صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

توقف عرضه بنزين صد توماني از سال آينده

کد خبر: ۳۱۶۶۷
| |
20205 بازدید
از سال آينده به ‌تدريج قيمت بنزين به سمتي مي‌رود که در پايان سه سال، اين فرآورده نفتي با قيمت 90 درصد فوب خليج فارس در داخل كشور به فروش برسد که اين موضوع در قالب طرح تحول اقتصادي ديده شده است.

به گزارش ايسنا، اکبر ترکان، معاون امر برنامه‌ريزي وزير نفت، با بيان اين مطلب اظهار كرد: به ‌اين ترتيب، در سال آينده، قيمت‌هاي چهارصد تومان براي بنزين آزاد و صد تومان براي قيمت بنزين سهميه‌اي وجود خارجي نخواهد داشت.

وي افزود: با اجراي اين طرح، قيمت بنزين در ايران به‌ تدريج و در سه گام به قيمت 90 درصد فوب خليج فارس عرضه خواهد شد.

به گفته او، پس از تصويب لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها، در سه گام اين قيمت‌ اعمال مي‌شود؛ همچنين پيش‌بيني مي‌شود در سه سال آينده نفت از قيمت حدود 40 دلار افزايش پيدا كرده و به بيش از 52 دلار در سال آينده برسد كه اين رقم به ترتيب در دو سال پس از آن به 60 و 75 دلار افزايش پيدا مي‌كند.

تركان با بيان اين ‌كه اين مراحل با دقت سياست‌گذاري شده است، توضيح داد: در مرحله نخست، برنامه‌ريزي شده كه اين تغيير قيمت تدريجي انجام شود. سپس در مراحل بعدي پايه‌ريزي و عملياتي شدن قيمت واقعي بنزين (90 درصد فوب خليج فارس) محقق خواهد شد.

وي با تأكيد بر اين ‌كه لازم است براي ديگر فرآورده‌هاي نفتي نيز اين سياست‌گذاري‌ها انجام شود، خاطرنشان كرد: براي نمونه قيمت جهاني نفت‌گاز از بنزين گران‌تر است، ولي نفت‌گاز در اقتصاد ايران اثري متفاوت از شرايط جهاني دارد و در بخش‌هاي حمل‌ و نقل و مصارف صنعتي به کار مي‌رود؛ بنابراين، ملاحظاتي که در مورد قيمت نفت‌گاز صورت مي‌گيرد، در مقايسه با قيمت بنزين بيشتر خواهد بود؛ در اين زمينه، سال آينده قيمت بنزين به فوب خليج فارس نمي‌رسد و اين رقم براي سه سال آينده برنامه‌ريزي شده است.

متوسط قيمت بنزين وارداتي از ابتداي سال 700 دلار در تن
او با اشاره به مجموعه بودجه واردات بنزين و نفت‌ گاز در سال 1387 كه 3.3 ميليارد دلار بوده است، گفت: اين در حالي است كه تا پايان سال، هزينه مورد نياز حدود 7.5 ميليارد دلار خواهد بود كه از كسري 4.2 ميليارد دلاري حكايت مي‌كند. هم‌اکنون قيمت بنزين در هر تن 355 دلار، تحويل در خليج فارس است كه به ‌ازاي هر ليتر حدود 330 تومان مي‌شود.

به گفته تركان، اين در حالي است که واردات بنزين در اوايل امسال، حدود قيمت 1200 دلار در هر تن بوده ولي محاسبات مبني بر اين است كه متوسط قيمت وارداتي بنزين از آغاز سال تاكنون 700 دلار بر تن بوده است. در اين راستا بنزيني که با قيمت 1250 دلار در هر تن وارد شده در شرايط آزاد با قيمت 400 تومان به فروش رسيده و هم‌اكنون بنزيني که به قيمت 350 دلار در تن وارد مي‌شود نيز با قيمت 400 تومان فروخته مي‌شود.

تركان با بيان اين‌كه لايحه بودجه 88 اول بهمن ماه تقديم مجلس مي‌شود، توضيح داد: بر اين اساس، پيش‌بيني اين است که تا زمان تصويب طرح هدفمند کردن يارانه‌ها، نتوان درباره بودجه واردات بنزين اظهارنظر كرد؛ ضمن اين‌که لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها، قطعا لايحه بودجه را متأثر مي‌کند. هم‌اكنون روزانه 1.6 ميليون بشكه نفت خام براي پالايش و تبديل به انواع فرآورده‌هاي نفتي به پالايشگاه‌ها تحويل داده مي‌شود كه معادل سالانه حدود 600 ميليون بشکه مي‌شود؛ بابت اين رقم هيچ مبلغي به عنوان هزينه نفت خام به خزانه واريز نمي‌شود، بلکه درآمد آن با يارانه‌ها پاياپاي مي‌شود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۳ - ۱۳۸۷/۱۰/۱۵
الان هر بنزين در كشورهاي خليج حدود 250 تومان است. چرا در كشور ما ليتري 400 تومان است؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟