صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مناظره مديران رسانه هاي منتقد و حامي دولت

کد خبر: ۹۵۳۷۷
| |
8480 بازدید

مناظره‌اي با موضوع "ايران 1357، 1389، 1404 با رويكرد فرهنگي" از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد در آمفي‌تئاتر دانشكده‌ علوم انساني اين دانشگاه با حضور محمد جواد حق‌شناس، مدير مسوول روزنامه توقيف شده اعتماد ملي و سيد نظام موسوي، مديرمسوول روزنامه جوان برگزار شد.

به گزارش ايسنا، در اين نشست موسوي ضمن اين كه انقلاب اسلامي ايران را مبداء تحول دوره معاصر دانست كه بر مبناي فرهنگ شكل گرفته است، اظهار كرد: انقلاب بر مبناي فرهنگ به معناي عام آن شكل گرفت و اگر اين مبنا وجود نداشت چه بسا نمي‌توانستيم چنين تحول بزرگي را در كشور تجربه كنيم.

وي در ادامه با اشاره به اينكه قبل از پيروزي انقلاب جريان‌ها و گروه‌هاي متفاوتي با باورهاي مختلف پا در ميدان سياست گذاشتند اما به توفيق نرسيدند، گفت: ايراد بزرگ اين ديدگاهها اين بود كه در حقيقت مبنايي را براي تحول قرار داده بودند كه مبتني بر باورهاي ملت ايران نبود.

وي در ادامه با بيان اين كه در زمان مشروطه كشور ما با اين سوال مواجه بود كه چرا با اين سابقه‌ درخشان به ذلتي رسيده است كه تكليف سياسي اقتصادي اجتماعي او را ديگران مشخص مي‌كنند؟ گفت: در پاسخ به اين سوال جواب‌هاي مختلفي مطرح بود كه بخش عمده‌اي از اين پاسخها مبتني بر باورها و سابقه‌ي تمدني مردم نبود و يكي از پاسخهاي عمومي كه در بين روشنفكران شكل گرفته بود اين بود كه بايد مسيري را كه غرب در پيش گرفته دنبال كنيم.

مدير مسوول روزنامه‌ي جوان اضافه كرد: شاهد بوديم افرادي كه دم از آزادي دموكراسي زدند در نهايت به تئوريسين‌هاي ديكتاتورهاي پهلوي تبديل شدند و از طرفي ديگر جرياني كه تمايل به نگاه چپ و ماركسيستي داشت در نهايت آبي را براي ايران گرم نكرد و تحولي به وجود نياورد و آن چه كه توانست تحول ايجاد كند بازگشت به هويت واقعي مبتني بر آموزه‌هاي ديني بود.

موسوي تصريح كرد:‌ باور ديني توانست با نگاه مكتبي و اعتقادي كه با باور عامه مردم تطابق داشت با هدايت رهبر بزرگ ديني به سرانجام رسد و انقلاب بزرگي را خلق كرد كه مبدا تحول جديدي براي ملت ايران شد.

به گزارش ايسنا، در ادامه حق شناس با اشاره به موضوع برنامه كه در حوزه‌ي فرهنگ مشخص شده است گفت: اگر اتفاقات كشور را بررسي كنيم كه موجب تحولات جدي در نظام سياسي اقتصادي اجتماعي فرهنگي كشور شكل گرفته است اولين اتفاق قيام مشروطه است كه شاه مجبور شد در مقابل خواست مردم نخبگان سياسي و مراجع عظام مشروطه را به رسميت شناسد. در نتيجه فرمان مشروطه صادر شد.

وي به دلايلي كه منجر به انقلاب مشروطه شد اشاره كرد و گفت: پس از مشروطه مي‌توان به اقدامات اميركبير تاسيس دارالفنون، شكل گيري روزنامه‌ها، ترجمه كتابها وغيره اشاره كرد كه همه منجر شد مردم احساس كنند دوره‌ي استبداد به سر آمده است و اين كه شاه بخواهد فعال مايشاء باشد دوره‌اش تمام شده و نياز است كه مردم به امور خود مسلط شوند.

وي در ادامه بزرگترين دستاورد مشروطه را تاسيس مجلس شوراي ملي دانست و گفت: متاسفانه با روي كارآمدن رضاخان براي مدتي قدرت تصميم‌گيري سياسي مردم بار ديگر مختل شد و در سال 57 تجربه سلطنت پهلوي اول و دوم باعث ايجاد قيام بزرگ انقلاب اسلامي شد كه بزرگترين انقلاب پايان قرن بيستم بود و مهمترين مختصات آن مسايل فرهنگي بود ومردم احساس كردند بايد به مسايلي بازگردند كه از آن دور شده‌اند. در نتيجه شعارهايي مانند استقلال آزادي جمهوري اسلامي و نه شرقي، نه غربي، جمهوري اسلامي مطرح شد و اينها نشان مي‌داد كه مردم بر اين باور بودند كه كشور از استقلال دور شده است.همچنين آزادي از شر استبداد و خودكامگي را خواستار شدند چرا كه انسان آزاد مي‌تواند فكر آزاد داشته باشد و بايد تحت قانوني باشد كه نتيجه مشاركت مردم است. در نتيجه با اين نگاه مردم به پيشنهاد جايگزيني رسيدند كه عنوان آن جمهوري اسلامي بود.

مدير مسوول روزنامه اعتماد ملي با بيان اين كه جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر آراء جمهور مردم است افزود: جمهوري اسلامي ايران، بر اساس اسلامي است كه به خواسته‌هاي مردم احترام مي‌گذارد و البته با خواست مردم تحقق پيدا مي‌كند و با اين نگاه بود كه انقلاب 57 به نتيجه رسيد.

حق شناس در ادامه اتفاق مشروطه و انقلاب 57 را دو قله‌ي بزرگ تاريخي ايران دانست كه بر اساس خواسته‌هاي فرهنگي مردم شكل گرفته بود و افزود: سه اتفاق ديگر در سالهاي 32 يعني ملي شدن صنعت نفت و 42 به رهبري امام و سال 76 به عنوان حماسه‌ي دوم خرداد همگي بر اساس خيزش ‌هاي مردمي شكل گرفته است و هدف آن رسيدن به موقعيت بهتر بوده است كه با خواست عمومي همراه بوده و بنيان فرهنگي داشته تا كشور از وضع موجود براي رسيدن به وضع مطلوب تلاش كند. پس به طور كل اين 5 اتفاق 5 حركت بزرگ تاريخ ايران در چندسال اخير است.

به گزارش ايسنا، در ادامه موسوي به آسيب شناسي فرهنگي سياسي اقتصادي بعد از انقلاب پرداخت و گفت: شاهد بوديم كه در جريان تحول ايران سلايق مختلفي كه وجود داشتند به نتيجه نرسيدند و سرانجام آنچه توانست تحول ايجاد كند نگاه ديني مبتني بر اعتقادات مردم بود.

وي افزود: يكي از جريانات مبارزه در آن مقطع فدائيان خلق بود كه ايده‌هاي ماركسيستي داشتند.

و در نهايت در سال 56 با بن‌بست تئوريك مواجه شدند چرا كه مردم با آنها همراهي نمي‌كردند چون به اين نتيجه رسيده بودند كه اسلام نمي‌تواند مبارزه كند و اعتقاد داشتند مبارزه يك علم است و علم مبارزه ماركسيسم است در نتيجه دين نمي‌تواند در مقابل استبداد و استعمار مبارزه كند.

وي در ادامه به پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري بلامنازع امام (ره) اشاره كرد و افزود: پيروزي انقلاب با وجود پيوند ميان توده‌ي مردم و نخبگان متدين حوزه ودانشگاه ايجاد شد اما ديديم بخشي كه در ابتدا به ظاهر رهبري امام و پيروزي انقلاب را پذيرفتند آرام آرام در برابر انقلاب و نظام قرار گرفتند و يا دچار انزوا شدند. علي‌رغم اين كه مشاهده مي‌كردند انقلاب با شعار ديني و رهبري ديني پيروز شده است مي‌گفتند اسلام برنامه‌ي زندگي ندارد و نمي‌تواند كشور را اداره كند.

موسوي تصريح كرد: از آغاز پيروزي انقلاب دو جريان در برابر نگاه ديني امام و عامه‌ي مردم وجود داشت و اعتقاد داشتند كه بايد به يكي از دو بلوك غرب يا شرق آويزان شويم و اينجا بود كه امام فرمودند جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه زياد. اما عده‌اي مجددا بر اين موضوع تاكيد داشتند كه يا بايد به سمت بلوك غرب برويم و يا به بلوك شرق نزديك شويم و اين فضا تا سال 60 ادامه پيدا كرد تا اين جريانات به طور كامل از گردونه‌ سياسي كشور توسط مردم كنار گذاشته شدند و آقايان دموكرات به سمتي رفتند كه مقابل مردم قرار گرفتند و دست به ترورهاي وحشتناكي زدند.

مدير مسئول روزنامه‌ي جوان با بيان اين كه اين نگاه كه حتما بايد در اداره‌ي كشور به سمت غرب يا شرق متوسل شويم در نظام ما متوقف نشد، گفت:‌ برخي از افراد دلسوز و حتي معتقد به نظام و انقلاب به علت اين كه روح و اعتقاد ديني را در درون خود مستحكم نكرده بودند همچنان بر اين باور بودند كه بايد به غرب يا شرق متوسل شد و اين نگاه التقاطي تداوم يافت و برخي از سياستهايي كه در دولتهاي بعدي ارايه شد التقاطي بود.

وي به جنگ تحميلي در دهه‌ي 60 اشاره كرد و گفت: درست است كه جنگ شرايط خاصي را براي كشور ايجاد كرد اما در آن دوره سياستهاي اقتصادي اتخاذ شد كه با نگاه ديني همسويي نداشت و بر گرفته از نظام سوسياليستي بود و بسياري از اين سياستها ذيل عنوان جنگ توجيه مي‌شد و مشكلاتي را براي كشور به وجود اورد.

موسوي اضافه كرد: بعد از پايان جنگ نيز نگاه برخي دولتمردان با توجه به شكست جريان چپ و سوسياليست متوجه سياستهاي ليبراليستي شد و البته ديديم كه چه مشكلاتي را براي كشور به وجود آورد.

چرا كه نگاه التقاطي در حوزه‌ فرهنگ، اقتصاد و سياست باعث به وجود آمدن بحران‌هايي در كشور مي‌شود.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موسوي در ادامه اين مناظره اظهار كرد: اگر ما بخواهيم ريشه‌يابي كنيم مي‌بينيم بسياري از معضلاتي كه داريم ريشه در گذشته دارد و در واقع افراط و تفريط يك مشكل است كه ما بايد در اين خصوص به نقطه‌ي تعادل برسيم و نقطه‌ي تعادل اين است كه يك ساختاري داشته باشيم و در درون آن حركت كنيم. بجاي اينكه يك زمان به سوي چپ و يك زمان به سوي راست باشيم.

همچنين حق‌شناس در اين مناظره با بيان چند خاطره، اظهار كرد: زماني كه شهيد مطهري از قم به تهران آمدند و در دانشگاه تهران به عنوان استاد كار خود را آغاز كردند مطرح كردند كسي كه خودش را ماركسيست مي‌داند بايد انديشه‌ي ماركسيست را در دانشگاه‌ها بگويد كه در اين خصوص بايد پرسيد امروز فاصله‌ي ما با اين نگاه چقدر است؟

وي افزود: در سال‌هاي پس از انقلاب شاهد بوديم كه تلويزيون جمهوري اسلامي مناظره‌اي برگزار كرد كه يك طرف آن آيت‌الله بهشتي و طرف ديگر دبير كل حزب توده بود. مرحوم بهشتي در تلويزيون نظرات خود را بيان كرد تا نظرات مخالف هم مطرح شود.

حق‌شناس همچنين با اشاره به انتخابات دوم خرداد سال 76، گفت: در آن مقطع آقاي ناطق نوري رييس مجلس شوراي اسلامي بود و از حمايت اصولگرايان و جامعه‌ي روحانيت نيز برخوردار بود. 220 نماينده‌ي مجلس نيز از ايشان حمايت مي‌كردند در حالي كه آقاي سيدمحمد خاتمي سه، چهار ماه قبل از انتخابات استعفا داده و رييس كتابخانه‌ي ملي شده بود. در واقع اتفاقي كه در حماسه‌ي دوم خرداد به وجود آمد اين بود كه مردم تصميم گرفتند براي تصميماتي كه از پيش برايشان گرفته شده بود نه بگويند و هوشمندانه اين كار را انجام دادند.

وي همچنين با اشاره به انتخابات دهم رياست جمهوري، گفت: وزير كشور آقاي محصولي بود و شش ماه قبل از انتخابات نيز آقاي دانشجو رييس ستاد انتخابات شد. شوراي نگهبان نيز كه از 12 نفر تشكيل مي‌شود همه يك نظر داشتند. براي مثال آقاي جنتي كه در بوشهر درباره‌ي انتخابات صحبت مي‌كرد تمام ويژگي‌هاي كانديدايي را نزديك به آقاي احمدي‌نژاد مي‌گفت ولي فقط اسم آقاي احمدي‌نژاد را نياورد يا اينكه دو نفر از اعضاي شوراي نگهبان سه شغله بودند مانند آقاي عزيزي كه هم عضو شوراي نگهبان بوده و هم معاون رييس‌جمهور يا آقاي الهام كه عضو شوراي نگهبان بود و هم وزير دادگستري.

مدير مسوول روزنامه توقيف شده اعتماد ملي با اشاره به بحث سهام عدالت، گفت: با توجه به اينكه بين روستاييان سيب‌زميني پخش شده است مي‌خواهيد انتظار داشته باشيد كه مردم راي ندهند.

وي با بيان اينكه ما در فرهنگ انتخاباتي درست بايد پذيراي فرهنگ رقابتي باشيم، گفت: در فرهنگ رقابت نيز اگر كسي جنبه‌ي شكست را ندارد نبايد وارد شود و بجاست كه ما به قوانين رقابت تن دهيم.

وي با اشاره به حوادث پس از انتخابات نيز، گفت: وقتي كه چنين اتفاقاتي افتاد بايد ببينيم كه در اين بخش چه كار كرديم.

در ادامه سيدنظام موسوي، اظهار كرد: شهيد مطهري مي‌گويند ما يك آزادي بيان و يك آزادي توطئه داريم كه اين آزادي را قبول نمي‌كنيم. در زمان انقلاب فرهنگي چه شد كه بعد از سه – چهار سال و بعد از آن مناظره‌ها آقايان معين و‌ آقاي سروش دانشگاه‌ها را تعطيل كردند؟ در حالي كه انقلاب فرهنگي در زمان دانشگاه‌ها در زمان آقاي موسوي بود كه بايد پرسيد اگر بحث آزادي بيان را قبول داريد چرا كارهايي چون تصفيه‌ي اساتيد و تعطيلي دانشگاه‌ها را آن هم در آن سطح وسيع و گسترده انجام داديد و چرا اجازه نداديد كه حرف شهيد مطهري ادامه پيدا كند.

مدير مسوول روزنامه‌ي جوان، همچنين با اشاره به انتخابات دوم خرداد سال 1376، گفت: آيا كسي در آن زمان از آقاي خاتمي حمايت نكرد؟ بايد گفت كارگزاران آقاي هاشمي از خاتمي حمايت كردند كه بسيار هم قوي هستند. در خصوص انتخابات دوم خرداد هم بايد بگويم همانطور كه بخشي از دولت با آقاي ناطق نوري همراهي مي‌كردند بخش عمده‌اي هم پشت سر خاتمي بودند اما خيلي رو نمي‌كردند يا آقاي هاشمي تلويحا از خاتمي حمايت مي‌كرد. چطور در انتخابات دوم خرداد تقلب نشد و نتيجه هم همان شد كه مردم به آن راي دادند.

وي همچنين درباره‌ي انتخابات نهم رياست جمهوري، گفت: در زمان اين انتخابات نيز آقاي موسوي لاري گفت سالم‌ترين انتخابات برگزار شده است. پس چرا آقاي هاشمي و آقاي كروبي اعتراض كردند؟

موسوي با اشاره به بحث سهام عدالت، گفت: ما يا مردم را فهيم مي‌دانيم و يا فهيم نمي‌دانيم. اينكه بگوييم مردم با سيب‌زميني راي دادند اهانت به آنها است. اين درست نيست كه هر جا انتخابات به نفع خودمان بود بگوييم دموكراسي است و هر جا به نفع خودمان نباشد بگوييم پوپوليستي است.

مدير مسوول روزنامه‌ي جوان، ادامه داد: با توجه به اينكه خود آقاي موسوي پيش از انتخابات مي‌گفت قانون ولو قانون بد بايد اجرا شود چرا الان خودشان به اين حرف عمل نمي‌كنند.

موسوي همچنين در مورد انتخابات دهم رياست جمهوري، گفت: بعدازظهر روز جمعه آقاي فرشاد مومني اعلام كرد كه راي موسوي از 30 ميليون گذشت در صورتي كه بعدا اعلام شد اخذ 40 ميليون راي امكانپذير نيست. شب انتخابات هم موسوي اعلام كرد كه رييس‌جمهور هستم يا خانم رهنورد سه روز قبل از انتخابات اعلام كرد كه اگر نتايج آراء غير از موسوي باشد يعني تقلب شده است يا همسر آقاي هاشمي رفسنجاني گفت كه اگر نتيجه‌ي انتخابات غير از موسوي باشد به خيابان‌ها بريزيد يا اينكه خانم رهنورد گفت چرا مردم لرستان به دامادشان راي ندادند؟ بايد پرسيد آيا روشنفكرترين زن جهان بايد چنين حرفي بزند؟

وي در ادامه تاكيد كرد: جريان چپ به لحاظ تاريخي يك جريان با ريشه و داراي هويت است و با توجه به اينكه براي انقلاب نيز بسيار زحمت كشيده نبايد به اين راحتي حذف شود. ما بايد فرهنگ سياسي را جا بياندازيم و اگر به ساختار قانون معتقديم به آن تن دهيم و به قانون تمكين كنيم. قطعا نظام هم به دنبال فضا دادن به همه‌ي جريان‌هاست اما برهم زدن كافه يعني بي‌قانوني.

در ادامه اين مناظره‌ حق‌شناس به روزي كه جريان سبز كمربندي از تجريش تا راه‌آهن شكل داده بود اشاره كرد و گفت: مردم دغدغه‌ اصلي‌شان اين بود كه به كسي راي دهند تا به نتيجه برسد و البته جامعه به اين نتيجه رسيده بود كه دو قطب موسوي و احمدي‌نژاد در انتخابات وجود دارد در نتيجه بخش عمده‌اي از آراء كروبي و رضايي به خاطر قطبي شدن انتخابات به دو قطب منتقل شد و اين موضوع ناشي از هنر احمدي‌نژاد در جريان رقابت انتخاباتي بود كه هوشمندانه به اين نتيجه رسيد كه اگر انتخابات را دو قطبي نكند امكان پيروزي در اين جريان را ندارد و لذا در مناظره اول خود عدول كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وي در جواب موسوي اضافه كرد: كافه را آقاي احمدي نژاد به هم زد و اين موضوع از مناظره‌ي اول ايشان شروع شد پس بايد بررسي كرد كه حركت اول را چه كسي شروع كرد و آنجا كه احمدي‌نژاد اسم ناطق نوري، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و خبرگان و صفايي فراهاني را كه هيچ كدام در مناظره حاضر نبودند آورد بازي شروع شد در حالي كه آن برنامه از تلويزيون پخش مي‌شود و 200 ميليون بيننده داشت رئيس جمهور مملكت، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را به موضوعاتي متهم كرد.

حق شناس ابراز عقيده كرد كه با توجه به اين كه هدف احمدي‌نژاد پيروزي در عرصه‌ي انتخابات بود تشخيص درستي داد كه براي رسيدن به پيروزي بايد كافه را بر هم زند . از حوزه‌ي اخلاقي و رعايت عدالت شاهد اين موضوع نبوديم. هاشمي و ناطق و صفايي فراهاني آنجا حضور نداشتند.

به گزارش ايسنا در ادامه موسوي در جواب حق شناس گفت: در مورد حضور برخي از اعضاي شوراي نگهبان در دولت بايد بگويم كه اين حضور امري سابقه دار است به طوري كه مي‌توان به حسن حبيبي اشاره كرد اما مي‌بينيم چون اين اتفاق در دولت احمدي نژاد افتاده است تبديل به مشكل و بحران گرديده است.

وي در ادامه به اعلام پيروزي موسوي در انتخابات قبل از اعلام نتايج اشاره كرد و گفت: اعلام پيروزي در انتخابات پس از اعلام نتيجه رسمي عدم تمكين به قانون است اما اين كه در همه‌ جاي دنيا قبل از انتخابات نظر سنجي‌هايي صورت مي‌گيرد امري طبيعي است.

موسوي با اشاره به اين كه حق‌شناس پذيرفته است انتخابات رياست جمهوري دو قطبي بوده افزود: سوال من از شما اين است كه اعتراض آقاي كروبي به چيست؟ چرا كه در دوره‌ي قبلي هم به خاتمي و موسوي لاري گفت من خوابم برد و راي من را دزديدند، پس نمي‌شود كه همه را دزد ناميد.

مدير مسئول روزنامه‌ي جوان با بيان اين كه من به عنوان مدافع همه جانبه‌ي احمدي‌نژاد نيستم و معتقدم ايشان هم خطاهايي داشته است گفت: نپذيرفتن نتيجه‌ي انتخابات وزني بسيار سنگين‌تر از اين دارد كه در يك مناظره صحبتهايي شود و بايد بگويم كه اين كافه بر هم زدن از مناظرات شروع نشد؛ چرا كه در سالگرد دوم خرداد در ورزشگاه، خانم فائزه هاشمي نسبت به احمدي‌نژاد اهانتهاي بسياري كردند . پس پشت صحنه‌ي اين انتخابات كساني كه اسمشان برده شد نقش ايفا مي‌كردند. همچنين بايد يادآوري كرد كه خود موسوي از ابتدا بحث دروغ‌گويي را مطرح كرد و كليد واژه‌ي اصلي او دروغ‌گو بودن دولت بود. تورم در زمان موسوي حدود 28 درصد و در دوره‌ي هاشمي رقم بسيار بالايي بود اما امروز تورم 25 درصدي احمدي‌نژاد در حكم بحران است.

به گزارش ايسنا، در ادامه حق شناس در پاسخ به موسوي گفت: اين كه آقاي موسوي پذيرفتند كه احمدي‌نژاد نيز كافه را بر هم زده اما مي گويد اندازه‌ي برهم زدن كافه از سوي احمدي‌نژاد به اندازه‌ي عملكرد موسوي نبوده است پس ما به انصاف ايشان آفرين مي‌گوييم كه حداقل پذيرفتند احمدي‌نژاد كافه را بر هم زد.

وي در ادامه افزود:‌ شروع ماجرا و اوج جريانات و التهابات جامعه از مناظرات انتخاباتي آغاز شد كه كل جامعه را در بر گرفت در حالي كه فائزه هاشمي در جمعي 10 هزار نفري صحبت كرده بود اما صحبتهاي احمدي‌نژاد به عنوان يكي از كانديداهاي رياست جمهوري در مناظره‌اي بود كه 200 ميليون بيننده داشت در نتيجه اثر و بازتاب اين دو قابل مقايسه نيست.

مدير مسئول روزنامه توقيف شده اعتماد ملي در جواب اين سوال موسوي كه چرا كروبي معترض است؟ گفت: او به نتيجه‌ي اعلامي انتخابات اعتراض دارد و درواقع كروبي به دنبال آراي خودش است؛ چرا كه براي كل انتخابات خدايي وجود دارد و پاسخي خواهد بود در حالي كه مسلما راي كروبي 300 هزارتا بيشتر بوده است.

وي در ادامه به رفتار انتخاباتي دور قبل اشاره كرد و گفت: ‌در انتخابات گذشته 7 نامزد حضور داشتند و در نتيجه‌ي آن ديديم مهرعلي‌زاده به عنوان يك آذري از آذربايجان بالاترين راي را آورد و قالي‌باف در مشهد نفر اول شد. همچنين لاريجاني و احمدي‌نژاد به ترتيب در مازندران و گرمسار بالاترين راي‌ها را آوردند وهاشمي و كروبي در رفسنجان و لرستان نفر اول شدند. اما معين در اصفهان و نجف‌آباد اول نشد و احمدي‌نژاد جاي او را گرفت كه البته اين موضوع جاي سوال دارد. اما در اين انتخابات كروبي در لرستان حتي شهر خود راي نياورد و جاي سوال است كه چطور در كل كشور تنها 300 هزار راي داشته با توجه به شناختي كه از جامعه وجود دارد مي‌گويم كه راي كروبي 300 هزار تا نبوده بنابراين نگراني او نيز به همين خاطر است.

به گزارش ايسنا، حق‌شناس در جواب سوال يكي از دانشجويان مبني بر اين كه آقاي كرباسچي نيز به كروبي راي نداده است و اين موضوع چه معني دارد؟ گفت: كرباسچي به كروبي راي داده مي‌توانيد از خود او نيز بپرسيد و البته اين موضوع منطقي و عقلاني نخواهد بود كه فردي به عنوان رئيس ستاد كسي انتخاب شود و اعلام كند كه به او راي نداده است و اين بي‌تدبيري است البته معتقدم اين كه كرباسچي به عنوان رئيس ستاد كروبي انتخاب شد عملكرد مناسبي نبود.

حق شناس با تاكيد بر اين كه فرهنگ پايه اصلي جامعه است گفت: امام و شهدا تلاش كردند بتوانند باور مردم مبتني بر فرهنگ ايراني و اسلامي را بارور كنند و در جواب اين سوال كه خاتمي در دوران خود چه كرده است بايد بگويم به عنوان كسي كه در 30 سال گذشته مسئول بوده‌ام خاتمي در حوزه‌ي فرهنگ دوره‌ي پرافتخاري را آفريد كه ايران توانست در بام جهان جايگاه داشته باشد و گفت و گوي تمدنها اول شود.

همچنين چهره‌ي ايران از تنش و پرخاش دور شده و مبتني بر عقل باشد وعلاوه بر اين كه از حقوق مظلومين دفاع مي‌كند از حقوق خود عقب‌نشيني نكند و همه جا مورد استقبال قرار گيرد و در ادامه مي‌گويم همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند اين كه بخواهيم 30 سال گذشته را زير سوال ببريم دشمني به جمهوري اسلامي، امام ، شهدا و رهبري است و ظلم به شهداست كه زحمات مسئولين را در تمام 30 سال گذشته ناديده بگيريم.

وي همچنين با تاكيد بر اين كه انتخابات بايد آسيب شناسي شود تصريح كرد: نبايد در حوزه‌ي سياست گذاري نگاه سياه و سفيد داشته باشيم چرا كه سياست خاكستري است و هم اصلاح طلبان و هم اصولگرايان اشتباه داشته و دارند. پس اگر ياد بگيريم دنيا را خاكستري ببينيم آن زمان مي‌توان واقعيت را درست تحليل كرد.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه موسوي با اشاره به اين كه درعرصه‌ي فرهنگي سياسي اجتماعي مبنا و چارچوبي وجود دارد اظهار كرد:‌ همه بايد به اين مبنا و چارچوب مقيد باشيم و قانون و ساختار حقوقي را بپذيريم همچنين نبايد خود را شاخص حق قرار دهيم. اما عده‌اي از فعالان سياسي كشور در يك زمان حرفي مي‌زنند و خود را حق مي دانند و در جاي ديگر در نقطه مقابل نيز خود را حق معرفي مي‌كنند.

وي با بيان اين كه عرصه‌ي سياسي فرهنگي جاي سعي و خطا است اظهار كرد:‌همانطور كه ما مي‌پذيريم احمدي‌نژاد حق مطلق نيست از شما انتظار داريم كه قبول كنيد موسوي و كروبي حق مطلق نيستند.

در حالي كه به طور مثال مشاهده مي‌كنيم آقاي كروبي در دوره‌اي به خاطر تندروي‌هاي مشاركت و مجاهدين به آنها نقد مي‌كند اما امروز با آنها همراه شده و در گذشته به منتظري نامه‌ي انتقاد آميز مي‌نويسد اما امروز از او حمايت مي‌كند. در حالي كه منتظري را امام كنار گذاشته بود.

موسوي در پايان تاكيد كرد: در حوزه‌ي فرهنگ و سياست بايد همه به قانون و ساختار حقوقي و همچنين عرف جامعه احترام بگذاريم و از طرف ديگر خود را مبناي حق قرار ندهيم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟