صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
استمرار رفتارهای غیرمسئولانه درباره تراکتورسازی؛

سوءاستفاده علنی از احساسات پاک آذری‏ها

در همین شرایط است که برخی گروه‏های منتسب به پان ترکیسم پرچم‏ها و نمادهای جدایی‏طلبانشان را نیز به ورزشگاه آورده و رفتارهای خلاف‏شان را تلاش می‏کنند به جمعیت حاضر تسری دهند که همواره با هوشیاری آذری زبانان، درجا با مبلغین چنین حرکات سیاسی که سعی دارند، آذری‏ها را با کاتالان‏ها و باسکی‏های اسپانیا قیاسی غلط کنند و به تحریک مردم وطن دوست بپردازند، برخورد می‏شود.
کد خبر: ۸۴۳۰۰
| |
41406 بازدید
|

باشگاه تراکتورسازی در لیگ نهم فوتبال برخلاف دوران پیشین که در سطح اول این رشته فعالیت داشت، ظاهر شد و با آنچنان پشتوانه مردمی به میدان آمد که تعداد قابل توجهی از پیروزی‏هایش مدیون حضور آذری‏زبانان خونگرم شد و بسیاری از تیم‏های شهرستانی که حکم میهمان تبریزی‏ها را داشتند، به این حجم تماشاچی پرشور که همواره سکوها را با پرچم‏های سرخ پوشانده بودند، غبطه می‏خورند اما این تنها بخشی از ماجرا است و همانطور که انتظار می‏رفت برخی اشخاص درصدد سوءاستفاده از این احساسات خالص بوده‏اند.

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک؛ تماشاچی به عنوان یکی از ارکان اصلی فوتبال، همواره نقشه اصلی را در توسعه و رشد این رشته جذاب برعهده داشته و هرچه توجه مردم به این رشته افزایش می‏یابد، دارای ابعاد وسیع‏تری در زمینه‏های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می‏شود که به تبع این رویه آثارش نیز نزد مخاطبانش افزایش می‏یاید و در واقع عملاً اثرگذاری و اثرپذیری تماشاچی از تیم‏های ملی و باشگاهی و متولیان بین‏المللی، ملی و محلی یک فرایند متقابل است که رابطه‏ای مستقیم را نیز تبیین می‏کند.

در سطوح داخلی باشگاه‏های پرسپولیس و استقلال و با فاصله قابل توجهی سپاهان به عنوان پرطرفدارترین تیم‏های باشگاهی نزد عوام شناخته می‏شدند که در نهمین دوره لیگ برتر با صعود تراکتورسازی تبریز به لیگ برتر، این معادله به هم خورد و سکوهای سرخ که آذری‏ها شکل داده بودند، تبریز را رقیب سرخابی‏های پایتخت در جذب تماشاچی ساخت. حضور تماشاچیان ترک در دیدارهای خانگی و حتی خارج از خانه تراکتورسازی آنچنان گسترده بود که برخی هواداران این تیم حتی مدعی شوند پس از رئال مادرید دومین تیم پرطرفدار جهان هستند!

در همین شرایط بود که پرشورترین هواداران حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران با تحریک برخی عوامل حاضر در کنار این تیم و عوامل خارجی که بعضاً با انگیزه‏های سیاسی دست به چنین اقداماتی می‏زدند مواجه شدند و شعار "ترکتورسازی، تیم همه ترک‏های ایران" را بارها و بارها تکرار کردند و حتی ترک شیراز، ترک قزوین و ترک زنجان را هم در ردیف هواداران این تیم قرار دادند، حال آنکه بسیاری از آذری زبانان طرفدار تیم‏های دیگر از جمله پرسپولیس، استقلال و یا تیم‏های بومی خودشان هستند و تعصب نسبت به این تیم که در گذشته اینچنین شدید وجود نداشت، عمدتاً در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و تا حدودی نیز اردبیل مشهود بوده است.


با این حال برخی مدیران و مربیان همچنان سوء استفاده از روحیات قومی گرایی را مقدم بر مسائل فنی کرده و هر روز به نوعی با بیان ادبیاتی خاص پیرامون هواداران این تیم، به تحریک فضا می‏پرداختند تا تعصب آذری زبانان وطن پرست را شدت ببخشند و از این عرق  و احساسات پاک سوء استفاده کنند.

پرداختن به مسئله هواداران بافرهنگ و پرشور این تیم، پس از باخت یا توقف تراکتورسازی یکی از مواردی بود که معمولاً سایر مسائل و نقدهای فنی را در حاشیه فرو برده و حتی مجموعه‏های مختلف اعم از داوران را مقابل مردم آذری زبان قرار داده‏اند، حال آنکه در بسیاری از این دیدارها، این تیم با مشکلات فنی مواجه بود و اگر هواداران این تیم نبودند، قطعاً در برخی دیدارها، تراکتورسازی نمی‏توانست بخشی از همین پیروزی‏هاش را نیز به دست آورد.

همین امر باعث شد، تشنجات پیرامون نظرسنجی برنامه 90 برای انتخاب پرطرفدارترین تیم لیگ برتر فوتبال بالا بگیرد و دست آخر با تحریک برخی اشخاص، بیش از یکصد هزار هوادار ترکتورسازی در ورزشگاه هفتاد هزار نفری حاضر شود که می‏توانست با تخریب بخشی از ورزشگاه، حادثه‏ای ناگوار را رقم بزند.

این قبیل اتفاقات البته کمترین تعبیر امنیتی نسبت به کل به ماجرا است و اینکه قرار باشد عده‏ای آذری‏ها را با تراکتورسازی در یک ظرف قرار دهند و این تیم را به عنوان آرمان و نماد آذری‏ها برای مقاصد خود معرفی کنند، می‏تواند هزینه‏های فراوانی برای کشور به همراه بیاورد، چرا که همین عده پس از این در صورت در نظر گرفتن محرومیت انضباطی جدی برای این تیم، شعارهای نژادپرستانه سرخواهند داد و در واقع یک قوم را سپر امیال شخصی خویش خواهند ساخت تا می‏تواند منجر به آشوب شود.

اگرچه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پیرو برخی مکتوبات برای تعدیل اوضاع، برای اشخاص تا اطلاع ثانوی محرومیت قائل شد اما گروهی بر طبل قومی ساختن این تیم می‏کوبند‏ و در همین شرایط است که برخی گروه‏های منتسب به پان ترکیسم پرچم‏ها و نمادهای جدایی‏طلبانشان را نیز به ورزشگاه آورده و رفتارهای خلاف‏شان را تلاش می‏کنند به جمعیت حاضر تسری دهند که همواره با هوشیاری آذری زبانان، درجا با مبلغین چنین حرکات سیاسی که سعی دارند، آذری‏ها را با کاتالان‏ها و باسکی‏های اسپانیا قیاسی غلط کنند و به تحریک مردم وطن دوست بپردازند، برخورد می‏شود.

بر این اساس به نظر می‏رسد، افزایش دقت عمل دستگاه‏های نظارتی در ارتباط با این حرکات به افزایش هوشیاری مردم خونگرم آذری زبان در فاصله گرفتن از اشخاص شیادی که قصد دارند با سوءاستفاده از احساساتشان به مقاصد اقتصادی یا سیاسی خود دست یابند، کمک ویژه‏ای خواهد کرد تا حساب خود را از این عده جدا کنند و با فاصله گرفتن از گروهی که اهدافی غیر از شور و نشاط ورزشی را دنبال می‏کنند و نگاهی سیاسی به این باشگاه فرهنگی ورزشی دوخته‏اند، این دسته را در رسیدن به امیال مرض آلود شخصی‏شان ناکام بگذارند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۳
عجب از كي اروميه با استان آذزبايجان غربي فرق پيدا كرده؟
"عمدتاً در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و تا حدودی نیز ارومیه مشهود بوده است"
ye adam
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۳
engar moshkele rukhooni dari shomaa!!!!!
!!!!!!
عمدتاً در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و تا حدودی نیز اردبیل مشهود بوده است.
ع.قاسمي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
تاريخ را مي شه تحريف كرد ولي جغرافيا را نمي شه. زنجان و قزوين تا 15 سال پيش از شهرستانهاي اذربايجان شرقي بودند
پاسخ ها
قزوین
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۳
هیچ وقت ما قزوینی ها خود را اذری ندانستیم.
ع.قاسمي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
تاريخ را مي شه تحريف كرد ولي جغرافيا را نمي شه. زنجان و قزوين تا 15 سال پيش از شهرستانهاي اذربايجان شرقي بودند
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۳
قزوین هیچ گاه جز آذربایجان نبوده لطفا تاریخ قزوین را تحریف نکنید
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
می خواستم یادآوری کنم که 60 درصد استان آذربایجان غربی کرد هستند. 50 درصد ارومیه، 100 درصد شهرستانهای مهاباد، بوکان، پیرانشهر، سردشت، اشنویه و نقده کرد هستند و حدود 20درصد شهرهای خوی، سلماس و ماکو را کردها تشکیل می دهند.
کانظر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
برداشتن کمالوند و شفق و افکار مشابه از تیم تراکتور سازی به نفع امنیت ملی است.( از من گفتن و از شما نشنیدن)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
ما هموطن آذری نداریم آذربایجانی صحیح است
hamed
|
Germany
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
قابل توجه دوست عزيزي كه فرموده اند:تاريخ را مي شه تحريف كرد ولي جغرافيا را نمي شه. تا 15 سال پيش قزوين جزو استان زنجان بوده است و در تقسيمات قبلي كشوري نيز هيچگاه زنجان جزو ولايت آذربايجان نبوده است.خواهشمنديم كه تاريخ پرافتخار زنجان را تحريف نفرماييد. در ضمن اكثريت قريب به اتفاق زنجانيها نيز علاقه اي به تراختور ندارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
وقتي همه چيز در پايتخت جمع نمي شه طبيعيه كه بعضي ها ناراحت بشن و تهمت بزنن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۴
نظر اولی و سومی را بخوانید: پانترکها میخواهند ارومیه، قزوین و... (حتی تهران) را صاحب شوند!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟