صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

گزینه اول و آخر ایران برای حضور در اسکار

کد خبر: ۶۰۸۱۸
| |
16289 بازدید

انتخاب نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار اگرچه رسمی همیشگی و ماجرایی تکراری است اما همیشه با حاشیه‌های فراوان روبرو بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، به نظر می‌رسد امسال هم سینمای ایران برای معرفی نماینده خود در مراسم اسکار با حاشیه‌هایی روبرو شود. امسال تعداد فیلم‌هایی که می‌توانند نماینده شایسته سینمای ایران در این رقابت باشند، کمتر از سال‌های قبل است. انتخاب‌ها محدودتر و رسیدن به نتیجه نهایی در این شرایط باید آسان‌تر باشد.

با این همه هنوز نماینده سینمای ایران معرفی نشده و به نظر نمی‌رسد هیئت انتخاب کارش را در این زمینه شروع کرده باشد. با توجه به شرایطی که نمایندگان کشورها برای شرکت در بخش انتخاب بهترین فیلم خارجی می‌بایست داشته باشند به نظر می‌رسد فیلم سنیمایی "درباره الی" به کارگردانی اصغر فرهادی مناسب‌ترین گزینه برای شرکت در اسکار است.

"درباره الی" تنها تولید سال گذشته است که توانسته اقبال مخاطبان، منتقدان و جشنواره‌های مختلف خارجی را در کنار هم داشته باشد. درخشش فیلم در جشنواره برلین و معرفی آن به محافل هنری جهان امتیازی برای چهارمین فیلم این کارگردان است که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت. "درباره الی" با بیشتر تولیداتی که در این سال‌ها به اسکار معرفی شده‌اند تفاوت دارد، نمایشی پیچیده از زندگی طبقه متوسط ایرانی است، ساختار تکنیکی قابل قبول دارد و با عوامل حرفه‌ای ساخته شده است.

"درباره الی" نمایش خشونت، فقر و بدویت نیست و در فضایی انتزاعی و با فاصله از زندگی مردم ایران نمی‌گذرد، مهمتر این که اصغر فرهادی فیلمسازی نیست که از جریان یا کارگردانی تقلید کند. "درباره الی" تجربه منحصر به فرد او در سینما و حاصل تجربه‌ها و دغدغه‌های شخصی است.

این فیلم می‌تواند چهره‌ای تازه از سینمای ایران به مخاطبان خارجی نشان دهد. چهره‌ای که یادآور فیلمسازان سرشناس ایران در آنسوی مرزها نیست و می‌تواند در کنار نام‌های معتبری مانند مجید مجیدی، عباس کیارستمی و جعفر پناهی نامی تازه برای شناساندن قابلیت‌ و توانمندی سینمای ایران باشد.

فیلم فرهادی قابلیت این را دارد که بخشی از چهره سینمای ایران را به مخاطبان خارجی نشان دهد که حضور چندانی در جشنواره‌ها و محافل خارجی نداشته است. سینمای حرفه‌ای که برای مخاطب ایرانی ارزش قائل است و در مولود جریان‌های داخلی است و اگر موفقیتی در جشنواره‌های خارجی به دست می‌آورد به دلیل امتیازهایی است که دارد و می‌تواند سینمای ایران را در کنار آثار شاخص سینمای جهان قرار دهد.

در حالی که گفته می‌شد خورشید اقبال سینمای ایران در جشنواره‌های خارجی افول کرده است، "درباره الی" این طلسم راشکست و نام سینمای ایران را در محافل هنری و فرهنگی بر سر زبان انداخت. حضور این فیلم در مراسم اسکار با توجه به تحسین‌ها و جوایزی که در کنار خود دارد، می‌تواند بخت سینمای ایران برای پشت سر گذاشتن رقیبان خارجی را بیشتر کند، این فرصت را نباید به سادگی از دست داد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
نماینده برای مستند و داستانی فرق میکنه؟ چون قرار بود تهران انار ندارد هم به اسکار معرفی بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
خیلی زیبا بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
من هم موافقم .
بهترين وتاثير گذارترين فيلم ايراني بود كه امسال ديدم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
با این همه تعریفی که از این فیلم شنیدیم هنوزم به شهرستان های کوچک و متوسط نیومده و متاسفانه سینماها به فیلمهایی که به اصطلاح طنز هستن رو میارن!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
واقعا فیلم متفاوتی است که می تواند شانس خوبی برای مطرح شدن در عرصه جهانی داشته باشد. این فیلم با هنرمندی بازیگران خود و کارگردانی منحصر به فرد اصغر فرهادی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از خداوند آرزوی توفیق روز افزون برای خدمتگذاران فرهنگی دارم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
انتخاب خوبي است.
ناشناس
|
Norway
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
با سلام دیشب فیلم لانه را دیدم که بسیار تاسف انگیز بود مگر مجبور هستید فیلم تولید نکنید فیلنامه ضعیف کارگردان ضعیف بازیگران ضعیف. تولید فیلم های بی کیفیت باعث آسیب به سینما تنها نیست بلکه بیشترین تاثیر و آسیب آن به فرهنگ و نقش و جایگاهی است که سینما در فرهنگ سازی جامعه دارد. من وقت ندارم ولی می شود یک کتاب از این وضعیت سینمایی نوشت. این وضعیت سینما هم مثل دیگر دستگاه ها هر کس ساز و سیاست خودش را می زند. یک سیاست واحد و تعریف شده که تمامی دستگاه و بخش ها از مجموعه سازها تشکیل ارکستر بدهند برای خلق یک اثر هنری یا یک سیاست واحد در ایران و نظام متاسفانه نیست. اجازه ندهید به این فیلم های بی کیفیت با هدف پول سازی. این فیلم ها به دلیل عدم کیفیت در محتوا و اجرا شخم می زنند فرهنگ جامعه را و تاثیرات سو دارند. واقعا سینما و صدا و سیما نیازمند یک تحول ساختاری و ارزشی هستند1- تیغ سانسور و2- پول و 3- عدهای کارگردان سودجو و عوام فریب که برای پول و کسب شهرت خصوصا خوش رقصی نزد غربی ها و همچنین ترویج افکار غربی و لیبرالی بجای فرهنگ ملی و ارزشهای دینی. 4- فیلم های کلیشه ای و بدون محتوا و کیفیت تکنیکی. چهار عامل اصلی و تاسفبار وضعیت سینما ایران می باشند موفق باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
"درباره الی " از نظر بنده يكي از قويترين فيلم هاي امسال از نظر كارگرداني است و ميتواند نه تنها در اين بخش بلكه در ساير بخشها هم نماينده شايسته اي براي كشورمان باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
فکر نکنم دیگه انگیزه و اصولا اجازه و امکان ساخت یه همچین فیلم خوبی بوجود بیاد...افسوس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
درباره ی الی
عالی
بود
دست اصغر با این فیلمش درد نکنه
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟