صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

غيبت مشکل‌آفرين سفير ايران در بلغارستان

اين موضوع، علاوه بر كاهش سطح روابط دو کشور به پايين‌ترين سطح خود در ساليان اخير، باعث نارضايتي‌هاي فراواني از عملکرد مديريت کنوني سفارت ايران در اين کشور شبه جزيره بالکان در ميان ايرانيان مقيم و به ويژه دانشجويان ايراني مشغول به تحصيل در آن کشور شده است.
کد خبر: ۳۸۶۹۱
| |
16738 بازدید

با گذشت حدود يک سال از درگذشت حبيب‌الله بي‌آزار، سفير سابق ايران در بلغارستان، وزارت امور خارجه، هنوز کاري در راستاي فرستادن سفير به اين کشور مهم عضو اتحاديه اروپا، انجام نداده است.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، پس از يک سال که از فوت سفير سابق ايران در بلغارستان مي‌گذرد، هنوز سفير جديد ايران در آن کشور معرفي نشده است. اين در حالي است که اين موضوع، علاوه بر كاهش سطح روابط دو کشور به پايين‌ترين سطح خود در ساليان اخير، باعث نارضايتي‌هاي فراواني از عملکرد مديريت کنوني سفارت ايران در اين کشور شبه جزيره بالکان در ميان ايرانيان مقيم و به ويژه دانشجويان ايراني مشغول به تحصيل در آن کشور شده است.
هم‌اکنون بيش از سيصد دانشجوي ايراني در بلغارستان، مشغول به تحصيل در مقاطع گوناگون تخصص و فوق تخصص هستند.

با توجه به شرايط ويژه بلغارستان براي جمهوري اسلامي ايران به دليل ويژگي‌هايي مانند اقامت بيش از يک ميليون و سيصد مسلمان در آن کشور كه حدود دويست هزار نفرشان شيعه هستند، قرار گرفتن بلغارستان در مسير ترانزيت خط لوله احتمالي صادرات گاز ايران به اروپا و حجم بالاي ترانزيت كالا از ايران به اروپا از خاك بلغارستان، به نظر مي‌رسد، ديرکرد وزارت امور خارجه ايران در تعيين سفير براي جمهوري بلغارستان، باعث ايجاد اختلال در روابط دو كشور، از بين رفتن منافع ملي و خدشه‌دار شدن جايگاه ايران در آن منطقه مي‌شود.

بنا بر اين گزارش، يکي از مشکلات اساسي حاصل از اين موضوع، اخلال در تمديد اقامت دانشجويان و در مواردي نمايندگان رسمي کشورمان است که در مواردي تا مرحله بازداشت آنان به عنوان اقامت غيرقانوني از سوي دولت بلغارستان پيش رفته است.

گفتني است، به تازگي، در ميان مردم و دولتمردان بلغارستان، نگرشي مبني بر اين‌ كه بلغارستان و ايران از نظر نژاد مشترك، از نژاد ايراني و آريايي هستند، رواج يافته تا جايي كه تلويزيون دولتي اين کشور، در ويژه برنامه‌اي مخصوص به ايران، به اين نكته اشاره كرد كه واژه aria ـ bulg+aria = Bulgaria ـ كه در نام كشور بلغارستان به چشم مي‌خورد، اشاره به آريايي بودن آنها دارد.

همچنين تسلط سفير و كنسول سفارت بلغارستان در تهران به زبان فارسي و افتخار آنان به ريشه ايراني خود به همراه وجود بيش از پانصد واژه كاملا فارسي در فرهنگ لغات بلغاري، آثار و بناهاي تاريخي مشابه بناهاي باستاني ايران و موارد مشابه، همه و همه لزوم رسيدگي ويژه درباره سامان دادن هر چه سريعتر به وضعيت سفارت را نمايان مي‌سازد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
بگوئید از خواب بیدار شوند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
چند ماه پيش براي گرفتن تخفيف مخصوص دانشجويي پرواز از وارنا به تهران به سفارت مراجعه كردم.ولي متاسفانه موفق به تهيه نامه تخفيف بليط نشدم .و آن گونه كه مسئولين سفارت به بنده جواب دادند آفاي كاردار كه در نبود سفير سرپرستی سفارت را به عهده دارد گفته كه ظرفيت سهميه دانشجويي تكميل شده و بايد تا پرواز بعد صبر كنم.بنده به علت تعجيل در سفر با اتوبوس از صوفيه به وارنا رفته و با 2 برابر قيمت بليط به تهران تهيه كردم.در مراجه به فرودگاه با كمال ناباوري متوجه شدم كه تقريبا همه سهميه دانشجويي پرواز به نزديكان آقاي كاردار تخصيص يافته . ......
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
بنام خدا- ضمن تشکر از سایت تابناک که بالاخره نگاهی نیز به این سفارت فقیر و بی نهایت مظلوم انداختند.
بد نیست که مسئولیم محترم وزارت امورخارجه و ادارات بازرسی آن وزارتخانه و دفتر محترم بازرسی ریاست جمهوری نگاهی نیز به عملکرد شخصی که با رسته اداری در حال حاضر سمت سرپرستی آنجا را دارد بیاندازند. متاسفانه در این مدت شاهد بی احترامی های بسیار به دانشجویان ایرانی در بلغارستان و حتی کارکنان سفارت بودیم تاجائیکه عملکرد بد سفارت منجر به بازداشت چندین ساعته یکی از کارکنان سفارت و بازداشت چند هزار یوروی ایشان و عدم دریافت آن شده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
خدا رحمت كند مرحوم بي آزار را كه واقعا نمونه يك انسان متعهد و الگو در ميان ديپلماتهاي ايران بود. اميدوارم روش و منش ايشان در سفارت ايران در بلغارستان با انتصاب سفيري كار آمد از سوي وزارت امور خارجه ادامه پيدا كند.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
این موضوع یعنی تسریع در انتخاب سفیر تنها شامل حال بلغارستان نمی گردد بلکه برخی کشورهای همجوار آن مانند بوسنی و هرزگوین که نیمی از جمعیت آن را مسلمانان تشکیل داده و اهمیت خاصی از گذشته دور برای جمهوری اسلامی ایران داشته است با توجه به تعیین سفیر در داخل از مدت دو سال گذشته استوارنامه آن هنوز امضاء نشده است و مانند آن کشور ( صربستان و دیگر کشورهای اروپایی و آسیایی و افریقایی ) و نیز کنسولگریها مانند استانبول بسیار است که هنوز استوار نامه و روانامه های های آنان هنوز امضاء نشده است که نه تنها با کاهش روابط با اینگونه کشورها مواجه شده است بلکه با واکنش برخی اینگونه کشورها جهت تاخیر در تعییین سفرای خود روبرو گشته ایم
ناشناس
|
United States
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
سلام.با تشکر از سایت تابناک که درد دل صد ها ایرانی مقیم کشور بلغارستان را بازگو کرد.من فقط می توانم بگویم ما د انشجویان ایرانی مدتی است که نه تنها سفارت را مامن خود نمی دانیم بلکه از آن می ترسیم
.دانشجوی تخصص رادیولوژی دانشگاه صوفیا
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
درود و بر شما که بعداز یکسال اهمال کاریهای دستگاه سیاست خارجی به بخشی از مسائل رفته بر نظام در کشور بلغارستان اشاره نمودید . به هر طریق پیگیری جدی این امر و نیز برخوردبا عاملان این موضوع را باید دیدد که چه کسی بر عهده خواهد گرفت مطالب گفته شده یک در هزار مواردی است که در این بخش از منطقه بالکان بوقوع پیوسته است .
ناشناس
|
United States
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
لازم است همین جا از مسئولین حراست وزارت خارجه و همچنین دیگر ارگان های بازرسی درخواست کنم تا با بررسی وضعیت سفارت کشورمان در صوفیه و مخصوصا شخص کاردار از به هدر رفتن بیت المال جلوگیری کنند.تنها به دو نکته اشاره کنم.ابتدا اینکه در یک سال تحصیلی سه فرزند یکی از مسئولین سفارت با استفاده از بورسیه تحصیلی وارد دانشگاه صوفیه شدند.که از بودجه بیت المال تامین میشود و مغایر با قوانین هر دو کشور بلغارستان و ایران است.دوم اینکه برخی از اعضای سفارت با داشتن وسیله نقلیه شخصی.با استفاده از حق بیت المال عمومی با ماشین های دولتی سفارت در روزهای تعطیل با خانواده به مسافرت های بیرون شهری میرود.این امر حداقل صد ها بار توسط ایرانیان و دانشجویان دیده شده است.
انشالله که این نظر بنده را سانسور نکنید تا شاید گوش شنوائی برای از بین نرفتن بیت المال پیدا شود
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
اين محدود به بلغارستان نيست. همين موضوع در مورد هلند نيز صادق است. چند ماه است كه سفير ايران محل را ترك كرده و بجاي آن سرپرست موقت اعزام شده است.
ناشناس
|
Czech Republic
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۰
تنها درآن کشور چنین مشکلاتی نیست بلکه در چمهوری چک شهر پراگ هم مامشکلاتی داریم ؟علی رغم داشتن سفارت چند ین ساله متاسفانه جهت انجام هرکاری که مراجعه می کنیم فقط بازبان بازی واظهارات بی اساس ودروغ وسرکاری همراه می شویم.حالا آنجا سفیر ندارد.ولی اینجا که کاردار دارد چه گلی برسرما ایرانیان زده است.فقط به بهانه های مختلف دربین کارمندانشان سکه توزیع می کنند.متاسفانه وزارت خارجه ومسولین خودشان از بس ضعف دارند که قادر به انجام بررسی ونظارت بر سفارت خانه ها را ندارد.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...