنات به علت افقی بودن نمی تواند تاثیر مخربی بر سفره های آب زیرزمینی داشته باشد.
کد خبر: ۹۸۲۰۹
| |
7177 بازدید

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با انتقاد شدید از مصوبه اخیر مجلس مبنی بر الزام وزارت نیرو به صدور پروانه جهت چاههای غیر مجاز، هشدار داد: این تصمیم موجبات برداشت مضاعف از سفره‌ها و در نتیجه نابودی تعداد بیشتری از قناتها را فراهم می‌کند.

به گزارش مهر علیرضا الماسوندی امروز در کارگاه آموزشی قنات در تهران با انتقاد از مصوبه مجلس مبنی بر الزام وزارت نیرو به صدور پروانه جهت چاه های غیر مجاز گفت: حال که صحبت از برداشت بی رویه از برخی سفره های آب زیرزمینی کشور به عمل می آید لازم می دانم نگرانی عمیق را از مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر الزام وزارت نیرو به صدور پروانه جهت چاههای غیر مجاز را اعلام نموده و از شورای نگهبان درخواست دارم که با توجه به استفساریه مقام معظم رهبری که عملی خلاف قانون برداشت از سفره ها را خلاف شرع مقدس می دانند در مصوبه مذکور تجدید نظر کنند، در غیر این صورت این تصمیم موجبات برداشت مضاعف از سفره ها و در نتیجه نابودی تعداد بیشتری از قنات ها را فراهم خواهد آورد.

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: صدور مجوز مربوط به حفر پیشکار و یا لایه روبی قنوات باید تسهیل شود و همواره به این معنی توجه شود که قنات به علت افقی بودن نمی تواند تاثیر مخربی بر سفره های آب زیرزمینی داشته باشد.

وی اظهار داشت: آنچه باعث افت سطح آب در سفره ها شده است، چاه های عمیق و نیمه عمیق و بهره برداری بی رویه از آنها است و لذا قنات شایسته هر گونه حمایت است.

الماسوندی تصریح کرد: شرکت مدیریت منابع آب ایران حافظ حریم قناتها بوده و با هر نوع تجاوز به سفره های آب زیرزمینی سرسختانه برخورد می کند.

وی خاطر نشان کرد: کارشناسان واحد حفاظت و بهره برداری از منابع آب بیش از گذشته باید به موضوع حراست از حریم قنات ها توجه نمایند و بدانند که حریم قنات به فاصله 500 متر یا یک کیلومتر محدود نمی شود و در برخی مواقع فواصل دورتر را نیز در بر می گیرد.

الماسوندی ادامه داد: چاهی که برای شرب و یا صنعت حفاری می شود نباید گسل و شکافی که آب را در کیلومترها دورتر به قناتی منتقل می کند قطع نموده و موجبات خشکی آن را فراهم آورد.

این مقام مسئول در شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطر نشان کرد: قنات روزگاری پیشرفته ترین فناوری زمان خود محسوب می شده و به همین دلیل دانش حفر قنات از اقبال بسیار خوبی در شرق و غرب عالم برخوردار شده و در همه جای دنیا این فناوری را به ایران نسبت داده و به هوش و ذکاوت آنها آفرین می گویند.

وی قنات را تکنولوژی 3 هزار ساله دانست و خاطر نشان کرد: این تکنولوژی با سعی و خطا در طول تاریخ اصلاح شده و باید امروز نیز با کار علمی شناخت بیشتری نسبت به آن صورت گیرد.

الماسوندی در پایان خاطر نشان کرد: قنات مظهر زحمات و تلاش ساکنان مناطق خشک و نیمه خشک است که سالها در دهلیزهای پرپیچ و خم و تاریک و زمین به دنبال آب تلاش کرده و در نهایت آب را به سطح زمین هدایت و کویر خشکیده را به باغی دلگشا تبدیل نموده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۲
مگر قرار نيست منابع و محيط زيست را هر چه سريعتر از بين ببريم؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۲
این اقایان نمی توانستند از خواب خرگوشی دست برداشته و قبل از دیر شدن به نمایندگان مجلس اطلاع رسانی می کردند تا چنین قانون مخربی تصویب نشود؟!!! حالا داد و بیداد و قال و سرو صدا چه فایده ای دارد؟!!! بایستی نظرات کارشناسی را برای نمایندگان می بردند.
مهدی جاماسب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۲
هردم از این باغ بری می رسد، فاتحه آب های زیر زمینی رو بخونیم همگی با هم...
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟