طب ايراني در دنيا احيا ميشود
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: سمت و سوي كميتههاي تحقيقاتي دانشجويي دانشگاههاي علوم پزشكي با هدف احياي طب ايراني و معرفي آن به دنيا پايهگذاري شده است.
مصطفي قانعي در حاشيه يازدهمين كنگره سالانه پژوهشي دانشجويان علوم پزشكي كشور در گفتگو با خبرنگار فارس در بندرعباس با اشاره به عمده اهداف راهاندازي كميتههاي تحقيقاتي دانشجويي توسط وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشكي يادآور شد: طبي كه در حال حاضر در دنيا و حتي دانشگاههاي ايران ارائه و تدريس ميشود طوري نگاشته شده است كه گويي ابوعليسينا، رازي، سينوحه و ساير دانشمندان بزرگ طب باستان وجود نداشتهاند و طب از 200 سال گذشته به اين طرف آغاز شده است.
وي اين مسئله را يك عيب دانست و يادآور شد: در زماني كه مدعيان طب امروزي وجود نداشتند در كشورهايي همانند ايران دانشگاههاي طب وجود داشته است.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت اظهار داشت: امروز عنوان طب در دنيا آمريكايي است و اگر از آن خارج شويم انگليسي است و اين در حالي است كه برخي از كشورها همانند چين و هند با درك اين عيب و با شناسايي و مطالعه در طب سنتي و باستاني خود از عناوين ياد شده خارج شدند.
قانعي همچنين ادامه داد: وزارت بهداشت از دانشجوهاي ايراني خواستار اين است كه طب ايراني را احيا و براي ارائه به دنيا آماده كنند چراكه طب ايراني قدمت، پيشينه و از پايههاي علمي قويتري نسبت به طبهاي مذكور برخوردار است و ميتواند به عنوان يك ايدهآل در اختيار جامعه بشري قرار گيرد.
وي يادآور شد: در راستاي تحقق اين هدف وزارت بهداشت با همكاري دانشگاه علوم پزشكي اقدام به گنجاندن درس فرهنگ و تمدن اسلامي در طب در قالب دو واحد به موظفي دانشجويان كرده است.
قانعي ابراز داشت: براي پاس كردن اين دو واحد لازم نيست دانشجو در كلاس حضور يابد بلكه بايد تحقيقات و يافتههاي خود را از طب سنتي ايراني تحت نظر اساتيد به پايگاه اينترنتي كه مشخص شده در قالب مقاله ارائه دهد تا از اين طريق در اختيار جهانيان قرار گيرد و زمينه آشنايي ابتدايي آنان با طب ايراني فراهم آيد.
وي افزود: درس ياد شده دو واحدي به كميتههاي تحقيقاتي دانشگاههاي علوم پزشكي سپرده ميشود.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت يادآور شد: مقالات ارائهاي در آزمونهاي PHD نيز طبق قوانين وضع شده تاثيرگذار خواهد بود.
قانعي اظهار داشت: اميد است بتوانيم بعد از گذشت چند سال از اجراي اين طرح و دستيابي به پايههاي طب ايراني اين طب را براي تدريس و معرفي در دانشگاههاي مختلف دنيا ارائه كنيم.
وي همچنين با اشاره به برخي ديگر از اقدامات وزارت بهداشت براي پويايي و كاراتر شدن كميتههاي تحقيقاتي دانشجويي اظهار داشت: يكي از موارد مهمي كه ميتوان در اين امر به آن اشاره كرد نامگذاري كميتههاي تحقيقاتي دانشجويي دانشگاههاي هر منطقه به نام دانشمندان بومي آن منطقه به منظور ارتقا باورپذيري قشر جوان در خصوص گذشته علمي منطقه خود است.


