غيبگويي واعظ جوادي: قطعا نشت نفت به كرخه براي نوذري مهم است!
رئيس سازمان حفاظت ميحط زيست گفت: ورود نفت به رودخانه كرخه عمدي نبوده است بنابراين وزارت نفت از سوي محيط زيست جريمه نميشود.
به گزارش فارس، فاطمه واعظ جوادي، امروز در جمع خبرنگاران افزود: اين جلسه به درخواست رئيس كميسيون خارجه دانمارك برگزار شد و محور آن تغييرات آب و هوا بود، نگاه ايران نيز رويكرد اسلامي و حقوق محيط زيست است.
وي در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاران در رابطه با پديده كشند قرمز گفت: كميته ملي در سازمان تشكيل شد و سازمان محيط زيست طبق قانون فعاليت ميكند اما بخشي كه اجرايي است بر عهده وزارت جهاد كشاورزي است.
وي گفت: در حال حاضر در بعضي از استانها دوره خشكسالي را طي ميكنيم و قطعاً با توجه بهمطرح شدن استفاده از خاك رس با توجه به گستردگي منطقه قابل استافده در همه قسمت ها نيست.
وض ضمن تأكيد بر مديريت عالمانه استان هرمزگان در رابطه با اين پديده گفت: خسارتي به هيج زيست بومي واردنشود. تمام روشها مانند استفاده از هواپيما و نوع رس در استان مطالعه شد. وقتي بارندگي زياد ميشود جريانهاي سيلابي زياد ميشود و خود به خود آب و گل را وارد دريا ميكند. اين كشند به طور طبيعي رخ نميدهد ولي به طور طبيعي با طبيعت امحا ميشود.
* پرونده ريقوچك بسته شد
وي در رابطه با اينكه ساخت جاده ريقوچك در دستور كار دولت قرار گرفته است، گفت: اين مسئله اصلاً در دستور كار دولت نبوده است. مسئله در آنجا لولههاي نفت بود. لوله نفتي بايد از بخش مسكوني عبور ميكرد و در سال گذشته جلسه كميسيون زيربنايي دولت مطرح شد و ملاحظات زيست محيطي آن مورد بررسي قرار گرفت اما بحث راه مطرح نبود.
معاون رئيس جمهوري در رابطه با آلودگي و نشت نفت به رودخانه كرخه گفت: برآورد خسارت هنوز اعلام نشده است، اما عمليات مهار ظرف چند ساعت سرعت گرفت و استاندار خوزستان اين موضوع را مديريت كرد.
وي با بيان اينكه اين موضوع در حال حاضر كنترل شده است، تأكيد كرد: حاشيه كرخه و خاك آن آلوده شده است، اما آب شرب سد مخزني حميديه آلوده نشده است و كنترل شد، اما چون 90 كيلومتر بود طول مسير وسيع بود و كمي كار سخت بود.
جوادي در پاسخ به اينكه چه ميزان نفت نشت پيدا كرده است؟ گفت: اولين گزارش بيش از 5 هزار بشكه نفت را اعلام كرده بود اما بر اساس آخرين گزارش استاندار حدود 10 هزار بشكه نفت بوده است.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينكه آيا سازمان محيط زيست وزارت نفت را به خاطر وقوع چنين اتفاقي جريمه ميكند؟ گفت: جريمه براي كار عمدي است اما چون در اينجا عمدي نبوده است و با توجه به اينكه وزارت نفت تعويض خط لوله از كرخه به خوزستان را در دستور كار قرار داده بود و تعويض لوله را انجام داده بود اما در واپسين لحظات پوسيدگي باعث نشت نفت شد اين مسئله قابل پيگيري است.
معاون رئيس جمهوري با بيان اينكه تأكيد كرد كه رئيس جمهور اين موضوع را با فوريت در دستور كار خود قرار داده است، اظهار داشت: وزرات نفت نيز بايد باقي نفتها را از منطقه خارج ميكند، چون در مرحله اول به سرعت با بومها جذب كردند و با خط لوله نفت نشت شده را در حوضچهها جمعآوري كردند،اما قرار است به تانكرها منتقل شود و كل خاك منطقه بازسازي و پاكسازي شود.
* خسارت ناشي از نشت نفت به كرخه براي وزير نفت اهميت دارد
وي در پاسخ به اينكه برآورد خسارات وارد از اين حادثه چه زماني انجام ميشود، اظهار داشت: اطمينان خاطر مي دهم كه براي وزير نفت قطعاً مسائل زيست محيطي و خسارت وارد شده بسيار مهم است، بدون شك برآورد خسارت خواهد كرد.



