بهانهجوييهايي به ضرر استقلال
سالها پيش «دتمار كرامر» مدرس برجسته آلمان و فدراسيون جهاني فيفا، در تهران كلاس درسي را برگزار كرد. پروفسور نامآشناي فوتبال در آن سالها به نكته جالبي اشاره داشت و ميگفت: مربيان بايد بكوشند بهانهاي به دست شاگردان خود ندهند. وقتي يك مربي از زمين، چمن، داور و ... ايراد ميگيرد، راه فراري از شكست را به شاگردان خود نشان خواهد داد.
به نوشته جام جم؛ مربي با ايرادهايي كه ميگيرد، به شكل تلويحي شاگردان خود را مقصر شكست قلمداد نميكند و به آنها ياد ميدهد كه هميشه قبل از هر شكستي دنبال بهانه باخت باشند.
امروز اگر دتمار كرامر بود و وضعيت استقلال را ميديد، چه توصيهاي به صمد مرفاوي سرمربي اين تيم ميكرد؟ مربي معترضي كه داورها خواسته يا ناخواسته اشتباههاي خود را براي تيم او مرتكب ميشوند. مربي معترضي كه اگر داورها اشتباه نكنند، او فشارهاي بيشتري را بايد تحمل كند.
در واقع داورها اين روزها به سود او سوت ميزنند، چرا كه اگر اين اشتباههاي قابل استناد وجود نداشته باشد، هواداران اين تيم حق دارند از سرمربي خود بپرسند كه چرا در عرض هفت مسابقه، اين همه گل دريافت كردهاند. اگر بخواهيم از حرفهاي پروفسور كرامر درس بگيريم، بايد بگوييم مرفاوي اشتباه و خطاي داوران را بهانه ميكند تا شاگردانش را از زير فشار خارج كند، او به شاگردان خود ميفهماند كه در قبال شكستهاي استقلال آنها كوچكترين تقصيري ندارند.
تيمي كه در يك بازي 3 گل ميخورد و فقط يكي از گلها به دليل اشتباه داوري است، چه دفاعي دارد؟ استقلال رفتهرفته به باخت عادت ميكند. بازي با سپاهان حكايت از استرس بالاي اين تيم داشت، استرسي كه بر كيفيت بازيكنان خط حمله اين تيم تاثير منفي گذاشت و آنها موقعيتهاي زيادي را به لحاظ همين استرس از دست ميدهند.
بهانهجوييهاي استقلاليها مزيد بر علت شده تا آنها خود را محق پيروزي بدانند و تلاشي براي بيرون رفتن از اين بنبست از خود نشان ندهند. مرفاوي بايد پيش از توجه به داوران و حمله لفظي به آنها، شاگردان خود را مورد نكوهش قرار دهد. بازيكنان در خط دفاعي بيشتر از گذشته مرتكب اشتباههاي بچگانه ميشوند و هيچوقت نديديم و نشنيدهايم اعضاي كادر فني انگشت اشاره خود را به سمت اين عيوب آشكار نشانه روند.
شاگردان صمد مرفاوي دست روي دست گذاشتهاند تا مرفاوي به جاي آنها بهانهتراشي كند و آنها در پس اين بهانهجوييها سنگر بگيرند.
استقلال اين روزها به باخت عادت كرده است، براي ترك اين عادت بايد از خود شروع كند و به جاي مقصر قلمداد كردن ديگران، به مسائل داخلي خود بپردازد. اين روزها استقلال براي بازي با مقاومت آماده ميشود، بايد به گونهاي تدارك شود كه هر 3 امتياز خانگي را از حريف بگيرد. اين هفته فرصت مناسبي دست ميدهد تا استقلال در خانه خود، حداقل يك گل براي داور كنار بگذارد و اين نكته به همه آنها گوشزد شود.


